[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2452420
Belépett
[X]

Vidámságok

Viccek

-Hogyan lehet megőrjíteni a görényt?
-Kör alakú alomtálcával.


Két ember beszélget.
-Képzeld tartok görényt!
-Tényleg? És nincs ott büdös?
-Ááá, majd megszokja!


Az első napokban a göri gondolata: Vagy megszokom, vagy megszököm!

 

Klubunk kiállítóként vesz részt egy rendezvényen. Odajön hozzánk egy középkorú, jó megjelenésű úriember és megkérdezi: Ez ugye Meles meles?
Kiállítónk: Nem, Mustela putorius furo!
(Meles meles a borz latin neve.)

Állatorvosnál
Állatorvos: -Harap az állat?
Gazdi: -Csak állatorvost!


Egy kis irodalom

A nagyralátó görény

Egy görény
felül akart emelkedni társadalmi körén.
E nagyralátó terv szerint
feleségül kérte a nemes hermelint.
De a felsőbb kasztba
tartozó prémes kikosarazta.
Talált persze vigaszt csakhamar a görény:
-Szép hölgy, de a bűze nem elég tömény...

Romhányi József

 

Miről ismerni fel egy haladóbb görényest, ha épp egyik kiskedvence sincs vele?

 1. Kizárólag üvöltve képes kommunikálni.
 2. Agresszióját hamarabb vezeti le egy kiképző őrmestert megszégyenítő trágársággal, mintsem hogy tettlegességhez folyamodna.
 3. Az illatszerboltokban rendszeresen megkérdik tőle, milyen márkájú parfümöt használ, mert ilyen finom, tiszta pézsmaillatot még a legelitebb kölnik sem produkálnak.
 4. A keze örökké tele van vérző sebekkel, karcolásokkal.
 5. Szédületes gyorsasággal működnek a reflexei.
 6. A hülyébb, neveletlenebb kutyákat képes száz méterről kiszúrni és nagy ívben elkerülni.
 7. A szupermarketben hosszasan elidőzik a baromfis pultnál (még akkor is ha meggyőződéses vegetárius), és hasonlóképp hosszasan válogat a laktózérzékenyek részére kifejlesztett nyalánkságok között is.
 8. Karikás szemei mindig kialvatlanságról árulkodnak.
 9. Ha valamely apróbb használati tárgyat keres, akkor rutinosan a félreeső sarkokban, asztal alatt, ágy mögött néz utánuk legelőször.
 10. A faforgács és a kommersz macskaeledel látványa közveszélyessé teszi.
 11. Rigorózus alapossággal pakolja lehetőleg minél magasabbra a törékeny tárgyakat.
 12. A lakása inkább hasonlít többszörösen visszaeső betörők börtönére, mint tisztességes emberi hajlékra.
 13. Szellőztetés előtt már-már paranoid gyanakvással ellenőrzi (egymás után akár nyolc alkalommal is), hogy nem-e cirkál görény valamelyik sarokban.
 14. A lakásán véletlenszerű helyeken lehet találni takarítószereket, minőségi macskaropit, valamint szárított halat.
 15. Ha székrekedésre panaszkodsz neki, az első kérdése, hogy milyen zöldséget ettél?

Nattefrost

 

Buddhista tanmese görénymód

A szellemi tudatosság igen magas fokát elért, nagytudású idős apátnak magabiztosan jelentette ki egyik tanítványa, egy buzgó fiatal szerzetes: "Mester, én aztán már olyan szintre jutottam el az üresség szemléletében és a buddhisztikus nyugalom fenntartásában, hogy nincs a világon semmi, ami ki tudna zökkenteni a nyugalmamból!"

A bölcs mester ahelyett, hogy megfeddte volna tanítványát vakbuzgóságáért és elbizakodottságáért, átnyújtott neki két fiatal, nőstény görényt, ezekkel a szavakkal: "Fiam, hagyd félbe egy kis időre a szútrák tanulmányozását és a szellemi gyakorlatok végzését. Ehelyett neveld fel ezt a két állatot, aztán, ha már a kezedhez szelídültek, jöjj vissza és számolj be a tapasztalataidról."

Néhány hét múlva a tanítvány visszatért, és bűnbánóan térdelt le az idős szerzetes lábaihoz. "Mester, azt hiszem, megértettem, amit ezzel a két fenevaddal mondani akartál. Kérlek, bocsásd meg önhittségemet és gőgömet! Ezek a rémek ráébresztettek, milyen messze állok még a teljes megvilágosodástól és a tökéletes nyugalom szellemi erényétől."

A mester nem szólt semmit, csak elnézően mosolygott, miközben a görények játszi kedvvel borították fel az oltáron álló vajmécseseket, és elvitték a mester imamalmát.

Nattefrost

Ha neked is vannak humoros írásaid, vicces történeteid a görikről, szívesen megjelentetjük! Küldd el nekünk az vagy a Magyar Vadászgörény Klub, 1330 Budapest, Pf. 75. címre!

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(