[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 1972651
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Samu

Miskolc

Samu nem talált görényke volt, a gazdik azért mondtak le róla, mert nem volt elég idejük foglalkozni vele, és szerették volna, ha Samuka igazán boldog görényke életet élne.

Az örökbefogadó gazdi beszámolóját olvashatjátok a továbbiakban és a történet végén a gazdinál töltött első napokról egy kis összefoglalót:

Van egy 1 éves vadas színű, ivartalanított hím görink Bendegúz. Eleinte nem akartunk másik görit, mert eléggé kitöltötte az életünket. Egy idő után viszont úgy láttuk magányos, annak ellenére, hogy mi mindent megtettünk ez ellen. Ezért az örökbe fogadáson gondolkodtunk.

samu a vadászgörénysamu a vadászgörény

Samuval először 2009. április 26-án találkoztunk, aki Bendegúzzal egyidős szintén vadas színű ivartalanított hím, szép nagytermetű. Első látásra beleszerettünk tündéri pofijába. A fiúk rögtön belemelegedtek a játékba. Volt makogás, pörgés, pattogás, és őrült hajsza. Több mint egy órát töltöttünk a befogadó gazdinál, addig abba sem hagyták a játékot. :-D Mivel többen is versengtünk Samu kegyeiért, csak 29-én hozhattuk el próbaidőre.
Eleinte gondok voltak az evéssel, a csőrös itatót zuhanyzónak használta, nem akart belőle inni, a bújócsőtől pedig félt. Ha hirtelen nyúltunk hozzá megijedt, nem akart ölben maradni, és a jutalomfalatokat sem fogadta el.

samu a vadászgörény

Nagyon gyorsan tanult. Ugyan az első éjszakát külön ketrecben töltötték, mégis első perctől kezdve jól kijön Bendivel. Nagyon szereti a függőágyat, és most már ritkán alszanak külön. Szépen eszi a husit, már nagyon jól használja az itatót (bár néha még zuhanyzik alatta), és minden jutalomfalatot elfogad. A WC használatával egyáltalán nem volt gond, teljesen szobatiszta (csak ne cseréljünk almot, mert akkor őrült kaparásba kezd :-D).
Nagyon szelíd, nyugodt, imád aludni, és nehezen ébred, bár ölben még keveset marad, de teljes mértékig harapásmentes (kivéve a takaró alatti lábcsipkedést:-D). Szinte egyáltalán nem kell fenyíteni.

samu a vadászgörénysamu a vadászgörény

Az ivartalanítás óta a bundája világosodott, de a termete nem csökkent, sőt, úgy vettük észre mintha egy kicsit szedett volna magára. Farokkal együtt 67 cm, és 1,7 kg. Imád játszani, egy nagy bohóc, kedvenc játéka Bendi nyígatása, :lol: a gumi kacsa, és a nehéz gumilabda, a kedvenc nasija a szárított hal. Nem szeret fürdeni, de pancsolni igen,  és ki nem állhatja a fülpucolást. A köröm nyírást jól viseli. Ügyesen ismerkedik a síphang jelentésével. Megkapta az oltásait, és már sétálni is voltunk, nagyon tetszik neki, csak egy kicsit még félénk. Eleinte féltem, hogy nem fogom Samut úgy szeretni, mint Bendit, de nem sok idő kellett hozzá, hogy ne tegyek különbséget köztük.

samu a vadászgörénysamu a vadászgörény


2009. május 27-én hivatalosan is örökbe fogadtuk Samut. Nagyon a szívünkhöz nőtt, és Bendi is imádja. Már nem adnánk semmiért! :-D

Samu első napjai szerető és gondoskodó családjánál:

Samu nálunk van, és Samu, Samu marad, mert már úgy megszoktuk, hogy nem tudjuk másképpen szólítani mindig ez jön a szánkra. De nem könnyű ám vele. Olyan mint a duracell nyuszi! Sose merül le!

Első nap:
Éjszaka egy kicsit nehéz volt, pláne hogy ilyen aggódós vagyok. Nem akart se enni se inni. De már aznap elfogadott tőlem egy kis vitaminpasztát. Jó nagyot pörögtek. Bendi evés nélkül ment aludni, annyira elfáradt, de Samu ám nem hagyta hogy aludjon, mivel ő még nem álmos. A nagy nyafogás vége az lett, hogy külön ketrecbe és külön szobába raktuk őket. A másik gond az volt, hogy Samu nem mert belemenni a bújkacsőbe, hiába látta, Bendi hogy kavar benne. Se le se fel! Most hol altassam? Fent van az alvósszint, ott elvolt ha felraktam, de onnan nem tud lejönni WC-re, enni, inni! Lent meg csak kaparta a ketrecet. Nagyon sokat csalogattuk és próbáltuk mutatni, hogy abba bele kell menni. Mikor beledugta a fejét egy kicsit rásegítettem, és már fenn is volt. Fentről pedig belelógattam és akkor lefarolt. Utána nem volt gond. A kezembe vettem, és úgy próbáltam etetni, a husi nem kellett, pár szem tápon kívül nem evett mást. Vizet sikerült itatni vele, mikor rájött, hogy nyalni kell a golyócskát, és nem harapni az itató csőrét. Egy kicsit megnyugodtam. És úgy láttam ő is. Lefeküdt. Én is. 00:27 volt az idő!

Második nap:
07:03 az idő, és Samuka már nagyon ki akar jönni a ketrecből! Áthoztuk Bendit is, de már nem pörögtek hanem puszi és egy-két makkantás után csak kísérgették egymást minden felé. Gondolom, Bendegúz körbevezette a birodalmán, bár mindig Samu ment elől. Az első nap Bendi nagyon védte a dolgait, még abból is kizavarta Samut amit eddig nem is nagyon használt! Most már nem olyan gáz, több mindent megenged neki. Samu talált egy gumikacsát és mindenhová hurcolja magával. Az még nem volt Bendinyálas. Napközben együtt aludtak, még egy kicsit piszkálták egymást (Samu mindig játszana), végül megegyeztek ki hol alszik, és csend lett. 11:00 volt az idő!
Este értem haza. Bementem a sötét szobába és kapcsolom fel a lámpát és látom, hogy a párom az ágyon fekszik, a ketrec nyitva a görcsök meg sehol. Az egyik a szennyes kosárban, a másik a kockában van, kaptam az infót. Beköszöntem a kockába, de egy kis ideig eltartott míg a félhomályban beazonosítottam, hogy ő Samesz. Megyek a kosárhoz Bendi sehol! Meglógott mikor jöttem be a sötétben! A konyhából szedtük össze. Beraktam a kockát a ketrec be, hátha örülnek neki. Kaptak még friss husit és vizet, majd beraktuk a ketrecbe őket. Mind a kettő a kockában akart aludni, és elég sokáig tartott míg eldöntötték mi legyen. 23:55-kor csönd lett.

Harmadik nap:
Nagyon jól aludtak egész éjszaka. 07:55-kor nem várt vendég érkezett a szobába, hogy páromat ébressze, mert segíteni kell, így a pamacsok is felébredtek. Nem kaparták a ketrecet csak néztek az egyforma pofiukkal, és várták mi történik. Kaptak husit, és egy kis tejszínhabot a reggeli kávéról. Samu is evett belőle!! A tálkából felváltva esznek, egy husit Bendi vesz ki, egyet meg Samu, és így tovább. Játék, simi, és 9:15-kor alvás. Bendit be se kellett rakni, magától ment. Bendi a kockában, Samu vele szembe az alvószsák tetején. Egyszer csak bendi kidugja a fejét és ráteszi a Samuka fejére! Nagyon édesek voltak. Bendike elaludt, de Samuka nem. Mindenáron ki akart jönni, pedig már Bendi is rászólt hogy maradjon csöndben. Kiengedtem. Egy darabig kaparta az ajtót, majd, egy kis simi után, focizni kezdett a nagy gumilabdával. Majd a kacsa rágása következett, és most elbújt valahová mert már egy ideje nagyon csend van. Csak elfáradt a drága. Nem harap! Még az orromat sem. Kaptam már tőle puszikát is, de a takaró alatt szeret csipkedni, mint Bendegúz!
Meg is találtam! Samuka a pulóverem ujjában fekszik, közben Bendi is kijött, ő pedig a szennyes kosarat vette birtokba. Kidőltek mind a ketten!

Sokadik nap:
A fiúk nagyon jól alszanak most már együtt, akár egy hálózsákban is. Egyfolytában makognak, nagyon sokat magyaráznak egymásnak. Nagyon szolidan játszanak egymással, nagyobb pörgés ritkán van. Például, ma reggel 5 órakor, nagyon pörögtek a ketrecben, mind a három szintet megjárták. Fel - le, fel - le. Csak a zörgést lehetett hallani. Bendegúz állandóan bújik Samuhoz. Nagyon szereti! Néha helyre rakja, és még egy kicsit irigy, de Samesz is megcibálja, ha úgy van. Samuka egyre jobban eszik, és már vettünk egy új itatót is. Harapni nem harap, és egyre tovább marad az ölemben. Ha hirtelen nyúlok hozzá, még elkezd tolatni, de mintha ezt is ritkábban csinálná.
Most békésen alszanak, hosszúra nyúlt a reggeli játékidő. Imádom őket!

Minden nap, amikor látom őket játszani, újra és újra egyet értek a döntésünkkel, hogy kell Samu Bendi mellé. Így soha nem tudtam volna vele játszani, ha megfeszülök se.


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(