[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2369615
Belépett
[X]

Görényhám

Hám készítése házilag

...azoknak, akik nem szeretik az egyen-dolgokat, vagy egyszerűen csak szeretnek kreatívkodni és nem utolsó sorban spórolni.

Hozzávalók:

  • 60 cm hosszú, kb 1 cm széleshámnak való anyag
  • 2 db feszítő (szabályozónak is hívják)
  • 2 db 1 cm-es kapocs (mivel úgy tűnik, hogy ilyen kereskedelmi forgalomban nem szerezhető be, tökéletesen megfelel a mobiltelefon tartóknál használatos kapocs vagy nagyon szélsőséges esetben melltartó kapocs, vagy megfelelő hosszúságú és erősségű tépőzár is)
  •  1 db félkarika vagy pici kulcskarika (semmiképp ne műanyag legyen!)


1. lépés:
Kiválasztjuk a megfelelő anyagot. Hám készítésénél fontos szempont, hogy olyan anyagot válasszunk, amely nem túl durva, de elég erős és van tartása. A szemléltető darabot én ripszből készítettem, de megfelel erre a célra például a mobiltelefon tartók vagy passztartók zsinórja is (CF szalagnak, vagy csőszalagnak is hívják).

2. lépés:
Miután kiválasztottuk az anyagot, lemérünk belőle 60 centimétert. Ezt három részre vágjuk:
Hímeknek:  Nőstényeknek:
  23 cm          20 cm
  28 cm          25 cm
   9 cm            9 cm

 

(A későbbi könnyebb használhatóság miatt célszerű a nőstényeknek a keresztpántokat 2-3 centiméterrel rövidebbre készíteni, mert különben majdnem kétszer körbeér rajtuk, és az nem túl esztétikus látvány.)
A kivágott darabok szélét érdemes kicsit megégetni, mert különben foszlani kezd.3. lépés:
A 23 cm-es anyag egyik szélétől 4 cm-re rávarrom a 9 cm-es anyagot derékszögben úgy, hogy fölülről áthajtom rajta.

 
 

4. lépés:
Felhúzom a félkarikát/karikát a 9 cm-es anyagra (ha elég pedáns vagy, akkor ezt is pár öltéssel oda lehet rögzíteni alulról az anyaghoz, hogy ne csúszkáljon). Ezután a hosszabbik anyagra is 4 cm-re a szélétől rávarrjuk a 9 cm-es másik felét.


 

5. lépés:
A két hosszú anyag rövidebb végére rávarrjuk a csat egyik felét, úgy, hogy a keresztpántig visszahajtjuk.

 


 

6. lépés:
Ezután a hosszabbik részre ráfűzzük alulról előbb a szabályozót, majd a csat másik felét és fölülről újra átfűzzük a szabályozón és a kellő méretre állítjuk.

 

 

 

7. lépés:
Megkérjük kedves görényünket, hogy próbálja fel remekművünket és véleményezze. Ha ilyen nyugodtan pihenkézik benne, biztos jól dolgoztunk. :o)

 

 

 

Az ötletet köszönjük Fintának, és a Magyar Vadászgörény Klub Miskolci Csoportjának!

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(