[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2107639
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Foltoska

Budapest

1-2 éves ivartalan, nagyon szép ápolt, nőstény görényke. Kedves, makogós, szelíd, alomtiszta állatka. Csontos húst is eszik.  Ismeri a Nem! szót és hallgat a nevére.

Kezdő gazdinak kimondottan ajánljuk!

Nagyon játékos és bátor kis jószág, mondhatjuk, hogy igazi görény. Lelkesen eldugja pótmami papucsát, aki ezért kénytelen mezítláb vagy fél papuccsal közlekedni, és természetesen minden olyan helyre felmászik, ahová nem kéne, így pl. az ablakba, amit ezért szigorúan zárva tartunk, ha Foltos kisasszony szabadon van.

Kisgyerekkel és kutyussal is összeengedhető, ám a görényeket úgy tűnik, nem kedveli. Pótmami szelíd és barátságos görényeit sajnos megtámadta, de reméljük idővel pozitív változás áll be e téren is.

Lezajlott az ivartalanítás utáni bundaváltás. Foltoska csudaszép selymes bundácskát növesztett. 

2009. júl. 2.

Története

Foltoska az utcáról került hozzánk. Szerencsés volt, mert olyan állatbarát talált rá, aki noha nem rendelkezett görényes tapasztalattal, megfogta, hazavitte és megkeresett minket, hogy segítsünk rajta. Foltoska már jó ideje tüzelt, és mint a hajléktalan görik, bizony nem volt sem nagyon tiszta, sem nagyon ápolt. Gondos pótmamijának köszönhetően visszatért az életbe és most gazdiját és otthonát keresi!

Nevét pótmami 3 éves kislányának köszönheti. Foltoska, pontosabban "Fótoska" teljesen meghódította a kislányt makogásával, ugrándozásával.   

Ha szeretnéd Foltoskát örökbefogadni, kérünk olvasd el az alábbiakat.

  • Az örökbefogadásra váró felnőtt görény­­ek ivartalanítottak, a kölykök vagy fiatalabb görik pedig csak ivartalanítási szerződéssel kerülhetnek örökbefogadó gazdihoz. Miért van ez így? Ezek az állatok gyakran rossz körülmények közül származnak, lehetnek belső rejtett problémáik, amik látszólag nem okoznak gondot, ám idővel jelentkeznének problémák. Ezen görény­­ek felmenői általában ismeretlenek, nem lehet tudni mit örökítenek, így szaporításukat a Klub nem ajánlja.
    Ha almot szeretnél vállalni, akkor nem az örökbefogadásra váró görény­­eket ajánljuk! Nézz körül a hirdetésekben vagy hívd infovonalunkat: 06 70 555 07 07
  • Ezeket a görény­­eket nem tudjuk ingyen, ajándékba adni. Mielőtt hozzánk kerültek általában semmilyen orvosi beavatkozáson nem estek túl, vagyis a klub gondoskodott ivartalanításukról, oltásaikról féreghajtásukról, élősködők elleni kezelésükről. Az örökbefogadótól az ivartalanítás és az oltás(ok) árát kérjük. Az élősködők elleni kezelést nem számoljuk fel. Nem anyagi haszonra törekszünk, egyszerűen csak nem tudjuk felvállalni a görik ellátásának teljes költségét.
  • Az örökbefogadó gazdinak alá kell írnia egy adoptálási szerződést, amelyben vállalja, hogy gondoskodni fog a göri testi-lelki szükségleteiről, hogy szeretni fogja, hogy vigyáz rá, hogy ingergazdag környezetet biztosít neki és hogy beadatja neki az éves ismétlő oltásokat valamint gondoskodik az orvosi ellátásáról, ha az szükséges.
  • Ha az örökbefogadásra jelentkező személy kiskorú (18. év alatti), minden esetben ragaszkodunk a szülőkkel, gondviselőkkel való személyes találkozáshoz. Az örökbefogadáshoz az ő engedélyük és pozitív hozzáállásuk is szükséges.
  • Minden jelentkezőnél meggyőződünk arról, hogy mennyire felkészült, hogy valóban jó gazdája tudna-e lenni a görinek. Ha úgy látjuk még nem elég felkészült, de alkalmas örökbefogadó gazdinak, úgy természetesen szívesen segítünk a felkészülésben!
  • Göri csak úgy kerülhet Örökbefogadó gazdihoz, ha a jelentkező rendelkezik alapvető görény­­es ismeretekkel (pl. tudja mivel lehet és mivel nem szabad etetni), tud bánni a görivel (a személyes találkozón játszik, foglalkozik vele) és megvan minden a göritartáshoz szükséges felszerelése.
  • A jelentkezőnek készen kell állnia arra is, hogy elmegyünk hozzá családlátogatásra. Megnézzük hová, milyen körülmények közé kerülne a göri, hogy valóban felkészülve várják őt haza.


Ha ezek után is érdekel az örökbefogadás, keress meg bennünket:

Telefonon:70/555 09 09
E-mailben: menhely@mvk.hu és megbeszélünk egy találkozót!

 

 

 

 

 

 


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(