[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2107742
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Zizi

Miskolc

2007.08.25-én végre Zizácskáért is eljött az IGAZI gazdi és elvitte őt Budapestre, első görije Starsky mellé, akivel Ziz rögtön összehaverkodott, sőt mi több úgy hallottuk máris átvette az irányítást a ketrecben! :) 

 Zizi kb. egy éves, nagy termetű, albínó nőstény göri. Előélete miatt nagyon bizalmatlan és félős állat. Nem tudja hogyan kéne viselkedni emberekkel szemben, ill. azt tudja, hogy nem szabad bízni, mert az embernek (eddig) semmi jót nem köszönhet(ett). Csakúgy mint a többi hasonló múltú görénynél, valószínűleg nála is beletelik pár hónapba, mire képes lesz normálisan viselkedni, vagyis megbízni az emberekben és harapás nélkül együttélni velük. Alomra szoktatását és helyes (húsalapú) étkezésre szoktatását megkezdtük. Mindkettővel szépen haladunk.

 

 Az emberektől, az emberi érintéstől való félelmét leszámítva viselkedése normálisnak mondható. Nagyon játékos, makogós ugrabugra görénylány. Szeret a ping pong labdával focizni, zörgős szatyrokban mászkálni, vagy a kincseiből (játékok, lopott dolgok, reklámszatyrok) "fészket" építeni.

2007. márc. 27.

Zizi története

 Zizi görény története kísértetiesen emlékeztet Szilviére (aki jelenleg próbaidejét tölti, folyik az összeszoktatása más görivel), aki szintén örökös rabságban töltötte első életéve nagy részét. Tudomásunk szerint Zizinek eddig legkevesebb két gazdája volt és mindegyiknél egy kis kalitka szolgált lakhelyéül. Kiengedve sosem volt, gazdái nem foglalkoztak vele, "mert harapott." Oltásokat nem kapott, és nem is ivartalanították. Száraz macskatáppal és felvágottakkal etették, mert úgy gondolták az a jó a görénynek. Faforgácson tartották, almostálja nem volt. A saját ürülékében feküdt, amikor elkerült gazdájától. A hám nyomait ma is viseli: egy héttel azután, hogy lekerült róla, a szőre még mindig erőteljesen szétáll azon a helyen...

Zizike naplója

2007.05.03, Csütörtök

Zizi görény az utóbbi hetekben nagyon nagy változásokon ment keresztül, méghozzá pozitív változásokon!

Először is túl van az ivartalanításon, a sebe nagyon szépen gyógyul, bár a pocija még puci. :)

Másodsorban pedig nagyon szépen halad a szocializálása!!! Abszolút görénykompatibilis, befogadó gazdi görényeivel nagyon szépen eljátszik. :) Velünk emberekkel lassabban megy a barátkozás, nem szereti a hirtelen mozdulatokat, de szépen, finoman hozzá lehet nyúlni, felemelni és előfordul, hogy hagyja magát simizni is. :)

A tárgyak, játékok szinte egyáltalán nem kötik le, még a gumicsirke sem, ami pedig minden görény örök kedvence, mindenképpen eleven társaságot keres magának, ha nincs görény akkor embert, bár velünk sajnos sokszor durván akar ismerkedni. A bili használatban néhány napja kifejezetten ügyes! A husit imádja! Nyersen. Főve nem annyira, szereti továbbá a Calopetet és a margarint is. Az újdonságokkal szemben eléggé bizalmatlan, nem hajlandó megkóstolni a laktózmentes tejet, a halacskát és a tojást sem, befogadó gazdi iyet még nem látott. :)

A hám nyomait sajnos még mindig viseli, de reméljük a hamarosan beinduló vedlés eltünteti a szomorú  múlt külső jeleit, de vajon el tudjuk-e feledtetni vele a hosszú magányos hónapokat?

2007.05.07, Hétfő

Zizinek határozottan jót tesz a társaság :) Ha látja, hogy a többiek nagyon habzsolnak valami finomságot, akkor ő is belekóstol és természetesen ilyenkor rájön, hogy nem is olyan rossz az a kaja amit meg akarok vele etetni :) Így tehát most már szépen eszi a főtt husit, a húslével és 1 pár korty laktózmentes tejcsit is elfogyaszt nagyduzzogva.

Most, hogy megszokta a többiek társaságát visszatért gyüjtögető mániája is. Imádja a teniszlabdákat széttépni ( :) ) és eldugdosni, de összeszed mindent! Kb. így néz ki a lakhelye, ahonnan kizavart mindenkit: 3 db teniszlabda :), 1 db "rokkant" gumicsirke, 2 db kupak, 1 db műanyag béka, rongyikák (sok-sok rongyika), 3-4 szem száraztáp, néhány darabka husi végszükség esetére! De a göriszobán kívül is gyüjtöget magazinokat, cipőket, papucsokat, amit talál azt elviszi :)

2007.05.21 Hétfő

Kitört a cipő- és papucsmánia! Ziza minden lábbelit a hűtőszekrény melletti sarokban gyűjt össze, nagyon szivesen bevinné a hűtő alá a zsákmányait, de nem férnek be :)

Kezd igazán kedves lány lenni, nagyon szereti a simit és hagyja is magát kényeztetni, persze csak az arra érdemes "megbízható" személyeknek! Szépen elücsörög a befogadó gazdi ölében sőt puszit is ad neki, igazán nyugodt állatka, afféle ölgörény :)

Zizi nagyon kis kedves ölben ülős gazdi kedvence görény lesz idővel és sok-sok türelemmel. Befogadó gazdinak máris a szive csücske, persze befogadó gazdinak sok-sok szive csücske van :)

2007.06.15 Hétfő

Zizácska egy tündér lány lett! Nagyon kedves és szeretetéhes kis görényke, most már hajlandó barátkozni más emberekkel is nem csak Befogadó Gazdival! Hagyja magát felvenni és simizni másoknak is! Befogadó Gazdit meg úgy szereti hogy mindig odaheveredik mellé és a fejecskéjét a karján vagy a lábán nyugtatja, sőt elárasztja puszikkal és mindig dumál be nem áll a szája.

Érdekes, hogy a görik közül a fiúkkal jobban kijön mint a lányokkal, a fiúkkal akár 1 hordozóban is utazhatnak (tehát kis helyen is jól elvannak), a lányokkal viszont még nem felhőtlen a viszonya, csipkelődnek egymással. :( Más görikkel szemben 1általán nem agresszív, de megvédi magát ha kell!

A cipőket még mindig mind 1 szálig ellopkodja, és a kuckója is tele van kincsekkel, még a száraztápot is bespájzolja. Meglepő fordulat, de 1 igazi úrilány lett, csakis a bilibe hajlandó wc-zni, sőt ha éppen foglalt, akkor megvárja míg végeznek előtte, nagyon ügyes!

Szépen levedlett, a hasán is kinőtt a szőr, lassan kezd eltűnni a hám nyoma is a hátáról, de azért még 1 kicsit látszik. :( A popsija még mindig nagy 1 picikét, de szép lassan le fog fogyni és nagyon csini lány lesz ám belőle! Mondjuk Befogadó Gazdi fiacskái így is odavannak érte. :)

2007.07.14, Szombat 

Zizivel nagyon nagy dolog történt! Látogatója érkezett. Eljött hozzá Leendő Gazdija megnézni a kicsi lányt és ismerkedni vele. :) Zizi persze megmutatta, hogy nem 1 1szerű eset, de azért hagyta magát megvesztegetni és elfogadta az ajándékba hozott labdákat :) Gazdi jelöltet nem tántorította el Zizi "érdekes" ismerkedési stílusa, ezért ha minden jól megy augusztus elején egymáséi lehetnek!

 

Ha megtetszett Zizi, és szeretnéd örökbe fogadni, kérünk olvasd el az alábbiakat:

  • Az örökbefogadásra váró felnőtt görények ivartalanítottak, a kölykök vagy fiatalabb görik pedig csak ivartalanítási szerződéssel kerülhetnek örökbefogadó gazdihoz. Miért van ez így? Ezek az állatok gyakran rossz körülmények közül származnak, lehetnek belső rejtett problémáik, amik látszólag nem okoznak gondot, ám idővel jelentkeznének problémák. Ezen görények felmenői általában ismeretlenek, nem lehet tudni mit örökítenek, így szaporításukat a Klub nem ajánlja.
    Ha almot szeretnél vállalni, akkor nem az örökbefogadásra váró görényeket ajánljuk! Nézz körül a hirdetésekben vagy hívd infovonalunkat: 06 70 555 07 07
  • Ezeket a görényeket nem tudjuk ingyen, ajándékba adni. Mielőtt hozzánk kerültek általában semmilyen orvosi beavatkozáson nem estek túl, vagyis a klub gondoskodott ivartalanításukról, oltásaikról féreghajtásukról, élősködők elleni kezelésükről. Az örökbefogadótól az ivartalanítás és az oltás(ok) árát kérjük. Az élősködők elleni kezelést nem számoljuk fel. Nem anyagi haszonra törekszünk, egyszerűen csak nem tudjuk felvállalni a görik ellátásának teljes költségét.
  • Az örökbefogadó gazdinak alá kell írnia egy adoptálási szerződést, amelyben vállalja, hogy gondoskodni fog a göri testi-lelki szükségleteiről, hogy szeretni fogja, hogy vigyáz rá, hogy ingergazdag környezetet biztosít neki és hogy beadatja neki az éves ismétlő oltásokat valamint gondoskodik az orvosi ellátásáról, ha az szükséges.
  • Ha az örökbefogadásra jelentkező személy kiskorú (18. év alatti), minden esetben ragaszkodunk a szülőkkel, gondviselőkkel való személyes találkozáshoz. Az örökbefogadáshoz az ő engedélyük és pozitív hozzáállásuk is szükséges.
  • Minden jelentkezőnél meggyőződünk arról, hogy mennyire felkészült, hogy valóban jó gazdája tudna-e lenni a görinek. Ha úgy látjuk még nem elég felkészült, de alkalmas örökbefogadó gazdinak, úgy természetesen szívesen segítünk a felkészülésben!
  • Göri csak úgy kerülhet Örökbefogadó gazdihoz, ha a jelentkező rendelkezik alapvető görényes ismeretekkel (pl. tudja mivel lehet és mivel nem szabad etetni), tud bánni a görivel (a személyes találkozón játszik, foglalkozik vele) és megvan minden a göritartáshoz szükséges felszerelése.
  • A jelentkezőnek készen kell állnia arra is, hogy elmegyünk hozzá családlátogatásra. Megnézzük hová, milyen körülmények közé kerülne a göri, hogy valóban felkészülve várják őt haza.

Ha ezek után is érdekel az örökbefogadás, keress meg bennünket:

Telefonon: 70/290-4696
E-mailben: szabads@freemail.hu és megbeszélünk egy találkozót!

Személyesen is megkereshetsz bennünket klubnapjainkon és rendezvényeinken.

A személyes találkozóra kérünk hozd magaddal ezt a kitöltött kérdőívet.


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(