[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 1960098
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Nimród

Miskolc

 

Nimród Miskolcon él egy számára nem elég nagy ketrecben. Pontosan nem lehet tudni, hogy mennyi idős és honnan származik. Mivel jó ideje nincs kiengedve, kissé harapós lett, pedig korábban kézhez volt szoktatva, mert egy családnál élt. Nagyon kíváncsi, minden érdekli. Jelenlegi helyén nem tudják megtartani, ezért egy olyan gazdit keresünk neki, aki tapasztalt görénynevelés terén és nem ijed meg egy kis harapástól sem.

2005. január 6.

 

2006 január 9.

A mai napon Nimródnak is lett szerető gazdija! Nimród két görilány mellé került és Miskolcon maradt, a miskolci görényklubosok nagy örömére, akik így közvetlen figyelemmel kísérhetik a sorsát!

 

Gazdi kezében, kissé megilletődve :)

 

 

 

Gazdi beszámolója Nimród göri első napjairól otthon

Szerencsés Nimród első két napja annál a kétlábúnál aki Gazdának nevezi magát :)

Azon a szép napsütéses januári reggelen Nimród még biztosan úgy gondolta, hogy ez a nap is olyan mint a többi, de nem így történt...
Akkor reggel Gondozója váratlanul három idegennel kíséretében érkezett és bedugott egy fura idegenszagú dobozt Nimród ketrecébe és amikor ő gyanútlanul odaólálkodott, hogy közelebbről megvizsgálja, rácsukták az ajtaját! Nimród a doboz rabja lett és egyszeriben minden megváltozott körülötte.
Hosszú, zajos utazás következett majd mikor megálltak újra rászedték Nimródot a kétlábúak. Kinyitották a doboz ajtaját és úgy tettek mintha fincsi margarint akarnának adni, és amikor Nimród előóvakodott a dobozból, hogy megkóstolja a csemegét, mindenfelől nagy fehérköpenyes kétlábúak vetették rá magukat, lefogták őt, és júj megharapták (megkapta a veszettség elleni oltást). És még nem volt vége, mindenféléket gyömöszöltek a szájába ERŐSZAKKAL! (aminek mellesleg nem volt rossz íze, de hát akkor is).
Aztán Nimródot (aki akkor egyáltalán nem érezte magát olyan szerencsésnek) mindenféle emberek vették az ölükbe, a fényképezőgép előtt pózoltak vele (pedig Ő nem egy kirakatgörény!), de a nyilvánvaló túlerő miatt a kis mackó nyugton maradt, reszketett mint a nyárfalevél, és várta, hogy a kétlábúak döntsenek a sorsáról. Mikor már éppen megnyugodott volna, vissza kellett mennie a dobozba és újra a zajos járműveken folytatódott az utazás, de mivel Nimród nagyon elfáradt már néha elbóbiskolt a dobozban.
Aztán hirtelen megálltak és a zajok sem voltak olyan hangosak már. Kinyitották a doboz ajtaját, és mivel Nimród nem egy beszari alak hamarosan kióvakodott belőle. Lassan kezdett szimatolgatni a szobában ahol lakni fog, két kétlábú (az egyik Gazdának nevezi magát :) ) beszélgetett fölötte, de hamarosan egyedül hagyták, hogy felfedezhesse új birodalmát.
Mire a Gazda hazaért Nimród saját ízlése szerint átrendezte a szobáját: odébb taszigálta a rizses dobozát, mert sokkal jobb helyen van a szoba közepén (persze előbb kirámolta a felét), kiráncigálta a rongyokat a búvóládájából, mert azok nem kellenek, jól megtépte a külön neki készített zacskó szemetét, a csipogó műanyag játékokat pedig eldugdosta a sarokban. Gazda bejött és hozott friss vizecskét és csirkehusikát, és amikor meglátta, hogy Nimród használta a bilikét csendes örömtáncot lejtett, eközben Nimród odalopakodott  és hopp már el is kapta Gazda lábát (Megvagy te görényrabló!), de gazda télen jó vastag zoknit, hord, úgyhogy nem sikerült megsebesíteni őt :). Ezután a fárasztó nap után Nimród egészen csendes volt éjszaka.

Másnap reggel Gazda ismét bement Nimród szobájába (ezúttal cipőben, a biztonság kedvéért) barátkozni, leült az ágy szélére és nézte amint a mackó sertepertél a szobában, mackó nagyon kíváncsi jószág lévén ő egy görényfiúka, körbeszaglászta Gazda cipőjét, egyszer-kétszer megpróbálta megharapni, de mivel nem történt semmi, hát ment a dolgára és közben makogott, csak úgy mászkált és makogott. És akkor hirtelen furcsa zajok hallatszottak kintről. (Két gyagya görileány rohangászott, pattogott és makogott a folyosón). Kisvártatva a lányok is felfedezték a változást: Valaki lakik abban a szobában! Na akkor kezdődött csak a kaparászás és MAKOGÁS mindkét oldalról!!! Tisztára beszélgettek az ajtón keresztül.
Miután Gazda egy alkalmas pillanatban kiosont Nimród szobájából, megbeszélte az izgága női társasággal, hogy az új jövevénnyel csak 1 hónap múlva lehet játszani, mert bizony karanténban kell lennie. A hír nem talált pozitív fogadtatásra, ők most, de most rögtön be akartak menni abba a szobába. Azután Gazda megint dolgozni ment és a csajoknak aludni kellett menni a ketrecükbe.
Mikor gazda hazaért rögvest megnézte mi újság görényfronton, miután mindenkit rendben talált elment gyorsan vásárolni (vett egy cipős szekrényt, mert a kis görények mindig ellenállhatatlan késztetést éreznek a cipők szétberhelésére). Hazaérvén elkezdte összeszerelni az új szerzeményt, de az őrült női banda olyan lelkesen akart segíteni, hogy Gazda bezárta őket a nagyobbik szobába, hogy gyorsabban haladjon. Miután elkészült a nagy mű persze megengedte, hogy alaposan végigmérjék a kíváncsi görény orrocskák az új szekrényt, azután a lányoknak megint be kellett menni a szobába, mert Gazda meg akarta nézni Nimródot. Bement hát a szobájába és miután végigtekintett romokon, úgy döntött itt az ideje az első takarításnak. Így Nimród kimehetett a folyosóra és a konyhába körülnézni, hogy a Gazda nyugodtan takaríthasson. Míg a mackó kint bóklászott Gazda összesepregette a rizst (nem akarta felzaklatni a porszívóval, bár a csajok szeretnek porszívózni, levadásszák a csövet), felmosta a parkettát (amiben Nimród is segített), azután visszapakolta a játékokat (szépen egy kupacba), a búvóládát, kitakarította a bilit, és hozott friss vizet és husit. Gazda adott neki új játékokat: egy nagy karton dobozt és egy üres kólás palackot is amit Nimród a konyhában talált. Sajnos vissza kellett menni a szobába, Gazda beült hozzá még ez kicsit, de aztán mennie kellett mert a csajszi-majszikat is össze kellett még takarítania, mert ők is akkora kupit bírnak csinálni, hogy az nem is létezik...

Folyt. Köv.

Nimród egyébként nagyon rendes görény: nem borítja ki a vizes tálkáját, a tányérból eszi a husit, szépen használja a bilit.

 

Szerencsés Nimród új élete (2.rész)


A következő éjszakán Nimród már nem volt olyan csendes, Gazda nagy robajra ébredt az éjszaka közepén, átment megnézni vajon mit csinál a kis mackókája amivel ekkora zajt lehet csapni. Hát a Gazda nem csinált olyan igazi görényes bejáratot a kartondobozra, ezért Nimród maga kezdett neki a feladatnak. Bejáratot szaggatott a kartondobozra! A Gazda úgy döntött mivel nincs senki életveszélyben, ő bizony visszafekszik. Reggelre Nimród egész otthonosan berendezte magának a kartondobozt: belehordta a játékait, a papírgalacsinokat, és kihordta a búvóládából a rongyokat és azokat is bevitte a kartondobozba. Egyszóval beleköltözött a kartondobozba!!! Pedig a Gazda olyan de olyan szép meleg és mellékesen babarózsaszín búvóládát készített neki a két kezével!!! És Nimród egy kartondobozban lakik, mintha egy hajléktalan görény lenne. Ott csövezik a kartondobozban. - Még majd leírom egy párszor, hogy kartondoboz, jó? :) - A reggeli etetés és szimatolás után a folyosón, a Gazda lerendezte a csajokat is és már megint dolgozni ment, hogy legyen miből kartondobozokat venni. :)
Mikor a Gazda hazaért megnézte mivel foglalta el magát Nimród: megpróbálta beráncigálni a padlóra terített rongyszőnyeget is a KARTONDOBOZ-ba. Ami természetesen Mission Impossible-nek bizonyult. Este Gazda megint takarított, mert Gazda szereti a tiszta görénylakokat és Gazda ugyan vérig volt sértve a kartondoboz miatt (mármint hogy egy kartondobozt Nimród jobban szeret mint a fínom puha búvóládát), nem vette el  Nimródtól az új házát sőtt ki sem pakolta (de azért bele lesett :) , minden ott volt még a csipogó műanyag hamburger is).

Nimród és a Gazda lassan kezdik megszokni és kiismerni egymást, Gazdának már nem áll égnek a haja valahányszor meglátja Nimród  megint mit csinált egyetlen éjszaka leforgása alatt, az este olyan gondosan kitakarított és szépen rendbe tett szobával. :) Nimród már nem csak a földön poroszkál, felfedezte, hogy fel lehet mászni az ágyra! És nagyon szórakoztató a takaró alatt bújócskázni, még akkor is ha egyedül bújócskázik. :) Sőt az még jobb ha a takarót jól összegyűri és lelökdösi az ágyról, de le is húzhatja. Az eredmény ugyanaz: Nimród jót játszott, a Gazda meg úgyis újra visszarakja és lehet újra játszani vele. Sőt még ennél is van jobb: mikor látja, hogy a Gazda épp a feldúlt ágyat akarja rendbe rakni, felmásszik az ágyra és segít neki! Fogaink közé kapja a takaró lelógó végét és ellentétes irányba húzza, mint amerre a Gazda rakni akarja!
Nimródnak van egy másik nagyon kedves játéka is amit a Gazdával is tud játszani: Az Ajtóelőke-húzás. Gazda fog egy mackó fejű plüss ajtóelőkét és húzni kezdi az egyik végén, Nimród tutira ott lesz a másik végén és ellenkező irányba fogja húzni, kis idő elteltével Gazda úgy tesz mintha Nimród lenne az erősebb. :)

Gazda néha megsimogatja Nimród hátát, de úgy igazán elkapni még nem próbálta. Szoktak fogócskázni is (Nimród végigkergeti Gazdát a folyosón :) ).
Nimród szeret takarítani, mindig segít sepregetni és felmosni is, na meg az ágyat is segít rendbe tenni :).
Nimród nagyon beszédes egy fickó, rengeteget makog, be nem áll a szája, a csajokkal is szokott beszélgetni az ajtón keresztül, biztosan arról, hogy az a Gonosz Gazda nem engedi, hogy együtt játszhassanak a kis görények. :)

Szombaton hazajött Gazda II.:
Most már sorszámozni kell, mert olyan sokan vannak. :) Szóval reggel jött a Gazda, mint mindig, de most volt vele még egy kétlábú! Nimród kissé megriadt (egyébként éppen az ágytakarók szétberhelése volt a ma reggeli program), mozdulatlanná dermedt az ágyon, majd a Gazdára nézett, aki valami olyasmit gügyögött neki, hogy nem kell félni, nem bántja senki a kis Nimródot. Aztán egyszerre csak Nimród elindult, leugrott (vagy inkább leesett :) ) az ágyról és jó alaposan körbe szimatolta az új kétlábút. Aztán jót játszottak az Ajtóelőkével.

Haladás: Hétfőn Gazda nem vett fel cipőt, és Nimród nem harapta meg a lábát!

1 év múlva.....

Nimród örökbefogadása óta eltelt 1 év és azt hiszem elmondható, hogy olyan szépen
beilleszkedett a társaságba, mintha mindig is velünk lett volna. Imádja a
csajszikat, és ők viszont, sőt azóta bővült a kis csapat: egy albínó "kicsi" fiú
került a bandába, akinek a felmenői között lehetett egy víziló is, mert hatalmasra
nőtt. Ők már egy valóságos BANDA és úgy is viselkednek, mindig együtt vannak a
rosszaságban is! Mind különbözőek és mindenkinek vannak mániái.
Nimród a mai napig hűséges egyik első játékához, az első napok leírásában már
szereplő barna mackófejű ajtóelőkéhez. Mikor megtalálja a lakás valamelyik pontján,
elkezdi vonszolni, ami kemény munka tekintve, hogy az ajtóelőke milyen nagy, ő meg
milyen kicsi állatka. Aztán egyszer csak úgy dönt eleget cipelte és ott hagyja
legtöbbször a szoba közepén, hogy a Gazda hasra essen benne. :) További kellemes
szórakozási lehetőség az ágytakaró alatti bújócskázás, különösen amióta vannak
pajtások is a játékhoz. A ruhaszárítóról lelógó ruhákon is pompásan lehet
csimpaszkodni, aminek a Gazda általában nem örül, ahogy annak sem hogyha a fiúk
kinyitják a szekrényt és a lányok bemásznak "rendetrakni". Valóságos csapatmunka van
itt kérem szépen!
Nimródnak továbbra is van saját szobája, nem ketrecben lakik ám! De azóta
beköltöztek hozzá a csajok: Menyus, Enikő és persze tavaly nyáron Piru is. Íme a
lakótársak:
Ez a szobácska csak az övék, telis tele a kis görények játékaival és a kifejezetten
nekik készített bútorokkal, amikben jól el lehet bújni az alváshoz (no és a kaját is
jól el lehet dugdosni), de fel is lehet rájuk mászni játék közben. Azért persze
sokkal jobban esik a Gazda ágyában aludni és a Gazda holmijait berhelni.
Nimródkának a BANDÁN kívül is vannak barátai, eljár ugyanis a Miskolci Klub
rendezvényeire, ahol sok-sok görénykével és kétlábú gazdáikkal találkozik, jól
megnevelt görifiú lévén különösebb problémák nélkül!

Nimród sokat utazik, mert Gazdáék mindenhova magukkal viszik a kis szőrös
BANDÁjukat, bár nem szeret az állatszállítóban bezárva lenni (megállás nélkül
kaparja az ajtaját), de sajnos az autóban muszáj. :(
A legtöbb görénnyel ellentétben a vizet is csak meginni szereti, még a legnagyobb
nyári hőségben sem megy a pancsizónak kitett lavór közelébe, míg a többiek benne
hasalnak, és kupakokat "fognak".
Egyszóval a sok bezártság és elhanyagoltság után, Nimród végre görényhez méltó,
boldog életet élhet, van 2 szuper csaja, egy rosszcsont haverja, és 2 rabszolgája.
:)


 


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(