[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2451582
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Árvácska

Budapest

Árvácska most nyáron született, egy vadasparkban. Szülei vannak ugyan, ám olyan körülmények között tartották a kétlábúak, hogy szerintünk joggal nevezhetjük Árvácskának. Élete első hónapjait egy hordozóban töltötte, majd átköltözött egy kicsi, rácsos aljú ketrecbe. Szaladgálni, játszani sosem engedték ki. El akarták altatni, mivel "harap" és nincs rá idő. Szerencsére erre nem került sor, Árvácskát görényszerető emberek elhozták hozzánk, hogy találjunk neki gazdit.

 

Itt derült ki, hogy egy icipi, alultáplált, angolkóros és egyáltalán nem vérengző kislányról van szó. Árvácska érdeklődő és inkább félénk. Azért a játék kacsa miatt sikerült legyőznie félelmét! Némi habozás után kirontott a nyitott hordozóból és megszerezte élete első(?) gumikacsáját! Két órán keresztül vadul birkózott vele, öröm volt nézni.

 

Október 14-én pofinkon a reggeli tojásmaradékkal, háttérben az imádott kacsával :))


 

 

 

Mi történt Árvácskával az elmúlt időben?

Sokan kérdeztétek, sokminden történt, így következzenek a legfrissebb hírek!

Ami leginkább érdekel mindenkit az az, hogyan viselkedik lakásban, emberekkel szemben. Nos Árvácska nagyon gyorsan tanul. Kb. 5 perc alatt megtanuljuk, hogy lábra Nem! harapunk. A nevelő célzatú pofonok után elszalad, kicsit reklamál, esetleg visszajön ("csakazértisjóllábujjonharaplak!!!!) és aztán a további 2 órában nincs vele gond. Néha esetleg még próbálkozik, de elég hangosan rászólni és tudja, hogy mit Nem! szabad. Aztán másnap újra megtanuljuk, hogy Nem!, ma sem szabad lábra harapni, még mindig Nem! szabad, meg úgy egyáltalán harapni Nem! szabad! :)) Játékos, érdeklődő, ha a színes műanyag labdákat dobáljuk neki, akkor előbb utóbb sokkot kap és elkezd ő is pattogni, makogni, labdákra vadászni. Olyankor nagyon édes. Illetve mindig nagyon édes, mert ő méreténél fogva örökre egy kölyökre emlékeztet. Kicsi kis hógolyó, merthogy csudaklassz, hatalmas téli bundát növesztett. Ez a téli bunda viszont eléggé megtévesztő. A bunda alatt ugyanis továbbra sem egy elhízott duci göri lakik, hanem egy nagyon is apró lányka. Olyannyira apró, hogy 2 napja hajnalban kimászott a csukott!!! ketrecen! Little Miss Hudini kifért a rácsok között a ketrec sarkánál, és élve a szabadsággal nekiállt zacsizni (zörgős zacsiban bújkálni), majd bekandikált a szobaajtón, ahol aludtam (volna). Akik őt szeretnék örökbe fogadni, feltétlenül sűrű rácsozású (1,5 cm) ketrecet szerezzenek (vagy tervezzenek) be! Oltást is kapott már, és nagyon nem tetszett neki, hogy le merészeltük fogni ehhez a művelethez! Az alomtisztaság megyeget, néha még nem találjuk el a megfelelő sarkot, és ha pótmami túlságosan kitakarítja az alomtálat, akkor garantáltan mellé megy! A kacsát (műanyag gumikacsa) továbbra is imádjuk, rendszeres időközönként "legyilkoljuk" bár kissé hűtelenek lettünk hozzá: pótmami belógatott a ketrecbe egy csipogós állatot és azt is nagyszerűen lehet ráncigálni, nyúzni!!!!!! :))

2005. november 24.

Fejlemények

2005. december 15.

Árvácska megkapta mindkét szopornyica elleni oltását, és mivel letelt az második oltás utáni egy hét, így nem volt akadálya, hogy összeismertessük egyik saját görinkkel. Az ismerkedés nagyon jól sikerült. Árvácska élvezte a társaságot, nem volt verekedés, csak nagy-nagy szimatolás mindkét részről, majd egy kis finom bunyó, de csak játékból. Egyedül az nem tetszett neki, amikor a másik göri merő szeretetből ráfeküdt :)) De hát ki szereti az ilyet?

2005. december 17. szombat

Nagy nap Árvácska életében: ma eljött érte Gazdi két leendő pajtásával. A három görci érdeklődve szimatolta egymást, a vendégek megnézték Árvácska ketrecét, aki eközben a jövevények hordozóját ellenőrizte le. Nem volt verekedés, se visítás, se fújás, úgyhogy nagyon is bíztató kezdet ez! Persze Árvácska és két pajtása eleinte külön ketrecben lesznek, amíg rendesen össze nem barátkoznak.

 

Gazdi beszámolója Árvácska 1. és további napjairól Otthon

2005. december 18.

Túl vagyunk Árvácska első napján, gondoltam elmesélem mi volt. :)

Délelőtt nem nagyon sétáltak, mert Árvácska nem igazán akart kijönni a ketrecéből, egész pontosan nem volt hajlandó kijönni az alvóládájából, csak álmosan pislogott. Délután már sétálni is hajlandó volt, bár egyelőre elég bátortalan gondolom idegen neki a hely, meg itthon Döme és Night is magabiztosabb. A viszonyuk elég vegyesnek tűnik, Döme egyszer próbálta meg átcipelni a szobán, amiért nagy visítás (Árvácskától) meg grabancrázás (tőlem) volt a jutalma. Egyelőre szerintem helyes kis plüssállatnak nézik. Néha- néha összedugják az orrukat, aztán hol az egyik fél hol a másik fél meghátrál. A délutáni séta során nyitva hagytam a ketrecajtót, hogy Árvácska vissza tudjon vonulni ha akar. Az alvósládába egyelőre nem engedi be a csajokat, azaz övé és pont :)) Este egy fél órát kiraktam csak őt egyedül, hogy felmérhesse a terepet, de még csak óvatosan nézelődik, a nagy csincsilla ketrec viszont eléggé izgatja a fantáziáját, bár egyelőre nem a csineket próbálta levadászni, hanem az almot akarta kiásni az almostálból.

Kajálás terén rögtön látszott, hogy ő az én görim, becipelte a husit az alvósládába, és ott kezdte el megenni. :))

Röviden ennyi volt az első nap, majd írok, hogyha van fejlődés. :))


2005. december 21.

Itt az újabb híradás Árvácskáról. :) Haladunk lassan de biztosan tegnap már Döme makogott neki, miközben szolidan bunyóztak. Úgy tűnik Árvácska tanulékony, már a száját is kinyitja, ha el akarja kapni a másik görit. :)  Árvácska még nem pattog és makog, ellenben a fújni már fúj, ha valami nem tetszik neki (azért nálunk sem rajong, amikor Night vagy Döme megpróbál ráfeküdni, hogy nyugodtan végig szagolhassák)

Tegnap este átesett a kisasszony az „első nagy csalódáson” esti séta folyamán Döme bement a ketrecbe, és ki merte lopni az ő gondosan elrejtett maradék csirkecombját, majd volt képe meg is enni.

Az alomtisztasággal még problémáink vannak, egész pontosan alomtisztaság egyelőre még nincs, Árvácska ott végzi a dolgát, ahol eszébe jut felemelni a farkincáját, ehhez még arra sincs szüksége, hogy az egy sarok legyen. Ma reggel tele pakoltam a ketrece alját mindennel, egyetlen helyen tud kényelmesen elhelyezkedni, az alomtálban. Bár van rá egy fogadásom, hogy mire hazaérek az összes játék, rongy és miegyéb az alomtálban lesz.

Ja, tegnap újra felfedezte a hordozót, bele is költözött. Night is utána mászott, és még mindig nem tetszett neki, hogy Árvácska ott van, bár már lényegesen hamarabb beletörődött, mint nálatok.

Teljesen meglepő módon imád kézben ücsörögni, onnan lehet a legjobban terepet felmérni.

Itt tartunk most, tündéri egyébként a kiscsaj, eddig csak egyszer harapott belém, akkor mondjuk jó nagyot, de egyébként egész békés. :)

Ha nem írnék karácsonyig, akkor Kellemes Ünnepeket nektek is meg a göriknek is!


2006. január 6.

Itt vannak az újabb hírek Árvácskáról. Kisasszony köszöni szépen jól van, egyre felszabadultabb. most már pattog, sőt két napja már makogni is hajlandó volt.

Karácsonyi ajándékként december 25.-e óta együtt lakik Nighttal és Dömével, bár néha még vannak nézeteltéréseik. Eleinte Árvácska lefeküdt a lányokkal együtt aludni, és olyankor pár órára béke volt. Mikor felkelt felfedezte, hogy úristen kik ezek itt, és visítozva elkezdte verni őket. Ha Árvácska unta meg hamarabb a dolgot, akkor sértetten átvonult az odúból a függőágyba, vagy a függőágyból az odúba N..ték untak rá hamarabb, akkor általában egyszerűen ráfeküdtek Árvácskára, mivel kétszer akkorák mint ő, és aludtak tovább. Mostanra szerencsére már ezek is elég ritkák, Árvácska egyre jobban kezdi elfogadni a többieket. Dömével teljesen jól kijönnek, Nighttal még néha vannak kisebb-nagyobb villongásaik.

Esti séta közben már el-eljátszogatnak, Árvácska múltkor végre sikeresen elkapta Dömét a nyakánál fogva, és annyira megörült a sikernek, hogy megpróbálta áthurcolni a szobán.

Kedvence a ketrecen kívül egy papagáj odú, oda szokta behurcolni a kedvenc gumikacsáját egy kis birkózásra. Pár napja úgy döntött, hogy beviszi a papucsomat is, a probléma az volt, hogy a papucs lényegesen nagyobb, mint a bejárat. Árvácskát mindez nem zavarta, bemászott a ládába, papucsot felemelte, és ráncigálta, míg le nem esett. Ha leesett Árvácska ládából ki, papucsot megfelelő szögben beállít, ládába visszamászik, papucs felemel, és kezdte az egészet elölről.

Túlestünk a veszettség elleni oltáson is, sőt, teljes felháborodására levágták a körmeit, kipucolták a fülét, és még némi féreghajtót is belenyomtak. Valamit sejthetett, mert nem akart kijönni a rendelőben a hordozóból, pedig előtte minden vágya ez volt. Mikor benyúltam érte, hogy kivegyem, jó erősen ráharapott a kezemre, és megpróbált behúzni maga mellé. Utána még fél órát ültünk kint a váróban, kb ennyi időbe telt, mire Árvácska úgy döntött, hogy mégsem fog belefulladni a féreghajtóba, inkább más módon áll rajtam bosszút, úgyhogy újra jól megcsócsálta a kezemet.

Így állunk most, az alomtisztaság is megyeget már néha.


2006. február 3.

Itt vannak az újabb hírek Árvácskáról. :) Kisasszony köszöni, jól van, már teljesen megszokta az új helyet. A búvóládát kisajátította, és ha olyanja van, akkor a másik kettőt simán kiüldözi belőle, attól függetlenül, hogy fele akkora, mint Night és Döme. Egyre többet van ébren, este mire hazaérek, általában már ott áll a rácsnál, és csillogó szemekkel néz, úgyhogy nem igazán lehet neki ellenállni.

Egyébként nagyon lusta tud lenni, múltkor úgy evett, hogy a kinyújtotta a nyakát, és belefeküdt a kajás tálba, miközben a hátsó lábai még a búvóládában voltak a takaró alatt. Néha még elfelejti, hogy nem, kézre nem harapunk, de egyre inkább lehet dögönyözni.  Furcsa egyébként, a 3 görimből ő az, aki leginkább igényli, hogy játszunk vele. Night és Döme el van együtt, Árvácska egy darabig elugrándozik velük, aztán jön és pattog és makog nekem, hogy menjek, és rongyozzunk egyet. Utána megint vissza Nighthoz és Döméhez, aztán vissza hozzám. Mostanra megjött a hangja is, ha Dömével kergetőznek, folyamatosan dumál. Nincs kedvenc játéka, minden jó, aminek lehet pattogni, illetve lehet ráncigálni. Sajnos felfedezte a csincsillákat, de egyelőre csak megfigyelő állásponton van (esélye sincs másra), és kezdi megtanulni, hogy nem, a csincsilla ketrec oldalán se lehet felmászni.

Múltkor egyébként alkotott a kisasszony. Felszökött az asztalra, és lenyúlta a csinek banánchipsét. Nekem az tűnt fel, hogy már vagy 3 perce nyugi van, ami görényséta közben mindig gyanús. Addigra már megették a banán felét, plusz a maradékot egyenletesen szétterítették az egyik búvóhelyükön (értelemszerűen ott, ahol a legnehezebben férek hozzá.)

Az alomtisztaság lassan már teljes a ketrecen belül, ketrecen kívül is eljutottunk már odáig, hogy a szoba közepén nem végzi a dolgát, hanem kiválaszt egy sarkot, igaz nem mindig a megfelelőt, de hát majd csak összejön ez is.


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(