[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2107639
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Tamlin

Budapest

Tamlin kb. 2 éves oltatlan albínó hím. Ivaros görény, ám a heréi nincsenek rendesen leszállva, ivaros szaga sincs. A HEROSZ menhelyéről hoztuk el 2008. szept. 5-én. Nagyon kedves, szelíd állatka, hálás minden jóért, amit kap. Alomtiszta, egyedül az étkezéssel van problémánk, gyenge minőségű száraz macskatápot eszik vizesen. Húsalapú táplálásra való szoktatását megkezdtük.

Nőstény görényekkel találkozott és mindenkivel barátságosan viselkedett. Ajánljuk másik görény mellé játszópajtásnak!

2008. szept. 11.

2009.02.18.

Tamlin visszakerült klubunkhoz, mert az új gazdi nem tudta magával vinni külföldre évente kétszer amikor hazájába látogatott volna... no comment.

szombat

Hello. Tamlin vagyok. Tegnap csuda dolog történt. Elhoztak a kutyamenhelyről! Nem volt annyira rossz helyem, kétszintes ketrecem volt, de sosem engedtek ki szaladgálni. Gondoltam, majd akkor most. Egy csomót utaztunk, mire végre megálltunk. Na akkor most ugye kiengedtek? Nem engednek. Ez nem lehet igaz! Nem engednek. Akkor minek hoztatok el? Már megint ketrecbe tesznek. Újra bezárnak. Tiltakozom! Segítséééég!!!Engedjetek kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

Nem engedtek. Szemetek. Utállak titeket. Valamit az orrom alá dugnak. Nyalogatnivaló. Hmmm ez jó. Ez nagyon jóóóó. Talán még lesz ebből valami. A kétlábú, aki elhozott telefonál. Eljön értem a pótmamim. Már alig várom. Nem leszek egyedül! Talán akkor kiengednek.

Átvertek. Ez nem a mami. Mégcsak nem is görény. Tény, hogy görényszaga van, de semmi szőre nincs, kétlábú ez is. Hülyének néznek ezek? Megint hordozóba tesznek, megint utazunk. Legalább történik velem valami. A kétlábú azt mondja legyek csöndben, mert bemegyünk egy boltba, nekem kaját venni. Nah nem lesz ez olyan rossz. Nézelődöm, mit kéne venni, aha ez az a polc, helyes. A kétlábú megint telefonál. Ezek a kétlábúak mást se tudnak, csak telefonálni. Azt kérdezi mit voltam hajlandó enni tegnap óta. Mondom, hogy tápot vizesen, de nem hallja. Süket ez? Kihez kerültem? Szerencsére megtalálja a dobozt. Fintorogva nézegeti. Azt mondja, leszoktat erről a szarról. Majd meglátjuk. Közben egy másik kétlábú megdícsér. Azt mondja szép vagyok!!!!! Én!!!!! ÉN SZÉP VAGYOK!!!! Huhúúúú!!!! Nem is emlékszem mikor mondtak rám ilyet. Beszélgetnek, fülelek. Rólam van szó! Aztán egy másik kétlábú is odajön és ő is megdícsér! Jó napom van!!! Megint utazunk, busz, metró, ezeket már ismerem. Nagyajtó, lépcsőház, bejárati ajtó, előszoba. Na akkor majd most ugye kijöhetek? Ugye ki? Mondd, hogy igen! Kérleeeeek! Légyszi légyszi légysziiiii! ÉS IGEN!!!!!!!!!!!!! YESSSSSSS! Kiengedett! Kint vagyok! Szabadon! Rácsok nélkül! Hurrááááááááááááááá! Mindenhova mehetek, nem szól rám. Király! Görények is vannak! Csajok! Huhúúúúúú! Jó lesz itt. Mindent meg kell szagolnom. Mindenhova be kell bújnom. Be is bújok! Jó kis kégli ez. Jó sok búvóhely van. És mindegyik görényszagú. A lányok is barátságosak. Helló lányok! Gyertek ki! Tamlin vagyok. Azt mondják, a kétlábúnak szóljak. Szólok is, de nem hallja. Ez tényleg süket. Valamit mutat nekem. Fehér kerek doboz. Hmm jó szaga van. Finom is. OK, nem vagy te olyan rossz. Ha ilyen maradsz, barátok leszünk. Megmutatja a ketrecemet. Lecsekkolom. Függőágy megvan. Sőt! Belebújós. Itató megvan. Rongyok szintén. Alomtál megvan. Benne a saját cuccommal. Ezt hogy csináltad? Hiszen itt én még nem is...! Tán csak nem elhoztad velem azt is? De igen. Okos. Nagggyon okos. Azt hitted, hogy ha másik almot használsz, majd kiásom? Hát nagyot tévedtél! Én kérem egy tiszta rendes görény vagyok. Azért sem ásom ki a lányok alomtáljaiból az almot. Különben is udvariatlanság lenne. Az az övék. Folytatom a felfedezést. Nézelődöm. Felfedezek. Szimatolok. Belebújok. Felmászom. Leugrom. Kipakolom. A kétlábú nevet rajtam. Tetszik neki, hogy sokat dumálok. Nekem is tetszik, hogy van miről beszélnem. Legeslegjobban a zuhanyfüggöny tetszik. Ahogy cibálom, zörög és suhog és olyan jó szaga van és olyan, de olyan izgalmas, hogy teljesen elveszítem az önkontrollom és eltávolodok a földről. Hopp és hopp és hopp. És megint. És megint. Megy ez még! Huhhhh. Ez jó volt. Régóta nem ugráltam. Fáradt vagyok. A kétlábú azt mondja ideje aludni menni. De én még nem szeretnék. Nem hallja. Vagy nem akarja. Megfog és betesz a függőágyba. Kényelmes. De én még nem...vagyok fáradt. Én még ... nem... nem...

2008. szept. 7. vasárnap

Micsoda éjszaka volt! Micsoda éjszaka volt! Arra ébredtem, hogy fényt látok. A kétlábú nem aludt, hanem az asztalnál ült és vadul verte a billentyűzetet. Ezek a kétlábúak mást se tudnak csak telefonálni, vagy gépelni. Gondoltam, ha neki nem muszáj aludni, akkor nekem sem, és kértem, hogy engedjen ki. A nyomaték kedvéért a rácsot is megrángattam. Odajött és a ketrec mellé guggolt. Gyorsan elővettem a kedves görény vagyok kifejezésemet, vagyis nagyon szépen néztem rá. Bevált, mert kiengedett. Nah megy ez nekünk kérem. A végén még szavak nélkül is megértjük egymást! Gyorsan körbejártam új lakóhelyemet, közben a csajok is felébredtek. Gyertek ki! Gyertek ki! Engedd ki őket, légyszii légyszi légysziiii! Ha már az előbb olyan jól bevált, megint elővettem a szép nézésemet és a csajok is kiabáltak a kétlábúnak. És kivette az egyiket! Csipkének hívják. Fehér, mint én és határozott egyéniség mondhatom. Rögtön azzal kezdte, hogy itt ő a főnök, és ha ez nekem nem tetszik, akkor nagyon meg fogom bánni, mert laposra ver. Mondtam, hogy OK, felőlem lehet ő a főnök, örülök, hogy nem a kutyamenhelyen vagyok, nem akarok túl sokat. A fülét is megnyalogattam, hogy lássa, tényleg nem fenyegetem a pozícióját. Erre megnyugodott. Jót kergetőztünk és birkóztunk is. Aztán a másik csajt is kiengedte a kétlábú. Bocsánat. Hölgyet. A kora végett az anyukám lehetne. Nagyon kedves görényhölgy. Nagyon barátságos és nagyon elegáns. Igazi úrihölgy. Olyan fehér selyem bundája van, hogy szégyellem mellette az én durva szőrzetemet. Kicsit játszott velem, aztán azt mondta, játsszak inkább a lányával, benne úgyis túl sok az energia. Amikor elfáradtam, visszamentem a ketrecembe. Milyen jó érzés, hogy van saját ketrecem!

A nap folyamán megismerkedtem a két színes görénnyel is. Az idősebbik nagyon kedves volt, azt mondta, ne aggódjak, jó helyem lesz itt. A másiktól viszont eleinte tartottam. Nagyobb, mint Csipke és egyfolytában kergetett. Nem volt egyértelmű, hogy mit akar, ezért menekültem. Szerencsére nem vert meg, amikor utolért. Később a ketrecembe is befeküdt és együtt aludtunk.

2008 szept. 8. hétfő

Ma egész nap szundikáltam. Kopogott az eső és olyan álmos hangulatban voltam. Sötétedésre viszont felébredtem. Minden csöndes, a lányok alszanak. Mi van már? Nem megyünk ki szaladgálni? Hééééé! Lányok!!!! Ébresztőőőőőőőőőőőő! Azt mondják, ne kiabáljak, úgysem tudok kijönni, nincs itthon a kétlábú és ma későn jön haza. Mi az hogy későn jön haza? Na de mennyire? És miért? Mi fontosabb dolga lehet, mint hogy hozzánk hazajöjjön és kiengedjen játszani? A lányok azt mondják, görényül tanul. No csak nem? De igen. Állítólag itthon is csinálja, de néha házon kívül is gyakorol. Fura pózokba tekeri magát, a fenekét a fejére rakja, mint amikor mi alszunk, csak ő közben nem alszik. Azt mondja jógázik, de lányok szerint ez csak alibi, mert így nem kell elismernie, hogy béna görénykedésből! Cipész maradjon a kaptafánál. Kétlábú ne akarjon görény lenni! A lányok leintenek. Jó az nekünk, ha ezt csinálja, mert utána mindig nagyon nyugodt, még Csipke sem tudja kihozni a sodrából, pedig Csipke aztán jó ebben. Hát akkor szundítok. ... Nagyon nagyon későn jött meg, de becsületére váljék, hogy rögtön kiengedett. Annak viszont nem örültem, hogy megmosta a farkam! Azért ennyire még nem vagyunk bizalmas viszonyban, hogy ilyen hamar a csap alá tartson! Tény, hogy koszos volt, de akkor is! Megalázónak tartottam és el is bujdokoltam utána. És még ezután sem hagyott békén! A fülemet is megpucolta. Megint. Mind a kettőt. Állatkínzó!!!! Azért a libazsíros kanál közben finom volt...

2008 szept. 9. kedd

Nap közben szundi, este játék a lányokkal. Északára vendégem volt! Leia megint hozzám jött aludni, és a kétlábú nálam hagyta. Ő az akitől néha még egy kicsit tartok. Jó nagy darab és szeret engem kergetni. Át is engedtem neki gyorsan a függőágyat, nehogy megint kergetni akarjon. De nem akart. Aludt mint a laktózmentes tej. Hajnalban melléfeküdtem. Jó volt összebújva aludni. Viszont hogy miket eszik ez a nő? Undorító! Döglött csirkét! A kétlábú nekem is kínálgatja folyton, de nem kell. A kajába is szokott csempészni egy kicsit, de engem nem ver át még egy kicsit sem!!! Bele is tojtam a tálba. Velem aztán ne szórakozzon!


2008 szept. 10. szerda

Megint későn jött haza a kétlábú. És megint megpucolta a fülemet. Mind a kettőt. De megint kaptam libazsíros kanalat közben. Finom volt. Csak azt nem bírom, hogy a bajuszom ragacsos lesz. Az nagyon zavar, de a kétlábú észrevette, hogy szenvedek és megtörölte a képemet. Fejlődik!!! Vicces dolog történt. Éjszakai alváshoz akart elpakolni minket a kétlábú és nem találta a lányokat. Nagyon pánikba esett, hogy csak engem talált. Mondtam neki, hogy hol vannak a lányok, de nem hallotta. Vagy nem értette. Azt hiszem, nem beszélünk egy nyelvet. Aztán megtalálta őket! Az én ketrecemben! Ott aludtak mind! Pedig az kisebb ketrec, mint az övék, mégis nálam zsúfolódtak. Gondoltam, nekem így is jó. Jól megleszünk együtt! De kiszedte mindegyiket, aztán meggondolta magát és Csipkét nálam hagyta. Örültem neki. Ő is szörnyűségeket eszik, mint a többiek és még féltékeny is volt rá! Mintha én hajlandó lennék olyanokat enni. A száraztáp az igazi! Erre mit adott nekem a kétlábú? Az orrom alá dugott valami trutyit, ami szerinte drága volt és direkt nekem vettem. Láttam, hogy tett bele olajat is, ami egyébként finom. Így viszont teljesen elrontotta. Nem is voltam hajlandó megenni. Csipke se ette meg. Pedig ő aztán undorító dolgokat eszik!

2008 szept. 11. csütörtök

Na mikor jött haza a kétlábú? Mikor? Késő este! Mi van már itt kérem? Ez mindig így lesz most már? A lányok azt mondják projecthatáridő van. Az meg mi? Mit számít az nekünk? Tessék hamarabb hazajönni! A lányok leintenek. Muszáj dolgoznia, hogy nekünk legyen olaj, meg paszta, meg illatos alom, meg víz, meg villany, meg fűtés. Minek ide fűtés? Meleg van már itt. Ja hogy nem most. OK. De akkor is! Azt mondják már csak egy nap és jobb lesz. Ma felfedeztem a wc-csészét. Sajnos csak kívülről, pedig nagyon kitartóan próbáltam a tető alá mászni, de a kétlábú kitolt velem és mindenfélét pakolt rá. Nem adom fel. Azért is bejutok!

2008 szept. 12. péntek

Megint szörnyen későn jött haza. A lányok nyugtatnak, holnap hétvége és akkor megint jó lesz minden. Ma legalább nem akart fület pucolni és a farkamat is békén hagyta. Dolgoztam megint a WC csészén. Nem tudtam bejutni. A kétlábú mindenfélét pakolt a tetejére, hogy ne tudjak bejutni. De nem hagytam ám annyiban. Ha már bele nem tudok mászni, akkor FELmászom rá! Így is lett. Jó kis túra volt, de megérte. Még akkor is, ha leborult minden. Még én is. Nem ütöttem meg magam, de egy kicsit megijedtem. Nagyot szólt. A lányok is megijedtek, négyen négyfelé szaladtak. Bocs, lányok, nem direkt volt!


2008 szept. 13. szombat

Ma hétvége van. A hétvége azt jelenti, hogy egész nap kint lehetünk! Kint is voltunk. Csak addig zárt be minket, amíg piacra ment kajáért. Sajnos megint nem hozott semmi ehetőt. Csak döglött csirkét. Fújjjjjj! Ma is dolgoztam egy kicsit a WC-csészén. Hátha ma sikerül! Hát nem. Nem baj, akkor majd máshová mászok fel. Az ablakba. Neki is veselkedtem! Felmásztam a virágtartóra és mentem volna tovább, de valami érdekeset találtam. Hmm ez de jó szagú! És milyen érdekes. Na nézzük csak! Hát ez nagyon kellemes. Milyen jó benne matatni. Hát ez izgi! "Nem! Nem!! Nem!!! Neeeeeeeeeem szabaaaaaaaad!!!!!!" Ezt nem én mondtam. A kétlábú volt. "Nem ássuk ki a virágot!" Hát nem is te ásod, hanem én! Nem hagyott. Megfogott grabancomnál fogva és kiemelt a virágcserépből. Nagyon meg voltam ijedve. Azt hittem bántani fog, de nem bántott. Megsimizett és letett a földre. Aztán nevetett rajtam, mert a fejem maszatos volt. És azt mondta, hogy nem szabad. Mert az rossz a virágnak. Meg neki is, mert takaríthat utánam. Tény, hogy csináltam némi koszt. Bocsi. Nem akartam rosszat. Ígérem jó leszek!

2008 szept. 14. vasárnap

Ma először megharaptam valakit. Odamentem és bokán haraptam. A kétlábú azt mondta csalódott bennem, és bocsánatot kért a másik kétlábútól. Én nem kértem bocsánatot. Megérdemelte. Miatta nem jöhettem ki előbb a ketrecből. Én szóltam, kértem. Először finoman és halkan, majd egyre hangosabban, de nem akartak kiengedni. Mire végre kiengedtek már rossz kedvem volt. Hát megharaptam. Na bumm. Mi van abban? Legnagyobb meglepetésemre a kétlábú nem szidott meg és nem is bűntett meg. Felvett és simizett. Azt hiszem érezte, hogy kissé frusztrált vagyok. Nemsokára a lányok is kijöttek és megnyugodtam. Jót játszottunk. Úgy elfáradtam, de úgy! Szundi után egy másik kétlábút találtam a lakásban. Azt mondták engem jött megnézni. Eleinte tartózkodó voltam, aztán észrevettem, hogy olaj van nála! OK, akkor nem lehetsz rossz. Megmutattam neki, milyen ügyesen tudok ugrálni, ha zoknit lengetnek előttem. Nagyon tetszett neki! Nekem is tetszett! Jó sokáig maradt. Még akkor is itt volt, amikor elmentünk délutáni csendespihenőzni.

Huh majdnem elfelejtettem! Ma megkóstoltam a döglött csirkét. Olyan élvezettel ették a lányok, hogy kedvet kaptam hozzá. De csak két falatot bírtam lenyelni, mert annyira nem tetszett. Miért vannak ezért úgy oda? Maradok a tápnál. Igaz abba is beletesz minden vackot a kétlábú, és elrontja a megszokott ízeket.
vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(