[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 1960097
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Sunny

Budapest

Kb. 2 éves ivartalan nőstény. Minimum 2 tulajdonosa volt, rossz körülmények közül alultápláltan, bőr és fülatkásan, csípőficammal és emlőgyulladással került a Klubhoz 2005. június végén. Ivartalanítása során kiderült, hogy petefészek cisztája is volt.

Az egykori sovány, ápolatlan görinek nyoma sincs. A rút kiskacsából csudaszép hattyú lett. Sunny, vagy ahogy egy ideje hívjuk Sunny Baby, selymes bundácskájú, bájos pofijú kissé hisztis görilány. Nem szeret ketrecben lenni, bármennyit van is kiengedve, időnként hangos rácsrázással jelzi nemtetszését, hogy ő "szabadnak született".

Más göriket nem bír, vagy legalábbis eddig nem találtunk olyat, akivel szimpatizált volna. Ő maga nem támad, ellenben visít és ijedtében néha maga alá piszkít is. Olyan helyre javasoljuk, ahol nem terveznek több görényt tartani, ő egydül lehet a Kedvenc.

Első naptól kezdve használja az alomtálcát, pedig előtte nem volt neki. Nagyon jó az étvágya, bár kissé válogatós a lelkem. Iszonyatosan nagy dumagép, még Nellit is lekörözi. Úgy makog, mint akit felhúztak. Imádja a labdákat, velük együtt pattog, makog környezete legnagyobb derültségére.

Harapni sajnos még mindig harap. Egyrészt játékból (lábujjon haraplak, hogy játsszál velem), másrészt bizalmatlanságból. Sunny mentségére szolgál, hogy nem harap nagyokat, nem szájzárazik, csak ráfog az ember kezére, ha valami nem tetszik neki. Ha viszont felmászik valahova, ahonnan nem tud lejönni, kétségbeesetten néz, és várja, hogy valaki megmentse. Ilyenkor koalamaci módra kapaszkodik a megmentő kezébe és nem jut eszébe harapni.

2005. szeptember 14.

Sunny-napló

KÉP- ha megtalálom, láthatjátok.

Ilyen volt Sunny, amikor hozzánk került: sovány, hosszú karmú, csapzott és ápolatlan.

2005.június 25. szombat

Régi "gazdi"tól hazaúton végig aludt XXX, akit máris elkereszteltem Sunnynak.

Megérkezett ideiglenes otthonába pótlányom, hangos hordozó kaparásba kezdett, ki szeretett volna jönni mindenáron. Persze ketrec összeszerelésben kevésbé vagyok jártas, egy kicsit várnia kellett. Kezdődhet a nagy kaland! A ketrecét berendeztem, ő meg átrendezte. Nem egyforma az ízlésünk:)! Full komfortos kis kérót dobtam össze neki, és ez a hála:) Fincsi vacsora is bekészítve: pulykamell filé, pulykamájjal. Nincs elkényeztetve, ugye?! A csőrösitatót profin használja, mintha mindig ilyenből ivott volna, pedig még csak hírből sem hallhatott róla. Rettentő sokat eszik, lehet nem kapott kaját már napok óta?!

Irány a ketrec, trapp-trapp körbe. Saját görcieim élénken érdeklődnek a jövevény iránt, de ki kell ábrándítsam őket nincs még szimatolás se, a karantén bizony 4 hétig tart. Minden zaj és zörej új, élénken érdeklődik a kiscsaj. Előírásszerűen használ mindent, hanyattveti magát egy ülőpárnán, barátkozik a gondolattal, hogy egyedül maradt. Fáradt szegényke, kakaós csiga pózt felveszi és már alszik is.

Éjféltájt megébred, hangossan rázza a rácsokat, bizti örül a szomszéd is:) Kap egy pár szem görényrágcsát való Vitakraft menüt. Tudja mit kell vele csinálni:)))


2005 június 26. vasárnap

Egy dologban nem vagyok biztos: meg fogunk mi valaha barátkozni????? Nagyon vadnak tűnik, kezemet megszaglászta, de nem merek hozzányúlni, pedig ő sem haraphat nagyobbat , mint saját lánykám játék hevében......

Nagyon éberen alszik, kilopakodtam hozzá, megnézzem jól van-e. Odajön a ketrec rácsához, megszaglász. Ujjaim közül óvatosan elveszi a juti falatot, jelen esetben egy Gimpet vitamint 4-részre törve.Utána hangosan, sokat iszik.

Az első ketrecen kívül tett lépések komoly előkészületeket igényeltek, mindent görénybiztossá kellett tennem. Kint szimatol, mindent körbejár. Amíg a ketrecét takarítom, Sunny úgy gondolja én vagyok a legjobb játék a közel-távol. Farmerom szárán felfelé kapaszkodva kalandtúrára indul. Mi tagadás, kicsit megijedtem. Magától visszamegy a ketrecébe, pihikézik, jól betakarózik, hiszen olyan hideg van nálunk, 28 fok! Esti etetésnél kézből elveszi a husit, de nem eszi meg, raktároz. Még nem tudja, de nálunk akár naponta többször is van kaja osztás....

Kapott a ketrecébe felfüggesztett játékot, de nem túl lelkes. Miért is lenne, hiszen sosem látott még ilyet. Lakberendezőnek kellene taníttatni, megint átrendezte a ketrecét, áttolta a bilijét az ellentétes sarokba. Komoly munka egy ilyen kis állattól!:) Búvóládaként kapott egy cipősdobozt, megszaggatta kedvére, de nem alszik benne, rájött az ülőpárna sokkal puhább.

 

2005.június 27. hétfő

Alszik, naaaaagyon álmos, szinte észre sem veszi, hogy kinyitottam a ketrecet. Beraktam a reggelit, megmozdul a nózi, majd a többi része is:) Sok finom nyuszitüdő megy lefelé az éhes pocakba.

Ó borzalom! Nincs kikötve a sarok wc, arrébb tolta ismét, de továbbra is sarkot használja üríteni. Hűha! Ez tényleg gusztustalan, belehordta a kajáját! Na kezdődhet a takarítás!

Kapott új játékokat, tetszik neki, végre nem én vagyok a legizgibb dolog. A mezei TESCO-s zacskó a kedvenc, belebújik és szaggatja, játszik:) Raktam egy fél literes műanyag palackba némi száraz eledelt, de ez csak akkor kezdte érdekelni, amikor a kupak lekerült a tetejéről. Egyidőben kint vannak az enyémek is játszani, persze egy ajtó azért elválasztja őket. Beszélgetnek az ajtó résénél, Sunny motyog ezerrel, Csücsök lányom meg válaszolgat neki:)

Újabb adag fini kaja kerül a ketrecbe, megpároltam neki mikróban egy kis vízzel a nyuszi belsőséget, megszórtam egy kis immunerősítővel. Úgy látom ízlik neki.


2005.június 28. kedd

Szegény nyuszifülem, még nem tudja, hogy nem kaphat reggelit mert ha minden igaz, ma ivartalanná teszi a doktornéni. Már éjszaka is lázadt, némi ketrec tépéssel az éhség ellen. Egy kis cicatejet kap, ne legyen olyan üres az a pocak.

Vácra szállítmányozták Sunnyt, tartjuk a kapcsolatot Beával. Sajnos nem kaptunk bíztató híreket....

Este elszakad a cérnám, elindulunk Georgioval Vácra hazahozzni a kis csapatot.

Itt szólnék pár szót: KÖSZÖNET GEORGIONAK! IDŐT, PÉNZT, BENZINT NEM KÍMÉLVE, FÁRADTSÁGOT NEM ISMERVE SEGÍTETT ÖNZETLENÜL A MENTETT GÖRÉNYEKNEK A HAZAHOZATALÁBAN.

Mindannyian sírunk, az erősebbek csak könnyeznek, mindegyik kis mentett állat igen beteg. Sunnynak bőr és fülatkája, petefészek cisztája, és emlőgyulladása is van. Cicijeit még napokig kell majd fejni, mert nem tudott szoptatni. Valószínű, hogy kölykei voltak még nemrég.... MINDENKI TÚLÉLTE EZT A NAPOT, HÁLÁNK MAGDINAK A DOKTORNÉNINKNEK,ÉS A LÁNYOKNAK, AKIK VÉGIG ASSZISZTÁLTÁK A MŰTÉTEKET!

Ágyba, ketrecbe kerülünk, ki-ki a maga helyére. Kicsinyuszi a kezemről iszogat, közben jól tűri a simogatást is.


2005 Június 29. szerda

Éberen aludtam, közben hallgattam jól van-e Sunny, de nyugodtan végigaludta a fél délelőttöt is. Pépes konzerv(Hill's A/D) kajával ébresztem, ezért nagyon hálás, már nagyon éhes lehetett, mindent befalt:) Ez jó jel, gyógyulunk:)! Iszik is bőven, minden rendben.

Barátkozunk, hagyja magát simogatni, persze csak amíg neki is jó. Hirtelen lesz elege belőle, odakap, de fürgébb voltam... Újabb adag A/D és minden rendben!

Bea minden nap jön segíteni lefejni a gyulladt kis emlőit, egész jól türi. Simán benyalta a gyógyszereit egy kis FERRETONE segítségével. Betadinos fertőtlenítés után vigasztalódik egy kis kajával! Ma csúcs, hogy mennyit evett! Igaz jobban is van, vidám és játszik egy csörgő izével.


2005. június 30. csütörtök

Benyúlok hozzá, én bátor kukac! Odajön, szagolgat....nem harap meg. Rájött szerintem, hogy ettől a kéztől kap símogatást és kaját. Megkapja reggelijét az elmaradhatatlan IMMUNOVET-tel szórt A/D-t.Utána a kajálástól elfáradtan elnyúlik a pólóján. Betakarózik, csak a kis nózi látszik ki.

Ébredés után jöhet a játék! Belevon engem is, odahozza a törölközőjét, bukfencezik, ugrál, akkor biztos minden rendben van.

Jól lefárasztottuk egymást, lefekszik a ketrecben és hanyattveti magát, éppen csak nem horkol. Vagy én vagyok nagyon bátor, vagy ő nagyon rendi kislány, de benyúltam a ketrecbe és nem harap. Sőt! Nincs nálam kaja és mégis hagyja magát simogatni. Lassan barátok leszünk:)


2005. július 1. péntek

Ismételjük meg a vacsorát, mert nagyon fini volt! Véres nyuszi szív májjal a favorit. Takarítom a ketrecét, odajön és a még kakis bilijébe orral beletúr! Pfujj kis disznó! Édipofi hagyja magát vakargatni, de figyelmeztet egy kis mozdulattal, hogy neki bizony már elege van.

Lustaság! Ennyit aludni! Addig is gyógyulgat. Reggel megint óvatosan vette el a kezemből a nagyedbe tört juti vitamint, vigyázott az ujjaimra.

Este még fejni kell a kis cicijeit, bár egyre kevesebb szmötyi jön belőle, hat a tejelapasztó cseppecske.


2005.július 2. szombat

Bőséges reggeli után édes a játék! Főleg ha pótmami bokáját lehet célbavenni! Ez nekem kevésbé tetszik és ezt tudtára is adom, fújok rá, de nem érti. Én is görény lennék?! Elgondolkozott. Továbbra is a zörgős zacsi a kedvenc, de a törölközős bikázás is bejön neki, főleg ha az ujjaim is elkaphatja.

Alszik ezerrel, csörgős izét átkarolva, nehogy elvegye valaki amíg alszik. Bevallom, meg sem próbálnám.

2005. Július 3. vasárnap

A mai reggel jól indult!Reggeli husikát ujjaim közül óvatosan veszi el, közben beszélek hozzá.Kedves kis szörnyeteg, egyszer csak húzna be a ketrecbe engem is , de sikerült lebeszélnem róla, mondván túl rágós lennék reggelire. A másik két görcimmel indulunk Normafára, kirándulni, sajnos ő még nem jöhet velünk:( Hazaértünk, nagy szemeivel nézelődik, majd kétlábra állva valamiért nagyon pitizik.Csak tudnám mit szeretne...Rövid gondolkodás után rájövök, féltékeny, amiért a többiekkel voltam egész délelött.Csörös itatóba rakok egy kis cicatejet, bőszen lefetyel, mint egy kis cica.Közben hagyja magát símogatni, fültövét vakargatni.Olyan selymes a bundája, szép fényes is.


2005.Július 4. hétfő

Tegnap este még barkácsoltam neki egyik régi farmerom szárából búvócső-függőágy kombinációt. Először nem értette mit akarok azzal az izével, de miután segítettem neki felmászni már le sem akart jönni. A vacsora sem érdekelte, pedig fincsi csirke farhátat kapott, kicsontozva!Reggelig nyugodtan aludt az új ágyikóban. Megkínáltam reggelivel, de nem kellett neki, lemászott, megszaglászta de semmi. Remélem nincs baja, csak szimplán jól van lakva vagy melege van és azért nem eszik. Inni bőségesen iszik azzal nincs gond. Na majd este valami fincsit kap kézből, hátha...

2005. július 5. kedd

Na végre! Mindent megevett az éjszaka folyamán, sőt még hajnali kettőkor kicsit hisztizett is, hogy elfogyott az étele. Megsajnáltam és éjszakai lakomát is kapott. Rendes a kicsi lány, kaja hegyek eltüntetése után még zörgött egy kicsit a lasztijával, majd kéjesen elnyúlva a függőágyán mély alvásba zuhant. Ma reggel megint üres pocira ébredt, követelte a reggelit, rengeteget eszik és mohón. Jót játszottunk, elkapta a nacim szárát és megpróbált behúzni a ketrecbe, nem sikerült neki.Vajon miért???? Varratait lassanként el is lehetne távolítani, olyan szépen gyógyul a hasa. Napról-napra szebb a bundája. Bár én elfogult vagyok vele, de nagyon szép kis pofája van, nagyon szeretni való kis lény:)

2005 Július 7.

Megkapta az első kombinált oltását ma összekötve egy kis varratszedéssel. Minden rendben vele, már képes 2-3 percet kézben maradni, ha megunja gyengébben mint Csücsök lányom figyelmeztet egy kis csípéssel, most már elég tegyél le! Rendes kislány eszik iszik, nagyon helyesen tud játszani. Értékel minden kis vackot, steril szemetet. Legjobban az én egyik régi cipőmet szereti ezzel órákig képes játszani. Szimatolja, lebírkózza, megrágcsálja, majd belealszik:)

2005. július 9.

Nézzük meg mit is csinál Sunny a szobában. Itt jegyzem meg idáig csak az előszobát használhatta. Kiengedtem a ketrecből és mint egy kis magasugróbajnok, felugrált örömében, duplán leszúrt Rittbergert simán megugrotta. Öröm volt nézni a pattogását! Nagyon jól érzi magát!

2005. július 10.

Összeengedtem az én két kis görcsömmel, hát mit is mondjak....nem nagyon rajonganak egymásért. Rögtön kiderült ki is az Úr a háznál. Sunny megadóan hagyta magát lebirkózni, közben hangos nemtetszését adva. Csücsök nagyon cudarul elbánt vele, még szerencse résen voltam így egyik sem sérült meg. Sumi egyből legyűrte, rá nem jellemző módon. Az én balek fiam, soha nem hittem volna... Persze védte a területet és a nőstényét! Egy óra múlva is Csücsök sértett makogással adta Sunny tudtára, hogy Sumi az ő pasija, ne fájjon rá a foga. Sumi már rá sem hederít Sunnyra, elsétál hűvös nyugalommal a ketrece előtt, mit sem törődve a betolakodóval. Hát ebből is tanultunk, nem fognak együtt játszani ezentúl.

Itt kb. egy hónapos szünet következik a naplóban,merthogy az ideiglenes befogadógazdik élete nemcsak játék és mese a görikkel. Sokszor nincs időnk naplót írni, és ha kevás a szabadidőnk, akkor azt, ami van, inkább a görikkel töltjük.

2005. augusztus 18.

Eljött az idő amikor búcsúznunk kell egymástól {családi okok miatt Sunnynak másik befogadó gazdihoz kell költöznie, ezért a búcsúzkodás az első ideiglenes befogadó gazdi részéről}, remélem még viszontláthatlak, kiscsaj.... Nagyon megszerettem Pöttöm Pannát, aki korát meghazudtolóan mint egy kölyök görci, pattog, játszik, vidáman tekereg és becserkészi áldozatát. Nagyon szép lett az új bundánk is az ivartalanítás óta már csinos kis szőrös, GÖMBÖLYŰ pocakra tettünk szert:) Mindenevő lett Sunny, szívesen rágcsálja az alkalmanként kapott Vitakraft száraztápot, nagy kedvenc a véres vagy alig párolt nyuszibelsőség. Mindennél jobban szereti a csirkemellet, pulykamell filét, párolva sok finom szafttal!Kézből elveszi óvatosan, ujjakra ügyelve a vitamint, amit pótanyu legalább két részre tört, nehogy felragadjon a szájpadra. Csörös itatóval mélyebb barátságot sikerült kialakítani, erőszeretettel használjuk denevér módjára. Hátraszegett fejjel, háton, függőágyból inni a legkirályabb:) Már nem gyűjtöget, rájött, hogy nem is olyan rossz a napi kétszeri étkezés, főleg ha szárított hal nasi is akad. Pórázon szépen tud sétálni, de ha megijed felkéreti magát a pótmami biztonságot jelentő karjaiba. Szaglászás és már mennék is tovább vadászni. Harapásról leszokott, mostmár csak hirtelen mozdulatokra csípéssel reagál, de azt hiszem ez teljesen természetes. Nagy bokavadász, figyelem! :))

NAGYON FOGSZ HIÁNYOZNI KISMANÓ! REMÉLEM RENDES GAZDID LESZ, AKI MEGBECSÜL TÉGED ÉS LEGALÁBB ANNYIRA FOG SZERETNI, MINT ÉN TETTEM!

2005. szeptember 13. kedd

A mai dátum szerencsét hozott Sunnynak. Nem őmiatta jött el hozzánk valaki, mégis ő tetszett meg neki. Sunny a hangos makogásával, pattogásával meghódította. Már csak pár nap és Sunnynak is lesz Otthona és Gazdija.

2005. szeptember 18. vasárnap

Sunny ma elköltözött tőlem. Nagyon szép tágas otthona lett, ahol aztán kedvére rohangálhat. Az egész lakás az övé, amikor Gazdi otthon van és ugyanolyan ketrecet kapott, mint amilyenben nálunk is lakott. Vannak csövei, igluja, függőágyikója és a fagyasztóban bespájzolva a kedvenc nyuszibelsőség. :)) Most már ő is Szerencsés göri.


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(