[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2105586
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Lina

Budapest

Fiatal, sötét bézs, még ivaros nőstényke. Alomtiszta, csontos húst is eszik. Nagyon játékos, makogós görény.

2008.12.26. Karácsony....

Nem tévedés, sajnos Lina újra gazdit keres 18 nap reménykedés után.Reméltük, hogy jó gazdihoz került, ahol majd élete végéig gondoskodnak róla. De nem igy történt. Olyan leendő gazdik jelentkezését várjuk, akik komolyan gondolják, hogy egy életre felelősek lettünk azért, amit megszelidítettünk és nem tereptárgyként tekintenek egy szeretetre éhes állatra.

 

Lina története

Gazdája megunta, és mint a többi megunt tárgyat, 2008 őszén őt is kitette az udvarra kaltikástul (nem elírás, igen, valóban kalitka). Még arra sem vette a fáradtságot, hogy egy nylont tegyen az állat fölé, hogy esőben ne ázzon. Nem tudjuk mióta élt így, az ürülékkupacból ítélve, úgy tippeltük, hogy jó pár napja. Ott figyelt fel rá egy környékbeli állatbarát ember, aki elkérte és elhozta nekünk.

Hozzánk kerülésekor Lina alultáplált volt, bordái jól tapinthatók voltak. Előzőleg tüzelt, amivel nem foglalkoztak, így elkezdett hullani a szőre. Pérája már visszahúzódott, szőre kezd nőni.

Korábban macskatápot kapott, első nap nálunk is csak ezt volt hajlandó enni. Másnap viszont nagyon örömmel fogadta a csirkeszárnyat, harmadnap pedig már csirkenyakat is ropogtatott. Imádja a husilevet, a tojássárgáját, a szárazhalat, és gyorsan megbarátkozott a calo pet pasztával, amire vékonyka volta miatt nagy szükség volt.

A ketrecen kívül töltött időnek nagyon tud örülni. Szaladgál, ugrándozik és egyfolytában makog. Kedvenc játéka a bikázás (lengő ruhadarab levadászása, aztán birkózás) olyankor hatalmasakat ugrik.

Az emberektől még mindig tart egy kicsit. Kapkodja a fejét, ha felé-, vagy ha hozzányúlunk. Szerencsére nem akar harapni, ha megfogjuk. Nem tudjuk, hogy azért ennyire félénk, mert nem találkozott korábban emberekkel, vagy azért, mert esetleg bántották.

Ketrecen keresztül találkozott görényekkel, nyugodtan viselkedett, így reméljük, hogy az derül majd ki róla, hogy a fajtársakkal kompatibilis.

Alomtállal korábban nem találkozott, ám rövid idő alatt megtanulta mire való az alomtál és ügyesen használja. (A kis saroktálakkal nem boldogul, nagy szögletes tálakat szereti.)

2008. nov. 17.

 

Linus-hírek - 2008. nov. 19.

Linus még mindig nagyon aranyos, makogós-ugrándozós életvidám görényke. Szépen kikerekedett és nagyon szép selymes bundát növesztett. Átesett egy kisebb vírusos megbetegedése, ami köhögésben nyilvánult meg, ám szerencsére semmi más tünettel nem járt, és hamar meggyógyult. Nagyon ügyesen hagyta beadni a gyógyszert (köptető fecskendőből), amiben talán az is közrejátszott, hogy utána mindig ferretone olaj következett... :)) Jódolgában kicsit elszemetelenedett, előszeretettel mászik fel a székekre, majd onnan a konyhaasztalra, pedig nagyon jól tudja, hogy az tilos!

Linus-hírek - 2008. okt. 21.

Sok pozitív változásról számolhatunk be Linussal kapcsolatban. Az étvágya kitűnő, nem válogat, eszik csirkét, pulykát, csontosat is, tojást, szárazhalat, minőségi száraztápot és mindenféle pasztát. Ennek köszönhetően szépen összeszedte magát, már nem zörögnek a csontjai. Élénk, vidám, még mindig sokat makog. A sarokalomtállal gondjaink voltak, ám mióta szögletes nagy tálra cseréltük az illemhelyét, ügyesen beletalál. Ketrecen kívül vannak még gondjaink, mert ketrecen kívül saroktálak vannak, amiket nehezen tud becélozni. Megtörténtek az első találkozások fajtársakkal. Linus érdeklődő, nem ellenséges, hanem félénk. Még a szelíd és barátságos görényektől is tart kicsit. Úgy gondoljuk, hogy ez szép lassan változni fog, így nem lesz akadálya anak, hogy akár egy másik görény mellé fogadják örökbe.

Linus-hírek - 2008. okt. 16.

Lina félénksége lassan kezd oldódni. Felszabadultan ugrándozik, sőt már pótmami lábára is rá mer ugrani a játék hevében, pusztán játékból. Még mindig kapkodja a fejét ha felé nyúlunk, vagy ha meg akarjuk fogni, de szerencsére nem akar harapni. Ha megfogjuk, legrosszabb esetben finoman(!) ráfog az ember ujjára. Érdekes módon semmi félénkséget nem mutat ha ferretone, calo pet vagy esetleg más nyalánkság van a közelben, ill. Linácska szájában) :) Nagyon jó az étvágya, egy nap két kisebb csirkeszárnyat is elfogyaszt.  Az alomtisztaság terén szépen haladunk. Napról napra egyre kevesebb a baleset.

Linus-hírek - 2008. dec. 6.

Múlt hévégén látogatónk volt. Egy fiatalember jött el Linushoz, azzal a szándékkal, hogy kölcsönös szimpátia esetén örökbefogadja. A találkozó jól sikerült, így Linus dec. 6-án próbaidőre örökbefogadó gazdihoz került!

Linus hírek - 2008. dec. 25.

"Karácsonyi" meglepetésként próbaidős gazdi jelezte, hogy nem érzi magát alkalmasnak a görénytartásra, mert többet kell vele foglalkozni mint gondolta és a munka mellett sajnos rá ideje és energiája. :((


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(