[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2504668
Belépett
[X]

Jogi segítség

Mit tehetek ha rosszul tartott állatot látok? Mi minősül állatkínzásnak? Hova forduljak segítségért? Kinek a feladata az intézkedés?

 

A törvény adta lehetőségek alapján mind a magánemberek, mind a jogi személyek (egyesületek, alapítványok) ugyanolyan jogokkal rendelkeznek. Bárkinek, vagyis bármelyik gazdinak, állatbarát embernek, egyesületnek ugyanannyi joga van fellépni a látott, tapasztalt törvénytelenségek ellen, így például írásos panaszt tenni az illetékes hatóságoknál. A panasz elbírálásában sincs jelentősége, hogy kitől származik, nem nyom többet a latban, hogy azt egy egyesület vagy egy magánszemély írta.

Egyesületünk önkéntesekből, azaz olyan emberekből áll, akik a munkával/tanulással töltött időn túl, szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül (ingyen)dolgoznak. Ebből következik, hogy egyesületünk nem tudja felvállalni azt, hogy az országban vagy akár csak Pesten is folyamatosan járja pl. a kereskedéseket, boltokat, tenyésztőket és folyamatosan ellenőrizze az állattartást, vagy hogy intézkedjen a nem megfelelőnek ítélt állattartás miatt.

Mivel azonban nemcsak egyesületünk, de bárki élhet állampolgári jogaival és intézkedhet, arra kérünk minden magát állatvédőnek valló gazdit és állatbarátot, hogy segítsen! Ragadjon tollat, telefont és értesítse az illetékes hatóságot (önkormányzatot, jegyzőt, rendőrkapitányságot) a tapasztalt szabály/törvénysértésről!

Az alábbi információk, az allatrendorseg.hu oldalról valók, és az oldal szerzőjének engedélyével kerülhettek felhasználásra. (Hazánkban állatrendőrség sajnos még nem létezik, az elnevezés csupán egy nagyon hasznos információs weblapot takart, ami jelenleg nem működik.)

Az állatkínzás fogalma

Mit tegyek ha állatkínzást látok

Jogszabályok


 

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(