[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2398540
Belépett
[X]

Görényolimpia

A Görényolimpia, mint különböző versenyszámok együttese vadászgörények részére, Amerikából ered. 1996-ban rendezték meg először, és azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. Szeretnénk hazánkban is meghonosítani, így most először és kísérleti jelleggel fogjuk nagyközönség előtt is kipróbálni, milyenek a magyar görények, ha ügyességről van szó! Reményeink szerint a Görényolimpia Magyarországon is sikeres lesz és 2007-től a Közép-európai vadászgörény fesztiválok részeként kerül majd megrendezésre.

Versenyszámok és kezdési időpontok

Egyéni versenyszámok: csőben futás, kupakhorgászás, pusziadás, ásítás, pitizés

Csoportos versenyszámok: tojásevés, tejivás, papírzacskóból szabadulás
Ezen számokból a nap során összesen két-két futamot indítunk! Kérjük a versenyzőktől a pontos megjelenést!

Egyéni versenyszámok - 11.30-12.00

Papírzacskóból szabadulás - 12.00

Tojásevés - 12.10

Egyéni versenyszámok - 12.30-13.00

Papírzacskóból szabadulás - 13.00

Tejivás - 13.10

Egyéni versenyszámok - 13.30-14.00

Tojásevés - 14.00

Egyéni versenyszámok - 14.30-15.00

Tejivás - 15.00

Eredményhirdetés, díjkiosztás - 15.45

Versenyszámok és játékszabályok

Csőben futás: a feladat lényege minél előbb végigmenni a csövön. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a görény mellső lábaival belép a csőbe, és akkor ér véget, amikor teljesen kijött belőle, egyetlen testrésze (a farka) sincs már bent. Tilos a versenyzők betuszkolása a csőbe, kivétele a csőből. A görényt nem lehet sem jutalomfalattal, sem más módon buzdítani, a futam során sem a gazdi, sem más nem érhet a csőhöz, és nem is veheti ki belőle görényét. Időlimit: 2 perc. Ha ez alatt az idő alatt a versenyző nem teljesíti a távot, a gazdi megkérhető, hogy vegye ki görényét csőből.

Papírzacskóból szabadulás: a versenyző görényeket egy barna papírzacskóba helyezzük, betekerjük a zacskó száját, majd rajtra indulhat a szabadulás! A feladat lényege: minél előbb ki kell jutni a zacskóból. A feladat akkor van teljesítve, ha a görény teljesen kint van a zacskóból egy testrésze (a farka) sincs már bent. Miután a görény a zacskóban van, a gazdi nem érhet hozzá, csak a zacskó száját foghatja, a rajtjel után pedig már egyáltalán nem érhet a zacskóhoz. Jutalomfalatokkal, ennivalóval tilos buzdítani a versenyzőket, egyéb buzdítási formák megengedettek.

Tojásevő verseny:
a versenyzők 1 db tojássárgáját kapnak, amit minél gyorsabban kell megenniük. A feladat akkor van teljesítve, amikor a tálka teljesen üres, tisztára van nyalva, egy csepp tojás sincs már benne. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a gazdi elengedi a görényt, és akkor végződik, amikor a gazdi felmutatta a teljesen üres tálat!

Kupakhorgászat: egy lavór vízbe 5 db üdítős kupakot helyezünk. A görénynek minél gyorsabban kell egy kupakot kihalásznia. Az óra akkor indul, amikor a gazdi elengedi a görényt és akkor áll, meg amikor a kupak a lavór szélén túl van. Időlimit: 60 mp, vagyis ennyi idő áll a görény rendelke-zésére, hogy megszerezzen egy kupakot.

Pusziadó verseny: egy vadászgörény és gazdája versenyeznek. A gazdinak meg kell mosnia az arcát a verseny kezdete előtt, semmilyen krém, vagy olaj nem lehet a bőrén. A verseny lényege: minél tovább kell puszit adni, vagyis a gazdi arcát (fülét, nyakát) folyamatosan nyalogatni. Max. 10 mp-es szünetek engedélyezettek, ha ennél nagyobb szünetet tart egy görény, az idő mérése befejeződik. Azok a görények, akik 2 percnél tovább tudnak puszit adni, egy későbbi döntőben mérik össze szeretetüket.

Ásítóverseny: a versenyzőknek egy perc alatt kell minél többet ásítaniuk. Csak a teljesen nagyra tátott szájjal történő ásítások számítanak, vagyis a hátsó fogaknak is látszódniuk kell.

Pitizőverseny: a gazdinak arra rávennie görényét, hogy minél tovább pitizzen, vagyis minél tovább álljon két lábon. Segédeszközök (jutalomfalatok, gumiállatkák használata megengedett), de a görényhez a gazdi nem érhet hozzá. Az idő mérése akkor kezdődik amikor a gazdi elengedi a görényt és akkor fejeződik be, amikor a görény megint négy lábbal áll a földön.

Tejivó verseny: a versenyzők fél deci laktózmentes tejet kapnak, amit minél gyorsabban kell meginniuk. A feladat akkor van teljesítve, amikor a tálka teljesen üres, egy csepp tej sincs már benne. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a gazdi elengedi a görényt, és akkor végződik, amikor a gazdi felmutatta a teljesen üres tálat!

A nevezéssel a nevező elfogadja a játékszabályokat, és azokhoz tartja magát. A játékszabályt megszegő gazdik görényei kizárhatók a versenyből!

Nevezési díj:

  • 100 Ft / görény / versenyszám
  • 400 Ft / görény / összes versenyszám
  • A nevezés a Klub által örökbeadott vadászgörények számára díjtalan!

Nyeremények:

Minden versenyszámon belül az első három helyezett kerül kihirdetésre. Az elsők oklevelet és ajándékot kapnak, a második és harmadik helyezett teljesítményét oklevéllel díjazzuk.


[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(