[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 1976516
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Szilvi

Budapest

Szilvi február 19-én próbaidőre ment leendő gazdikhoz és leendő görénypajtáshoz! Az összeszoktatási prakitákák szép lassan eredményre vezettek, így Szilvit április 6-án örökbe fogadták!

 Szilvi kb. 1,5 éves albínó nőstény, gyönyörűszép dús és hófehér téli bundácskával. Érvényes szopornyica oltásokkal rendelkezik és nemrégiben átesett az ivartalanításon is.

 Amikor hozzánk került, emberekkel szemben bizalmatlan volt, nem engedte, hogy bárki, bármikor csak úgy hozzáérjen, vagy felvegye. Mint valami kényes úrhölgy csak 1-2 kitűntetett személynek kegyeskedett elviselni, hozzért és persze csak ha valami nyalánkságot is kapott közben. Most már margarin és ferretone nélkül is felvehető, persze csak ha őfelsége is úgy gondolja. :)) Lehet rajta látni, hogy mikor lehet felvenni, és mikor nincs hozzá kedve. Ha engedi és felvesszük, nyugodtan, csinos kis plüssgörényként csücsül az ember kezében és nézeget, nem forgatja a fejét hogy harapjon. (Olyankor erőteljesen emlékeztet Árvácskára...)

 "Hűtő mögött jártam, koszos lett a lábam!"

 

 

 

 

A másik fantasztikus áttörés, mert annak nevezhető: a sikeres ismerkedés fajtársakal. Békés természetű hímekkel találkozott eddig és a viselkedése alapján mondhatjuk, hogy összeszoktatható más görikkel. Kicsit még tart tőlük, néha sikongat is, esetleg fedezékbe vonul, de a kíváncsisága szerencsére nagyobb, mint a tartózkodása. Felbátorodik, megy a másik után, ha birkózni akarnak vele, nem hagyja magát, húzza a fülüket, vagyis megfelelően, görénymódra viselkedik :))

 A játékossága változatlan, továbbra is kis kíváncsi, ugrabugra, makogós görénylány. Kedvence a göris pecabot, a csövek és minden ami zörög, csörög, mozog :)) Még mindig jellemző hogy lábujjon harap, de nem félelemből teszi, hanem azt szeretné, hogy vele foglalkozzunk.

Lendületben


Az alomtisztasága, ahogy korábban is írtuk, fantasztikus. Szilvi igazi profi. Ha szabadon van is visszamegy a ketrecébe vagy a kinti almostálak egyikét használja. Az sem okoz neki gondot, ha egy alomtál eltűnik a megszokott sarokból (takarítás után véletlenül nem került vissza), másikhoz megy. Ami külön érdekesség: Szilvinek élete első 8-9 hónapjában nem volt alomtálja, forgácson tartották. Az ő és még sok mentett görény példéja is igazolja, hogy a görények nemcsak kiskorukban szoktathatók alomra és hogy akár ilyen ügyesek is lehetnek.

Etetésről: húst eszik, a csontos hús sem okoz neki problémát. A műanyag etetőtálakat imádje felborítani, így a megoldás súlyos porcelán/üvegtálak használata.

 Továbbra is imádja Malackát, aki egy kis rózsaszín plüssállat. Beszerzett mellé még egy Kutyát is, aki egy kis barna plüssállat. Rendszeresen kiviszi őket "sétálni" a ketrecből, majd egyik kinti búvóhelyről költözteti őket a másikba. Néha nehézségekbe ütközik (Malacka nem fér be a résen) olyankor nagyon ideges lesz és fúj. A ketrecben még a függőágyába is magával viszi őket, birkózik velük, makog nekik :)) Aztán megtalálta Plüssgörényt a fotel tetején, két hétig ő volt a sláger, vele birkózott (képen). A legérdekesebb társaság viszont most már a többi görény, és ez így van rendjén!!!

Nagyon mozgékony és nagyon fehér, ezért különösen nehezen fotózható kis jószág. Kistermetű, vékony nőstényke, a gazdinak sűrű rácsos ketrecre lesz szüksége, mert Szilvia kisasszony bizony kis lukon is kifér!

2007. jan. 28.

Szilvi története

Szilvi élete első 10 hónapját egy teljesen elsötétített szerverszobában töltötte egyedül egy ketrecben. Ez idő alatt a gazdája egyáltalán nem foglalkozott vele, kiengedve sem volt. Ezután került júliusban a második gazdájához, aki tanácsért fordult hozzánk, hogyan lehetne Szilvit megszelidíteni, mert ő szeretné megtartani, ám az édesanyja már a görény elaltatásán gondolkodik. Először úgy tűnt, beváltak a tanácsok (kiengedték minden nap, több ennivalót kapott, jutalomfalatokkal és nasikkal próbálták kényeztetni) és minden rendben van, Szilvi élete rendeződik, oltatni is elvitték, aztán hirtelen azt a hírt kaptuk, hogy nem bírnak vele, megint szóba került az elaltatás, így végül hozzánk került.


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(