[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2127540
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Luca

Miskolc

Luca talált görényke volt, már a klubhoz érkezése is kalandosra sikerült. 2008 novemberében találták a kislány görényt, akit egy külső épületbe zártak, majd jelezték felénk. Ezt követően Luca sikeresen eltünt a megtalálóknál is. Szerencsére hamarosan ismét felbukkant, ekkor már egy "szökésbiztos" helyet sikerült találni részére.

Befogadó gazdinál igen hamar kiderült, hogy bizony Luca egy hiperaktív kis rosszcsont, de egyben egy imádnivaló görilány.

Egy egészen apró termetű vadas kislányról van szó, aki egyszerűen imádja a pocakját, igy a befogadó gazdinál töltött rövid idő alatt is szép gömbölyűre hízott. Mondhatni a kislány csak egy nagy pocak volt.

Persze Luca nem csak a pocakját szerette, hanem borsot törni befogadó gazdi orra alá. Egy-két hét alatt kiderült, hogy Luca igazán huncut görénylány, mondhatni egy miniboszrokány, ezért is kapta a nevét.

Luca szerencsére nagyon hamar és nagyon kedves gazdikhoz került, akik idősebb görénykéjük mellé kerestek társat. A gazdik azóta is rendszeresen járnak göris rendezvényekre, találkozókra, így befogadó gazdinak folyamatosan alkalma nyílik egy kis Luca gyöntire. :)

 

A továbbiakban a gazdik által írt történeteket olvashatjátok, valamint a feltöltött képek is Luca végleges otthonában készültek:

Luca rövid idő alatt új nevet kapott gazdáitól, mégpedig ő lett Turbó Luca. Rászolgált a nevére! :)

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Kocsonya fesztivál utáni beszámoló: "úgy elfáradtak, hogy simán türték, hogy a kabát alatt kellett meghúzódniuk. Ők leginkább futkároztak volna, de félő volt, hogy a sok ember között valami bajuk esik. Sanyika és Luca is hihetetlen türelemmel viselte el a sok tapogatást. Olyan is volt aki először azt hitte Lucára, hogy csak egy ksi plüssálat.

Összegyüjtöttünk egy kis csokorravalót Luca és Sanyika fotóiból.

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Köszönjük nektek, hogy megmentettétek nekünk Lucababát. Sanyika a szelídség, a nyugalom és a megfontoltság, Luca az ellentéte, ők mint a tűz és a víz, jól kiegészítik egymást. Korábban csak olyat láttunk, hogy Luca kereste Sanyit, de mostanában már az is előfordul, hogy ha Luca nem a megszokott heléyn pihen le, Sanyika keresi őt. Olykor szinte elolvadunk a látványtól amilyen szeretettel gyöntölik egymást, játszanak és mégis vigyáznak is egymásra.

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Luca a vadászgörény

Luca orvoshoz megy:

Reggel elmentünk a 2. védőoltásra az állatorvoshoz, de nem kapott Luca szurit, mert azt mondtaa doktornéni és a doktrobácsi, hogy az ivartalanítás sürgősebb, a szurit majd megkapja a varratszedéskor. Lucus tündéri volt, egyre nyugisabb és egyre szelídebb. Ez még a doktorbácsinak is feltünt. Amikor a doktornéni mondta, hogy mindent megbeszéltünk, mehetünk, akkor azt mondja a doktor bácsi, hogy jó, jó, de előbb még hagy gyöntöljem meg egy kicsit.  :))) Olyan aranyos volt.

Luca a vadászgörény

Luca az ivartalanítás után:

Újdonság, hogy a hűtőszekrényre zárat kellett szerelni. Luca megtanulta kinyitni.  Még szerencse hogy alól az ő kajájuk volt. Ki is szolgálta magát és Sanyikát is. Nyitva hagyta az ajtót. Először magunk között kerestük a "tettest". Azután pedig sikerült megörökíteni az "akciót". Több ilyan ügyeskedést fotóztunk le. Kivettük a hűtőből, bezártuk azt, de 1 - 2 perc múlva megismételte a hűtőszekrényfosztogatást.

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Luca a vadászgörényLuca a vadászgörény

Nehezen tudja megemészteni, hogy most már nem nyílik az éléstár. Ezt úgy kompenzálta, hogy megtanult felmenni az asztalra. Ott is ügyködött... Ezek után csak felügyelet mellett "garázdálkodhat" szabadon, illetve semmit nem szabad az asztalon hagyni, ha nem vagyunk ott. Volt, hogy a könyvespolcról borított le ezt - azt, aztán mint a villám úgy sprintelt be a ketrecbe, a függőágy belsejébe. Nagyon jól tudta, hogy olyat tett, ami nem való. Nem igazán tudtuk eddig, milyen egy belevaló görnyke, Sanyika századannyi fejtörést sem okoz, mint ő. Mindezzel együtt sokkal több derűs pillanatot szerez nekünk. Az biztos, hogy unatkozni nem lehet mellette picurkát sem.

"Luca volt befogadó gazdijaként megjegyzem, hogy Luca általi nagy átverés, hogy előzőekben szelídebbnek mutatkozott, Luca továbbra is egy kis huncut boszorka :)"

Voltunk az állatorvosnál, műtét utáni controllon, mindent rendben találtak.

 

Egyenlőre ennyi Luca lány töréntetéből, reméljük a gazdi, természetesen Lucának köszönhetően, még több hasonló kedves, megmosolygató, derűs pillanatot szerez még nekünk beszámolóival.


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(