[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2468403
Belépett
[X]

Közép-európai görényolimpia

Egyéni versenyszámok:

 • csőbenfutás, kupakhorgászás, nyújtózkodás
 • Az egyéni versenyszámok két csoportos versenyszám közötti időben zajlanak
 • Kezdési időpontok:
  11.30-12.30 Kupakhorgászás
  12.30-14.00 Csőbenfutás
  14.00-15.00 Nyújtózkodás

Csoportos versenyszámok:

 • papírzacskóból szabadulás, pusziadás, tojásevés, (laktózmentes) tejivás.
 • Ezen számoknál egyszerre versenyzik több görény. A jelentkezők számától függően többfordulós kiesési rendszerben zajlik a verseny.
 • Kezdési időpontok:
  11.30 Tojásevés
  12.30 Pusziadás
  14.00 Zacskóból szabadulás
  15.00 Tejivás
Kérjük a versenyzőktől a pontos megjelenést!

 

Játékszabályok és versenyszámok leírása

 Csőben futás: a feladat lényege minél előbb végigmenni egy 10 m hosszú csövön. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a görény mellső lábaival belép a csőbe, és akkor ér véget, amikor teljesen kijött belőle, egyetlen testrésze (a farka) sincs már bent. Tilos a versenyzők betuszkolása a csőbe, kivétele a csőből. A görényt nem lehet sem jutalomfalattal, sem más módon buzdítani, a futam során sem a gazdi, sem más nem érhet a csőhöz, és nem is veheti ki belőle görényét. Időlimit: 2 perc. Ha ez alatt az idő alatt a versenyző nem teljesíti a távot, a gazdi megkérhető, hogy vegye ki görényét csőből.

Kupakhorgászat: egy lavór vízbe 5 db üdítős kupakot helyezünk. A görénynek minél gyorsabban kell egy kupakot kihalásznia. Az óra akkor indul, amikor a gazdi elengedi a görényt és akkor áll, meg amikor a kupak a lavór szélén túl van. Időlimit: 60 mp, vagyis ennyi idő áll a görény rendelkezésére, hogy megszerezzen egy kupakot.

Nyújtózkodó verseny: a gazdinak arra kell rávennie görényét, hogy minél tovább álljon két lábon, támaszkodás nélkül. Segédeszközök (jutalomfalatok, gumiállatkák) használata megengedett, de a görényhez a gazdi nem érhet hozzá. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a görény két lábra áll, és akkor fejeződik be, amikor a görény megint négy lábbal áll a földön. Befejeződik az idő mérése akkor is, ha a görény már nem a földön áll, hanem pl. a felkínált jutalomfalatot elkapva a levegőben lóg, vagy ha a gazdi hámnál-póráznál fogva megemeli a görényt

 Papírzacskóból szabadulás: a versenyző görényeket egy barna papírzacskóba helyezzük, betekerjük a zacskó száját, majd rajtra indulhat a szabadulás! A feladat lényege: minél előbb ki kell jutni a zacskóból. A feladat akkor van teljesítve, ha a görény teljesen kint van a zacskóból egy testrésze (a farka) sincs már bent. Miután a görény a zacskóban van, a gazdi nem érhet hozzá, csak a zacskó száját foghatja, a rajtjel után pedig már egyáltalán nem érhet a zacskóhoz. Jutalomfalatokkal, ennivalóval tilos buzdítani a versenyzőket, egyéb buzdítási formák megengedettek.

 Pusziadó verseny: egy vadászgörény és gazdája versenyeznek. A gazdi arcán, fülén, nyakán nem lehet krém vagy olaj. A verseny lényege: minél tovább kell puszit adni, vagyis a gazdi arcát (fülét, nyakát) folyamatosan nyalogatni. Maximum 10 mp-es szünetek engedélyezettek, ha ennél nagyobb szünetet tart egy görény, akkor kiesik a versenyből. A verseny addig folyik, amíg egy görényt leszámítva minden más versenyző kiesett.

Tojásevő verseny: a versenyzők 1 db tojássárgáját kapnak, amit minél gyorsabban kell megenniük. A feladatot akkor tekintjük teljesítettnek, amikor a tálka teljesen üres, tisztára van nyalva, egy csepp tojás sincs már benne. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a gazdi elengedi a görényt, és akkor végződik, amikor a gazdi felmutatta a teljesen üres tálat!

 Tejivó verseny

A Whiskas és a Mars Hungary támogatásával

a versenyzők 0,2 dl laktózmentes tejet kapnak, amit minél gyorsabban kell meginniuk. A feladat akkor van teljesítve, amikor a tálka teljesen üres, egy csepp tej sincs már benne. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a gazdi elengedi a görényt, és akkor végződik, amikor a gazdi felmutatta a teljesen üres tálat!

Egy görény tetszőleges versenyszámokra nevezhető. Nevezhető csak 1-2 versenyszámra, vagy akár az összesre is.

További részvétellel kapcsolatos információk

 • A nevezéssel a nevező elfogadja a játékszabályokat, és azokhoz tartja magát.
 • A játékszabályt megszegő gazdik görényei kizárhatók a versenyből.
 • A játékszabályokat többször és/vagy több versenyszámban a játékvezetői figyelmeztetés ellenére is megszegő gazdik görényei kizárhatók a további versenyszámokban való részvételből.
 • Az eredmények adminisztrálása: Minden versenyző eredményét felvezetjük a versenyző eredménylapjára és saját eredménylapunkra. Később az eredmények a Klub honlapjára is felkerülnek.

A nevezés feltételei

 • Nevezési díj: 300 Ft/versenyszám vagy 1000 Ft/összes versenyszám. (Az MVK által örökbeadott görények számára a nevezés díjtalan!)
 • Nevezési lap kitöltése
 • Amennyiben görényed még nem regisztrált az MVK adatbázisában, tölts ki egy regisztrációs űrlapot is.
 • Egy görény tetszőleges versenyszámokra nevezhető. Azt, hogy melyik számban vagy számokban indul, a nevezési lapon kell megjelölni.

Hol és hogyan nevezhetek:

 • Nevezni kizárólag a helyszínen lehet: vasárnap 9 órától az MVK asztalánál
 • Meddig: csoportos versenyeknél az adott versenyszám kezdetéig. A csoportos versenyek a kiíírt időpontokban kezdődnek. A nevező gazdik felelőssége, hogy azokra időben (a verseny előtt 10 perccel) odaérjenek görényükkel együtt.

 Díjazás: Mind a hét versenyszámban az első helyezettek kupát, és oklevelet, a második és három helyezettek oklevelet kapnak.


Ha kérdéseid vannak, itt érhetsz el minket:

u vagy 06 30 513 78 39

 

Interjú Nagy Bernadettel

Készülődés a görényolimpiára - kellemes bundaszag (Magyar Narancs)

A FESZTIVÁL TERÜLETÉRE CSAK
ÉRVÉNYES VESZETTSÉG ÉS SZOPORNYICA ELLENI OLTÁSOKKAL,
VALAMINT 3 NAPNÁL NEM RÉGEBBI EGÉSZSÉGÜGYI IGAZOLÁSSAL HOZHATÓ BE VADÁSZGÖRÉNY!

Ez a szabály, MINDEN vadászgörényre érvényes, függetlenül attól, hogy indulnak-e valamelyik versenyen.

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(