[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2110314
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Nanu

Budapest

Nanu kb. 2 éves, vadas színű, ivartalan görilány. Barátságos, makogós-ugrálós életvidám görényke. Nem harap, csak lábra vadászik néha ("Gyere velem játszani!!!"). Kölykökkel és nem verekedős felnőtt görényekkel kijön. Imád labdák után szaladni, és nagyszerűen csipogtatja a gumijátékokat. Készen áll arra, hogy sok vidám percet szerezzen leendő gazdáinak, cserébe csak annyit kér, hogy szeressék.

2006. szept. 11.

Nanu története

"Eladó egy lány vadas vadászgörény! 1,5 éves. 1x szült már. Csak úgy adom el, ha van mellé fiúka, mert már rég volt terhes, és kezd hullani a szőre tőle. Szóval akinek egy fiú mellé kell egy csajszi, és szaporítani akar, az keressen bátran ;) "

 Erre a hirdetésre lett figyelmes egy görénytartó. Nem kimondottan szaporítás járt a fejében, mégis elment megnézni. A hirdető még a télen vette Nanut, már felnőtt görényként egy kereskedésben, ott mondták neki, hogy egyszer szült már. Nanu három hónapja elkezdett tüzelni és azóta nem történt semmi. Nem ivartalanították és nem fedezték be. A tüzelés, mint ismeretes, túltüzelésben folytatódik. Tudta ezt a gazda is, ezért hirdette meg hímek mellé. Azt sajnos nem tudta, hogy a fedezéssel nem kéne három hónapot várni, mert görénye egészségével játszik, ill. hogy fedezéssel nem tudja hosszú távon megoldani a tüzelés-túltüzelés problémáját. A túltüzelés miatt Nanunak már foltokban hiányzott a szőre: kopasz volt hátul a nyaka, kopaszkás a két lába, a füle mögötti rész és a pérája körül sem volt szőre, a pérája csontfehér volt. Fizikai állapota és ismeretlen származása miatt sem volt tenyésztésre való. Természetére nézve kedves jószág. Nem harap és alomtiszta. Bízunk benne, hogy sikerül rendbehozni és jobb élet elé néz, mint ami "tenyésznőstényként" várt volna rá...

2006. aug. 18.

Nanu-hírek

Aug. 31. csütörtök
Nanu ma reggel átesett az ivartalanításon. Nagy örömünkre minden rendben ment és a görilány jól van.

Szept. 3. vasárnap
Az elmúlt napokban Nanu szinte egyfolytában aludt, csak evés és alomhasználat céljából kelt fel. Ma végre újra élénknek mutatkozott, és délután már mászkált is egy órácskát.

Szept. 5. kedd
Nanu újra a régi: igényli a szabadságot és a mozgást, és ha nem foglalkoznak vele, akkor belecsíp az ember lábujjába! :) Már kékül a bőre, vagyis nő már az új bundácskája!!!

Szept. 6. szerda
Görénykénk határozott ízléssel rendelkezik. "A csirkemája az xar!" Ebből következik, hogy oda is való. A reggeilre tálalt májat ma az alomtálban találtam... eddig soha nem tett oda husit.

Szept. 7. csütörtök
Igazi makogós pattogós napunk volt. Nanu mindennek örült, a zörgős zacsinak, a papucsomnak, a színes műanyag labdáknak és hosszú idő óta megint adott puszit! :))

Szept. 11. hétfő
Túlvagyunk a varratszedésen, Nanu nagyon ügyesen tűrte, sőt igazából észre sem vette :)) Rohamosan nő az új bundája. A nyaka már nem kopasz, hanem finom bolyhos, a hasa pedig sötétszürke az egy miliméteres szőrtől. Imádja a szabadságot, igazi életvidám, szaladgálós, pörgős görény lett belőle! :))

Szept. 20. szerda
Az elmúlt egy hétben Nanu szorgalmasan növesztette új ruhácskáját, ami világosszürkének ígérkezik és finom selymes lesz! Időközben kiderült, hogy szeret ásni (homokkal teli ásódobozt kapott), akasztott gumikacsára vadászni és egyáltalán mindent, amit egy görény csak szerethet!

Szept. 22. péntek
A mai nap Nanut örökbe fogadták! :))vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(