[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2127007
Belépett
[X]

Pihe története

Pihe nem az első görény­ke, akit nem tudtunk megmenteni, hiszen 2007. nyarán kilenc hozzánk érkezett göribabából hatot elveszítettünk. Értük is megpróbáltunk mindent megtenni.

Ez a kislány olyan nagyon sokat szenvedett, úgy gondoltuk megírjuk történetét, megérdemli, hogy emlékezzünk Rá.

2008. február 20 - án kaptuk a telefonhívást, egy görény­két találtak Kazincbarcikán. Egy dobozba volt kirakva. A család, aki megtalálta hazavitte, megpróbálták megetetni és megitatni, de az állatka nem fogadott el semmit és nem tudott lábra állni sem. Amint tudtunk indultunk érte és értesítettük az állatorvost is, hogy egy beteg görény­kével érkezünk hozzá.

Amint megláttam a görény­két tudtam, hogy nagy baj van. Egy albínó kislányról volt szó. Nem mozdult, alig lehetett észre venni, hogy lélegzik, hihetetlenül vékony volt, a piros kis szemecskék helyett teljesen sárga tekintettel találkoztam, nem pislogott, nem csukta be a szemét, meredt maga elé.

Csak reméltük, hogy túléli a hazautat.

Megérkeztünk az állatorvoshoz, aki a kislányt meglátva azonnal kezelésbe vette. Nem is tudtam követni az eseményeket, csak álltam ott kétségbeesetten miközben ő infúziót és injekciókat kapott, próbálták felmelegíteni. Mindent megtettek hogy megmentsék az életét. Amint jobban lett bemehettem én is hozzá. Simogattuk, beszéltünk hozzá miközben melegítettük. Mint kiderült teljesen kihűlt és ki volt száradva, de küzdött az életéért, nem adta fel, élni akart.

Egy idő után a kislány kezdett rendesen lélegezni, szép lassan átmelegedett, szemecskéibe újra visszatért a szín. Az állatorvos elmondta, hogy még nincs vége a küzdelemnek, másnap reggelre hívott vissza minket, hogy újabb infúziót és injekciókat adjon a görény­kének, amivel növelhetjük a túlélés esélyeit.

Hazaindultunk vele.

Itthon puha meleg fekhelyet készítettünk neki, és tovább melegítettük. Picit jobban lett, kibújt a takaró alól, megpróbálta fejecskéjét megemelni és úgy kíváncsiskodni, szaglászni, olyan igazi görény­módra, persze egy - két pillanat alatt elfáradt, hiszen teljesen ki volt merülve. Elfogadta az ételt, a kezemből evett, és egy kis vizecskét is fecskendőből.

Alig mertem felemelni törékeny kis testét. Amikor ölbe vettem olyan nagyon könnyű volt, szinte pihekönnyű, úgy döntöttünk megmérjük. „Súlya" 43 dkg volt. Ekkor neveztük el Pihének. Miközben simogattuk és szeretgettük érezni lehetett az összes csigolyáját, bordáit, a pocak helyén pedig csak horpadást láttunk. Szívszorító volt az állapota, de reménykedtünk...

Az éjszaka folyamán még megpróbáltuk megetetni, de már csak innivalót fogadott el. Hajnali fél háromkor még ivott picit, mocorgott, de keservesen nyöszörgött.

Reggel már nem volt velünk.

Hogy mit érzek? Mély fájdalmat, még így napok múlva is. Szerettem volna látni, amint játszik, pattog, makogva rohangál, és jóízűen tünteti el a husikat.

Nem ezt érdemelte...tőlünk emberektől. Szenvedett...sokáig...éhezett és szomjazott.

Néhány órát töltött csak velünk, de legalább nem egy dobozban kirakva kellett meghalnia, talán érezte, hogy végre gondoskodnak róla.

Pihétől elbúcsúztunk és eltemettük.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Dr. Orosz Iván állatorvosnak mindazért a szakszerű segítségért és odaadásért, amit nyújtott, hogy Pihe tovább élhessen!

Kiscsimpi

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(