[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2399050
Belépett
[X]

Szobanövényeink védelmében

Mint tudjuk, a görények nagyon szeretnek "kertészkedni". Sajnos a lakásban erre számukra a legmegfelelőbb célpont kedvenc virágunk lehet. Erről a lelkes "ássuk ki a mami virágait" gondolatról, majd cselekedetről nem könnyű leszoktatni kedvencünket, sőt szinte lehetetlen.  

Először is figyeljünk oda, hogy virágaink között nincs-e mérgező, akár egy lehullott levél is árthat görinknek! Amennyiben lehetőség van rá, helyezzük magasabbra a virágokat, és reménykedjünk, hogy a maki nem találja meg a hozzá vezető utat. Amennyiben nagyobb virágról van szó, amit nem tudunk magasabban elhelyezni, a következőket tehetjük:

 

  1. Vegyünk néhány tasak üveggolyót vagy díszkavicsot. Nem ártanak a virágnak, a locsolást sem akadályozzák, tisztíthatóak, és mutatósak.
  2. Szerezzünk be műanyag hálót - műanyag és háztartási boltokban lehet kapni, de felhasználhatjuk a díszkavicsot tartalmazó hálót is.
  3. A kavicsokat, üveggolyókat helyezzük el a virágföldön. Ha a díszkavicsot tartalmazó hálót használjuk, húzzuk rá a cserépre alulról, majd a virág száránál fűzzük át cérnával és nem túl szorosan kössük meg.
  4. Ezt követően rakjuk egy kaspóba. Ha hengerre tekert hálót használunk, vágjunk le belőle kb. akkorát, amekkora a cserepet körbe éri. A két végén fűzzük össze cérnával, olyan szorosan, hogy ne nyíljon szét, mikor ráhúzzuk a cserépre, majd az előbb leírt módon a virág száránál kössük meg.

Ezek után megmutathatjuk kedvencünknek, mit alkottunk, és ha ügyesek voltunk, a virágföld a helyén marad, persze makink nagy bánatára, de gyorsan kiengesztelhetjük egy kis játékkal.

Az ötletet köszönjük Kiscsimpinek és Igornak (akinek a munkálkodása rávezette gazdit, eme nagyszerű megoldásra) és a Magyar Vadászgörény Klub Miskolci Csoportjának!

 

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(