[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2468394
Belépett
[X]

A 2005-ös év pályázatának jelöltjei és nyertesei

A 2005-ös év örökbefogadója: Bencze Krisztián - Leli gazdi és Nattefrost - Blanche(Nyüzsi)-gazdi

Bencze Krisztián - Leli-gazdi

Az év egyik legproblémásabb (=legbonyolultabb lelkivilágú) és legszeretetreméltóbb görijét vállalta be. Krisztán volt az első olyan gazdijelölt, aki nem ijedt meg Leli stílusától ("megkóstollak, és ha hagyod jól megeszlek!") és ő volt az a szerencsés, akihez végül került. Jól viselte az összeszoktatás nehézségeit, a hajnali verekedéseket, a pukkantgatásokat és nem restellte nevelési célzattal visszaharapni az önérzetes lánykát, ha úgy adódott, aki belátta, hogy emberére, vagyis gazdájára talált! Leli őt már nem harapja és Fenrisz görivel is összebarátkozott!
Jelölő: MVK

 Nattefrost - Blanche (Nyüzsi)gazdi

Nattefrost a legnehezebb időszakban, szülés után, de még alomnevelés közben lett Blanche-Gazdi. Nem szerette volna ugyanis megvárni, amíg az összes picinek gazdi kerül, és mivel mind alom, mind pedig problémás görény (=Blanche)nevelésre alkalmasnak találtuk, négy 5 hetes göribabával együtt költözött hozzá Blanche göri. Natte példás embermamája volt mind a négy kicsinek, a tanácsokat megfogadva ügyesen nevelte őket és kitartóan elviselte, megértette, hogy Blanche nevelésére még várnia kell. A görénymama szelidítéséhez, vagyis bizalmának elnyeréséhez nem kedvezett sem hányatott előélete (egy kereskedésből került a Klubhoz, mivel igencsak harapós göri volt, akit nem tudtak eladni), sem pedig a szülés, majd gyermeknevelés. Négy hónapnak kellett eltelnie, mire abban az örömben lehetett része, hogy Blanche, vagyis most már Nyüzsi görényt szájzár veszélye nélkül magához tudja ölelni.
Jelölő: MVK 

 

Jelöltek voltak még:

F. család - Béci és Barbi

Először azzal lopták be magukat a mentés csapat szívébe, hogy kimondottan albínó görit szerettek volna, akik tudvalevő, hogy nem népszerűek. Bécire esett a választásuk, aztán mivel látták, hogy Béci és Barbi mennyire szeretik egymást, és milyen jó gyerekek, úgy döntöttek, mindkettejüket örökbe fogadják, úgyis terveztek még egy görényt Béci mellé! Felkészülés közben láttak egy klassz görényketrecet (ezúton is gratulálunk és köszönjük Venalnak és Attilának :)), ami úgy megihlette Apukát, hogy ő is épített az ifjoncoknak egy hasonlóan csudaklassz görénypalotát! Ráadásul akkorát, hogy a család legkisebb sarja főhajtás is nélkül is ki-be tud benne közlekedni! Így került Béci és Barbi együtt gazdihoz. A két hófehér gyönyörűség külön szobával, valamint 4 lelkes gazdival, két felnőttel és két ifjú hölggyel dicsekedhet.
Jelölő: MVK

 

Macs - Árvácska gazdi

Virághoz hasonlóan Macs is "problémás" görit szeretett volna két görilánya mellé. Először Lelihez jött látogatóba, és azon kevesek közé tartozott, akinek oda is mertük volna adni, mivel ő sem ijedt meg egy kis harapdálástól, ám Krisztián (Leli Örökbefogadó) miatt "lecsúszott" róla. Logikus volt hát a módosítás, hogy akkor az örök picúr Árvácskát szeretné örökbe fogadni. Mivel két lányának sem volt ellenvetése (az első találkozó simán, verekedés és büzizés nélkül zajlott), Macsból háromlányos görigazdi lett!
Jelölő: MVK

 

V. Virág és családja - Speedy, Muki, Zsizi gazdi

Eleinte furcsálltuk, hogy Virág rögtön két gazdira váró görényt szeretne örökbe fogadni, és lehetőleg "problémásat", sőt az sem baj, ha még nem lettek összeszoktatva, mert ideje, helye, türelme van, nagy a család és ők is görénybolondok! Határozottsága és görényes múltja meggyőzött minket, így fogadott örökbe augusztusban két vadas hímet, Speedyt és Mukit. Az eltelt időszak őt igazolta, nem csalódtunk benne. A két fiú nem barátkozott ugyan össze, de így is elfogadták őket, és nem okoz gondot nekik, mivel a többszintes családi házban hely és játszópajtás is bőven van. Novemberben jelentkezett újra Virág, hogy szeretnének még egy vadászgörényt, lehetőleg minél nehezebben kezelhetőt, akit megszelidíthetnek. Leli akkor már próbaidejét töltötte leendő göripajtásánál, így Zsizire esett a választásuk. Zsizi december 1-től lakik náluk, és élvezi a szeretetüket. Mostanra ő is ölbe vehető, simogatható jószág lett, hála a gondoskodásuknak és szeretetüknek.
Jelölő: MVK

 

T. Andrea (Görci) - Vackor

Jelölni szeretném Takács Andreát az Év befogadó gazdija címre. Jelenleg öt görije van-Molly, Gizmó,Szerencsés Frodó Vackor, Dönci és Freddy. Vackort az MVK-tól fogadta örökbe.
Jelölő: Arányi Eszter

 

A 2005-ös év örökbefogadott vadászgörénye: Árvácska

A mentés csapat és sok honlaplátogatónk kedvence Árvácska, a kis termete folytán örök kölyök albínó görényke. Az aprócska görénylány igazolja a mondást, miszerint "kicsi a bors, de erős." Két nála nagyobb görény mellé fogadták örökbe, mégis ő lett otthon a főnök! :))

Árvácska kalandjait Ti is nyomon követhetitek Örökbefogadójának, Macsnak köszönhetően!

 

Jelöltek voltak még:

Leli

A Klub leg-leg-leg görénye. Ő várt leghosszabb ideig gazdira nálunk. A Magyar Hírlapnak köszönhetően Árvácska mellett ő volt a leghíresebb görényünk. Őt szerették volna a legtöbben örökbe fogadni és neki volt az összes gazdira váró göri közül a legbonyolultabb lelkivilága. Nehezen barátkozott, voltak akikkel sokáig tartott míg barátságot kötött és voltak, akikkel azonnal kijött. Érzelmeit lelkes harapdálással titkolta. Szerette megkóstolni az örökbefogadás iránt érdeklődőket, mintegy tesztelve őket, hogy meddig szabad elmenni. Ő volt az egyik legszebb bundájú gazdira váró görink is, bár az I. Közép-európai vadászgörény fesztiválon sajnos nem sikerült helyezést elérnie.

 

Vackor

Frodó, merthogy Vackort eleinte így hívtuk, ideiglenesen került befogadó gazdinkhoz, Görcihez, aki nem akart negyedik görényt, úgy volt, hogy csak addig fogadja be a görit, amíg nem találunk neki gazdit. Vaci viszont nagyon okos görény lévén rájött, hogy a befogadógazdinál jobb gazdit úgysem talál, úgyhogy nekiállt meghódítani gazdijelöltjét. Tudta, hogy lehet a szívébe férkőzni: villámgyorsan összebarátkozott Görci három idősebb görényével, életet és vidámságot hozva a kis család életébe. Frodó tehát maradt. Közben persze Vackor, aztán Vaci, Vacika lett belőle, mert erre hallgat! Sokáig mindenkit megharapott (bár gazdi ezt most tagadja), kivéve az imádott gazdit (azért ez sokat mond!), és a keresztanyját (amire ő nagyon büszke volt). Vaci okossága és ugrótechnikája legendás. Még a többiek által elérhetetlen konyhapultra is át tudott ugrani (míg át nem rendezték a lakást), sőt megtanította Speedy barátját hogyan kell felmászni a konyhaasztalra!

 

 

Speedy Spider, Musu (Muki), Zsizi (Giselle)

Jelölöm az év befogadott görije címre Szerencsés Speedy Spidert, Szerencsés Musut és Szerencsés Zsizit. Mindhármuk gazdijai Virág és családja.
Jelölő: Takács Andrea

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(