[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2468393
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Bella

Pécs

Bella 3,5 éves vadas, ivartalanított nőstény.

Bella 2009 december 23-án került vissza a Klubhoz. Gazdija, aki örökbefogadta annak idején, családi okok miatt már nem tarthatta magánál tovább.

Sajnos a kis Bella története nem kezdődött fényesen, erről alább olvashattok, a régi bejegyzésben. Meglehetősen sok szenvedésben volt része élete során, hiszen először kiették, az MVK befogta és gazdihoz adta. Az új gazdinál Canvac oltást kapott, amit csodával határos módon túlélt. Egy ideig boldogan élt a gazdijával, de most mégis új családot keres.

Szegény Bella nem elég hogy elveszítette a gazdiját, a nála töltött utolsó napokban Hipertoniát is szenvedett. Egy külsö kis házikóban lakott a gazdi feleségének terhessége miatt, és amikor bejött az első nagy hideg, a gazdi reggel megmerevedve, félig holtan találta a kuckójában. Azonnal állatorvoshoz vitte, kapott ellátást, és amíg az MVK képviselője át nem tudta venni, addíg ápolgatta. A kis állat 350 g-ra fogyott le 2-3 nap alatt.A hipertomia miatt az izmai megmerevedtek, nem tudott mozogni, a fejét sem tudta felemelni, csak annyira volt képes, hogy a nyelvét nyújtogassa, és néha pislogjon egyet-egyet. Az ismételt állatorvosi vizsgálat sem tudott sokat lendíteni a helyzetén. A befogadó gazdi kapott infúziós keveréket, amiből 3 óránként injekciózott a kis merev testbe. Valószínűleg még időben elkezdődött a megfelelő ápolás, mert Bella étvágya jó volt, nagyon szívesen fogadta a Calopet pasztát, és bármit elnyalogatott amit a szájához tartottunk.Az éjjel-nappaliapró lépésekbe adagolt tápanyag, a masszírozás, dörzsölés meghozta az eredményét, és Bella eleinte már fel tudta emelni a fejét a pasztához, aztánmár pépesített húst is tudott enni. Egy idő múlva már magától közlekedett, és mára már a súlya elérte a 650 gr-ot, és rohangálni is tud. Már nem dől el a fara, szaladgál, és mióta a kis Puding lett a szobatársa, be sem áll a szájuk. Folyamatosan makognak és már Bella is pattog. Sőt görénysokkol is:D ( makogva, pattogva, aprókat ugrál hátrafelé. Ezt főleg olyankor csinálják a görények, amikor nagyon izgatottak, vagy szörnyen-nagyon játszanak).

Szóval Bella már jól van, és gazdit keres magának. A legideálisabb az lenne, ha  Pudinggal együtt költözhetne az új családhoz.

Ha érdekel az örökbefogadás, kérlek olvasd el az oldal alján található írást, az örökbefogadás feltételeiről.

 

Berta és Bella története 2006-ban kezdődik:

Bertát és testvérét, Bellát egy illegális szeméttelepről mentettük Százhalombatta mellől szeptember 2-án. A két, kb. 3-4 hónapos görénykét és harmadik testvérüket "tenyésztőik" egyszerűen kitették és a természet gondjaira bízták. A közterület felügyelet dolgozói figyeltek fel rájuk ellenőrzés során, vittek nekik ennivalót és megkerestek minket. A két kislányt több órás keresés után sikerült megtalálni és befogni. Harmadik társukért vasárnap és hétfőn is több emberrel folytattuk a keresést, sajnos eredménytelenül. A kitett hús érintetlenül maradt, valószínűleg elpusztult. :((

Ezúton is szeretnénk minden görénytartó figyelmét felhívni arra, hogy a vadászgörények nem boldogulnak a természetben, nem találnak meguknak ennivalót és túlélési esélyük szinte a nullával egyenlő! Bertából és Bellából kb. 60 kullancsot szedtünk ki. (Egy idő után már nem számoltuk.) Tele volt a fülük, a pofijuk, a nyakuk. Pár napnál tovább nem bírták volna. Nem bírták volna enni és innivaló nélkül sem. Ha pedig a szemétben található romlott táplálékból választanak, attól pusztulnak el. Ha kimozdulnak rejtekhelyükből és a közeli autóútra tévednek, ott lelik halálukat. A környéken héját is láttunk, menyét, nyest vagy kóbor kutya is járhat arra, ezekkel szemben sem lett volna esélyük.

 Berta és Bella már jól vannak. Már nincsenek kullancsaik, átestek a féreghajtáson, csak pár sebhely és kopasz foltocska (a kullancscsípések helyei) árulkodnak arról, hogy nemrégiben valami olyan történt velük, aminek nem kellett volna. Jó étvággyal esznek, együtt alszanak és sokat játszanak egymással. Az állapotuk alapján kettő, maximum három napot tölthettek a szabadban. A történtek szerencsére nem viselték meg őket annyira, ahogy az várható lenne. Bella a félénkebb, ő csak nagy sokára bújt elő, akkor is majdnem elszelelt a csalihússal, úgy kellett utánamenni a bozótosba és kihalászni, amíg evett. A kullancsszedés nagy tortúra volt neki, nagyon sírt, és utána 1-2 napig még bizalmatlan volt, amikor nyúltunk felé. Kettejük közül ő az ügyetlenebb is. Felmászik valamelyik szintre és nem tud, nem mer lejönni, csak áll kétségbesetten és várja, hogy megmentsék. Egyébként átlagos kölyöknek tekinthető: érdeklődő, játékos, imád lábra vadászni és a nálunk töltött egy hónap alatt szépen megtanulta az alomhasználatot.

2006. okt. 3.

 

  • Az örökbefogadásra váró felnőtt görények ivartalanítottak, a kölykök vagy fiatalabb görik pedig csak ivartalanítási szerződéssel kerülhetnek örökbefogadó gazdihoz. Miért van ez így? Ezek az állatok gyakran rossz körülmények közül származnak, lehetnek belső rejtett problémáik, amik látszólag nem okoznak gondot, ám idővel jelentkeznének problémák. Ezen görény ek felmenői általában ismeretlenek, nem lehet tudni mit örökítenek, így szaporításukat a Klub nem ajánlja. 
    Ha almot szeretnél vállalni, akkor nem az örökbefogadásra váró görény eket ajánljuk! Nézz körül a hirdetésekben vagy hívd infovonalunkat: 06 70 555 07 07
  • Ezeket a görény eket nem tudjuk ingyen, ajándékba adni. Mielőtt hozzánk kerültek általában semmilyen orvosi beavatkozáson nem estek túl, vagyis a klub gondoskodott ivartalanításukról, oltásaikról féreghajtásukról, élősködők elleni kezelésükről. Az örökbefogadótól az ivartalanítás és az oltás(ok) árát kérjük. Az élősködők elleni kezelést nem számoljuk fel. Nem anyagi haszonra törekszünk, egyszerűen csak nem tudjuk felvállalni a görik ellátásának teljes költségét.
  • Az örökbefogadó gazdinak alá kell írnia egy adoptálási szerződést, amelyben vállalja, hogy gondoskodni fog a göri testi-lelki szükségleteiről, hogy szeretni fogja, hogy vigyáz rá, hogy ingergazdag környezetet biztosít neki és hogy beadatja neki az éves ismétlő oltásokat valamint gondoskodik az orvosi ellátásáról, ha az szükséges.
  • Ha az örökbefogadásra jelentkező személy kiskorú (18. év alatti), minden esetben ragaszkodunk a szülőkkel, gondviselőkkel való személyes találkozáshoz. Az örökbefogadáshoz az ő engedélyük és pozitív hozzáállásuk is szükséges.
  • Minden jelentkezőnél meggyőződünk arról, hogy mennyire felkészült, hogy valóban jó gazdája tudna-e lenni a görinek. Ha úgy látjuk még nem elég felkészült, de alkalmas örökbefogadó gazdinak, úgy természetesen szívesen segítünk a felkészülésben!
  • Göri csak úgy kerülhet Örökbefogadó gazdihoz, ha a jelentkező rendelkezik alapvető görény es ismeretekkel (pl. tudja mivel lehet és mivel nem szabad etetni), tud bánni a görivel (a személyes találkozón játszik, foglalkozik vele) és megvan minden a göritartáshoz szükséges felszerelése.
  • A jelentkezőnek készen kell állnia arra is, hogy elmegyünk hozzá családlátogatásra. Megnézzük hová, milyen körülmények közé kerülne a göri, hogy valóban felkészülve várják őt haza.

 

Ha ezek után is érdekel az örökbefogadás, keress meg bennünket

Pécsi Regionális Csoport,

Csonka Anita: 06-20/465-9900

 


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(