[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2451587
Belépett
[X]

A 2007-es év pályázatának gazdi-jelöltjei

A 2007-es év örökbefogadói

Bendegúz-gazdi

 T. Zsolt - Bonbon-gazdi

Zsolt első látásra beleszeretett az apró termetű fehér fejű lánykába, Boncsikába. A nagy ember és a pici lány igazán édes páros. Boncsi például csak akkor hajlandó felkelni a szekrényből (mert a szekrényben lakik ám a gazdi ágya mellett) ha a gazdi hazajön, a gazdiné jelenléte mélységesen hidegen hagyja, sőt míg gazdival csak finoman játszik, gazdinénak nyugodtan le lehet rágcsálni a lábát és a kezét, pedig a gazdiné ad neki finomakat enni!!!!! Felháborító :) Boncsika egy hízelkedős kis dög és rájött, hogy nem olyan rossz, ha a hátát vakargatják. Persze ez is csak akkor igaz, ha a gazdi vakargatja. Gazdival gyakran játszanak repülő és parkettán korcsolyázó görényt :), amit Bincsi-Boncsi nagyon szeret. Az emberiség többi egyedét pedig csak bosszantani szereti. Gazdinénak pl. a haja szála is égnek áll, ha meglátja, hogy Boncsi már megint kukázott, kirámolta a szekrényt vagy jól összetúrta az ágyat!

Bonnie és Clyde-gazdi

H. Krisztián - Bridget és Pöttöm Panna-gazdi

Krisztián eredetileg ideiglenes befogadója volt Pannának a pici, sovány, tüzelő lánykának. Mivel tavaly nyáron sok örökbefogadásra váró göri fordult meg egyesületünknél, köztük kölykök, az 1 éves kissé elhanyagolt (tehát nem valami szelíd) Pannácskáért nem kapkodtak a jelentkezők, pedig sajnálhatják. A hosszú hónapok alatt pedig a kis család - Krisztián, Panna és a "beépített görény" Dorka annyira összecsiszolódtak, hogy úgy döntöttek Pannának náluk a helye. Panka idő közben 1 szelíd, kedves lányka lett és szépen kigömbölyödött.
Bridget a 9 miskolci árva kölyök 1ike (sajnos a 9 árván maradt kölyökből, a gondos ápolás és a rendszeres orvosi felügyelet ellenére csak 3 görényke maradt életben). Krisztián már 2 hetes kora óta figyelemmel kísérte Bridget fejlődését és sokszor segített is a befogadó gazdinak az ellátásában, végül olyannyira a szívéhez nőttek az apróságok, hogy az 1iküket, Bridgetet magához vette és beépítette a bandájába, így immáron 3szoros lányos apuka lett! Gratulálunk!

 

V. Timi - Brúnó-gazdi

 Timi eredetileg Suzyt szerette volna örökbe fogadni és nagyon bíztatóan alakult az első találkozásuk. Timi ugyanis nem félt Suzytól, ebből kifolyólag Suzy sem akarta őt megenni. Szép reményekkel mentünk el hozzá családlátogatóba. Ami kérdéses volt: hogy viselkedik majd egymással Mici cica és Suzy. Nos a találkozás Suzy fölényes győzelmével zárult: mivel Mici tartózkodóan viselkedett, Suzy tartózkodása feloldódott és boldogan kergette körbe a lakásban a békés cicát. Persze csak szép lassan, nehogy utolérje, mert annyira azért ő sem volt bátor :D. Sajnos Timi gyerekeivel szemben viszont igencsak bátor volt, rögtön egy nagy harapással indított. A kisfiú reakciója alapján úgy döntöttünk, ne kísérletezzünk, inkább mutatunk egy másik görényt. Ez a másik görény volt Brúnó, aki olyannyira jó választásnak bizonyult, hogy a próbaidő örökbefogadással zárult!

 

Cs. Andi és édesanyja - Guszti, Chip , Dale és Xéna gazdik (Lali révén 2006-ban is örökbefogadóink!)

 Andit és édesanyját 2006 nyarán ismertük Lali örökbefogadása kapcsán. Nem sokáig voltak "egygöris" gazdik, Lali mellé pajtást szerettek volna, így érkezett meg hozzájuk Tamás görény. Egy évvel később, pont a nyári "görénykidobási szezon" közepén, vagyis a legjobbkor jelentkeztek, hogy ideiglenes befogadók lennének. Először Gusztit fogadták be, és annyira megszerették, hogy többet el sem engedték!:)) Aztán Chip és Dale, majd Xéna került hozzájuk és Andiék nem titkolták, hogy ők bizony nemcsak ideiglenes pótszülőként szeretnék ezeket a görényeket, hanem végleg. Kissé aggódtunk, hogy fognak majd boldogulni ennyi görénnyel, és hogy szabad-e ennyi görényt egy helyre örökbe adni, ám Andiék ügyesen bebizonyították, hogy szabad!

 

O. Judit - Cucu , Orlandó és Filippo gazdi

 Juditot 2006 nyarán ismertük meg, amikor hozzánk irányította egy görényre vágyó ismerősét, Andit (akiről fentebb mint Guszti-Chip-Dale-Xéna és Lali-gazdiról olvashattok). Egy évvel később jelentkezett befogadó gazdinak, amikor egyik önkéntesünk sírva panaszolta neki a telefonba, hogy nem tudjuk befogadni az illatos úti sintértelepen levő görényt, mert nincs helyünk és emberünk a görények pedig csak jönnek és jönnek. Judit gyorsan döntött, "hozzuk ki a görényt az Illatos útról és vigyük hozzá!" Mire azonban Judit vidéki otthonába értünk, Andi (aki akkor még csak két görény, Lali és Tamás gazdája volt) édesanyja úgy döntött, inkább kerüljön hozzájuk Guszti, hiszen idejük és helyük is van. Így maradt le Judit Gusztiról, ám hamarosan három másik görényt fogadhatott be: Cucut, Filippot és Orlandót. Hamarosan őt is elérte a befogadógazdik végzete: Cucut azonnal, a két másik rosszcsontot kicsit később, de úgy megszerette, hogy már nem akarta őket senkinek sem odaadni. Annak ellenére, hogy görényeinek száma ezzel így kilencre nőtt! Rövid idő alatt mindhárom örökbefogadott görényéből gyönyörűszép, ápolt és jólnevelt görényt faragott.

Blanka és Fanni gazdi

Eszter - Dömpi-gazdi

Dömpiről 2,5 év után mondtak le gazdái, így került a Klubhoz és ideiglenes befogadó gazdikhoz, Eszterhez és Robihoz. Bizalmatlan, harapós görényként kezdte pályafutását, így jócskán volt vele gondjuk a pótgazdiknak. Idővel azonban olyannyira megszelídült és olyannyira megszerették, Dömpikét, hogy véglegesen is szerették volna megtartani, és kis családjuk teljes jogú tagjává fogadni. Dömpi a már meglévő görikkel Kevával és Beast-tel jól kijön, így ennek semmi akadálya nem volt!

Dömper-gazdi

Drazsé-gazdi

Dusty-gazdiV. Viki - Soma és Frici-gazdi

Tavaly az egyik ismerősömnél láttam először vadászgörényt, rögtön beleszerettem és tudtam, hogy nekem is kell egy ilyen édes állatka!! Megbeszéltem a párommal aki mindjárt belement, hogy legyen görink. Elkezdtem nézelődni a neten és így bukkantam az mvk honlapjára ahol olvastam Friciről akibe az első pillanatba beleszerettem! Még aznap felhívtam Frici ideiglenes befogadóját és megbeszéltem vele egy találkozást!! S ezután került hozzánk Frici, úgy gondoltuk, hogy csak egy görit szeretnénk nevelni, de látva, hogy Fricinek szüksége van párra, így ismét a pécsi regionális csoporthoz fordultunk és így került hozzánk a mi kis Sománk Fricike mellé!! Azóta elválaszthatatlanok! Imádnak játszani, ugrálni, makogni. Nagyon imádjuk őket olyanok mintha a gyerekeink lennének!!!
Sajnos Somáról kiderült, hogy nagyon beteg, de reméljük, hogy még idejében fordultunk vele orvoshoz!!!( A képen látszik, hogy Somának le van borotválva a nyaka a vérvétel miatt) Röviden így lettünk két imádni való görcinek a pótszülei!!!

Üdvözlettel: Vadász Viktória, Szerencsés Frici és Szerencsés Soma gazdija

M. Edit és Zsolt - Franciska/Frutti gazdik

 Edit és Zsolt görénypajtást szerettek volna első és egyetlen görényük mellé. Elsősorban bézs és hím görényre gondoltak. Mivel ilyen gazdira váró görink nem volt, a terv némileg módosult. Meglátogatták Franciskát és bár ő sem hím, sem bézs színű nem volt, mégis úgy döntöttek, próbaidőre magukhoz veszik! :)) Nem volt könnyű dolguk vele. Franciska egy vidéki tenyészetből 4 társával együtt került Pestre. Szocializálva nem volt, épp, hogy elkezdett bízni a befogadó gazdikban, mikor Zsolthoz és Edithez került. A sűrű környezetváltozás érthető módon megviselte, így sok idő, türelem és sok-sok Ferretone és egyéb finomság kellett, mire a gazdikat elkezdte görényszámba venni és szeretni-tisztelni. A kezdeti nehézségek, és kisebb-nagyobb csípések és harapások ellenére a Gazdik nem adták fel! Megfogadták tanácsainkat, és kitartottak. Pár hónappal később Franciska már nem félt, már nem kapaszkodott görcsösen az ember kezébe, ha felemelték és már nem akart (annyira) harapni. A minőségi tápláléknak és a vitaminoknak köszönhetően, nagyon szép görénylány lett belőle. További hónapok alatt még szelídebb és rendesebb görény lett belőle, így elmondhatjuk, hogy a Gazdik jó munkát végeztek!

 

Friderika-gazdi

S. Édua - Füge-gazdi

Geri-gazdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F. Csilla - Gerzson-gazdi

Hyppolit-gazdi

Julcsi-gazdi

O. Orsi - Kókusz-gazdi

Orsi és párja az elvesztett bézs hím görijük képére szerettek volna 1 ugyanolyan "paraméterekkel" rendelkező görit örökbefogadni, így esett a választásuk Kókuszra, a nyafka úri fiúra. Mivel az első találkozás bizalomgerjesztő volt, legközelebb már mi mentünk hozzájuk családlátogatásra és vittük is a kis ficsurt az új otthonába. A sors fintora, hogy néhány héttel az örökbefogadás után jelentkezett a "becsületes" megtaláló és Orsiék visszakapták első görijüket, Zénót is. A két bézs fiú gyorsan összebarátkozott és azóta is 1ütt durmolnak az ő saját erkélyükön.

M. Heni - Lecsó és Lara Croft-gazdi

Lecsó és Lara is már kölyökként kb. (3 hónaposan) elhagyott, utcára tett göriként érkezett egyesületünkhöz, akiknek Heni és családja ideiglenes befogadója volt, de annyira megszerették az apróságokat, hogy néhány hét után úgy döntött, maradnak. Erre természetesen Igor, Heni első görije is áldását adta.

T. Anita - Lili-gazdi

 Anita az akkor még ivaros hímgörénye, Rocky mellé szeretett volna játszópajtást. Mivel Rocky érdeklődése Lili iránt egyértelműen szexuális jellegű volt, Anitának be kellett látnia: vagy ivartalanítja hímgörényét vagy nem viheti el Lilit, mert Rocky csak molesztálni fogja, de szépen játszani vele biztos nem. Szerencsére az ivartalanítás mellett döntött, és Lili próbaidőre, külön ketrecbe hozzájuk költözhetett. A próbaidő nem ment simán. A korábban jó magaviseletű és szelíd Lili, 2 nap alatt elkanászodott az engedékeny gazdinál. Lilike ugyanis önérzetes görényhez méltóan, próbálgatta, hogy meddig lehet elmenni. Anita újabb választás elé került: vagy muszáj nevelni Lilit bármennyire is nem szeretné (min. egy kis grabancrázást alkalmazni, ha Lili nagyot harap) vagy visszaadhatja, mert ebből így semmi jó nem sül ki. Anita összeszedte minden határozottságát és megmutatta, hogy "A Gazdival így nem lehet viselkedni!" Kitartását és következetes nevelését rövid időn belül siker koronázta: már nem volt gondja Lilivel. A barátság Rockyval is gyorsan megköttetett, és a két görény közös ketrecbe költözhetett.


T. Ági - Lulu-gazdi

Ági és párja a vadóc, albi lánykájuk mellé kerestek már egy ideje játszótársat. Luluról sokáig e-maileztünk mire megvalósult az első találkozás, hiszen Nyíregyházáról jöttek. Szegény kiscsaj nagyon megijedt saját fajtársa látványától és összepisilte magát félelmében. Ennek ellenére Ágiéknak nagyon megtetszett a szépfiú, de legfőképp az hogy ilyen szelíd is lehet 1 görényke (sajnos az első görijük elhanyagoltan került hozzájuk, ezért nehéz a dolguk a nevelésével, de idővel és türelemmel minden göri megszelidíthető), ezért az örökbefogadás mellett döntöttek és szép lassan szoktatták hozzá a görénykéket 1más társaságához.

K. Erika - Maci-gazdi

Amikor eldöntöttük, hogy Macit örökbefogadjuk, volt már egy görink, Marci. A két fiú egyidős, 1 hónap különbség van csak közöttük. Maci különleges egyéniség. Kicsit magának való, kicsit szeretetéhes, és a kíváncsiság jó adag bátortalansággal párosul.
Amikor előszőr járt nálunk látogatóban semmi más nem érdekelte, csak Marci vacsorája. Nem foglalkozott vele,hogy Marci felmossa vele a lakást, hogy végigvonszolják a lakáson: Ő csak feküdt a hátán, és ette a csirkenyakat. Miután jóllakott, fergetegeset játszott Marcival. Mi emberek, csak álltunk, és nevettünk. Ilyet még senki se látott. Idegen helyen is csak a kaja a lényeg, és még a másik göri se annyira érdekes mint a fincsi husi.
Mikor végleg hozzánk kerülhetett nagy volt az öröm. Egy hónap alatt a két fiú teljesen összeszokott, csupán egyetlen gond volt: nem tudtam, hogy Maci még soha!!!!! nem volt lenn sétálni, és nem látott még füvet sem. Ezért amikor rá akartam adni a pórázt bepánikolt, és jó véresre harapta a csuklóm. Lassú, sokáig tartó szoktatás után végre sikerült hozzászoktatni a sétához. Nyáron sokat fürdött a Balcsiban-mert együtt nyaraltunk-és a Dunába is sokat pancsolt. Vízimádó igazi kis jegesmedve!! Marcival teljesesn összeszokott,mindent együtt csinálnak. A hűtőgépnyi togatástól át a szekrénykipakolásig mindent. Sajnos tavaly ősszel megszökött, és egy teljes hétig hiába kerestük, de a 7.napon csörgött a telefonom,hogy én keresem-e a fehér görikét?? Két perc alatt ott voltam Érte. Rendes emberek befogták és vigyáztak rá, ezért örökké hálás leszek nekik. Azóta kiheverte a kalandot, a csapat is bővült egy kislánnyal. Őt is hamar elfogadta,és sokat játszanak együtt.
Nagyon szeretem és örülök,hogy örökbefogadtam!


T. Károly - Madártej-gazdi

Karesz már régóta nagyon szeretett volna görénykét, de sokáig csak a görénytartás elméleti oldalával ismerkedett. Születésnapjára azonban az egyik közeli barátja meglepetés görilátogatást szervezett neki, nagy volt ám a boldogság! A kis Madártej már elsőre nagyon megtetszett neki és az is kiderült, hogy a madártej a kedvenc édessége :), ezért jól be is vásárolt otthonra a görifiúcskának és a következő látogatás alkalmával egymáséi lehettek. A kezdeti nehézségek, a változás okozta stressz leküzdése után mindketten nagyon megszerették 1mást.

Manó-gazdi

 

Gy. Pál - Marci-gazdi

Palinak már volt egy albínó lánykája, mellé keresett egy fiú játszótársat, amikor rátalált az interneten Marcira. Bár Marci a befogadó gazdi görényeivel nem nagyon jött ki (félt tőlük), Pali lánykája mégis gyorsan feloldotta a gátlásait és este már együtt is aludtak. Marci a család emberi tagjait is meghódította, sőt még a kutyát is! Nagyon szeret a kutyussal kergetőzni a kertben és a gazdival patkányozni járni, amiben Marci nagy tehetségről tett bizonyságot, annak ellenére hogy előtte lakótelepi görény volt.

Martin-gazdi

Maszat-gazdi

N. Bernadette - Maya és Vöcsök/Bubi-gazdi

Évek óta nézegettük a görényeket, hogy milyen aranyos, milyen szép állatok! Aztán 2007 szeptemberében megláttuk, hogy vannak örökbefogadható görcik! Rögtön döntöttünk, hogy akkor nekünk ilyen árván maradt állatka kell!

Megnéztük az MVK honlapján a mentésre váró göriket és beleszerettünk Cucuba a vak görénykébe! De nem jött össze a dolog mert Cucu remek gazdihoz került aminek nagyon örültünk ugyanakkor sajnáltuk is, hogy nem lehetett a miénk! Felvettem a kapcsolatot Czirók Csabival, aki akkor a mentéssel foglalkozott!

A sors ironiája hogy telefonált az öcsém hogy a szemétledobójukban találtak 2 kisgörit a halott mamájukkal! Így került hozzánk MÁZLI! Mivel nem lett volna tisztességes a megbeszélt időpontot lemondani a Czirók házaspárral igy elmentünk megnézni a még mentésre váró görényeket a lakásukra!

A többesszám nem a Királyi többes hanem a kislányaimmal együtt határoztuk el hogy görényünk legyen! Közös döntés volt! Mivel most már otthon volt Mázli ezért nem gondoltam volna, hogy lesz még több állatunk! Na itt jött képbe a lányom Kitty! Innentől Ő meséli el a Vöcsök történetét aki most már Bubi néven él nálunk!

 - Amikor megláttam a Csabiéknál a Vöcsköt, rögtön tudtam hogy Ő kell nekem! Aranyos pici kerekfejü állatka! Nagyon tetszett a története is, hogy egy csirkeólban kergette a pipiket amikor rátaláltak! Két akadály volt már csak hátra. Az egyik a Szilvi aki beleszeretett a göribe [Szilvi ideiglenes befogadója volt Vöcsöknek], a másik pedig Anya akit meg kellett még fűzni hogy enyém lehessen a Vöcsök! DE SIKERÜLT!!!!! Azóta is együtt vagyunk! Puszi hegyeket kapok tőle! Egy lökött kislány aki folyamatosan pattog és makog! Most vitte Anya ivartalanítani, ami miatt nagyon aggódtam de simán ment! Nagyon jól áll neki a pucér pocak!!! Mivel úgy néz ki mint egy lufi ezért BUBOJÉK lett a neve! De én csak Bubinak hívom! Mázli és Bubi rögtön összebarátkoztak, így egymással foglalkoznak és nem a lábujjunkkal! :)


 A harmadik görink is a véletlen műve! A 2007-es III.Görényfesziválon találkoztam Katussal aki örökbe akarta fogadni a Maya nevü görit! [Maya akkor még próbaidőn volt Katusnál] Sajnos nem jött ki a saját görcijéve Sütivel!!! Meglátni és megszeretni egy pillanat volt! Igy hát hozzánk került Maya is! Az első időben nem evet nem játszott! Nagyon depis görényke volt! Ez így volt kb 3-4 hétig! Aztán visszatért az életkedve! Most ott tartunk hogy nem lehet elmenni mellette úgy, hogy ne ugorjon a nyakunkba vagy ne adjon puszit! Bár ez kölcsönös! Egy imádni való kis állat! Meg kell köszönnöm Katusnak hogy az állat érdekében lemondott róla és a mai napig érdeklődik a hogy léte felől! Egy percig nembántam meg hogy 3 görényünk lett! Nagyon sok pluszt kapok tőlük amiért érdemes volt belevágni az örökbefogadásba! Szerintem hálásak érte, hogy gazdihoz kerültek!

Minden örökbefogadó és befogadógazdi elött le a kalappal! Egy kis élőlény életét teszik jobbá, szebbé!

Tisztelettel: Nagy Bernadette, Kitty, Maya

 

Minnie-gazdi

Molly-gazdi

Oszkár-gazdi

Pécsi Lili-gazdi

 

 K. Tünde - Pécsi Mia

Tündének már volt féléve egy görije: Damien, akinek szeretett volna egy társat. Hát felkerekedtek, leutaztak érte Pestről és azóta is köszönik szépen nagyon jól vannak, a két göri az első perctől kezdve megérti egymást. A képen alul Mia és rajta játék közben Damien.

 

 

 

 

 

 N. Csilla - Pécsi Picúr-gazdi

Csilla az interneten szeretett bele Picúrba, az albínó görilányba. Olyannyira tetszett neki, hogy párjával és Renikével, első görényükkel autóba ültek és Pestről Pécsre leutaztak hozzá! A két kislány azonnal barátságot kötött, már a hazautat is közös hordozóban töltötték és azóta is nagy barátnők!

 

Prézli +Kópé-gazdik

Pöcök-gazdi

Spuri-gazdi

 

Sz. Bea - Suzy-gazdi

 "Nyáron a húgom azzal fordult hozzám, hogy vadászgörényt szeretne! Először azt hittem viccel, de az arcára nézve nem ezt láttam! Nagyon szeretem őt ezért leültünk, és elkezdtünk keresgélni az interneten! Eljutottunk az MVK honlapjára is, ahol akkor éppen sok göri keresett gazdit! Amikor megláttam Suzykát és elolvastam milyen előélete volt, úgy éreztem, lehet, hogy én is tudnék szeretni egy ilyen kis állatkát! Akkor még nem tudtam, hogy családtagot választok nem háziállatot! JBeával megbeszéltük a görénylátogatás időpontját. Már nagyon vártam, hogy végre találkozhassak a kis kiválasztottammal! Amikor odaértünk Bea kiengedte a saját görényeit, akik nem harapnak! Ezen a ponton már biztos voltam benne, hogy Suzy nagyon meg fog csócsálni! Eljött az idő, nyílt a ketrecajtó és megjelent a kis buksi! Kicsit álmosan, de határozottan hagyta el a kuckóját! Rögtön beleszerettem! Megharapta a fiamat, némi nyalogatás után a lányomat, majd elvonult körbenézni a lakásban, hogy mi változott! Nagyon megijedtem, talán nem vagyok szimpatikus neki, azért nem jön oda hozzám! Kitartóan követtem és próbáltam játékba hívni, de csak nem akart belém harapni! A végén sikerült annyira meggyömöszölni, hogy bekapta a kezemet! Nem igazi harapás volt, csak olyan kis "megfogás." Büszke voltam magamra! Eltelt egy hét! Alig vártam, hogy JBea telefonáljon, mikor hozza Suzykát! Végre eljött a nap, én türelmetlenül topogtam. De megérkeztek és lerakták a hordozót a földre. Suzy rögtön elindult felfedezni szobát, hozzám is odajött de ismét nem akart megharapni. Ezúttal nem is erőltettem a dolgot! Beszélgettünk JBeával mikor egyszer csak azt vettük észre, hogy Suzy kicsomagolja a holmiját a szatyorból! Beköltözött! Teltek múltak a napok, minden nappal egyre közelebb kerültem az én kis tündérmackómhoz! Sokat játszottunk, szaladgáltunk és sokat nevettünk a kajlaságán! Az MVK honlapját mindennap megnéztem. Egyszer felfigyeltem Sammykére, aki hasonló lelki problémákkal küzdött, mint Suzy! Rögtön megfogalmazódott bennem a gondolat: összehozom a két kis tündért! Első alkalommal ketrecen keresztül találkoztak, Suzy - legnagyobb meglepetésemre- makogni kezdett, míg Sammy fújt, mert megijedt a "kollégától"! Mindennap odamentek egymás ketrecéhez, a menetrend: makogás és fújás! Úgy döntöttem nem kínzom őket tovább, összeengedtem a két kis rosszcsontot! Először e kezembe vettem mindkettőt és úgy dugtam egymáshoz őket, majd mikor úgy láttam, hogy ebből nem lesz baj, leraktam őket! Hangos makogás, játék, szaladgálás és birkózás lett belőle! Azonnal hívtam JBeát és elmeséltem neki a jó hírt! Nagyon örült, mert nem hitte volna, hogy sikerülni fog! Azóta együtt vannak kiengedve, és nagyon jókat játszanak! Egyébként a húgom is megtalálta álmai görijét, ő Lucyt fogadta örökbe! De az már egy másik történet."

 

Sz. Dorina - Lucy-gazdi

 Dorina 2007 nyarán döntött úgy, hogy görénykét szeretne. Döntése komoly volt, így került sor az első találkozásra a mentés csapattal és Lucyvel. Lucyről tudni kell, hogy minden volt, csak nem barátságös kis öleb. Tele volt energiával és látszott rajta, a kölyökkori szocializáció hiánya. Dorinának mégis ő kellett. Magához vette és elkezdődött kettejük közös története. Lucy egy serdülőkorú nősténygörénynek megfelelően hisztis volt és időnként elfelejtette azt, ami korábban olyan jól ment: hogy a gazdit nem harapjuk. Sok telefonbeszélgetés, emailváltás, tanácsadás ÉS Dorina kitartásának, következetes nevelésének és szeretetének köszönhetően Lucyből mára egy kedves görény lett. Dorinának köszönhető továbbá Suzy és Sammy gazdi is, aki nem más, mint a nővére, aki míg a húgának segített az örökbefogadásban és felkészülésben, szintén végzetesen beleszeretett ezekbe a szőrös kis ragadozókba! :)

C. Csaba és Szilvi - Szilvi-gazdik


Ajna - Tenty/Manti-gazdi

Ajna régóta eljárt a pécsi sétákra hím görijével Nudlival. Amikor úgy döntött, hogy Nudlinak szeretne egy társat, hozzánk fordult, és nem tudott ellenállni Tentynek. Tenty új nevet kapott, az örökbefogadás után Mantinak nevezik. Manti és Nudli között volt néhány keményebb pillanat a kapcsolatuk elején, de szép lassan sikerült összeszokniuk, és már jóban vannak. A gazdi természetesen imádja mindkettejüket.


G. Mónika - Ursula-gazdi

Mónika is ideiglenes befogadóként kezdte a karrierjét Ursulánál. A szokásostól azonban mégis eltér a történet, Ursula ugyanis 2 hetes is alig volt amikor (mamája halála miatt) Mónihoz került. Ő is a 9 miskolci árva kölyök egyike volt és azt hiszem nem csoda, hogy Mónika nem akarta végül senkinek sem odaadni :), hiszen 3 óránként cumiztatta és simizte a kis pocakokat éjjel és nappal. Mind szeretjük a göriket, de vajon melyikünk tette volna meg ugyanezt? Sajnos a lelkiismeretes gondozás ellenére Ursula 8 testvéréből csak 2 maradt életben: Minnie és Bridget, akik közül Bridget a szomszédban lakik H. Krisztián fogadta örökbe, így a tesók gyakran találkozhatnak. Mónika legyen bár ideiglenes vagy végleges gazdi bámulatos dolgokat művel a görikért, ezúton is köszönjük neki!

K. Regina - Viktor-gazdi

 "Mikor én örökbefogadtam Viktort egy rakoncátlan és eléggé harapós göri volt. Miután túlestünk a herélésen ő is kezdett egy kicsit lenyugodni, de ne rohanjunk előre, elötte nagyon harapott. Ahogy feléje nyultam vagy közel jött hozzám, illetve mindenhogy harapni akart. Egyszer a számba is beleharapott, úgy hogy kiharapott egy kis darabot a számból. Úgy mellékesen még mindig látszik. ) De ahogy telt az idő egyre jobban kezdtünk szimpatizálni, úgyhogy most már az ujamrol nyalogatja a margalint és akkor nem akar beleharapni és mikor sétálunk akkor se. Ha játékról van szó nem hagy pihenni egy kicsit se, de ha megunja ott hagy ) egyik nap munkából jöttem haza és nagyon fáradt voltam és kiengedtem a ketrecéből hogy szaladgáljon mielőtt elalszik estére. Ültem az ágyon és mozdulni is alig bírtam, de ő odajött és olyan édesen ugrált és pofákat vágott nekem hogy nem bírtam ki, hogy akkor este ne játsszak még vele egy utolsót mielőtt aludni menne. Úgy érzem, hogy nagyon jó pajtik leszünk."

Zénó-gazdi

J. Dóra - Zizi-gazdi

 Zizi és Dóra története igazán megindító. Zizi rettenetes körülmények közül került egyesületünkhöz igazi vérszomjas "dög"-ként. A több hónapos foglalkozás után azonban a helyzet szépen javult, de a gazdi jelöltek csak nem tolakodtak az ajtó elött. Valószínűleg elijesztette őket Zizi előélete, valamint az sem lehetett túl vonzó, hogy albínó és már 1 éves. De mi azért Zizácskával nem adtuk fel, hiszen minden göriért eljön 1szer az igazi gazdi. Ekkor jelentkezett Dóra és bizonyítandó, hogy szándékai komolyak ideutazott Budapestről meglátogatni őt. Zizi persze jól megmutatta, hogy ő bizony nem barátkozik olyan gyorsan, megharapgálta Dórát, de ez cseppet sem tántorította el a lelkes gazdi-jelöltet. Dóra hazautazott felkészülni Zizi fogadására és persze megvitatta a dolgot Starsky-val, az első görijével, akinek nem volt kifogása a csinos Ziza ellen. :) Manapság már Ziz hordja a nadrágot a ketrecben, mindig lezavarja Starskyt az alsó szintre, de végül is örülhet, mert gazdi intézett neki egy 4lábú Jennifer Lopezt (Zizikének szép nagy, kerek popója van és imádják a göri fiúk)!

 

KÖSZÖNJÜK NEKIK, HOGY AZ ÖRÖKBEFOGADÁST VÁLASZTOTTÁK!

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(