[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2110320
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Shandor

Budapest

 4 éves ivartalan, oltott, vadas színű hím. Alomtiszta, húst eszik.  Görényekkel kompatibilis, pótmami görényeivel egy fedél alatt, azaz ugyanazon görénypalotában él.

Görénypajtásának elvesztése, és az hogy a gazdi lemondott róla és új környezetbe került, igencsak megviselte - érthető módon. A görénytársaságot kedveli, de idegen emberekkel szemben bizalmatlan. Shandorka szeretetéért meg kell dolgozni, azaz türelemmel lenni iránta, játszani, foglalkozni vele és megvárni míg ő hagyja magát simogatni. (Vagy akkor nyúlni hozzá, amikor valami finomságot adunk neki - az ilyesfajta pozitív megerősítés amúgy sem árt! :)) Pótmaminak 1,5 hónap alatt sikerült jó kapcsolatot kialakítani vele, őt már eszébe sem jut bántani. Nyugodtan ül az ölében, szereti és igényli is a simogatást.

Türelmes gazdinak ajánljuk, aki vállalja, hogy folytatja azt a munkát, amit pótmami elkezdett: nevezetesen, hogy visszaadja Shandor emberek iránti bizalmát, megtanítja arra, hogy a kétlábú szereti őt és a kétlábú szerethető.

Története

Egykor Shandor is ideális görényéletet élt: görénypajtásával kettesben éldegélt Gazdinál. Társa azonban átkelt a szivárványhídon, gazdi pedig egy költözés miatt mondott le róla 2009 májusában.

2009. júl. 20. 

Ha szeretnéd Shandort örökbefogadni, kérünk olvasd el az alábbiakat.

  • Az örökbefogadásra váró felnőtt görény­­ek ivartalanítottak, a kölykök vagy fiatalabb görik pedig csak ivartalanítási szerződéssel kerülhetnek örökbefogadó gazdihoz. Miért van ez így? Ezek az állatok gyakran rossz körülmények közül származnak, lehetnek belső rejtett problémáik, amik látszólag nem okoznak gondot, ám idővel jelentkeznének problémák. Ezen görény­­ek felmenői általában ismeretlenek, nem lehet tudni mit örökítenek, így szaporításukat a Klub nem ajánlja.
    Ha almot szeretnél vállalni, akkor nem az örökbefogadásra váró görény­­eket ajánljuk! Nézz körül a hirdetésekben vagy hívd infovonalunkat: 06 70 555 07 07
  • Ezeket a görény­­eket nem tudjuk ingyen, ajándékba adni. Mielőtt hozzánk kerültek általában semmilyen orvosi beavatkozáson nem estek túl, vagyis a klub gondoskodott ivartalanításukról, oltásaikról féreghajtásukról, élősködők elleni kezelésükről. Az örökbefogadótól az ivartalanítás és az oltás(ok) árát kérjük. Az élősködők elleni kezelést nem számoljuk fel. Nem anyagi haszonra törekszünk, egyszerűen csak nem tudjuk felvállalni a görik ellátásának teljes költségét.
  • Az örökbefogadó gazdinak alá kell írnia egy adoptálási szerződést, amelyben vállalja, hogy gondoskodni fog a göri testi-lelki szükségleteiről, hogy szeretni fogja, hogy vigyáz rá, hogy ingergazdag környezetet biztosít neki és hogy beadatja neki az éves ismétlő oltásokat valamint gondoskodik az orvosi ellátásáról, ha az szükséges.
  • Ha az örökbefogadásra jelentkező személy kiskorú (18. év alatti), minden esetben ragaszkodunk a szülőkkel, gondviselőkkel való személyes találkozáshoz. Az örökbefogadáshoz az ő engedélyük és pozitív hozzáállásuk is szükséges.
  • Minden jelentkezőnél meggyőződünk arról, hogy mennyire felkészült, hogy valóban jó gazdája tudna-e lenni a görinek. Ha úgy látjuk még nem elég felkészült, de alkalmas örökbefogadó gazdinak, úgy természetesen szívesen segítünk a felkészülésben!
  • Göri csak úgy kerülhet Örökbefogadó gazdihoz, ha a jelentkező rendelkezik alapvető görény­­es ismeretekkel (pl. tudja mivel lehet és mivel nem szabad etetni), tud bánni a görivel (a személyes találkozón játszik, foglalkozik vele) és megvan minden a göritartáshoz szükséges felszerelése.
  • A jelentkezőnek készen kell állnia arra is, hogy elmegyünk hozzá családlátogatásra. Megnézzük hová, milyen körülmények közé kerülne a göri, hogy valóban felkészülve várják őt haza.


Ha ezek után is érdekel az örökbefogadás, keress meg bennünket:

Telefonon:70/555 09 09
E-mailben: menhely@mvk.hu és megbeszélünk egy találkozót!

Személyesen is megkereshetsz bennünket klubnapjainkon és rendezvényeinken.

 

 

 


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(