[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2107638
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Nelly

Budapest

Nelly 2009. ápr. 4-én került gazdihoz, akkor még próbaidőre Lulu göri mellé. Luluval az első találkozásnál, pótmami lakásában barátságot kötöttek, így nem volt szükség összeszoktatásra.

Nevéhez méltón nagyon-nagyon-nagyon szagosan ("smelly" jelentése büdös, szagos) került a Klubhoz, aminek oka ivaros állapota, és a kommersz macska száraztáp volt, melyen az utóbbi időkben (és tán egész korábbi életében) élt.

Egy hét alatt megtanulta az alomtál használatát, és ez sokat javított a szaghelyzeten.

Húsalapú táplálékra való átszoktatását megkezdtük. Nelly nem tiltakozott, a táp mellett szépen eszi a csirkehúst. A csontos hússal sincs problémája, azt is elropogtatja. Szereti a szárazhalat, elnyalogatja a ferretonet, de a libazsír is nagyon bejön neki.

Külsőre csinos, rövid-orrú görényke, kopaszkás farokkal, akit a jövőben a fokozatos étrendváltásnak köszönhetően hamarosan "selyemgörénnyé" alakítunk! :)

Hangja is van, megérkezése óta egyfolytában makog. Makog az alomtálnak, a húsnak, a függőágyaknak, a száraztápnak és a többi görénynek. Csak evés és alvás idejére szünetelteti monológjait.

A többi görény iránt nagyon érdeklődik, és jól sikerült az első rács nélküli ismerkedés pótmami egyik lányával: 1,5 órás makogás, szaladgálás, birkózás után a két görény Nelly ketrecében tért nyugovóra, egymás mellett, az egyik függőágyban!

A "nem!" szót érti, hallgat is rá, ha épp úgy tartja kedve.

Kicsit félénk, nincs kézhez szokva. Nem támad, és nem agresszív, csak ijedten nézeget, amikor kézbe veszik. Kivéve, ha épp valami finomság van a szájában, akkor érdekes módon nem fél semmitől :) 

Ketrecen kívül ezerrel pörög, kis bakkecskeként ugrálja körbe a lakást, hempereg a szőnyegen és közben folyamatosan makog. Idővel aztán lecsillapszik, ám akkor is nagyon könnyen elő lehet idézni nála a görénysokkot: egy-egy zörgős reklámtáska lengetésétől eksztázisba esik és kezdődik elölről az ugrálás-makogás.

2009. márc. 30.

Története

Smelly Nelly az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumának egyik tanulószobájában éldegélt egy házilag készített, nem túl méretes ketrecben. Hogy pontosan mióta, nem tudjuk. Március közepén kerestek meg minket a kollégiumból, hogy a ketrecen megjelent egy felirat, miszerint, aki szeretné, nyugodtan viheti. Nosza azonnal útnak is indult egyik önkéntesünk, ám útközben lefújták az akciót, megkerült a gazdája, és azt ígérte, egy ismerősének adja a görényt, nem kell érte menni. Egy héttel később a görény még mindig (vagy már megint?) a tanulószobában volt, több napos xarkupac, némi pisi társaságában egy kicsike törölköző alá rejtőzve. A ketrec tetején talált kesztyű alapján arra következtetünk, hogy a szelídség hiánya lehetett Nelly elhanyagolásának egyik oka.

Ezúton üzenjük a T. Exgazdának, hogy felelős állattartásból sajnos elégtelenre vizsgázott és határozatlan időre eltanácsoljuk az állattartó szakról.

 vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(