[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2208521
Belépett
[X]

Búvókocka haladóknak

Home-made görénybúvó


 Ha nem akarsz több ezer forintot kiadni egy gyárilag készített görénybúvóért, íme egy terv, ahogyan elkészíthetsz egy egyedi darabot görényednek.

 


Kellékek:

  • kétféle anyag: az egyik nagyon erős anyag, ez lesz a külső rész. Ez az anyag lehet például régi farmer, vagy nadrág, amit már nem használsz, a lényeg hogy minél stabilabb legyen. A másik anyag lehet egy régi termo,- vagy kötött pulcsi anyaga, ennél pedig a legfontosabb, hogy minél puhább legyen
  • rengeteg cérna (tényleg nagyon sok!)
  • kicsi kézügyesség
  • sok-sok szabadidő (ugyanis sok időt vesz igénybe mire elkészül)
  • türelem

Elkészítési idő:

Jópár óra:) Egy darabig lesz programod:)

Elkészítési mód:

1) Mivel a görénybúvó úgy fog kinézni mint egy kocka, ezért vágd fel a külső, erősebb anyagot 6 darab 22x27 centis kockára (ezt lehet növelni is, 5-5 centivel mindkét oldalt). Ezek lesznek a görénybúvó oldalai. Az egyik kockából vágj ki egy kisebb kockát, ez lesz a búvó eleje, ezen fog majd ki-be járkálni a görény. Amikor kivágtad a kiskockát, a kockalyuk szélét varrd körbe, hogy ott ne feslődjön szét az anyag. Ez nem csak ebből a szempontból jó, hanem még díszként is jól mutat.  Így csináld:

 

 

 

 

 

2) A görénybúvó 4 részére (az aljára, két oldalára és a hátuljára) varrj a belső anyagból egy réteget. Az aljára jobb két réteg, ez attól is függ, milyen vastag az anyag, amit használsz. Természetesen a belső anyag valamivel kisebb (pár centivel), mint a külső (ne legyen ugyanakkora, mert ez akadályozni fog a búvó többi részének varrásában.

3) Miután mind a 4 részre felvarrtad a belső puha anyagot, jöhet az első összevarrás. Azt a részt, ami majd az alja lesz, varrd össze a két oldallal és a hátuljával. Minden oldalt duplán varrj össze (kétszer menj végig az oldalakon)!

 Most így fog kinézni a búvó kiterítve belülről:

A képen a fehér rész a belső puha réteg, a fekete rész pedig az erősebb, külső anyag.

 

 

 

4) Vágj ki az erősebb, maradék anyagból 8 darab egyenként kb 30x3 centis részt. Ezekkel tudod majd a ketrechez rögzíteni a búvót. Ha ez megvan, mindkét oldal két szélére 2-2 darab ilyet varrj fel jól.

 Akkor most így fog kinézni a bal oldal:

Jobb oldalon ugyanígy lesznek a pántok és a többi rész.

 

 

 

5) Miután a jobb és bal oldalra is felvarrtad a pántokat, varrd össze a bal és a jobb oldal szélét a búvó hátuljával. Most tehát megvan a búvó alja, összvarrva a két oldallal és a hátuljával. Már csak a teteje és az eleje nincsen kész.

6) Most jön a tető felvarrása. Vigyázz arra, amikor a pántok környékén varrsz. Mindig tűrd el a pántokat, nehogy véletlenül összevarrd valamelyik oldallal.

7) Varrd fel az elejét a görénybúvónak. Ez lesz a legnehezebb, mert itt négy oldalt kell összavarrnod, és ha már egy centivel is elmérted valahol valamelyik oldalt, esztétikailag nem lesz olyan szép (persze ez nem tragédia, attól még lehet nagyon is kényelmes a görénynek). Itt is (mint mindenhol) duplán varrj.

Amúgy ha gondolod, az oldalakat díszítheted kis alakzatokkal, amit rávarrsz (pl. szív vagy virág), vagy a búvó elejére felvarrhatod a görényed nevét:) Én ezt tettem.

 Ha végeztél, kábé így fog kinézni az egész. Azért van székre felakasztva mert karácsonyi ajándék lesz a görényemnek, és még nincsen "beüzemelve"!


Adrix, alias Adri két görény: Bibb, egy ivartalan albínó lány és Maki, egy
ivartalan bézs fiú gazdája:)

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(