[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 1960097
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Mia

Budapest

 Mia kb. két éves ivartalan, oltott vadas nőstény. Alomtiszta, nem harapós, bár  bizalmatlanság jeleként azért meg-megkóstolja jelenlegi befogadó pótmamiját... Más görikkel is jól kijön. Korábbi örökbefogadója azért mondott le róla, mert a kisbabája mellett már nem tudott annyit foglalkozni vele, amennyire Miának szüksége lett volna.

Mia története

 Mia élete jól indult: egy felnőtt görény mellé vették játszópajtásnak. Szerették és foglalkoztak vele. Gazdája, a Lány megtanította neki, hogy nem szabad harapni és alomra szoktatta. Miával nem is volt baj, a másik görénnyel sem. A kétlábúak döntöttek úgy, hogy külön folytatják életüket, és itt jött a bonyodalom. A Fiú, talán mert bántani akarta volt kedvesét, egy hónapig nem adta vissza Miát, hiába könyörgött érte a Lány. A görénykét ez az időszak megviselte, már nem volt olyan barátságos, mint volt. Végül a Lány visszakapta Miát, ám szülei otthonában nem tarthatott görényt, így került Mia hozzánk.

 

2006. nov. 1.

Eleinte nagyon félénk volt került, ám a nálunk töltött idő alatt sikeresen levetkőzte félénkségét. Kíváncsi, mozgékony makogós görilány lett belőle. Más görikkel is kijött, és idővel az idegen emberektől sem félt. (Hol volt már az a Mia, akit úgy kellett kiimádkozni a szekrény mögül, ha meg akartuk mutatni egy érdeklődőnek!) Imád mindent, ami csörög sípol, szeret rongyra vadászni. Alomtiszta, érti a Nem!-et és csak játékból a játék hevében harap.

2006 nov. 11. Miát örökbefogadták

2008. május 29. Miáról lemondott örökbefogadója, így ismét Gazdira vár!

Az örökbefogadás hasznos tudnivalói

  • Az örökbefogadásra váró felnőtt görények ivartalanítottak, a kölykök vagy fiatalabb görik pedig csak ivartalanítási szerződéssel kerülhetnek örökbefogadó gazdihoz. Miért van ez így? Ezek az állatok gyakran rossz körülmények közül származnak, felmenőik általában ismeretlenek, nem lehet tudni, mit örökítenek, így szaporításukat a Klub nem ajánlja.
  • Ezeket a görényeket nem tudjuk ingyen, ajándékba adni. Mielőtt hozzánk kerültek általában semmilyen orvosi beavatkozáson nem estek túl, vagyis a klub gondoskodott külső-belső élősködők elleni kezelésükről, ivartalanításukról, oltásaikról. Az örökbefogadó-tól az ivartalanítás és az oltás(ok) árát kérjük, az élősködők elleni kezelést nem számoljuk fel. Nem anyagi haszonra törekszünk, csak nem tudjuk felvállalni a görik ellátásának teljes költségét.
  • Az örökbefogadó gazdinak alá kell írnia egy adoptálási szerződést, amelyben vállalja, hogy gondoskodni fog a göri testi-lelki szükségleteiről, hogy szeretni fogja, hogy vigyáz rá, hogy inger-gazdag környezetet biztosít neki és hogy beadatja neki az éves ismétlő oltásokat valamint gondoskodik az orvosi ellátásáról, ha az szükséges.
  • Ha az örökbefogadásra jelentkező személy kiskorú (18. év alatti), minden esetben ragaszkodunk a szülőkkel, gondviselőkkel való személyes találkozáshoz. Az örökbefogadáshoz az ő engedélyük és pozitív hozzáállásuk is szükséges.
  • Minden jelentkezőnél meggyőződünk arról, hogy mennyire felkészült, hogy valóban jó gazdája tudna-e lenni a görinek. Ha úgy látjuk még nem elég felkészült, de alkalmas örökbefogadó gazdinak, úgy természetesen szívesen segítünk a felkészülésben!
  • Görény csak úgy kerülhet Örökbefogadó gazdihoz, ha a jelentkező rendelkezik alapvető görényes ismeretekkel (pl. tudja, mivel lehet és mivel nem szabad etetni), tud bánni vele (a személyes találkozón játszik, foglalkozik vele) és a göritartáshoz megvan minden szükséges felszerelése.
  • A jelentkezőnek készen kell állnia arra is, hogy elmegyünk hozzá családlátogatásra. Megnézzük hová, milyen körülmények közé kerülne a göri, hogy valóban felkészülve várják őt haza.

Ha ezek után is érdekel az örökbefogadás, várjuk jelentkezésed
a 70 555 09 09-es számon vagy a menhely@mvk.hu címen!

 

 

 
vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(