[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2105583
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Blanche

Budapest

Blanche kb. 1 éves albínó nőstény. Tüzelés után, lefogyva, erősen hiányos és sprőd bundával, hosszú karmokkal, koszos fülekkel és az emberek iránti nagy adag bizalmatlansággal került hozzánk 2005. június 10-én.

Első naptól fogva rendeltetésszerűen használja a sarokalomtálat, az étvágyával sincs gond. Emberekkel szemben egyenlőre bizalmatlan, látszik, hogy rossz tapasztalatai lehettek. Ezt a bizalmat próbáltuk meg helyreállítani, mi az ideiglenes befogadó gazdik, és most már az Igazi Gazdik. Munkánkat, nagyban nehezítette, hogy Blanche két héttel Klubunkhoz kerülése után 4 kis kölyöknek adott életet. Egy gazdinál felnövő, gazdit szerető görény is félti ilyenkor a kicsinyeit és lehet barátságtalan, ám Blanchenak korábban már volt egy gazdija, aki nem akarta őt, kereskedésbe került, ahol több mint valószínű, hogy nem volt boldog és úgy jött hozzánk, hogy azt tudta, az ember rossz, nem szabad bízni benne.

A szülés szerencsére rendben ment, négy kis kölyök született, akikből hála a tápláló és vitamindús kosztnak idővel gyönyörű, hatalmas kölköcskék lettek. Blanche is szépen helyrejött fizikailag. Nagyon szép kismama lett belőle, nem lett csontsovány, hisz vigyáztunk nagyon az etetésére, a bundája is rendeződött és tiszta fehér lett, eltűnt a sárga szín.

Ami hátra van még, az a hit visszaadása, hogy nem minden ember rossz. Már ott tartunk, hogy oda mer jönni és meg mer harapni. Ez is eredmény, tekintve, hogy eleinte ha csak felé léptünk menekült vagy elég volt egy hangos "nem" szó hogy megrémüljön.

2005. szeptember

 

Blanche-napló

június 10. péntek

Blanche egy kereskedésből került hozzánk. Előéletéről csak annyit tudunk biztosan, hogy nemrégiben tüzelt (mondták a kereskedésben és orvos is megállapította) és hogy a kereskedésben valaki bedugta az ujját a ketrecbe és ő úgy megharapta, hogy veszettségi oltást is kellett adni neki. Ennek ellenére oltási könyvet nem kaptunk, majd hétfőn rákérdezünk hogy miért nem. Félős, vékonyka kislány. Egyik info szerint 8 hónapos, másik szerint 1,5 éves. A fülei koszosak, a körmei hosszúak, a bundája sprőd és csapzott, erősen hullajtjta a szőrét. A farkán kevés szőr van, de fehér bőre miatt nem látszik olyan kopasznak, csak azt veszi észre a szemlélő, hogy nagyon vékony farkincája van. A kereskedésből egyből dokibácsihoz mentünk, aki kapásból a karmok levágásával kezdte. Láza és élősködői nincsenek. Iszonyúan rángatta magát, vizsgálat közben végig Calopettel nyugtattuk, de még így is fickándozott. Otthon gyorsan berendeztünk neki egy ketrecet (nem terveztük előre, hogy vele jövünk haza). A függőágyakat nagyon díjazta és a cső is tetszett neki, abba pakolta a dugikaját. A sarokalomtálba elsőre belement. Az öröm, hogy milyen ügyes, korainak bizonyult. Kicsit később ugyanis ugyanebbe az alomtálba a fejét dugta bele... Félig főtt csirkemájat kapott szívvel, meg pár kocka pulykacombot. A máj, szív nagy részét megette, de a pulykát inkább csak megrágicsálta. Lehet, hogy konzerves göri volt, de az is lehet, hogy csak válogatós.


Június 11. szombat

Az alomtisztaságot elszóltam, már nemcsak a vécében van, hanem mellette is. A kajástálat feje tetjére állítva és erősen koszos állapotban (nedves alommal kikenve) találtam. Ma már kisebb darabokra vágtam a husit, így jobban megette. Imádja a husilevet, után kellett töltenem, mert leitta a husiról. Egyébként is sokat iszik és rengeteget pisil. A ketrecben nyugodtan viselkedik, nem riad fel minden zajra, be tudok nyúlni és takarítani egy picit, ki tudom venni az üres kajástálat. Este Balázs felügyeletével volt szabadon. Nagyon félénk, óvatosan kell lépni, mert menekül.


Június 12-13. vasárnap, hétfő 

Az apróra vágott husival nincs gondja, szépen megeszegeti, vagy elspájzolja a csőben. A vécé tájéka iszonyúan néz ki, ha túlságosan kitakarítom az a baj, ha (szerinte) sok benne a "koszos" alom, akkor meg az. Az esti kintlétet nagyon élvezte. Nem tudom mennyit lehetett korábban kiengedve, mert olyan nagyon boldog, amikor kint lehet. Azt hiszem ő eddig a leghálásabb gazdira váró görink ezért a napi pár óra szabadságért. Nagyon jó kislány. Belemászott a csövekbe, tetszett neki a karton bújódoboz is. Sőt, annyira tetszett, hogy abba vonult vissza amikor elfáradt, így azzal együtt kellett betennem a ketrecbe!
 
Június 14. kedd

Hajnalban Lelire ébredtem: tépte a ketrecet. Szegény Blanche, ő sokkal közelebbről hallgatta. Ehhez képest viszont kevésbé zavarta mint engem. :) Na azért ma ő is kitett magáért. Összesz...ta azt a sarkot, ahol az almostálba ürít. Túlságosan hátratolatott és a kis feneke kilógott. Nem tudtam rá haragudni. A szándék megvolt, az almostál széle alacsony... Ma is hihetetlenól boldog volt miután kijöhetett. Be nem állt a szája, csak mondta, mondta, ahogy felfedezőútra indult a konyhában :)

Június 15. szerda

Blanche ismételten nagyon boldog volt amikor ma is kijöhetett a ketrecből. Ő sosem tombolt mióta itt van. Eszik, iszik, pisil, kakil és alszik. Amikor ma kijött, megint pattogott, ugrált örömében és persze folyamatosan makogott is hozzá. Ő abszolúte nem játékból harap, hanem félelemből. Igyekszik távolabb maradni az embertől, ha közelebb jön akkor figyelni kell, mert harapni akar. Amíg takarítottam a ketrecét véletlenül egy hirtelen mozdulatot tettem felé a lábammal. Ő a közelemben állt, és halálra rémült. Jobban kell figyelnem minden mozdulatomra. Ketrecen kívül még nem érzi biztonságban magát, a szárazhalacskát és a pár szem tápot bevitte a hordozóba és ott ette meg. Megkínáltam laktózmentes tejjel, és ivott is belőle. A szárazhalat bizalmatlanul veszi el. Áll, vár aztán kikapja a kézből. Vigyázni kell nehogy az ujjamat is elvigye a nagy sietségben. :)

Június 16-19. csütörtök, péntek, szombat, vasárnap.

Ha az ember sok görényel osztja meg az életét, akkor nem ér rá naponta naplót írni, bárhogy is szeretne. Igy ömlesztve következik az elmúlt napok beszámolója.

Blanche nem lett csütörtökön ivartalanitva. Leutaztunk Vácra, ahol kiderült, hogy mivel nem tudjuk biztosan mikor is kapta azt a veszettség elleni oltást, aminek nincs nyoma (oltási könyvet nem kaptunk), nem lehet ivartalanítani. Az oltást követő két hétben ugyanis nem szabad műtéti beavatkozást végezni az állaton. Magát az utat Vácra és vissza jól viselte Fehérkénk, érdeklődve pislogott kifelé, néha elbújt a rongyokba. Az étvágya és a közérzete is jó. Sosem rázza a ketrecet, amikor kiengedem, nagyon boldog. Nagyon játékos, csak fél. Nem harap nagyot, és nem is támad az emberre, de néha azért be-becsusszan egy megkóstollak hari. Azt nem tudom még, hogy ez most amolyan bosszú az embereken vagy esetleg játékra való felhívás, mert olyankor harap amikor egy helyben állok és ő jön oda hozzám.

Június 20-21.

Blanche kezd helyrejönni. Még mindig nagyon boldog valahányszor kijöhet. Szeret csövezni, és kirámolni a göriszemetet (egy papírszatyorba gyűjtött csomó vacak pl. reklámszatyrok, kis kartondobozkák, üres kekszeszacskók, csörgősdobozok, stb.). A kincseket a mosógép mellé a sarokba vagy a tűzhely melletti kuckóba gyűjti. Az étvágya jó, mindeféle husit kapott, a lényeg hogy apró darabokra legyen vágva, mert a rágás nehezen megy neki. A máj bejön neki, azt nem is kell nagyon rágni. Rákapott a fehér halra, újabban az is ízlik neki. Lehet kézből etetni, de nagyon óvatosan, mert hirtelen mozdulattal kitépi a kaját az ember kezéből.

Június 22. szerda

Ma átjött hozzánk N. Blanchenézőbe. Szeretné őt örökbe fogadni. Blanche jól viselkedett, alaposan végigszaglálszta a gazdijelöltet, majd ment tovább leellenőrizni, hogy mi változott tegnap óta, megvannak-e a játékai. Nem foglalkozott velünk túl sokat. Egyszer kapott csak a N. kezéhez, valszeg azért mert N. nem rá figyelt és hirtelen felé tartotta a kezét, amit Blanche támadásnak értelmezett.

Június 23. csütörtök

Az itt következő naplóbejegyzéshez hozzátartozik annak magyarázata, hogy miért nem lett Blanche ivartalanítva.

Mint ahogy minden felnőtt görényt, úgy Blanche-ot is elvittük állatorvoshoz, miután hozzánk került, hogy megvizsgálja, ill. hogy ivartalanítsa. Blanche-ot azonban nem lehetett július 23 előtt ivartalanítani, mert ahonnan jött, ott megharapott valakit és veszettség elleni oltást kapott. A harapástól számított két héten belül pedig nem szabad a megfigyelés alatt tartott állatot műteni. Mivel nem tudták nekünk megmondani pontosan mikor is harapott Blanche, várnunk kellett két hetet onnan számolva, hogy hozzánk került. Ez alatt az idő alatt Blanche kicsit összeszedte magát, csinosabb lett a bundája és picit gömbölyödött is. Reméltük, hogy nem vemhes, de ezt nem lehetett egyértelműen megállapítani, lévén kis sovány görényke.

Délután háromnegyed négykor fura hangokra lettünk figyelmesek. Úristen! Blanche szül!!! Elgyengültek a lábaim, elkezdtek folyni a könnyeim és  kezdett úrrá lenni rajtam a kétségbeesés. Vendégem, Andi hozott vissza cselekvőképes állapotba. Most nem szabad pánikolni. Gyorsan letakartuk egy lepedővel a ketrecet, tettünk még bele puha pólókat és a páromat hazarendeltem a melóból. Rekordsebességgel tette meg a hazautat és hasonló sebességgel szerelt össze egy odút. Tettünk bele puha thermosálat aztán gyorsan be a ketrecbe. Az első baba még kint született, de amint bekerült az odú, Blanche bevitte őt és ott szülte meg a többi kicsit is. Nem tudjuk hányan vannak, Blanche eddig sem szerette, ha a ketrecében nyúlkáltunk, így nem stresszeltük azzal, hogy őt erőszakkal eltávolítjuk és a kicsiket meglessük. Hallani, hogy a picik szopiznak. Néha van egy kis cimmogás, de összességében minden rendben, Blanchenak van teje, a szülés rendben lezajlott. Késő este van, de még mindig ideges vagyok. Mi lett volna, ha nem hozzuk őt el a kereskedésből és ott szül? Lehet, hogy megette volna a kicsiket, hiszen se rongyikája, se belebújós függőágya nem volt, nemhogy odú. Mi lett volna, ha egy buta szülő megveszi a gyerekének Blancheot és ott kezd el szülni? Mit csinált volna egy gyerek ebben az esetben? Rágondolni is rossz mi lett volna…

Június 24-29.

Blanche csak enni és vécézni jár ki az odúból, meg néha picit hűsölni a ketrec padlóján vagy az alomban. Olyan keveset hallom a kicsik hangját, hogy néha azon parázok, már nem élnek, pedig nincs baj. Blanchenak van bőven teje, így nem kell ciciért teperni, se veszekedni vagyis nincs ok a sírásra :) Néha bekukucskálok a rácson keresztül az odúba, remélve, hogy hátha látok valamit, de sosem látok semmit. Blanche jól eldugta őket előlem :) A kismama evésével sincs baj, csak pépes legyen. Ha nagyobb darabokat kap, akkor szétpakolja őket, de meg nem eszi.

Június 29. szerda

Blanche ma jó kis munkát adott: elúsztatta a ketrec azon sarkát, ahol az alomtálba végzi a dolgát. Kis butám annyira hátratolat, hogy a feneke pont a tál szélénél van és végtermék pont kimegy és az alomtál alá folyik. Nem volt könnyű takarítani, mert vadászik a kézre. Párom pici liofilizált halacskákkal etette, én szuperszonikus sebességgel takarítottam. :) Sikerült. Holnap lesznek egy hetesek a picurkák, megnézzük őket és fotózunk!

Június 30. csütörtök

Blanche ma olyat csinált, amit eddig nem: a husikákat, amiket adtam neki, az alomtálban fogyasztotta el, ill. spájzolta el.

Este megnéztük a kölyköket. Szép nagy hurkácska lett belőlük egy hét alatt! Két albínó fiú, két albínó lány. A legnagyobb az egyik fiúka. Amíg mi a kölyköket néztük és a ketrecet takarítottuk (megint sikerült elúsztatni a ketrec sarkát kaksival), addig Blanche kedvenc laktózmentes tejecskéjét iszogatta a hordozóban.

 

Július 1. péntek

A Minimanók rohamosan nőnek. Már látni őket ha bekukkantok az odúba! Nagyon jó gyerekek, szinte sose sírnak, csak a normál cimmogás hallatszik néha-néha az odúból. Blanche példás kismama. Sokat van bent velük, tisztogatja őket, így a piciknek nincs okuk sírni.

Július 2. szombat

Blanche visszafordította az oduját. A kijárata most megint az almostálca felé néz. Lehet, hogy rájött, hogy kényelmesebb így kimászni a nyíláson, mint ha a másik oldalra néz? :)

Július 3. vasárnap

Semmi különös nem történt. Blanche az ideje nagy részét a kicsikkel tölti, akik nőnek mint a bolondgomba! :))

Július 4. hétfő

Blanche megint lakberendezett: az almostálat keresztbe fordította, úgy, hogy lehetőleg minél nehezebb legyen közlekedni körülötte. Persze biztos van előnye is a dolognak, pl. az odúból egyenesen a tálba lehet lépni!

Július 11. hétfő

Az elmúlt hét eseménytelenül telt. Hacsak az nem számít eseménynek, hogy Blanche minden nap picit máshogy tolja, pozícionálja az odút a kölykökkel. Hol erre néz az odú bejárata, hol arra. :)) Az étvágya kitűnő, és már nagyobb darabos husit (pl. csirkecombot beirdalva) is eszik!

Július 15. péntek

Tegnap és ma látogató érkezett a kismamához. A Gazdijelölt, N. jött hozzá ismerkedni!

Blanche ma először hagyta el a ketrecét és a kicsinyeit. Először csak pár percre ment el, körbenézett, szimatolt, megnézte mi változott azóta, hogy utoljára kint járt, majd sietett vissza a picúrokhoz, akik már nem is annyira picúrok. Kis idő múlva megint kimerészkedett, majd megint vissza a ketrecbe leellenőrizni, hogy megvannak-e még a "gyerekek". Így ment ez sokszor. Ki-be, ki-be. Egyre hosszabb időre maradt kint, nézelődött, szimatolt, ketrec tetjére mászott és még pancsizott is! Kimentette a színes üdítőskupakokat a lavór vízből és biztonságba helyezte őket egy játszódobozban. :)) Amíg Blanche kikapcsolódott a gyermeknevelésből, mi ketrecet takarítottunk és elkészítettük a vacsit Blanchenak és a kicsiknek. Egyenlőre csak nyalogatták az icipicire vágott csirkemell darabkákat és a husilevet, így a mamájuk fogyasztotta el a göribabavacsit. :))

 

Minimanó-napló

Ha érdekel hogyan fejlődtek a kicsik, kattints ide és meglátod! :))

 

Mi történt Blanche görivel örökbefogadása, vagyis augusztus óta?

Íme, a gazdi beszámolója!

Blanche, alias Nyüzsiállat, alias Auguszta fejlődése a gyesdepresszió utáni hetekben-hónapokban

Bevallom őszintén, hogy Blanche, akarom mondani Vérnyüzsi megérkezésével a vártnál sokkalta jobban teljesült az a kívánságom, miszerint antiszociális görényt szeretnék. 
A névváltás indoka két részből tevődik össze. Egyrészt ez a rossz sorú kis görény - szépségre és temperamentumra - döbbenetesen emlékeztet Ludwig fiam világszép édesanyjára, aki szintén a Nyüzsi névre *nem* hallgatott :))))); ám, mivel az első hónapokban, keserűségében és bizalmatlanságában rommá harapta még azokat is, akik jóindulattal közelítettek méltóságos személye felé, a név Vérnyüzsivé módosult. Az Auguszta nevet azért adta neki a Kedvesem, mert Nyüzsiállat fejedelmi megjelenésével, előkelő fellépésével egy hermelint is megszégyenítene.
Még azután is, hogy Nyüzsike túljutott a féltett sarjait mindhalálig tartó elszánással védelmező anyaállat szerepkörén, rendszeres volt, hogy bizalma jeléül néha kegyesen leereszkedett hozzánk egy-egy baráti (?!) harapás erejéig.
A többi görénnyel hasonlóképpen bizalmatlan volt, tehát gyakorlatilag mondhatni lehet, hogy ez a szépséges kis fehér lény eleinte mindenkit utált, a saját gyermekein kívül.
Akárhányszor csak megfordultunk az állatorvosnál, minden egyes alkalom külön élmény - sokk-élmény - volt mindannyiunk számára. Az ivartalanítás során a műtét alatt háromszor is ébredezni kezdett. A varratszedés háromemberes művelet volt - és még megtiszteltetésnek kellett vennem, hogy Nyüzsilány kizárólag engem nem harapott meg, mivel a doktornőnek és asszisztensének egyaránt kiontotta a vérét. Az első oltását pedig, noha előtte beetettük kábító pasztával a rubinszemű hisztérikát, két részletben tudtuk csak beadni, és még így is annyira kapálózott, hogy csúnya bevérzések keletkeztek.
Közben azért zajlott a szocializáció. Ebben főként a többi görényem volt, illetve van a segítségemre: Ludwig fiam, aki köztudottan egy igencsak plasztikus egyéniségű kan, tette a legjobb hatást erre a vérgörényre. Mivel mindketten eléggé domináns alkatúak, és belátták, hogy nem bírnak egymással, inkább úgy döntöttek: barátok lesznek. Ottó fiam a maga békés, jólelkű módján, egy darabig tűrte az inzultust, aztán mindig felmenekült Nyüzsi haragja elől az éjjeliszekrényre :)))) A másik kislányom, Hriemgerd eleinte félénk volt, és Nyüzs rendszeresen elverte őt. Mostanra változott a helyzet, többnyire Hriemgerd veri Nyüzsit, aki mintha az utóbbi időben kicsit visszavett volna az egójából. Sebaj, azért még így is maradt neki bőven - de azért odáig már eljutottunk, hogy egészen kulturáltan eljátszadozik a többiekkel.
Hogy velünk, nyomorú, alsóbbrendű humanoidokkal hogyan áll?... Ó igen. Velünk is kezd a maga módján aranyosan viselkedni. Például, a szárított halat, meg a kisebb húscafatokat már anélkül veszi el a kezemből, hogy egyben a karomat is le akarná tépni. Hiába no, fejlődik a kis csaj :))))))) Annyira már kommunikatív, hogy szépen, kulturáltan adja a tudtomra, hogy továbbra sem életcélja, hogy eleven plüsspárnává lényegüljön. (Értsd: nem zsigerből kap oda a hülye, idegbeteg fejével a simogató kezemhez, hanem csak dacosan kitépi magát az ölelésemből. :ĐĐĐĐ) Bár... az utóbbi időben mintha ezen a téren is dilemmába esett volna. Néha, amikor a másik három vadállatomat szeretgetem, Nyüzsi olyan szomorúan, könyörgően néz rám, szemeiben a kérdés, hogy "...engem miért nem?..." - aztán persze ha megpróbálom ölbe venni, akkor hisztikélni kezd. Remélem, hogy fejedelmi intelligenciájával előbb-utóbb belátja: a szeretetnyilvánításhoz hozzátartozik a felnyalábolás is. Mindenesetre néhányszor már sikerült megsimogatnom, ami komoly eredmény.
Egyéb szokásaival, szerencsére, semmi nehézségem nem akadt. Igényes, pedáns kislány, oda jár vécére, ahová illik, és különösebben nem is válogatós. Kedvence mégis a nyers csirkenyak, valamint a finom, véres nyúlbelsőségek. Pár csepp olajjal kikevert tojássárgájával pedig majdnem bárhonnan ki lehet őt csalogatni.
Kérek mindenkit, hogy szorítsatok nekünk: szeretnék mihamarább már arról is beszámolni, hogy Nyüzsiállat abszolút emberbarát szívgörénnyé lett!
:)))))))))))))

Újabb beszámoló Gazditól

2005 december

Nos, kicsi Nyüzsim még mindig nem az a tökéletes szívgörény, akiről ábrándoztam, de már jelentékeny előrelépéseket mutat ez irányban.
Képzeljétek, hosszú hónapok óta először harapott belém, és ezt sem g...ségből*, hanem mert kissé kajaszagú volt a kezem, és az ujjaim kellemes, szobahőmérsékletű csirkenyakakra emlékeztették a fehér rémhölgyet. Hozzá kell tenni, egyáltalán nem harapott nagyot, még nyoma sem maradt. Imádom! :)))))
Némi kis megvesztegetéssel már fel lehet nyalábolni Nyüzsikét: kevéske Gimpet paszta, vagy plapp (gy.k. csirkés-sütőtökös bébiétel) fejében hagyja magát felvenni és megpuszilgatni. Szebb karácsonyi ajándékot nem is álmodhattam volna. A halacskát már rendkívül kulturáltan, finoman veszi el a kezünkből, sőt, teljes lelki nyugalommal lehet a jelenlétében elheveredni az ágyon, ketrecet takarítani, vagy bármi egyebet csinálni; úgy tűnik, hogy már nem retteg az emberi kéz közelségétől. Néha hajlandó játszani is velünk: óriásiakat szájzárazik a kupakos zoknin, vagy a párnahuzaton. Az előbb pedig átlényegült kétdimenziós görénnyé: bemászott egy cipősdoboz teteje alá, és ott lapulva önjáró dobozt játszott.
Ludwig fiammal azóta is imádják egymást. Valamelyik nap, nem győztem röhögni, amikor Nyüzsike elrángatta kanszagú, szájzárazós barátját az Ottóval való, férfias verekedéstől.
Mondom, hogy imádom ezt az állatot.


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(