[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2452428
Belépett
[X]

Hírek

Vadászgörényt karácsonyra

Az elmúlt hetekben megszaporodtak információs, és menhely  telefonvonalunkon, és levelező rendszerünkön az olyan érdeklődések amelyekben kedves érdeklődők vadászgörényt szeretnének karácsonyra, és arra kérnek, hogy segítsünk. A érdeklődők egy része nemcsak ajándéknak, de ráadásul meglepetésnek is szánja az állatkát, valamely családtagnak, vagy barátnak, barátnőnek, aki természetesen nem tud arról, hogy vadászgörényt fog kapni, de persze „nagyon szeretne egyet.”

A vadászgörények tavasztól késő őszig tüzelnek, így télen nem jellemző, hogy alom születik, így szerencsére kölyökgörények nem vásárolhatók ilyenkor. Vannak viszont a tavaszi almokból felnőtt, 6-8 hónapos, ill. korábban született, idősebb, valamilyen oknál fogva eladásra meghirdetett, ill. egyesületünknél gazdit kereső, örökbefogadásra váró görények. Ilyenkor leginkább ők jöhetnek szóba. Az ő, illetve a leendő görénygazdik és családjuk érdeke késztetett eme kis cikkecske megírására.

Mielőtt az élő ajándék mellett döntenénk, nagyon-nagyon fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy az, akit meg szeretnénk ajándékozni valóban vadászgörényre vágyik, hogy ért is hozzá, rendelkezik alapvető görényes ismeretekkel, és nem utolsósorban, hogy a pénztárcája is bírni fogja a görénytartást. Ha nincs az ajándékozottnak felszerelése, megfelelő méretű ketrece (min. 0,6 nm), hordozója, stb., akkor ezekről is az ajándékozónak kell gondoskodnia, így viszont az ajándék összege már igencsak borsos lehet!

Ha nem élünk egy háztartásban azzal, akinek ajándékoznánk a görit, akkor azokat is meg kell kérdezni az ötletünkről, akik majd együtt fognak élni vele. Sajnos sok probléma, családi konfliktus származhat abból, ha egy vagy több családtag, lakótárs nem rajong a görényért, aki ezt érezve, még rá is tesz egy-két harapással. További probléma, ha az ajándékozott kiskorú, akinek nincs önálló keresete, amiből fedezni tudná a görénytartást, és nem egyeztettünk előzőleg a szülőkkel arról, hogy milyen, a későbbiekben az ő pénztárcájukat igénylő ajándékot is fogunk adni gyermeküknek.

A hirdetésekben szereplő állatok egy részétől azért válnak meg, mert nem eléggé felkészülten vették meg őket és/vagy mert nem tudták leszoktatni a harapásról és alomra szoktatni, vagy mert ivarosodik és szaga van (ez hímekre jellemző). Kezdőnek egy ilyen problémás állat nem a legjobb kezdet és könnyen elmehet tőle a kedve! Ha hirdetésben szereplő görényt szeretnénk megvásárolni, minden esetben vetessük ki a ketrecből, nézzük meg hogyan viselkedik, és ha valamilyen kifogással nem akarják kivenni, és kézbe adni, akkor nagyon jól gondoljuk meg, hogy akarunk-e egy ilyen esetleg harapós görénykét! Természetesen minden göri nevelhető, de annak nincs értelme, hogy egy-két hét után az ajándékozott is továbbadja, mert ő sem bír vele!

Összefoglalva, ha vadászgörényt, vagy bármilyen más élő állatot szeretnénk ajándékozni valakinek, előtte nagyon alaposan gondoljuk át a dolgot, tájékozódjunk az ajándék állatkáról, az ajándékozottról és az állattartással járó jövőbeni kötelezettségekről! A vadászgörény (és igaz ez minden kisállatra), nem egy használati tárgy, amit ha megununk felteszünk a polcra, és feléje sem kell néznünk! A vadászgörény több évre szóló elkötelezettség! Jól gondoljuk meg mielőtt belevágunk, és ne szaporítsuk egy jónak tűnő ámde elhamarkodott ajándékötlettel a megunt, kitett vadászgörények sorsát!

Budapesten talált görike!

Budapest

2016.05.07. - n az esti órákban találtak egy görikét Budapesten a Vajdahunyad várnál! Gazdi jelentkezését várjuk a  menhely@mvk.hu címen vagy a 06 70 555 0909 - s telefonszámon!

Gyálon Talált görike!

2016.08.30. - n találtak Gyálon a Zrínyi utcában egy vadászgörikét! Eredeti gazdája érdeklődhet az alábbi telefonszámon! 06 20/977-0920 

Törökbálinton elveszett görike!

Budapest

2016.03.19-én éjjel Törökbálinton, a Báthori utcában elveszett egy 4 éves, bézs színű, szelíd, lakásban tartott, éppen ivarzó nőstény vadászgörény. Kérem, aki esetleg megtalálja segítsen rajta, fogadja be és értesítse a gazdit a 30/410-59-80-as telefonszámon.

Pécsen elveszett göri!

Budapest

2015.07.06. - n elveszett Pécsen az Orgona utcából egy albínó vadászgörény! Nagyon várják haza! Kérjük aki látja fogja meg, és hívja bármelyik telefonszámot!  06307895829
06302849985

Tégláson Elveszett Görike!

Budapest

2015. 07. 29.-n Elveszett a Sziszi névre hallgató vadászgörike! Tégláson a Sipos Sándor utcából. Kérjük aki látja fogja meg, és hívja a 06 20 465 7243, vagy a 06 70 555 0909 telefonszámot, vagy  írjon a menhely@mvk.hu címre.

PÉNZJUTALOM jár aki vissza hozza!!!!!!!!!!!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!

23.kerületbe Talált görike!

Budapest

2015.10.16.-n találtak a 23.kerületbe egy görikét. Eredeti gazdáját keressük. Érdeklődni lehet a menhely@mvk.hu címen vagy telefonon a 06 70 555 0909 számon lehet.

"Ha végre itt a nyár és meleg az idő" - nyári tudnivalók

Budapest

 Mi az a hőguta? Hogyan védjük görényünket a hőségtől? Mire figyeljünk sétánál és utazásnál? Hogyan etessük görényünket nyáron?

Ezekre a kérdésekre kaphattok válaszokat Nyári teendők c. cikkünkben.

 

 

18. Kerületben elveszett görike!

Budapest


Tegnap 2015.08.03. - n az esti órákban elveszett a 18. kerületben a Zilah utca, és Bártfa utcai részen egy sötét vadas színű ivartalan lány görike! Kérjük aki látja fogja meg, vagy hívja az alábbi elérhetőségek valamelyikét! 06 20 976 2361, illetve a 
06 70 555 0909 telefonszámot, vagy írjon a menhely@mvk. hu címre.

Pécsen Talált göri!

2015.06.10. - n találtak Pécs közelében Kővágószőlősön egy görikét. Jelenleg eredeti gazdáját keressük!
Ha a tiéd a göri érdeklődni lehet a:
menhely@mvk.hu
06 70 555 0909 elérhetőségeken!

Budapest 14. kerületben Talált görike!

Budapest


2015. 05. 22. - n Találtak egy vadászgörényt a 14. kerületben!
A 14. kerület NATURVET Állatorvosi rendelőbe ( Balázs utcába ) adták le az állatot. Eredeti gazdáját keressük!
Érdeklődni lehet  Schmidtné Anikónál a 06 70 555 0909 telefonszámon, vagy a menhely@mvk.hu címen lehet.

Köszönet a felajánlásért!

Budapest

Nagyon szépen köszönjük a ketrecet, és a sok hasznos dolgot Noémi Bucsek - Dömének!  A kis mentettjeink mindent fel tudunk majd használni! 

Budapest 22. kerületben talált görike!

Budapest


A 22. kerületben tegnapi nap( 2015.04.18.) folyamán leadtak egy talált vadászgörényt a Heros Állatotthonba! A megtalálás pontos helyét sajnos a leadó nem mondta meg. Egyenlőre eredeti gazdáját keressük! A gazdi oltási könyvvel, fényképpel, adatokkal, nemének tudatával érdeklődhet nálunk a menhely@mvk.hu címen vagy a 06 70 555 0909 telefonszámon!

Figyelem a VI. kerületben Talált Göri!

Budapest

FIGYELEM!!!

Budapesten a VI. kerületi Vörösmarty utcában találtak egy görényt. A gazdi jelentkezését várjuk a +36-30-221-73-34-es telefonszámon.

Örökbefogadás!

JELENLEG NINCS ÖRÖKBE-FOGADHATÓ VADÁSZGÖRÉNYÜNK!

Köszönet a felajánlásért!

Budapest


Nagyon szépen köszönjük a ketrecet, és a sok hasznos dolgot Juhász Nikolettnek!  A kis mentettjeink mindent fel tudunk majd használni! 

Talált görike!

Budapest

FIGYELEM!!!!

2014.11.29. - n Újpesten az erdőben találtak egy görikét! Ha valakinek hiányzik kérem hívja a 06 70 555 0909 telefonszámot, vagy írjon a menhely@mvk.hu címre! Az állat nagyon rossz állapotban van orvosi kezelésre szorul!

S.O.S. Ideiglenes Gazdi!

Budapest

Sziasztok!

Klubunk mentése SÜRGŐSEN keres olyan göri imádó, és elszánt ideiglenes gazdikat akik tudnának vállalni 1 - 2 olyan beteg göri befogadásában, és ellátásában akik betegek ezért örökbe adni sajnos nem fogjuk tudni, de szeretnénk a hátralévő kis életüket megszépíteni, és szeretetben gazdagabbá tenni! Az állatok orvosi ellátását a klub vállalja, csak a gondozását kellene átvállalni! Elsősorban olyan jelentkezőket várnánk akinek nem okoz problémát egy adott állatorvoshoz rendszeresen az állatokat ellenőrzésre visszahordani! A göriket vállalom, hogy az orvoshoz rendszeresen elviszem, csak a hozzám a 18. kerületbe kellene visszahordani rendszeresen!

Jelentkezőket akár e- mailben a menhely@mvk.hu címen várjuk, illetve a 06 70 555 0909 telefonszámon esetleg Facebookon nálam!

Köszönöm ha valaki segít!

Schmidtné Anikó mentés vezető 

Nagytarcsán talált göri!

Budapest

Figyelem!

2014.09.18.-n Nagytarcsán találtak egy vadászgörényt! Keressük eredeti gazdáját! Akinek esetleg hiányzik érdeklődhet a menhely@mvk.hu címen vagy a 06 70 555 0909 telefonszámon! 

Törzskönyvezés

A Magyar Vadászgörény Klub 2005. május 1-el elkezdte a vadászgörények törzskönyvezését.

A tenyésztési szabályzatok , a törzskönyvezésről szóló leírás (klub / törzskönyvezés menüpont), és a hozzá szükséges minden űrlap (dokumentumtár / adatlapok menüpont) elérhető honlapunkon. Amennyiben bármilyen kérdésed van a törzskönyvezéssel kapcsolatban, a következő e-mail címen érdeklődhetsz: torzskonyv@mvk.hu.

Talált görike!

Budapest

2014.10.04.- n találtak Budapesten a 18. kerületben egy vadászgörényt! Akinek esetleg hiányzik jelentkezhet a 06 70 555 0909 telefonszámon vagy a menhely@mvk.hu címen! 

Gödöllői Vadásznap!

Budapest

Az idén is megrendezésre kerül Gödöllőn a királyi Kastélyban a Vadásznap 2014.09.21.-n
Klubunk Vadászgörény simogatóval kedveskedik a látogatóknak!
Akinek van kedve csatlakozni hozzánk szívesen látjuk! 
A rendezvényre érvényes oltásokkal lehet bejönni állatokkal, aki hozzánk szeretne csatlakozni annak 72 órás egészséges igazolásra is szüksége lesz!
Nagyon jó kis programok lesznek!
Várunk mindenkit szeretettel!

 

Miskolcon Elveszett!

Budapest

2013. november 16.-án éjszaka eltűnt egy vadas színű, ivaros nőstény Miskolcon a Kazinczy utcából! Kérjük, hogy aki látta vagy befogta hívja az aggódó gazdit a 30/314-6878-as telefonszámon!

Új év

Budapest

 

Görimakogásban gazdag, sikeres új évet kíván minden gazdinak és görénybarátnak a Magyar Vadászgörény Klub!

 

Székesfehérvár környékén ELVESZETT!

Budapest

ELVESZETT! 2013. Október 30.-n elvesztett Mazsi névre hallgató ivartalanított, oltott, chipelt lány göri Székesfehérvár közelében Jenőben a Nagy Sándor utcából! Aki látja vagy megtalálja akár ha ne adj isten elpusztulva is kérem hívja valamelyik telefonszámot, vagy küldjön üzenetet valamelyik címre! 06702606774, vagy 06704205589 dora.farkas87@gmail.com vagy a  06 70 555 0909 menhely@mvk.hu. Gazdája nagyon keresi!

Elveszett!

Budapest

Lili kb: 6 - 8 hónapos ivaros vadas kislány megszökött a 21. kerület Kolozsvári utcából! Cuppogásra, és sípra figyelmes! Ha valaki látja fogja meg nem harap! A megtaláló kérem hívja a 06 70 555 0909 telefonszámot, vagy írjon az menhely@mvk.hu címre! Köszönjük!

 

Tökölön találtak egy Vadászgörényt!

Budapest

2013.10.03.-n találtak Tökölön egy Vadászgörényt! Akinek megszökött, és hiányzik hívjon a 06 70 555 0909 telefonszámon, vagy írjon a menhely@mvk.hu címre!

Köszönet!

Budapest

Klubunk nevében szeretném megköszönni Sípos Dórának, és Bognár Lászlónak a klub mentése számára felajánlott ketreceket, és még rengeteg hasznos dolgot!

Talált görike!

Budapest

2013. 08. 17.-n a Bosnyák térnél a Csömöri úton az autók között találtak egy vadászgörényt! 
Akinek hiányzik az kérem keressen a 06 70 555 0909 telefonon vagy emailban a menhely@mvk.hu  címen.

Gödöllői Vadásznap a Királyi Kastélyban

Budapest

2013. szeptember 15. vasárnap, 10.00-18.00

Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Gödöllő és a vadászat évszázadokra visszanyúló kapcsolatára való tekintettel rendezik meg a Gödöllői Vadásznapot a Király Kastélyban szeptember 15-én. A Gödöllői Királyi Kastélyban idén ősszel hatodik alkalommal kerül megrendezésre az közkedvelt esemény, mely ez alkalommal a hagyományos vadászati módokba enged bepillantást az érdeklődőknek.

PROGRAM

9.00 Nemeskéri Kiss Géza, királyi fővadász emléktáblájának avatása a Hamvay-kúriánál
10.00 A kastély vadászkürtök szavára megnyitja kapuit, Erzsébet királyné köszönti a 
vendégeket a Díszerkélyről
10.05 Vadásznap megnyitása a Díszudvaron
Vadászhimnusz - A VM ASZK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola "Vadász" kórusa előadásában (vezényel Kámán Árpád)
10.30-tól Vadételek főzőversenye a Kastélyparkban
10.30 Szarvasbőgő bemutató a Díszudvaron 
11.00 Vadászfegyverek - Grád András előadása a Barokk Színházban
11.00 A négy vándor - zenés gyermekelőadás a Portéka Színpad előadásában– Díszudvar/Lovarda 
12.00 MARÓTI vadászruha divatbemutató – Díszudvar/Lovarda 
12.30 Vadászkamara Kürtegyüttes koncertje a Díszudvaron
13.00 STIHL Timbersport Show látványos bemutató a parkban
13.45-től folyamatosan zajló bemutatók a Kastélyparkban
• Vadászkutya bemutatók 
• Agarászat 
• Solymászat
• Íjászat
15.00 Állatmesék - Gárdonyi Géza műve alapján – mesejáték a Fantáziamalom Családi Színház előadásában: Díszudvar/Lovarda
16.00 Harangozó János - világrekorder, lovas íjász bemutatója a Kastélyparkban
17.00 Főzőverseny eredményhirdetése

Tematikus tárlatvezetések felnőtteknek és gyermekeknek

▪ ’Vadászatok Gödöllőn’- tematikus tárlatvezetés 
Belépőjegy: 2.200 Ft/fő)
Időpont: 12.00 és 15.00
▪ ’Vadászkaland' - tárlatvezetés kézműves foglalkozással 
Belépőjegy: 400 Ft/ovis gyerek, 1.400 Ft/iskolás gyerek, 2.200 Ft/felnőtt
Időpont: 11.10 és 13.10

10.00-tól 18.00 óráig folyamatosan zajló programok:

• Természetközeli vadászati módok, vadászati hagyományok – kiállítás 
• Íjásztatás
• Bemutatkozik a VM ASZK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási
Szakképző Iskola és Kollégium, Gyöngyös-Mátrafüred 
• Elöltöltős fegyverbemutató
• Vadászgörény-simogató 
• Kézművesek, iparművészek vadászati témájú vására 
• Népi ügyességi játékok 
• Kézműves foglalkozások – arcfestés…
• Vadból készült ételek, Kürcsi-őskalács, kenyérlángos


Talált görike!

Budapest

2013. 07. 21 - n találtak az I. kerületben a Festi Árpád utcában egy elkószált vadászgörényt!Ha valakinek hiányzik érdeklődni lehet a menhely@mvk.hu címen vagy a 06 70 555 0909 telefonszámon lehet!

Görény Olimpia !

Budapest

Elindítjuk az I. görényolimpiát a Magyar Vadászgörény Klub, a Görényfórum és a Ferretopia Görénymenhely szervezésében. Szeretettel várunk minden résztvevőt, érdeklődőt! Részletes versenyszámok, indulási kategóriák a nevezési lapon találhatóak, amely letölthető lesz a Görényfórum, az MVK és a Ferretopia oldalról is! :)

Gyertek, gyertek, nagyszerű nyeremények várnak a győztes görikre! :)

 Elindítjuk az I. görényolimpiát a Magyar Vadászgörény Klub, a Görényfórum és a Ferretopia Görénymenhely szervezésében. Szeretettel várunk minden résztvevőt, érdeklődőt! Részletes versenyszámok, indulási kategóriák a nevezési lapon találhatóak, amely letölthető lesz a Görényfórum, az MVK és a Ferretopia oldalról is! :) Gyertek, gyertek, nagyszerű nyeremények várnak a győztes görikre! :) Támogatóinknak ezúton is köszönjük a remek felajánlásokat! :D

MÁV-START Zrt. a 2013. június 16-án megrendezésre kerülő TerraPlaza egzotikus állatexpóra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a teljesárú jegy árából. :)

Támogatóinknak ezúton is köszönjük a remek felajánlásokat! :D

A nevezési lapot a következő linken találjátok: Nevezési lap

www.gorenyforum.hu

A MÁV-START Zrt. a 2013. június 16-án megrendezésre kerülő TerraPlaza egzotikus állatexpóra utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a teljesárú jegy árából. :)

Talált vadászgörény!

Budapest

2013. 04. 05. -n A Szél Kálmán téren volt ( Moszkva tér ) az esti órákban találtak egy vadászgörényt. Eredeti gazdáját keressük! Érdeklődni lehet a menhely@mvk.hu címen vagy a 06 70 555 0909 telefonon lehet!

A nyuszi vadászgörényt hoz a Medveotthonba!

Budapest


 • A Magyar Vadászgörény Klub szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt 2013. április 1-én, húsvét hétfőn a veresegyházi Medveotthonba görénysimogatóra és fajtabemutatóra.

  Részletes program hamarosan! 

  Reméljük most napsütéses gyönyörű idő fogadja majd a látogatókat! :)

  Mindenkit várunk szeretettel! :)

A Magyar Vadászgörény Klub fajtabemutatót és görénysimogatót tart a Medveotthonban a márciusi hosszú hétvégén.

Budapest

Szeretettel várunk minden kedves állatbarátot 2013. március 15-16-án a Veresegyházán lévő Medveotthonban. 
A Magyar Vadászgörény Klub fajtabemutatót és görénysimogatót tart a Medveotthonban a márciusi hosszúhétvégén. A mentett görényeink is ott lesznek, várják a gazdijelöltek jelentkezését ott is!
Remek programokkal várja a látogatókat a medveotthon is a kicsiket és a nagyokat egyaránt. 

A IV. Medvekupa programja:

Nemzetközi kutyafogathajtó verseny március 16-17-én
Medveébresztő
Sztárvendégek
Egyéb szórakoztató és gyermekprogramok

Részletek a Medveotthon oldalán.

www. medveotthon.hu

A görénnyel érkezőknek nem kell orvosi igazolás, de oltási könyvet kérjük elhozni, illetve a görények ellenőrizve lesznek parazitamentesség végett.

Mindenkit szeretettel vár a Magyar Vadászgörény Klub és a Medveotthon!

 Kedves Vendégek, látogatók!


Az időjárás közbeszólt sajnos. Az időjárási viszonyok miatt március 15-én (péntek azaz holnap) nem megyünk ki a Medveotthonba, mert sem az állatokat sem magunkat nem szeretnénk megbetegíteni. Megértéseteket köszönjük!

Ha szombaton (azaz 16-n) jobban alakulnak a viszonyok, akkor természetesen kimegyünk a görcsökkel és reméljük jönnek a látogatók is!

Talált vadászgörény

Budapest

2013.02.25.-n találtak egy vadászgörényt a 13. kerület Béke Út környékén.Eredeti gazdáját keressük!!!

Érdeklődni lehet: 06 70 555 0909 telefonon vagy a menhely@mvk.hu címen 

Talált vadászgörény Miskolcon!

Miskolc

2012. 08.10-én Miskolcon, Diósgyőrben a Kohó utca környékén találtak egy fiatal, vadas, hím vadászgörényt. A gazdi a 70/384-8800-s számon érdeklődhet!

Budapest 18.kerületben elveszett göri

Budapest

Elveszett Léna vadas, chippel rendelkező vadászgörény kislány, a 18 kerületben a Darányi Ignác utcában a temető környékén. Cuppogásra hallgat, meg néha a "gyere ide"-re is.. Kérem aki látta, telefonáljon: 0670/599-5463 vagy írjon emailt: timeaf@gmail.com. Kérlek osszátok meg, köszönöm szépen. A microchip száma: 972274000025771, regisztrálva van a petvetdata rendszerben.

Bonyhádon elveszett vadászgörény!

Bonyhádon elveszett egy vadas színű, kb. 3 éves, iva
rtalanított nőstény görény! Aki látta vagy bármilyen információt tud róla, az hívja: 
Kovács Barbara -t a +36-70-320-04-92-es vagy 
Ferter Cintiát a +36-30-282-33-28-as telefonszámon!

Köszönjük!"

Jenny Elveszett!

Budapest

 

Elveszett! Nagyon Keressük!!! 2012.11.30.-n este 19 -20 óra között elveszett Jenny névre hallgató vadászgörény a 10. kerület, MTK pálya környékén. Chip van benne! Nem harap! Aki látja,fogja meg és kérem hívja az alábbi telefonszámok bármelyikét! 06 20 989 2596 vagy 06 70 555 0909.

A segítséget előre is köszönjük! 

BÚÉK!

Budapest

Makogásban Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

Talált vadászgöri!

Budapest

Október 22.-n Hétfőn találtak egy vadászgörit a Városligetben! Akinek esetleg hiányzik kérem hívja a 06 30 686 6920 telefonszámot.

Talált vadászgöri!

Budapest

Október.2.-n  A Rákospalotai Sz.T.K.környékén találtak egy vadászgörit. Ha valakinek hiányzik érdeklődni a:0630/710-1751 telefonszámon lehet.

Elveszett Érden

Budapest

Május 20-án éjjel elveszett egy 2 éves, vadas szinű, Kyra névre hallgató, ivartalanított,  görény Érden.

A göri barátságos, nem harap.

tupy96@hotmail.com

III. MVK Vadászgörény Kiállítás

Budapest

Időpont: 2012. szeptember 15.
Helyszín: Gödöllő, Grassalkovich Kastély
Bíró: Ferenc Krisztina

A Magyar Vadászgörény Klub a Gödöllői Vadásznap keretein belül kiállítást szervez.

A helyszín lehetőségei miatt:
 • A résztvevők létszáma limitált, legfeljebb 50 görénynek tudunk lehetőséget biztosítani.
 • A korlátozott hely miatt ketrecek elhelyezésére nincs lehetőség. A görényeket hordozóban, illetve pórázon lehet behozni. A bírálat lebonyolításához szükséges, hogy a vadászgörényeknek legyen hordozójuk.
 • A rendezvényen való résztvétel feltétele az érvényes oltások, és a 3 napnál nem régebbi állatorvosi igazolás megléte.
 • A kategóriák: Sötétvadas, vadas, bézs, albínó, mintás, angóra. A résztvevők létszáma alapján a kategóriákat összevonjuk, amennyiben egy kategóriára nem jelentkezik legalább 3 vadászgörény. Amennyiben a nevezések száma lehetővé teszi, fenntartjuk a lehetőséget, hogy a kategóriákat kor és nem szerint tovább bontsuk.
 • Nevezés a helyszínen lehetséges. A nevezési lapot a helyszínen kell kitölteni. Előjelentkezés e-mailben lehetséges (info@mvk.hu címen, a görény neve, tulajdonos neve, és a kategória megadásával), az előjelentkezetteket előnyben részesítjük a létszámkorlát elérése esetében.
 • Nevezési díj: 100 ft.
 • A győztesek oklevelet, és kis értékű ajándékot kapnak.
 • A lebonyolítás tekintetében az MVK kiállítási szabályzata az irányadó.


Időrend:

 • 10.00-11.00: Nevezés
 • 11.00-16.00: Bírálat
 • 17.00: Eredményhirdetés

Kiállítási szabályzat:

Vadászgörény társa nélkül...

Már csak egy vadas színű, ivartalan, hím vadászgörény Bonifác keres új gazdit sürgősen, társát elvesztette a napokban. Gazdinál tekinthető meg. Részletes felvilágosítás az állatról a menhely@mvk.hu e-mail címen.

Talált vadászgörény!

Miskolc

2012.05.03-án találtak egy vadas hím vadászgörény­t Miskolcon a Komlóstetőn. A gazdi a 70/429-2599- es telefonszámon érdeklődhet!

Ivartalanítási akció

Az alábbi felhívást a Szent Bernát Kisállat-ambulancia felkérésére tesszük közzé:

Görényesek figyelem!

A vadászgörények egyre népszerűbbek a hobbiállat tartók körében. Élénk szemünk, fényes bundájuk, jellegzetes mozgásuk valóban szemet gyönyörködtető látvány. Néhány dolgot jó tudnunk ahhoz, hogy görényünk hosszú és egészséges életet éljen.


A fertőző betegségek tekintetében legfontosabb veszély számukra szopornyica és a veszettség. Mindkét betegséget vírus okozza, de szerencsére hatékony védőoltások léteznek, amelyekkel megelőzhető a betegségek kialakulása. Jó tudni, hogy a vadászgörény fogékony az emberi influenza vírusával szemben, ezért ha influenzás beteg van a családban,jobb, kerülni a közvetlen érintkezést.

A görények ivarérése a születésüket követő év tavaszán várható. Melegben és világosban tartott állatoknál ez áttolódhat a tél végére is. Nőivarú állatoknál jellegzetes a külső nemi szervek jelentős mértékű duzzanata és váladékozása. A görény provokált ovulációs állat. Ez azt jelenti, hogy a petefészkekben lévő tüszőknek a felrepedéséhez szükség van a párzásra. Amennyiben a párzás elmarad (egyedül tartott nőstények esetében), ezek a tüszők tartósan megmaradnak a petefészkek felszínén és ösztrogén nevű női hormont termelnek. Kialakul a túltüzelés nevű állapot, amely súlyos, életveszélyes is lehet. A tartós ösztrogén hatás miatt jellegzetes bőrtünetek, szőrhullás, viszketegség alakul ki. A nemi szervek duzzanata is megmarad. Zavart szenved a véralvadási rendszer, emiatt életveszélyes vérzékenység és vérszegénység alakul ki ezekben az állatokban.

Mi a megoldás?

Léteznek  bőr alá beültethető implantátumok, amelyek hatásukat lassan és tartósan fejtik ki, blokkolják az állat ivari működését. Ezt a megoldást érdemes választani először tüzelő állatoknál. Többedszerre ivarzó nőstényeknél végleges megoldást jelent az ivartalanítás. Ez egy hasi műtét, amelynek során eltávolítjuk a petefészkeket és a méhet. Hímekben is érdemes elvégeztetni az ivartalanítási műtétet. A kasztrált hímek többnyire kezesebbek, agresszivitásuk csökken és megszűnik a jellegzetes ivari szaguk is.
A Szent Bernát Kisállat-ambulancia segítséget kíván adni a görénytartóknak ezeknek a problémáknak a megoldásában.

Január hónapban 20 %-os kedvezménnyel végezzük a vadászgörények ivartalanítási műtéteit! Az akcióban részt vevők között év végén értékes nyereményeket sorsolunk ki.
További részletekkel kapcsolatban keressék munkatársainkat az ismert elérhetőségeken.

Üdvözlettel: a Szent Bernát csapat, www.szentbernat.hu

A Városligetben találtak

Budapest

2010.08.21-én egy vadas színű kölyök vadászgörényt. A gazdája az alábbi számon jelentkezhet érte: 06 20 335 1938

Elveszett Zuglóban

Budapest

2011.06.04-én egy ezüstszínű ivartalanított vadászgörény.Nagyon szelíd barátságos kis állat, nem fél kint sem. Kutyáktól sem fél sajnos hisz azzal élt együtt.

Ha valaki megtalálja, a gazdit ezen a telefonszámon értesítheti: 06 30 212 6070.

Találtak Szigetszentmiklóson

Budapest

a Bogáncs utcában január 15-én délelőtt egy vadas, ivaros hím görényt. Érd.: 30/280 9963

II. MVK Vadásgörény Kiállítás

Budapest

Időpont: 2011. szeptember 24.
Helyszín: Gödöllő, Grassalkovich Kastély

A Magyar Vadászgörény Klub a Gödöllői Vadásznap keretein belül kiállítást szervez.

Bírók: Ferenc Krisztina, Gasparin Balázs

A helyszín lehetőségei miatt:

 • A résztvevők létszáma limitált, legfeljebb 50 görénynek tudunk lehetőséget biztosítani.
 • A korlátozott hely miatt ketrecek elhelyezésére nincs lehetőség. A görényeket hordozóban, illetve pórázon lehet behozni. A bírálat lebonyolításához szükséges, hogy a vadászgörényeknek legyen hordozójuk.
 • A rendezvényen való résztvétel feltétele az érvényes oltások, és a 3 napnál nem régebbi állatorvosi igazolás megléte.
 • A kategóriák: Sötétvadas, vadas, bézs, albínó, mintás, angóra. A résztvevők létszáma alapján a kategóriákat összevonjuk, amennyiben egy kategóriára nem jelentkezik legalább 3 vadászgörény.
 • Nevezés a helyszínen lehetséges. A nevezési lapot a helyszínen kell kitölteni. Előjelentkezés e-mailben lehetséges (info@mvk.hu címen, a görény neve, tulajdonos neve, és a kategória megadásával), az előjelentkezetteket előnyben részesítjük a létszámkorlát elérése esetében.
 • Nevezési díj: 100 ft.
 • A győztesek oklevelet, és kis értékű ajándékot kapnak.
 • A lebonyolítás tekintetében az MVK kiállítási szabályzata az irányadó.


Időrend:

 • 10.00-11.00: Nevezés
 • 11.00-16.00: Bírálat
 • 17.00: Eredményhirdetés

Gödöllői Vadásznap a Királyi Kastélyban

Budapest

2011. szeptember 24. szombat, 10.00-18.00

Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Idén ősszel negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Gödöllői Vadásznap, melyre Klubunk ismét meghívást kapott. A szokásos programokkal várjuk az érdeklődőket:

 • görénysimogató
 • tanácsadás
 • segítség karomvágásban és fülpucolásban
 • gazdira váró görények

Ha görényeddel együtt szeretnél a rendezvényre látogatni, kérjük az oltási könyvet is hozd magaddal! A rendezvényen való megjelenés feltétele ezen felül a 3 napnál nem régebbi állatorvosi igazolás (8/A űrlap, vagy azzal egyenértékű irat). Kérjük továbbá, hogy ne hozz oltatlan kölyköket, vemhes vagy szoptatós kismamákat, a saját görényed és a többi görény érdekében. Köszönjük!

Programajánló:

 • 10.00 Vadászkürtök szavára megnyitja kapuit a Kastély
 • 10.10 Megnyitó, köszöntés a Díszudvaron
 • 10.30 Íjászverseny és főzőverseny a Kastélyparkban
 • 10.30 Pampalini Afrikában - a Szeleburdi Meseszínház interaktív meseelőadása a Díszudvaron
 • 11.00 Vadászati témájú előadás a Barokk Színházban
 • 12.00 „Vadászruha bemutató a barokk jegyében" - a D'Elia Szalon közreműködésével
 • 12.30 Szarvasbőgő bemutató a Díszudvaron
 • 13.00 „Vadászat a Barokk korban" - bemutató a Kastélyparkban (agarászat, kopózás, solymászat, barokk vadászzenei aláfestés)
 • 14.30 Rumcájsz és Manka - a MiaManó Színház előadása a Díszudvaron
 • 17.00 Íjászverseny és főzőverseny eredményhírdetése
 • 17.30 Vadászkamara Kürtegyüttes koncertje a Díszudvaron

Folyamatosan zajló programok:

 • A Magyar Vadászíjász Egyesület főúri vadászatokat bemutató kép- és trófeáinak kiállítása
 • Kézművesek, iparművészek vadászati témájú vására
 • Hagyományőrző népi játékok a Kastélyparkban
 • Kézműves foglalkozások
 • Jurta - élőkép
 • Íjásztatás
 • Vadászgörény simogató
 • Múzeumi „vadászat"
 • Vadászati témájú ill. természetfilmek vetítése a Barokk Színházban
 • Hintózás
 • Vadból készült ételek, Kürcsi-őskalács

FELHÍVÁS - KEZDŐ GAZDIK VIGYÁZZATOK!

Kedves újdonsült és leendő görénytulajdonos! Heteket, hónapokat, esetleg éveket vártál azért, hogy görényed lehessen. Talán azt is tudod, hogy görényed érdekében bizonyos oltások beadására szükség van. Kérünk Téged, hogy mielőtt oltatni viszed görényedet, tájékozódj arról, hogy mikor és milyen oltásokat szükséges beadatni és mi az, amit NEM szabad használni.

A CANVAC OLTÓANYAG MINDEN GÖRÉNYRE VESZÉLYES,

akit korábban nem oltottak más oltóanyaggal szopornyica ellen. Kérünk mindenkit, hogy figyelmeztesse állatorvosát, és NE engedje ezt használni!

Bővebben a Canvac-ról
Bővebben
az oltásokról

III. Királyi görénytalálkozó Diósgyőr várában

Miskolc

A Reneszánsz Kavalkád a Királynék várában című rendezvény keretein belül 2011. május 21.-én 10 és 17 óra között, a Diósgyőri várban harmadszor kerül megrendezésre a Miskolci Makogó Egyesület közreműködésével, a Királyi görénytalálkozó.

Sokan talán nem is gondolják, mennyire beleillenek a vadászgörények a középkori, királyi forgatagba. A középkorban ugyanis a görénytartást egyfajta státuszszimbólumként tartották számon. Csakis az igen gazdag, jómódú nemesek tartottak akkoriban görényeket, sőt a nemesi birtokokon külön „személyzet” foglalkozott a földesúr nemes görényeiről...

A Miskolci Makogó Egyesület tagjai tehát idén is a Király szolgálatába szegődnek és gondoskodnak róla, hogy megelevenedjen a nemesi görénytartás hagyománya, még ha csak egy napról van is szó.

A rendezvényre látogatókat vadászgörény játszóház és simogató várja, a gyermekek szórakozásáról pedig a görénykéken kívül, a gyermeksarok (kifestőzés, arcfestés) gondoskodik!

Idén újdonság, hogy a görcik is álruhát ölthetnek! Nevezés a helyszínen 10 és 13 óra között. A jelmezverseny első három helyezettje oklevelet és ajándékcsomagot vihet haza.

Szívesen látunk téged is görénykéddel!

Kérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. Az oltási könyv legyen nálad! A kölyköket, ivaros hímeket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

A jelmezversennyel, az eseménnyel és egyesületünk munkájával kapcsolatban további információkat találsz honlapunkon: www.miskolcimakogo.hu.

Kelenföldön elveszett

Budapest

2009. november 5.-én egy ivaros hím, vadas göri, piros hámban elszökött gazdijától a Kelenföldi pályaudvarnál.Ha valaki megtalálta, kérjük értesítse az alábbi telefonszámok egyikén a gazdit.

0630/651-5339 vagy 0620/491-4844 Tóth András

 

Talált hím Maglódon

2009. okt. 13-án este befogtak egy vadasszínű hímgörényt Maglódon a Pasteur utcában. A gazdi jelentkezését a 06-20-454-0395-ös telefonszámon várják.

Talált görény Budapesten

Budapest

2009. október 23-án találtak egy vadas színű görényt a Wekerle telepen. A gazdi jelentkezését a dr.szili@t-online.hu címen várják.

Elveszett a 18. kerületben

Budapest

december 13-án a hajnali órákban elkóborolt egy nagy testű vadas fiú görény - Balco névre hallgat - a Tarkő utca 41/A számú házból. Nem ismerős még a környéken, a gazdi két hete költözött oda. Nagyon szelíd és valószínűleg már nagyon éhes is. Aki tud róla valamit, jutalom ellenében hívja a 20/4005113 számot vagy írjon az amonviktoria1@gmail.com címre.

Talált görény 2. kerületben

Budapest

2009.11.18.-án találtak Budakeszi és második kerület határán egy egy év körüli ivaros,vadas,  hím görényt. Különleges ismertető jele: jobb fülkagylója hiányzik. Kedves,de bizalmatlan állat. Eredeti gazdiját keressük.Érdeklődni: 0670/555-0909

Talált göri Óbudán

Budapest

Óbudán a Doberdó sétány közelében találtak egy albínó hím görényt. A gazdi jelentkezését itt várják:06-30-748-4820

Elveszett görény Budapesten

Budapest

Elveszett 2009. 10. 22.-én az esti órákban Bp.-en a XVI. ker. Diófa utcában. 3 éves, vadas színű nőstény görim.

Aki esetleg látta vagy befogadta kérem írjon vagy hívjon: kovmariann@gmail.com. 0630/662-1638


11. kerületben elveszett

Budapest

2009.09.28-án, megszökött egy 6 hónapos vadas nőstény göri Budapesten, a 11. kerület Baranyai utcából.
Chipezett, nem harap (bár lehet, hogy fél és odakap). Cuppogásra odajön, meg lehet fogni.
Különös ismertetőjele, az orra fekete, a háta sebes és a bal alsó szemfoga elszíneződött.
Ha bármi információ lenne róla, kérlek írjatok, vagy hívjatok:
greylupus@upcmail.hu
70/22-33-417

Elveszett görény Pomázon

Budapest

2009.november 4.-én Pomázról az Illyés Gy. utcából 4éves,ivartalanított,nőstény,vadas színű göri.A megtalálónak magas jutalom! 06/20-9549620

Görénysimogató a miskolci Alphazooban!

Miskolc

A Miskolci Makogó Egyesület és az ALPHAZOO áruház 2011. április 30.-án 10-14 óráig Görénysimogatót tart, a miskolci ALPHAZOO áruházban (Auchan).
 
Szívesen látunk téged is görénykéddel!
Kérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. Az oltási könyv legyen nálad!
A kölyköket, ivaros hímeket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!
 
A rendezvény látogatása ingyenes!
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A látogatók azon kívül, hogy ismerkedhetnek a vadászgörényekkel, tapasztalt gazdiknak tehetik fel az állatokkal kapcsolatos kérdéseiket.
A gyermekeknek, pedig göris arcfestéssel kedveskedünk.
 
Az eseménnyel és egyesületünk munkájával kapcsolatban további információkat találsz honlapunkon: www.miskolcimakogo.hu.

Görényfarsang

Budapest

Idén is megrendezésre kerül a Hills Nemzetközi Macskakiállítás és ennek keretein belül 

2. Jótékonysági vadászgörény farsang a Lurdy házban  2011.02.12 és 13-án.

Belépő:

Felnőtteknek: 700 ft

Gyermekeknek: 400 ft ( 4 év alatt ingyenes )

Bővebb információt itt találsz: www.feketegabriella.hu 

 

Remény

Budapest

 "A mennyországtól innen van egy hely, amelyet úgy hívnak: Szivárvány Híd. 

Amikor egy állat, aki nagyon közel állt valakihez, elpusztul, átsétál a Szivárvány Hídon. Mezők és hegyek vannak a kedvenc barátaink számára, ahol játszhatnak és futkoshatnak együtt. Rengeteg eleség, víz és napfény áll a rendelkezésükre, melegben és kényelemben érzik magukat. Az állatok, amelyek betegek és öregek voltak, ismét egészségesek és életerősek lesznek; azok, amelyeket bántottak vagy megcsonkítottak, ismét erősek és épek lesznek, olyanok, ahogy megismertük őket. 

Az állatok boldogok és elégedettek, kivéve egy dolgot: hiányolnak valakit, akinek fontosak voltak; azt a személyt, akit maguk mögött hagytak. 

Minden állat együtt játszik és futkározik, de eljön egy nap, amikor az egyikük hirtelen megáll, és a távolba néz. Ragyogó szemei fürkészőek lesznek; lelkes teste remegni fog. Hirtelen kiválik a csoportból, szinte átrepül a zöld gyepen, a lábai egyre gyorsabban és gyorsabban viszik. 

Amikor Te és a számodra fontos kedvenced végre találkoztok, örömteljes egyesülésben csüngtök egymáson, soha el nem szakadva többé egymástól. Boldog puszik záporoznak az arcodra; kezeid ismét simogathatják a fejét, és újra belenézhetsz kedvenced hűséges szemeibe, aki oly régen távozott az életedből, de a szívedből soha. "

 Forrás: www.goreny.hu 

 

Remény, örökös bentlakónk, vagy ahogy mi hívtuk Remi 2010. december 12.-én átsétált a hídon.

Emlékét megőrizzük, szívünkben él tovább. 

 

Történetét bővebben itt olvashatjátok :

http://www.mvk.hu/index.php?m=109&stype=1&i=146

Karácsony

Budapest


"Álmodik a fenyőfácska odakinn az erdőn,
ragyogó lesz a ruhája, ha az ünnep eljön.
Csillag röppen a hegyére, gyertya lángja lobban,
dallal várják és örömmel boldog otthonokban.
Legszebb álma mégis az, hogy mindenki szívébe
költözzék be Szent Karácsony ünnepén a béke."

Boldog Karácsonyt kíván a Magyar Vadászgörény Klub!

Vadászgörény Kiállítás Krakkóban

A Lengyel Vadászgörény-tenyésztők Egyesülete szeretettel meghív minden vadászgörény-tulajdonost az V. Nemzetközi Vadászgörény Kiállításra Lengyelországba, Krakkóba.

Időpont: 2010 november 21.

Helyszín: Lengyelország, Krakkó, Student Club Arka, al. 29 listopada 50

Kapcsolat: stowarzyszenie@fretka.org.pl

Minden vadászgörény-tulajdonost szívesen látunk. Minden vadászgörény, függetlenül az állapotától, származásától vagy színétől, ivartalanítástól részt vehet a nyílt szépségversenyen vagy a senior (5 évnél idősebb) vagy hátrányos helyzetű kategóriában. A fiatal vagy tenyész görények részt vehetnek a fiatal vagy felnőtt versenyben. A kategóriában nevezést csak a görény kora, egészségügyi állapota, felépítése és kis mértékben a színstandardnak való megfelelés korlátozza.

Lottó: Minden résztvevő kupont kap. Délután 5 órakor kerül a nyertes bejelentésre.

Reméljük minden résztvevő jól fogja érezni magát.

Egy kis állati irodalom

Az állatmentéssel, és örökbeadással foglalkozó önkéntesek egyik célja, a mentett állatokkal kapcsolatos tévhitek oszlatása. Nevezetesen, nem tanácsos örökbe fogadni, mert a felnőtt állat nem fog úgy szeretni, mint akit kölyökkorától nevelsz, vagy a mentett állatok mind maradandó lelki sebekkel rendelkeznek. Nos, Remi története csak egy a sok közül, mely azt bizonyítja, hogy a rossz körülmények közül származó állatok is képesek ugyanúgy, ha nem jobban, szeretni, hogy ők is lehetnek kedvesek és szelídek.

Evelyn Colbath Baggage c. versét már magyarul is olvasható. Ajánljuk minden gazdi figyelmébe.

Motyó

Megérkeztem. Jött egy fürdő, a vackom, hol már várt rám az étel,
S most betakarva, melengető puha ágyban köszönt rám az éjjel.
S a motyóm?! Azzal mi lesz? Jaj, oly rövid az agyam,
Hisz egy sereg, sajgó kacat terhével gyötörtem idáig magam.
Pakoljunk szépen… Lássuk csak, mi van itt legfelül?
Ah, a Magány, a Bánat,
S ha mélyebbre túrok, lám, az Elválás is megkerül.
Hopp, a póráz alatt lapul a Félsz és a Szégyen,
Hagyjuk abba – fog el a vágy, míg e rémes holmikat nézem.
De folytatnom kell, hisz a motyóm még félig tele,
A motyóm, melyre címkét is raktam, s Fájdalom a neve.
Én szerettem Őket, mégis tán kevés volt e szívdolog,
Mert lemondtak rólam, s az Ő szívük értem már nem dobog.
S Te? Tőled is csak lim-lomot várhatok?
Vagy kezed nyújtod, hogy kipakold velem e motyónyi bánatot?
Vagy látva csúf kis pakkom, visszafordulsz velem?
Mond, lesz-e elég időd, hogy segíts kirámolni nekem?
Hogy ha cókmókomban még egy-két kacat zörögne,
Bizony ürítsük ki végre, s tegyük félre, örökre.
Bár csak fáradtnak látnád szememben a tompa fényeket,
De kár hazudni, nem magamban, motyóval érkezek.
Ezért hát jól fontold meg, nagyon kérlek,
Hogy még így is akarod-e, hogy tényleg Veled éljek?

 

Fordította: Aapep

 

Elérhetőségeink

Budapest

 Elérhetőségeink részben megváltoztak:

Általános göris infovonal

06 70 555 07 07     hétfőtől péntekig 10.00-tól 18.00-ig

Örökbefogadás, görénymentés

0670 555  09 09      hétfőtől péntekig 9.00-tól du. 17.00-ig

Gödöllői Vadásznap a Királyi Kastélyban

Budapest

2010. szeptember 19. vasárnap 10.00-18.00

Gödöllő, Grassalkovich-kastély

Idén ősszel harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gödöllői Vadásznap, melyre Klubunk ismét meghívást kapott. A szokásos programokkal várjuk az érdeklődőket:

 • görénysimogató
 • tanácsadás
 • segítség karomvágásban és fülpucolásban
 • gazdira váró görények
 • boltunkban megvásárolható felszerelési tárgyak


Ha görényeddel együtt szeretnél a rendezvényre látogatni, kérjük az oltási könyvet is hozd magaddal! Kérjük továbbá, hogy ne hozz oltatlan kölyköket, vemhes vagy szoptatós kismamákat, a saját görényed és a többi görény érdekében. Köszönjük!

Programajánló:

10.00 Vadászkürtök szavára kitárja kapuit a Kastély 
10.10 Megnyitó a Vadászkamara Kürtegyüttes közreműködésével
10.45 Vadász-íjász verseny a kastélyparkban
10.45 Őserdei Vadászatok Afrikában - Hidvégi Béla, világjáró magyar vadász előadása és könyvbemutatója a Barokk Színházban
11.00 Csodaszarvas - bábjáték az Aranyszamár Bábszínház előadásában 
12.15 Vadászruha bemutató - a D’Elia Szalon szervezésében 
13.00 Folyamatosan zajló bemutatók a Kastélyparkban:
 • Íjászbemutató
 • Solymászbemutató
 • Vadászkutya bemutatók
 • Kutyás szarvasgombakeresés
14.00 Vadászkaland – mesejáték a Hahota Gyermek Színház előadásában
15.00 Részletek a Rudolf és más ismert musicalekből
a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesületének zenés összeállítása
16.00 Csukás István: Ágacska – mesejáték a Nevesincs Színház előadásában
17.00 A vadász-íjász verseny és a vadpörkölt főzőverseny eredményhirdetése
17.15 Vadászkamara Kürtegyüttes koncertje

10.00-tól 18.00 óráig folyamatosan zajló programok:

 • A Magyar Vadászíjász Szövetség trófeáinak és Szappan László festőművész festményeinek kiállítása
 • Kézművesek, iparművészek vadászati témájú vására
 • Vadász-íjász verseny
 • Elöltöltős fegyverek bemutatója
 • Hagyományőrző népi játékok
 • Kézműves foglalkozások
 • Jurta-bemutató
 • Íjásztatás
 • Vadászgörény simogató
 • Vadpörkölt főzőverseny
 • Filmvetítés a Barokk Színházban
 • Vadból készült ételek, Kürcsi-őskalács, kenyérlángos
 • Hintózás a kastélyparkban
 • Friss szarvasgomba és szarvasgombás termékek árusítása, szarvasgombafajok bemutatása, találkozási lehetőség szarvasgombász szakemberekkel, kóstoltatás!

19.00 órakor Hot Jazz Band koncert a Díszudvaron!

 

Vadgörény mentés Miskolcon

Miskolc

 Virág és testvére Vadóc 2009. július 18-án került Klubunkhoz. Muhiban találta őket egy fiatalember, aki hívta a miskolci vadasparkot. Sajnos a vadaspark nem tudta fogadni a görényeket, de hozzánk irányították a megtalálót, így fél órán belül a két kis csöppség már befogadó gazdinál volt. A picurok nagyon éhesek voltak, mohón kaptak a felkínált husi után. Befogadó gazdi szépen elhelyezte őket, kaptak friss vizet, és husit, aminek a két szőrmók módfelett örült. Felmerült, hogy nem vadászgörényekről van szó, és az állatorvos ezt meg is erősítette, ők bizony vad görénykék. Tudjuk, azzal, hogy befogadtuk őket, beavatkoztunk a természet rendjébe, de vajon jobb-e ha hagyjuk elpusztulni őket? Mi nem tudtunk máshogy dönteni, és az az energia, idő és pénz amit rájuk fordítunk megtérülhet, hiszen kaptak egy esélyt, hogy élhessék tovább görényke életüket. A doktor bácsinál tett látogatás alkalmával kiderült, hogy a két pici teljesen egészséges és kb. 5 hetesek. A kisfiú görényke első nap félelmében megharapta befogadó gazdit, ezért is kapta a Vadóc nevet. A kislány egy tünemény, nem harap, bár nagyon félős. Miután egy kertben találták őket, a Virág nevet kapta befogadó gazdijától. Próbáltuk őket szelídíteni, de hiába a szinte napi 24 órás foglalkozás, félelmük nem oldódott. Megpróbáltuk más görénykékkel, de azt tapasztaltuk, hogy görény társaságban, bátrabbak, játszanak, kíváncsiskodnak, zaklatják a „nagyokat”, de amint befogadó gazdi megjelenik máris bújnak a sarokba és félnek. Úgy döntöttünk nem stresszeljük őket tovább feleslegesen, számukra az lesz a legjobb, ha visszakerülnek természetes élőhelyükre. Ez természetesen nem megy egyik napról a másikra, hiszen még túl kicsik ahhoz, hogy önállóan megéljenek. Megszűntettük a kedveskedést, kézből etetést, a lehető legkevesebbet találkoznak emberekkel. Jelenleg egy nagy ketrecben vannak elhelyezve, melyet szénával, csövekkel, faodúval rendeztünk be, és melyhez egy kerti kifutó is tartozik. (Közeledésünkre ügyesen elbújnak, így új fényképeket nem sikerült készítenünk.) Áttértünk a csontos hússal való táplálásra, aminek módfelett örültek, már első alkalommal azt tapasztaltuk, hogy a csontos husi tűnik el először a tányérból és csak utána a biztonság kedvéért bekészített színhús. Az első egérrel történő találkozásuk nem volt túl sikeres – persze az egérkének igen – de még túl kicsik és ráadásul jóllakottak voltak egy vadászathoz. (Itt jegyeznénk meg, hogy az egérke továbbra is jól van, kapott egy szépen felszerelt terráriumot, és egy társat hogy ne unatkozzon.)

További képek

A visszaszoktatás szakember segítségével szépen halad. Ezúton is köszönjük Fekete Gabinak a segítséget és megerősítést, ahhoz hogy jót és jól teszünk!

Mikulásnapi Görényparty

Budapest

 

Várjuk együtt a mikulást az Anivetben!

(Budapest XIV. ker., Remény u. 42/a).

Újra színes programokkal, izgalmas játékokkal, sok-sok ajándékkal várunk Téged és kedvencedet!

2009 december 5-én 9 órától.

Amennyiben kedvencedet magaddal hozod, úgy kérlek, hogy az oltási könyv és 3 napnál nem régebbi állatorvosi igazolás legyen nálad!

Kérünk benneteket, hogy tüzelő, vemhes, szoptatós görit illetve kölykeit ne hozzatok magatokkal. Oltott és egészséges kedvenceddel várunk szeretettel.  Köszönjük!

Hölgy hermelinnel

Budapest

Szépművészeti Múzeumban október 28-tól látható  Leonardo Da Vinci: A Hölgy hermelinnel című festmény, amelyet az irodalom Nő menyéttel vagy Nő menyétkével címmel is jegyez. A "Boticellitől Tizianóig, az itáliai festészet két évszázadának remekművei" elnevezésű tárlaton lehet megnézni.

 Leonardo da Vinci 1485-90-ben festette a milánói herceg számára a Hölgy hermelinnel című képet. A világ egyik legismertebb és legértékesebb festménye – amelyet eddig Európában a krakkói mellett csak olasz múzeumokban láthatott a nagyközönség.

 Leonardo da Vinci 1486-ban maga ajánlotta fel szolgálatait Ludovico il Moro (Ludovico Sforza) milánói hercegnek. A Hölgy hermelinnel című kép Leonardo számos újítását hordozza. Az 1400-as évek végén új technikának számít az olajkép, ám legszembetűnőbb hatása a képen szereplő ifjú modell újszerű ábrázolásának, a portré beállításának van.

A festményen látható fiatal hölgy minden bizonnyal Cecilia Gallerani, aki mindössze 16 éves volt, amikor Leonardonak modellt állt. Cecilia apja a herceg udvarában több fontos posztot is betöltött, de nem volt nemes és különösebben módos sem.

 A lány a testtartásával ellentétes irányba fordítja fejét, így a fényforrással szembe néz, hangsúlyosabb szerephez jut az arca és a keze, a ruházata pedig árnyékba kerül. A nézőtől való elfordulás feszültségét erősíti. A kis állat a kezében, mely a festmény címével ellentétesen nem annyira hermelin, sokan inkább egy vadászgörény. A hófehér „hermelin” szimbolizálhatja a tisztaságot éppúgy, mint a nemességet, de utalhat akár Ludovico Sforza címerére is, mivel a herceg egykor az ún. Hermelin Rend tagja volt.

 

Vadászgörény kiállítás Szlovákiában

A Szlovák Vadászgörény Klub 2009. november 7-én vadászgörény kiállítást rendez Modrán.
Részvételi feltételek és bővebb információ a klub honlapján olvasható. Részletek

A rendezvényre a Magyar vadászgörény Klub tagjai tagkártya felmutatásával kedvezményes belépésre jogosultak!

Nünüke hírek

Budapest

 

2009-10-15

Kedves görényekkel szimpatizálók és görénytartók! Kérünk Titeket, olvassátok el ezt a pár sort.

Egyik gazdira váró görényünkről, Nünükéről hozzánk kerülésekor kiderült, hogy nem egészséges. Több beavatkozáson és gyógyszeres terápián van túl. Lépében ultrahanggal splenomegáliát azaz lépmegnagyobbodást, gócot mutattak ki, továbbá jobb mellékveséje is megnagyobbodott. További vizsgálatokra és szövet biopsziára van szükség.

A  biopsziát követően lehet műtétre kerül majd sor. Azt követően pedig speciális, diétára lesz szüksége, hogy minél előbb felépülhessen.

A nyári-őszi "megunt görények" orvosi ellátása, gazdihoz adása után, anyagi lehetőségeink enyhén szólva korlátozottak. Ha bármilyen csekély összeggel,  vagy akár tárgyi adománnyal hozzá tudsz járulni Nünüke gyógyulásához nagyon hálásak lennénk!

Pénzadományodat is befizetheted számlaszámunkra:

Magyar Vadászgörény Klub 12010855-00333467-00100005 Raiffeisen Bank
A megjegyzés mezőbe kérünk, hogy írd be "Nünüke"

Ha más módon szeretnél segíteni, az alábbi elérhetőségeken várjuk jelentkezésed: menhely@mvk.hu, 06 70/555-0909 vagy 06 70/555-0707.

Nünüke, ha felgyógyult, szerető gazdik jelentkezését is várja!

Remi-hírek

Budapest

2009. szeptember

Köszönjük az érdeklődést, Remi jól van, és fogyatékosságával együtt is szépen telnek napjai! Pár új fotó Betty Mamitól:

Vigyorgó mackó elégedett sorsával. Kézben tartva kényezteti a párom, Peti: Remi tojást evett és látszólag borzasztóan élvezte.(Lassan kezd szélesebb lenni, mint amilyen hosszú, ebből is látszik milyen "rossz" dolga van.)


 

Evés után édes a pihenés!

Kis mancsnyalogatás, hátha még van rajta
tojássárgája.

 

 

 

 

Találtak egy görényt Óbudán

Budapest

2009. szept. 19-én szombaton találtak egy barátságos fiatal hímgörényt a 3. kerület Pacsirtamező utcában. A gazdi jelentkezését a 70/292 63 00 várjuk!

Vadászgörény kiállítás Lengyelországban

A Lengyel Vadászgörény Klub 2009. október 11-én vadászgörény kiállítást rendez Krakkóban.
Részvételi feltételek és bővebb információ a klub honlapján olvasható. Részletek

Elveszett hím a 18. kerületben

Budapest

Elveszett Budapest 18. kerületében 2009. aug. 2-án egy 4 éves, vadas színű, ivartalanított hím. Tyson névre hallgat. Aki látta, vagy befogta, kérjük, jelentkezzen: 20/5100 765  vagy 292 02 63

Elveszett görény Rimócon

2009. aug. 8-án Nógrád megyében, Rimócon a Temető utcából elveszett Fahéjacska névre hallgató, 1 éves, fahéj színű nőstény görény.
Kérjük, aki látta, vagy befogta jelentkezzen a 06 30 439 7931 számon, vagy a lyonesse@citromail.hu címen.

Közgyűlés 2009. szeptember 19-én

Tisztelt Klubtagok!

A Magyar Vadászgörény Klub 2009. szeptember 19-én 10.30 órától közgyűlést tart.

A közgyűlés helye: Nemzetközi Pető Intézet, Budapest 11. ker., Villányi út 67.

Számítunk megjelenésetekre. 

 

Talált görény

Budapest

2009. augusztus 7-én a Kodolányi utcában találtak egy vadas színű vadászgörényt! Tel.: 06 70 241 7773

Így mentünk görényt

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy honnan kerülnek hozzánk a gazdira váró görények, hogyan tudjuk megoldani az elhelyezésüket, mit csinál egy pótmami, hogyan szocializáljuk őket.

Az élet úgy hozta, hogy a legutóbbi mentett görényünk, Matyi kapcsán, a befogadást intéző pótmaminak ihlete támadt és megírta hogyan is történik mindez:

2009. aug. 24. De. 9.27 perc. Hívás infovonalunkon. Befogtak egy görényt a "nyóckerben," mielőbb el kéne hozni. Tudom, hogy egyhamar nem tudjuk befogadni, mert minden pótmaminknál van már görény, nálam is, úgyhogy a telefonáló türelmét kérem és felveszem az adatokat. ... Egy madárkalitkában van 5 nap óta. Jujjj!!! gondolom magamban és próbálok tanácsot adni, hogy talán ki kéne engedni. Nincs hova, nem megoldható, mondja a telefonáló és hozzáteszi, hogy harapós is az istenadta. Kérdezem, hogy mit adott neki enni, hiszen néha a laikus jószándékú emberek sem tudják, hogy mivel kéne is kéne görényt etetni. Nyúltápot adott neki, mondja. Hát az nem jó, mondom én. Más egyebet? Egyszer kapott csirkenyakat. Egyszeeeer csirkenyakat? Az 5 nap alatt? Igen, egyszer... Folytatás

Elveszett görény Pécsen

Pécs

2009. szeptember 4-én elveszett egy albínó nőstény göri Pécsen az Uránváros környékén! Ha valaki látta vagy befogta, kérjük értesítse a gazdit: 70/367-1313

Dunaparti görényparty

Budapest

2009. szeptember 6. vasárnap

Egész napos szabadtéri találkozóra, görényezésre, bográcsozásra, várjuk a görénybarátokat Kulcs községbe.

Jelentkezés és bővebb info: 06 70 555 07 07

Köszönjük a lehetőséget Csillának és párjának!

Elveszett Szegeden

2009.07.26-án a Katona József utcából (Szeged) elveszett a Maszat névre hallgató, hím ivarú, 2,5 éves vadászgörényünk. Szelíd, kézhez szokott, gyerekbarát kisállat. Kérjük, aki látta vagy megtalálta értesítsen bennünket az alábbi telefonszámon: 06 20/42-44-530

Remi-hírek

Budapest

 2005 nyarán kezdtünk görénymentéssel foglalkozni, és azóta tudtuk, a régóta működő állatmenhelyek példájából, hogy előbb utóbb hozzánk is kerülnek majd idős, beteg állatok, akiket nehezebb lesz örökbe adni, sőt, előbb-utóbb olyanok is, akiket egészségi állapotuk miatt soha nem tudunk majd örökbe adni, akik örökös „bentlakók” lesznek. 2006 nyarán érkezett meg Bandi, az első görény, akit idős kora miatt sokáig senki sem akart magához venni, 2007 decemberében Szami, akinek gyógyíthatatlan egészségügyi problémával kerestünk gazdit, majd, 2008 nyarán Remény, ismertebb nevén Remi, az első olyan súlyos egészségi problémákkal rendelkező görényünk, akit nem tudtunk örökbe adni. Teljes cikk

2009. jún. 24.

Vigyázat, a görény szökik!

A vadászgörény játékos természete, hatalmas kíváncsisága  és minimális veszélyérzete folytán sajnos szökésre hajlamos állatka. Elég egy nyitva hagyott bukóablak, egy erősebbnek hitt szúnyogháló vagy egy óvatlan pillanat, míg ajtót nyitunk a postásnak és görényünk máris a hetedik határban jár. (Már persze, ha volt olyan szerencsés, hogy túlélte az ablakon át távozást...)

Sok-sok pórul járt görény és gazdi szomorú története bizonyítja, hogy azért, mert a görény még nem csinált valamit, sosem szabad azt hinni  hogy nem tudja vagy sosem fogja csinálni azt! Ne bízzuk el magunkat és főként ne bízzunk meg kedvencünkben, hogy "ha eddig nem mászott fel a fűtőtesten az ablakba, nem ment ki a kertkapun, nem nyitotta ki a ketrecet, stb. akkor nem is tud."

Különösen nagy figyelmet kell fordítani a felnőtté váló, azaz ivarosodó és a már ivarérett állatokra. A pártalálási ösztön olyan erős, hogy a még a korábban nyugodt görényeket is arra készteti, hogy ketrecükből kiszabaduljanak, és megszökjenek. Fontos tudni, hogy a magyar bolti forgalomban kapható ketrecek mindegyikét ki tudják nyitni a görények, csak akarniuk kell!

A szökésveszély problémáját egy módon lehet kezelni: fokozott odafigyeléssel és  megelőzéssel. Erről szól ez a cikkünk. Ha már megtörtént a baj, és megszökött állatunk, mielőbb induljunk keresésére, és ha kell, folytassuk napokon keresztül, lehetőleg minél több embert bevonva. Plakátoljuk ki a környéket, és kérjük meg a vadászgörényes honlapok üzemeltetőit a hír közzétételére. További tanácsok, ha már elveszett.

 

 

Budapesten találtak....

Budapest

2009. július 18-án este Bp. X. kerületében a Keresztúri útnál egy vadas színű fiatal hímgörényt. Gazdája a 06 30 97 05 209-es számon jelentkezhet.

Ivarérési gond(olat)ok

Itt a tavasz. Rügyeznek a fák, csiripelnek a madarak, és lassan szagosodni, jelölgetni ill. tüzelni kezdenek a még nem ivartalanított nőstény vadászgörények.  A kerti kennelben és lakásban tartott állatokra egyaránt hatással vannak a hosszabbodó nappalok, és az emelkedő hőmérséklet. Noha az ivarérés kezdete 6-8 hónapos korra tehető, 4-5 hónaposan is megeshet, hogy nőstényünk tüzelni, hímünk pedig jelölgetni kezd.

Ha eddig nem tettük, akkor ezentúl ajánlott naponta benézni nősténykénk szoknyája alá, azaz tüzetesen megszemlélni az alfelét, közvetlenül a farkincája alatt. Itt fog ugyanis növekedésnek indulni a péra (képen), ami egy kis csupasz (nem szőrös!) duzzanat. Pár nap, de max. 1-2 hét alatt a péra eléri maximális méretét és nőstény görényünk lassan készen áll a párzásra. 

A tévhittel ellentétben a tüzelés nem múlik el magától. Kivételek természetesen itt is előfordulnak, de egy magát felelős állattartónak (jó gazdinak) valló kétlábú nem vár a csodára, és főleg nem várja meg azt, míg a görénye túltüzel, és olyan állapotba kerül, hogy egy görényekhez értő állatorvos sem tudja megmenteni. Ha állatkánkat nem kívánjuk szaporítani, az ivartalanítás jelent hosszú távon megoldást a tüzelésre.

Az alomvállalás nagy felelősséggel, sok idővel, energiával és még több pénzzel jár. A felelős állattartó már a megfelelő pár kiválasztására is gondot fordít és fedeztetés előtt végiggondolja, hogy mi mindent vállal. A vemhes és a szoptatós nőstény fokozott gondoskodást igényel, csakúgy, mint a megszületett kölykök. Az anya és a kölykök is megbetegedhetnek és a hozzá nem értés (pl. nem megfelelő táplálék, higiénia) hiánya akár az életükbe is kerülhet.

Olvasd végig "egészség" és "tenyésztés" rovatunkban található cikkeket és dönts felelősen! 

Chipeztesd görényedet akciós áron!

Budapest

A Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület akciója keretében 2009. június 15. és július 31. között nemcsak a kutya és cica, de a görénygazdiknak is lehetőségük nyílik, hogy kedvenceiket 3500 Ft-ért chipeztessék. Részletek a Zöld Zebra honlapján.

 

Kitekintő: "A görényem különgéppel repül" - Isten hozta a Pet Airways-nél!

2009. május 19.

Óriási közérdeklődéstől kísérve idén júliusban indítja útnak első járatát a Pet Airways amerikai légitársaság, amely a világon elsőként, kizárólag házi kedvencek szállításával foglalkozik. Vége a csomagtérben töltött gyötrelmes óráknak, mert a légitársaság eleddig példa nélkül álló, kimagasló szolgáltatást biztosít a hozzá forduló állattartók jószágai számára. Kutyák, macskák, madarak, görények, hüllők, stb első osztályú, biztonságos és kényelmes körülmények között, a gép utasterében elhelyezve tehetik meg a repülőutat. Menet közben adódó szükségleteik kielégítéséről pedig szakképzett személyzet gondoskodik.

A kezdeményezés az amerikai kisállattartók régi és jól ismert problémájára kínál megoldást. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy fiatal vállalkozás révén, a cég jelenleg még csak egyetlen légiútvonalat üzemeltet, ami az Egyesült Államok öt nagyobb városát köti össze New Yorktól Los Angelesig. 

Teljes cikk

Kitekintő: Görények Portugáliában

"Kitekintő" rovatunkban hazánkon túli görényes helyzetről, eseményekről, felhívásokról olvashattok. A téma ezúttal a vadászgörénytartás Portugáliában.

2009. máj. 12. 

Létezik egy ország Európában, ahol egész egyszerűen nem lehet görényt tartani. Pontosabban lehet, csak ezt törvény tiltja, és ha hatóság embere rajtakap, hogy vadászgörényt rejtegetsz a lakásodban, akkor bíróság elé állítanak törvényszegésért. Nem valószínű, hogy megúszod a rád kirótt tetemes pénzbírsággal – mert a görényedet lefoglalják, és alighanem elaltatják.

Ez az ország Ibéria gyöngyszeme, a vadregényes Portugália – valóban, a látszat néha csal. Sok huzavona után a portugál kormány 1999-ben megkülönbözetés nélkül és teljes körűen betiltatta a görénytartást és a görények kereskedelmi forgalmazását. Sőt, mintha ez önmagában nem lett volna elég, a rendelkezést kiterjesztette a vadászgörényeknek külföldről történő, hobbiállatként való behozatalára is. A jogszabály ma is hatályban van, és hiába protezsálnak ellene a görények állhatatos szerelmesei, az államapparátus makacsságával szemben – úgy tűnik – hasztalannak bizonyul minden próbálkozásuk. Megjegyezendő, hogy Portugália az egyetlen EU tagállam, ami ilyen vasszigorral szabályozza a görények hobbiállatként való tartását – máshol nem találunk erre példát.

Az ügy – állampolgári petíció formájában – megjárta az Európai Parlamentet, és az ifjabb generációból verbuválódott Európai Parlament Modell illetékes fórumait is. A nemzetközi felháborodás sem segített – a portugál hatóságok természetmegőrzési okokra hivatkozva lesöpörték az asztalról a Portugál Vadászgörény Klub folyamodványait. A jogrend hálójában vergődő görények helyzete ma is csaknem éppolyan kilátástalannak tűnik, mint tíz évvel ezelőtt.

A helyi vadászgörény klub álláspontja szerint azonban mégis felcsillant egy vékonyka reménysugár, hogy több, kudarccal végződött csörte után végre valahára legalizálják a vadászgörény-tartást az országban. 2009. választási év Ibéria csücskén; a politika, és a politikával hűbéri viszonyban levő államigazgatás ilyenkor sokkal engedékenyebb, nyájasabb, mint máskor. Erre apellálva, a Klub nemrégiben felhívást intézett az EU tagállamokban működő görényes szervezetekhez, hogy a külföldi görénytartók aktív támogatását kérve nemzetközi nyomást gyakoroljon az érintett portugál államigazgatási szervekre. Mi is reméljük, hogy a közösségi összefogás révén, hatályon kívül fogják helyezni a görényeket sújtó jogszabályokat. Teljes cikk

Aapep

Talált görény

Budapest

2009. máj. 18-án a 13. ker. Kárpát utcában találtak egy nőstény vadászgörényt. A gazdi jelentkezését a 06 30 513 78 39-es számon várjuk.

Nyári görényolimpia

Budapest

 2009. jún. 20-án, szombaton szeretettel várjuk a görény és görényolimpia rajongókat egy állati rendezvényre az AniVet Áruházba!

 

 

Bővebb info: klikk a képre

 

 

Elveszett Békés megyében...

Sajnos elvesztettem görényemet sétáltatás közben. Bézs színű,11 hónapos ivaros hím. ápolt, szép nagy példány. Ezúton szeretnék segítséget kérni a békési emberektől. Tel: 06/30/517-6490

2009. ápr. 9.

Vadászgörény fajtaismertető a Fressnapf-ban

Budapest

 A 2009. máj. 10-i Récsei Fressnapfban készült képek már láthatók a fotóalbumban !

A 2009. máj. 16-ra meghirdetetett pesterzsébeti Fressnapf-os program egy későbbi időpontban lesz megtartva. Megértéseteket köszönjük!

 

 

 

Elveszett/talált Budaörsön

Budapest

Április 2-án elszabadult két (tüzelő) vadas színű nőstény görény Budaörsön. Amikor a gazdi április 4-én reggel megnézte, hogy visszajöttek-e, egy nagy vadas színű hímet talált a helyükön. A hím szelíd, kézhez szoktatott. A nőstények ismertetőjegye, hogy az egyik egy kicsit harapósabb, elég nagy (egy lányhoz képest), és egy fehér csík fut le a nyakán, a másik normál testalkatú és hihetetlenül szelíd. Ha bárki látta, vagy netalántán megtalálta, hívja, vagy írjon a gazdinak: 06-70-519-02-99, aejyo8@gmail.com

Köszönet

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Dr. Jenei István állatorvosnak, aki a mentett állatainkat szponzorálja, segíti: műtéteiket végzi és oltja őket.

1237, Budapest Árvíz u 3.
Telefon: 283-7275

 

Támogatás a miskolci mentett vadászgörények részére

Miskolc

Dr. Orosz Iván állatorvos és szakember stábja eddigi támogatásán túl újabb segítséget ajánlott fel mentési csoportunk számára, a gazdátlan vadászgörények ellátási költségeinek enyhítésére.

Az ORI+MED Állatorvosi Rendelő vállalta, hogy a jelenleg Miskolcon örökbefogadásra váró görénykék - Szepi, Bálint, Manó és Szöszi - jelenleg esedékes ismétlő oltásait, vagy az esetleges ivartalanítását térítésmentesen biztosítják örökbefogadásukat követően, ezáltal is támogatva a Miskolci Vadászgörény Klubot, valamint azon gazdikat, akik az örökbefogadás mellett döntenek.

 

Köszönjük a felajánlott támogatást!

Miskolci Vadászgörény Klub

Megváltozott a számlaszámunk

Figyelem!

A Magyar Vadászgörény Klub új számlaszáma a következő:

Magyar Vadászgörény Klub
Raiffeisen Bank
12010855-00333467-00100005 

Kérünk mindenkit, hogy a régi számlaszámunkra a továbbiakban ne utaljanak pénzt. Köszönjük.

Elnökség 

Gyálon találtunk

Budapest

2009.03.31-én egy sötétvadas fiatal, kb. 1-1.5 éves leányzót. Nagyon ápolt és kézhez szokott, barátságos, játékos, nyugodt. Betegségre utaló jelet nem találtunk és a mi két görink is befogadta! Vigyázunk rá, de keressük a gazdiját. Tel.: 06-70-701-19-01 Elza

Új tagkedvezményes helyek

Budapest

Tagkedvezményt biztosító budapesti listánk két új hellyel bővült. A Non-stop állatkórház tagkártya felmutatásával 30 % kedvezményt biztosít a gazdiknak az állatorvosi ellátások árából.

Cím: 1183 Budapest, Ráday Gedeon u. 67.
Tel.: (1) 290 8970

Az AniVet Áruház 10-15 %-os kedvezményt ad minden (nemcsak vadászgörényes) termékre! Ketrecek, hordozók, pórázok, almok, játékok, tápok és vitaminok széles választékával várják a gazdikat!

Cím: 14. ker. Remény u. 42/A
Tel: (1) 38-38-138
Nyitvatartás: H-P 8.00-18.00, Sz 8.00-14.00

Kedves klubtag: A tagkártya legyártásához szükségünk van tőled 2 db igazolványképre (hagyományos papírformátumú). Ha még nem küldted el nekünk, és szeretnél tagkártyát, kérünk, pótold mielőbb a mulasztást. E-mailben küldött digitális fotókat is tudunk használni, ha megfelelő minőségűek. Az info@mvk-hu címre várjuk ezeket!

Születésnapi programok és akciók a Récsei Fressnapf áruházban!

Budapest

5 éves születésnapja alkalmából 2009. május 8-10. között állati programokkal és vásárlási kedvezményekkel várja a gazdikat és kedvenceiket a Récsi Center-ben található Fressnapf Áruház!

 • Minden 10.000 Ft értékű vásárlás után ajándék 1000 Ft értékű Fressnapf vásárlási utalvány
 • Premiere konzervek és száraz eledelek, illetve a MultiFit Biofresh alom 22-31 % kedvezménnyel kaphatók!

Május 8., Péntek:

15.30 órától: ismerkedés a Futrinka Egyesület munkájával és gazdikereső védenceivel!

Május 9., Szombat:

 • 10.00 - 14.00 óra között: örökbefogadó nap a Cicagazdikereső társaság szervezésében!
 • Récsei Center parkolójában 11.00-12.00 óra között: Cerberos Kutyaiskola bemutatója

Május 10., Vasárnap:

 • 9.00-11.30 óra között: Görény fajtaismertető a Magyar Vadászgörény Klub közreműködésével: tanácsadás-görénysimogató-görénykozmetika: fülpucolás, karomvágás

Minden görények részére kínált termék ezen a napon 10% kedvezménnyel kapható! 

 • 13.00 órától: ismerkedés a Futrinka Egyesület munkájával és gazdikereső védenceivel!

Talált görény Erdőkertesen

Budapest

2009 március 31. -én a ERDŐKERTESEN befogtak egy fiatal görényt. Kézhez szokott, viszonylag gondozott. Gazdája itt érdeklődhet: 06/70-555-0909

Népligetben találták...

Budapest

Népligetben találtak görényesek hordozó boxba bezárva, étlen-szomjan hagyva, közel 30 fokos melegben, bolhásan, hámmal egy fiatal bézs hím görényt! A gazdája jelentkezését NEM várjuk!

Köszönetnyilvánítás

 Ezúton köszönjük minden görény- és állatbarátnak, aki a görényekre gondolva idén nekünk ajánlotta fel jövedelemadó adóalapjának 1%-át.

 

 

 

 

Tatabányai görisek figyelem!

Ha szeretnétek társaságba járni, görényekkel és gazdikkal ismerkedni, Titeket is várnak szombatonként az esti sétákon. Az időpontot és a helyet illetően Szám Szilviát keressétek! Mail és MSN-cím: sylvie_89@citromail.hu, telefonszám: 20/293-4971, 34/316-486.

Görénysimogató Budaörsön

Budapest

Elszökött vadas hím Ónodon

Miskolc

2008. július 20-án elszökött 1 ivaros 6-7 hónapos vadas hím Ónodon. Az állat szelíd, oltott. Kérjük, hogy aki látta vagy befogta hívja az aggódó gazdit: Lukács Melinda, 20/253-1256.

Elveszett Ászár és Kisbér környékén Nikita

Pécs

a vadas (barna) szelíd görilány.Nyugodtan megfoghatja aki látja, nevére hallgat. A gazdik és a pajtásai nagyon várják haza.Aki látta vagy tud róla valamit kérjük jelentkezzen: 34/353-945 arkantal@gmail.com  20 /465-99-00

ISMÉT KOCSONYAFESZTIVÁL MISKOLCON!

Miskolc

2009. február 20.-22. között immár IX. alkalommal kerül megrendezésre a MISKOLCI KOCSONYAFESZTIVÁL. A sikerek alapján egyesületünk idén is meghívást kapott a zöld programokat szervező Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítványtól.

Febr. 21.-én (szombaton) 14 és 18 óra valamint 22.-én (vasánap) 10 és 14 óra között várunk minden kedves érdeklődőt a Szinva terasz mögötti Apeh parkolóban (Kandia u. 12-14.) a Zöld sátorba az alábbi programokkal:

 • vadászgörény­ játszóház;
 • göri kozmetikai tanácsadás;
 • élősködők elleni kezelés.

Amennyiben kedvencedet is magaddal hozod, úgy megkérünk, hogy az oltási könyv legyen nálad! A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény­ érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Könyvajánló

 A vadászgörény c. könyv - a Magyar Vadászgörény Klub ajánlásával

Minden alapvető dolog, amit a vadászgörényről tudni kell: a vásárlástól és a görényotthon berendezésétől kezdve, nevelésen, ápoláson át az egészségügyi kérdéseik és játékokig. Hasznos olvasmány leendő, kezdő, de gyakorló gazdiknak is!

Megvásárolható a könyvesboltokban és kedvezményes áron Klubunktól is. Bolti ára 2000 Ft, klubunknál 1500 Ft, Klubtagoknak 1200 Ft!

340 km egy görényért - Loren Gazdira lelt!

Budapest

Aki foglalkozott már állatok mentésével és örökbeadásával, tudja, hogy a kidobott, megunt, szerencsétlenül járt állatok sem egyformák. Vannak köztük hátrányos és még hátrányosabb helyzetűek, sötét és még sötétebb múlttal rendelkezők. Ilyenek az idősebb állatok (görények esetében a 4 évnél idősebbek), a testi fogyatékkal rendelkező állatok, az elhanyagolt és bántalmazott állatok, és vadászgörényeknél az albínók. Egy ilyen "hátrányos helyzetű" gazdátlan állatról szól az alábbi történet.

Loren, alias "Papírlány" nyáron került a Miskolci Vadászgörény Klubhoz. Nem egyedül érkezett, három albínó fiacskájával (Madártej, Pöcök és Dömper) együtt mondott le róla, az aki már minimum a harmadik gazdája volt. Egy kb. 2 éves görény esetében ez kétségkívül magas gazdiszám. És akkor még nem is említettük, hogy az utolsó gazdájához úgy került, hogy ő nem tudta Loren vemhes, így igencsak meglepődött, amikor észrevette a nem várt szaporulatot. A szüléstől és alomneveléstől legyengült papírvékony kismama és három kölyke Szabados Sára miskolci pótmamihoz került.

 Loren nagy jó "kislány" volt és az ma is. Sosem harapott, kedves, barátságos görény volt, és mindenkivel jól kijött a pótmaminál töltött fél alatt. Akkor mégis miért kellett ilyen sokat várnia? Szelíd volt, alomtiszta, az étkezés terén sem válogatós, mégsem kellett senkinek. Vajon miért? Mert albínó. Na és akkor? Az albínó görények talán betegesebbek színes társaiknál? Nem! Harapósabbak? Nem! Akkor mégis miért? "Mert csúnya a szemük! "Mert olyan ijesztőek!"

A fajgyűlölet és a sztereotíp beidegződések alól tehát az állatvédelem sem mentes? Úgy tűnik, nem. Itt is megvannak a kisebbségek, itt is van sok tévhit, ami ellen küzd a lelkes állatvédő, küzd míg erejéből telik, és reménykedik. Mi is így tettünk. Vártunk és hittük, hogy egyszer eljön majd az idő, és a gazdi Lorenért is. Mert megérdemli. Fél évet kellett várnunk, mire imáinkat és munkánkat siker koronázta.

December elején egy fiatal hölgy, Eva jelentkezett a Klubnál, hogy szeretne tőlünk görényt örökbe fogadni. Nem sok reményt fűztünk szándéka komolyságához, lévén Eva 340 kilométerről, a szlovéniai Mariborból írt, és tapasztalatunk szerint az érdeklődők néha még a szomszéd kerületből sem képesek meglátogatni egy-egy gazdira váró görényt, nemhogy egy szomszédos országból. A külföldre utazás is extra költséget ró az örökbefogadóra (útlevél, chip, oltás), nem beszélve a korábbi orvosi ellátások költségeiről, amit támogatók híján kénytelenek vagyunk elkérni.

Eva azonban hajthatatlan maradt. Hosszú levelezésbe kezdtünk a görénytartásról és az örökbefogadásról. Időközben maga is gazdi lett, ketrecvásárlás közben egy görénykére is bukkant, ám továbbra is szeretett volna egyet örökbe fogadni, "mert a görények társas lények és Felixnek pajtás kell!" Amikor szóba hoztuk Lorent, rögtön beleszeretett és fel sem merült benne, hogy ne akarja őt, mert albínó. Kezdtük hinni, hogy egyszer Loren is "Szerencsés" lesz, neki is lesz végre igazi Gazdija!

 2008. február 22-én Eva és édesapja Budapestre látogattak. Nem érdekelte őket a város, a nevezetességek, vagy a vásárlás, egyedül csak Loren. 340 kilométert és öt órát utaztak érte oda, majd ugyanennyit vissza. Nem gondolták, hogy ez sok Lorenért. Az ő szemükben ő A Legszebb Görény a világon. (Már persze Felix mellett.)

 

Köszönjük nekik, hogy örökbefogadási szándékukkal és tettükkel megmutatták mindenkinek, hogy az albínó görények is érnek annyit, mint színes társaik!

Köszönet illeti Szabados Sára befogadó gazdit, pótmamit, aki sajátjaként szerette Papírlányt, valamint Jobban Beátát, aki a levelezésben és a találkozó megszervezésében segített.

Hírek Lorenről: az első találkozás alkalmával eldőlt, hogy Loren a főnök. Felix kissé zokon vette a hirtelen hatalomátvételt, ám bánata nem tartott tovább fél napnál, másnap reggel ugyanis közös alvózsákban találta őket a Gazdi! :))

Video Lorenről és Felixről: http://www.youtube.com/watch?v=GS9qPC59340
Képek: http://picasaweb.google.com/Skardi4/FelixInLoren

Friss hírek Reményről - 2008. október 11.

Budapest

Pótmami beszámolóját a kis fehér "hendikepes" jegesmedvéről itt olvashatjátok!

Mindenkinek köszönjük az aggódást és támogatóinknak segítségüket!

Elveszett görény Miskolcon

2008. augusztus végén eltűnt Huba, egy vadas színű (fekete-fehér) 4 hónapos, fiú vadászgörény. Nagyon szelíd, nem harap, cuppogással hívható. Utoljára a Jókai lakótelepen látták embereket követni. Kérjük, aki bármi információt tud róla, esetleg befogadta, értesítsen! Nagyon hiányzik a családjának! A nyomra vezetőnek jutalom!
Tel: 06-20/586-8951 vagy 06-20/401-7725

Talált görény Miskolcon

2008. szeptember 8-án a Győri kapuban (Brigád utca) találtak egy vadas színű kislány vadászgörényt. Érdeklődni lehet a következő telefonszámon lehet: 06/20/586-89-51

Őszi helyzetjelentés a gazdátlan görik háza tájáról - egy árverés háttértörténete

Budapest

2008. szept. 9.

Egyesületünk 2005-ös megalakulása óta a harmadik nyár van mögöttünk. Ez az évszak általában kellemes asszociációkat ébreszt az emberekben: nyaralás, strandolás, napsütés, vidámság. Nem úgy az állatmenhelyet üzemeltető non-profit szervezetek és állatok befogadásával foglalkozó önkéntesek gondolataiban. Számukra nyár egészen mást jelent: az év legnehezebb hónapjait, amikor a befogadásra váró állatok száma a legmagasabb, az örökbefogadás iránti érdeklődés ezzel ellentétben viszont kisebb.

A meggondolatlanul vállalt tavaszi-nyári almok kölykeit "tenyésztőik" már nem tudják, nem kívánják tartani, ezért lemondanak róluk. Felnőnek az előző évi almok termékei is. A kiskutyákból, cicusokból, görénybabákból felnőtt, és ivarérett állatok lesznek, akikkel ha nem foglalkoztak eleget és megfelelően, a gazdi idegeire mennek neveletlen viselkedésükkel, vagy éppen a figyelemfelhívást szolgáló harapásukkal, rosszalkodásukkal. A végeredmény ugyanaz, mint az eladatlan kölykök esetében: megválnak tőlük.

Jobb esetben nem vízbe fojtják vagy szélnek eresztik őket, hanem felkeresnek egy állatmenhelyet. A menhelyek azonban még ősszel is zsúfoltak, a nem kívánt állatokat gyakran csak várólistára tudják felvenni. Anyagi erőforrások hiányában, egyesületünknek még csak menhelye sincs, három éve folyamatosan ún. ideiglenes befogadóknál, "pótmamiknál" helyezzük el a mentett vadászgörényeket. Jelenleg minden pótmaminknál van legalább egy görény, így nálunk most is "telt ház" van.

A nyári görénykidobási szezon és az örökbefogadási holtszezon a mentés-örökbeadás kasszán is érezteti hatását. Az amúgy sem rózsás helyzetet tovább rontja az olyan beteg állatok érkezése, mint amilyen Remi , vagy az a tény, hogy a bekerülő görények többsége ivaros és oltatlan. Néhány kedves felajánlónak köszönhetően úgy döntöttünk, hogy árverést hirdetünk, és a befolyt összeggel a gazdátlan vadászgörények ellátásának terheit próbáljuk enyhíteni. 2008. szeptember 12-én déltől lehet licitálni pl. görényes képre, álomfüggőágyra, és más használati ill. ajándéktárgyakra.

Miskolci hírek

Kedves Gazdik!

Az év utolsó találkozója 2008.12.14 - én vasárnap du. 14 órától lesz megtartva, melyre szeretettel várunk minden gazdit és görénykét! :)

Elkészült a honlapunkon és köremailben egyaránt meghírdetett Miskolci Makogó hírújság, melyet a találkozón lehet átvenni. Az újságot a klub tagjainak ingyen, az érdeklődők részére pedig 200 Ft-ért tudjuk biztosítani.

A Karácsonyi Ünnepekre készülve a görénykékre is gondoltunk egy kedves kis ajándék csomaggal, mely az alábbiakat tartalmazza:

 • alvózsák, vagy függőágy (igény szerint)
 • száraz hal
 • cicatej
 • csörgős játék

Az ajándékcsomag megrendelhető a miskolc@mvk.hu e-mail címen
2008.12.14-ig, vagy a találkozón személyesen. Ára 1500 Ft.

2009. évi tagkártyákat szeretnénk már az év elején, januárban elkészíteni, hogy a gazdik minél hamarabb igénybe tudják venni a klub által biztosított kedvezményeket. A tagdíj befizetésére - 3 000 Ft/év - a találkozón is lehetőség lesz. A tagdíjjal többek között a kirakott, megunt állatkák ellátásához nyújtasz segítséget.

Miskolci Vadászgörény Klub

Talált göri Budapesten!

Budapest

2008. október 15.-én esti órákban a 11.kerületben Gazdagrét mellett egy építkezésen találtak egy vadas színű görényt. Eredeti gazdi jelentkezését várjuk a következő telefonszámon: 0670/555-0909

Találtak Budafokon

Budapest

a Hittérítő utcánál egy fiatal hím görényt 2008.09.14-én.

Csak a valódi gazdi jelentkezését várjuk az alábbi elérhetőségen: greylupus@upcmail.hu vagy a 06-70/22-33-417 telefonszámon.

Találkozó Miskolcon!

Miskolc

Vadászgörény találkozót tartunk 2008.11.09 -án (vasárnap) 14.00 órától Miskolcon a Népkertben. Mindenkit szeretettel várunk!

Eső esetén a találkozó elmarad!

Megkérünk, hogy a rendezvényre csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Pécsett találtak

Pécs

Egy lány görit,gazdája jelentkezhet érte Szeberényi Krisztánál: hétköznap 5után a 20/486-06-47 es számon vagy a pecs@mvk.hu email címen.

Vadászgörény találkozó!

Miskolc

Vadászgörény találkozót tartunk 2008.10.26 -án (vasárnap) 14.00 órától Miskolcon a Népkertben. Mindenkit szeretettel várunk!

Eső esetén a találkozó elmarad!

Megkérünk, hogy a rendezvényre csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

HÉTVÉGI PROGRAMAJÁNLÓ - Vadásznap görényekkel

2008. október 18-18. 10.00-18.00, Gödöllő, Királyi Kastély

Első alkalommal, hagyományteremető szándékkal kerül megrendezésre a Gödöllői Vadásznap, melyre egyesületünk is meghívást kapott.

Programajánlat: gyermek és felnőtt színházi előadások, vadászruha-bemutató, koncertek, íjászbemutató, solymászbemutató, vadászkutya-bemutatók, trófeakiállítás, szarvashívás bőgőkürttel, kézművesek, iparművészek vadászati témájú vására, íjászverseny, kézműves foglalkozások, vadászat-kalandpark, íjásztatás, vadászgörény simogató, múzeumi „vadászat,” parktúra, filmvetítés, hintózási lehetőség a Kastélyparkban, vadból készült ételek, kürtőskalács

A rendezvény fővédnöke: Ambrózy Árpád, a Magyar Vadászíjász Egyesület elnöke

A napközbeni szabadtéri programok ingyenesen látogathatók.
A Kastélymúzeum, a Királydombi Pavilon, a XX. századi kiállítás, valamint a parktúra belépőjegy köteles.

Információ és jegyértékesítés:
Gödöllői Királyi Kastély, Tel: (28) 410-124, (28) 420-588, Fax: (28) 422-077
E-mail: informacio@kiralyikastely.hu Honlap: www.kiralyikastely.hu

A Kastély megközelítése:

Autóval: M3-as autópálya vagy 3-as főút
HÉV-vel: Bp. Örs vezér térről (Gödöllő, Szabadság tér megálló)
Vonattal: Bp. Keleti pályaudvarról
Autóbusszal: Stadionok pályaudvarról

KÉRJÜK KIZÁRÓLAG EGÉSZSÉGES ÉS OLTOTT VADÁSZGÖRÉNYT HOZZ MAGADDAL ÉS AZ OLTÁSI KÖNYV IS LEGYEN NÁLAD!

Kóborló görik Miskolcon!

Miskolc

Két vadászgörény­t láttak az Avason a Platán és a Jezsuita Gimnázium környékén kóborolni. A lakók elmondása szerint egy nagyobb és egy kisebb testű (valószínűleg hím és nőstény) állatkáról van szó.

Kérjük, ha valaki látná őket, jelezze felénk, hogy milyen időpontban, pontosan merre kóborolnak, így lehetőségünk lesz befogni az állatokat.

Elérhetőségek:      20/429-4860, 70/290-4696     miskolc@mvk.hu

Ezek a görik - miután háziállatokról van szó – nem képesek a természetben megélni, elegendő táplálék megszerzésére, vadászatra! 

Éhen fognak halni, a hőségtől pusztulnak el, kóbor kutyák tépik szét  vagy autó üti el őket.

Amennyiben lehetőségetek van rá, csatlakozzatok hozzánk esti göri sétáltatásra, hátha sikerülne látni, illetve befogni őket.

Köszönjük!

Miskolci Vadászgörény­ Klub

Vadászgörény találkozó Miskolcon

Kedves Gazdik és Görik!

Vadászgörény találkozó lesz 2008.10.12 - én (vasárnap) 14.00 órától
Miskolcon a Népkertben. Mindenkit szeretettel várunk!


Eső esetén a találkozó elmarad!

Megkérünk, hogy a rendezvényre csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Állatok világnapja a Rex Állatszigetén

Budapest

Október 5-én 10-16 óráig!

Lakner bácsi gyermekszínháza * Lucky Boys * Ricsi bohóc * Huzella Péter * Agility bemutató * Munka- és rendőrkutya bemutató * kutyaszépségverseny * huszárbemutató * lovaglás * állatolimpa * tombola * arcfestés * lufihajtogatás * trambulin * kézműves foglalkozások és természetesen vadászgörények!

A szokásos görénykozmetikával és tanácsadással várjuk az érdeklődőket.

A belépés díjtalan!

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés
: tömegközelekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre.

Állatvédelmi rendezvény a Vajdahunyad várban

Budapest

2008. október 5. (vasárnap) 12.30-tól  

Az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett felvonulás után borkóstolóval egybekötött állatvédelmi rendezvény lesz a Vajdahunyad várban; a belépőjegyekből befolyt összeggel a szervezők a Noé alapítvány MiniMenhely-részlegét támogathatják.

Helyszín: Vajdahunyad vára - Román épület nagy Tanácsterem –Jáki kápolna mellett (Budapest XIV. kerületében, a Városligeti-tó ún. Széchenyi-szigetén)

A belépőjegy 1500 Ft.
A szervezők kérik, hogy (az étel-italmennyiség kiszámításához) lehetőség szerint jelezzék előre részvételüket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Telefon: 06-20/983-4743
E-mail: gellai932@t-online.hu

 • Programok:
  12.30-tól borkóstoló (a balatonlellei Bujdosó Pincészet - www.bujdoso.com  - borai, zsíros kenyér).
 • 13.00-tól előadások

Kiállítás Brnoban

A Cseh Vadászgörény Tenyésztők és Kedvelők Klubja szeretettel meghív mindenkit a 2008 október 4-ei Első Nemzetközi Vadászgörény Kiállításra Brnoba.

Helyszín: Středisko volného času Lužánky, Lidická 50, 658 12 Brno

Belépés: 7.30-tól.

Bírók: Beverley és Keith Redden

Kategóriák: ivaros hím, ivaros nőstény, ivartalan hím, ivartalan nőstény, kölyök - az első négy kategóriában szín szerinti bontásban.

Nevezési díj: 12 EUR/görény, klubtagoknak 10 EUR/görény
Belépőjegy: felnőtt: 2EUR, gyermek: 1EUR, klubtagoknak ingyenes!

 

Hírek Remiről!!! - 2008. aug. 22.

Budapest


Kedves gazdik és görénybarátok. Elnézést kérünk, amiért az elmúlt hetekben nem tudtunk rendszeresen jelentkezni Remény-hírekkel. A "nyári görénykidobási szezon" közepén vagyunk, telt ház van, minden pótmamink és segítőnk leterhelt, kevés energiánk van irogatni. Kérünk, ha tehetitek, segítsetek nekünk tárgyadományokkal (egy kis táppal, vitaminokkal, hússal) vagy akár azzal, hogy ismerőseitek körében népszerűsítitek az örökbefogadást. Nagyon sok kedves, szelíd görény várja nálunk a gazdit!

Remiről részletesen itt olvashattok 

Pécsújhegyen eltűnt

Pécs

Egy göri szeptember 22-én, aki megtalálja kérjük jelentkezzen Szeberényi Krisztánál: pecs@mvk.hu, 20/486-06-47

V. Gödöllői állatvédelmi nap

Budapest

2008. szept. 28. 10.00-13.00
Helyszín: Alsópark (a Kastéllyal szemben)

Programok:

 • A Fővárosi Állat- és Növénykert bemutatója
 • Vadászgörény simogató, tanácsadás, görénykozmetika
 • Háztáji állatok bemutatója és kiállítása
 • Keverék és fajtiszta kutyaszépségverseny
 • Kutyabemutatók
 • Vad- és kisállatsimogató
 • Fellép: Hevesi Tamás

Sztárvendégek:
Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész
Czigány Ildikó – Boeing 747 első női pilóta
Simics Judit - olimpiai ezüstérmes kézilabdázó
ÉvaSzűcs Lajos – olimpiai bajnok labdarúgó

Védnökök:
Dr. Gémesi György - Gödöllő polgármestere
Dr. Nánási Éva -Gödöllő címzetes főjegyzője

A rendezvény látogatása ingyenes, de az állatok részére 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolás szükséges!

Találkozó Miskolcon!

Miskolc

Vadászgörény találkozó 2008.09.28 - án (vasárnap) 14.00 órától Miskolcon a Népkertben. Mindenkit szeretettel várunk!

Eső esetén a találkozó elmarad!

Megkérünk, hogy a rendezvényre csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Megújultunk!

Kedves klubtagok, Gazdik és görénybarátok!

Klubunk az elmúlt időszakban átalakuláson ment ill. megy még mindig keresztül, így a cím több okból is igaz. 2008. június 14-én került sor az éves és tisztújító közgyűlésre, ahol a jelenlevő 12 rendes tagból 12 tag szavazott Jobban Beátának bizalmat a következő évre, mint a klub vezetője. Gasparin Balázs, aki az elmúlt három évben volt a klub elnöke, a továbbiakban, mint elnökségi tag segíti munkánkat. Zentai Bernadett szintén mint elnökségi tag és mint a mentés-örökbeadás csoport vezetője vesz részt klubunk vezetésében. Bemutatkozásukat hamarosan itt olvashatjátok.

Az átalakulás honlapunkon is észlelhető, sok újdonsággal, új szolgáltatásokkal és cikkekkel bővültünk. A göris társasági életet segítendő, új rovattal jelentkezünk, melyben az aktuális sétákról, találkozókról informálódhattok. Megkezdtük egy görényes linkgyűjtemény építését, melynek bővítéséhez várjuk ajánlásaitokat. Örökbefogadási híradónkban a korábban örökbeadott görényeinkről hallhattok. Bemutatjuk partnereinket, és vadászgörények tartásáról szóló cikkeink is gyarapodtak. Olvashattok a görényes fogástechnikákról, nyári tudnivalókról, de jogi információkat is találtok.

Jó olvasgatást kívánunk és várjuk az észrevételeket és ötleteiket, hogyan lehetnénk még jobbak! (Elérhetőség: info@mvk.hu, MVK 1330 Bp., Pf. 75.)


Görények helyzete az állatkereskedésekben

Az utóbbi hónapokban többen is megkeresték Klubunkat a kisállat-kereskedésekben uralkodó állapotok miatt. Többen kifogásolták a görények tartásának körülményeit, és arra kértek minket, hogy ha tudunk, tegyünk ez ellen valamit. Egyesületünk együttműködésben a Magyar Csincsilla Klubbal úgy határozott, hogy kampányt indít a kereskedésekben tartott állatok érdekében, melyben számítunk a Ti segítségetekre is. Egyrészt szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy hogyan segíthettek fellépni a görények érdekében, másrészt szeretnénk tanácsot is adni a kereskedéseknek a helyes görénytartás módjáról.

Bővebben >>  

Nyolcadik állatbarát nyílt nap

Budapest

2008. szeptember 27. szombat 10.00-16.00
Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar, 7. ker. István u. 2.

A Felelős Állatbarátok Egyesülete idén is megrendezi a Nyílt napot, melyre Klubunk is meghívást kapott. Görénysimogatóval, tanácsadással, gazdira váró görikkel és ügyességi versenyekkel várjuk a göriket, gazdikat és a görények iránt érdeklő állatbarátokat.

Ízelítő a programokból: állatsimogatók, kutyabemutatók, ismeretterjesztő előadások, állatorvosi szaktanácsadás, kisállatklinika bemutatása (csoportos körbevezetés).

Bővebb info: www.hazikedvencek.hu

HA GÖRÉNYEDET IS SZERETNÉD HOZNI, HOZZ MAGADDAL 3 NAPNÁL NEM RÉGEBBI EGÉSZSÉGÜGYI IGAZOLÁST!

Licitálj a gazdátlan vadászgörények segítésére!

Panka, Tamlin, Lilu, Manó és a többi görény a Te segítségedre vár!

A Magyar Vadászgörény Klub 2008. szeptember 12-től internetes árverést hirdet. Görényes ajándék és használati tárgyak kerülnek virtuális kalapácsunk alá, hogy a befolyt összeggel a miskolci, pécsi és budapesti csoportjainknál levő kitett, megunt görények mentését segíthessük. A bemutatott tárgyakért egy héten keresztül lehet versengeni az aktuális fórumokon.

Ha szeretnél csatlakozni az árverésre tárgyat felajánlók táborához, a menhely@mvk.hu címen vagy a 06 30 513 78 39-es számon várjuk jelentkezésed!

Köszönjük eddigi támogatóinknak felajánlásaikat!

Felajánlott tárgyak

 

Tündér görényekkel c. kép - LICITÁLOK!

Felajánló: Bihary Orsolya

Olaj vásznon, fa keretben

 

 

 

 

 

 

 Schleich görényke - LICITÁLOK!

Felajánló: Dorogi Fruzsina

Gumírozott, kézzel festett, élethű.
Mérete: 7x3 cm

 

 

Rózsaszín sétáltató szett - LICITÁLOK!

1 db rózsaszín Gamlina hám 2 méretben, rózsaszínű
+1 db 3 méteres flexi póráz, szintén rózsaszínű. A póráz szalagos, és maga a szalag is rózsaszínű! :)

Felajánló: Görényesek Baráti Társasága

 

 Női póló - LICITÁLOK!

L-es méretű, V-nyakú, fekete színű, rávarrt görény mintával. A minta patchwork technikával készült.

Felajánló: Görényesek Baráti Társasága

 

 

 

 

 

 

"Álomfüggőágy" - LICITÁLOK!

Egy függőágy teljesen a Te elképzeléseid és görényeid igényei alapján. Az általad választott színben, fazonban és méretben.

Felajánló: Dorogi Fruzsina

 

 Névre szóló póráz- és oltásikönyv tartó - LICITÁLOK!

Görénye(i)d nevével ellátott, a Te kérésed alapján készített két fakkos tartó.

Felajánló: Jobban Beáta

 

 

 

Elveszett Budapesten a 14. kerületben

Budapest

2008. aug. 27-én elveszett egy 3 éves, ivartalan, sötétvadas hím a 14. kerület, Szentmihályi útról. A görény oltott, harap, csipked, nagyon eleven, de mivel a 2. emeletről ugrott ki, elképzelhető, hogy sérülései lehetnek. Kérjük, aki megtalálta, vagy bármit tud róla, jelentkezzen a 30/430-55-65 számon vagy a venal.mail@gmail.com címen.

Elveszett Vácszentlászlón

Budapest

2008.07.05.-én Vácszentlászlón eltűnt egy 2 hónapos albínó nőstény görény. Ha látta valaki, vagy megtalálta kérjük, értesítse a
gazdit a 06-30-209-6479-es telefonszámon

Talált görény Budapesten

Budapest

2008. július 12-én reggel Budapesten a IV. kerület Rózsa utca 11-13 környékén találtak egy vadas, ivartalan, hím vadászgörényt. A gazdi jelentkezését a 06-30-384-5000 telefonszámon vagy a h_rea@freemail.hu ill. hanrea@gmail.com e-mail címen várják!

Elveszett két nőstény görény

Budapest

2008. június 30-án elszökött két nőstény vadászgörény a IX. kerületben az Ecseri útról. Mandula, vadas színű, ismertetőjele, hogy a hátán most nő a szőre. Lili sötétvadas, és tüzel. Mindketten nagyon barátságosak, emberekhez vannak szokva. Kérjük, aki látta vagy befogta őket, értesítse a a gazdit: 70/773-38-42 vagy no1pierre@freemail.hu

Nyári szünet

Budapest

Tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy július és augusztus hónapokban a nyári meleg miatt "Rexes" Klubnapjaink szünetelnek.

Itt hívjuk fel a figyelmeteket arra, hogy a forró nyári napokon fokozottan ügyeljetek görényetek egészségére és nap közben ne sétáltassátok őket. Bővebben a miértekről és a fontos nyári tudnivalókról itt olvashattok.


Szökésveszély, avagy kedves Gazdik, vigyázzatok!

A híreket és az internetet böngészve is látható, hogy rengeteg az eltűnt, elveszett vadászgörény. Úgy tűnik nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a görények nagyon kíváncsi és nagyon szökős állatok, ráadásul nyár lévén az ivaros állatokban megnő a pártalálási, a szabadság utáni vágy.

Kedves gazdik! Kérünk Titeket, olvassátok el ezt a cikket és fogadjátok meg a benne leírtakat, hogy még sokáig örülhessetek görényeiteknek!

Talált göri Ongán

Miskolc

Ongán találtak egy vadászgörény­t. A gazdi a 30/676-9951-es telefonszámon érdeklődhet.

Örökbefogadási híradó - 2008 június

Budapest

Terveink szerint a jövőben rendszeresen jelentkezünk beszámolókkal a már örökbeadott "Szerencsés" görényekről. Örökbefogadási híradónk első számában Szamiról, Albiról, Lujzi mamáról, Ozzyról, Orlandóról, Filipporól, Cucuról és Szutyokról olvashattok. Elolvasom

Továbbra is szeretettel várjuk a gazdik leveleit, írásait, fotóit, amelyeket engedélyükkel, a honlapon is megjelentetünk.

Nyárbúcsúztató görény-party

Budapest

 Szeretnél többet tudni a vadászgörényekről?
Talán Neked is van?

Még nincs, de már tervezed?

Itt a helyed:

2008. augusztus 23-án 9-13 óráig, az ANIVET áruházban (14. ker. Remény u. 42/a)

Programok:
 • Görénysimogató
 • Játszóház két- és négylábúaknak
 • Göris tanácsadás
 • Állatorvosi előadás az élősködőkről (kutyus és cica gazdikat is szívesen látunk!)

Kedvencedet is magaddal hozhatod!!! Kérünk az oltási könyv legyen nálad, valamint a tüzelő, vemhes, szoptatós nőstényeket és oltatlan kölyköket ne hozz magaddal. Köszönjük!

Talált görény Budakeszin

Budapest

2008. június 23-án Budakeszin találtak egy nőstény vadászgörényt. Gazdája ezen a számon jelentkezhet: 06/30/986-27-64

Pécsett találtak

Pécs

2008. augusztus 8-án egy albínó görit. Gazdija jelentkezhet Szeberényi Krisztinánál: 20/486-06-47   pecs@mvk.hu

Ismeretterjesztő- és bírói képzés indul!

2008. június

A Magyar Vadászgörény Klub vadászgörényekről szóló ismeretterjesztő képzést, valamint bírói képzést szervez.

Témák: vadászgörény anatómia és élettan, általános genetika, állattenyésztés, szaporodásbiológia. (A bírói képzésben ezek gyakorlati oktatással egészülnek ki.)

Az elméleti képzést mindenkinek ajánljuk, aki szeretné bővíteni vadászgörényes ismereteit.

A jelentkezés feltételei elméleti képzésre:

 • szükséges iskolai végzettség: érettségi
 • min. 18. éves kor, bírói képzésnél 25. éves kor
 • bíró képzésre való jelentkezés esetén legalább három alom felnevelése

A képzés ideje: július, augusztus, (négy héten át, hetente egyszer egy hétvégi napon, bírói képzésnél további hétvégi gyakorlatok)
Ha csak bizonyos témák érdekelnek, arra is van lehetőség, hogy csak egy-egy kiválasztot előadást hallgass meg.
Az elméleti képzés díja 25-35.000 Ft (létszámtól függően) - Klubtagoknak kedvezményes ár!!!

Jelentkezés és bővebb információ az info@mvk.hu címen kérhető.

Talált görény Budapesten a 21. kerületben

Budapest

2008. június 16-án hajnali fél 1-kor találtak egy hím görényt Budapesten a 21. kerületben, a Tarpataki utcában. Nagyon kezes, nem harap, még fiatal lehet. Elég
duci. Keressük a gazdáját. Telefon: 276-8147

Közgyűlés 2008. augusztus 9-én

Tisztelt Klubtagok!

A Magyar Vadászgörény Klub 2008. augusztus 9-én 8.30 órától közgyűlést tart. Számítunk megjelenésetekre. A meghívó szövege

Elveszett göri Orfűn

Pécs

Május 12-én egy vadas fiú göri elveszett.Jónás névre talán hallgat. Ha valaki tud róla valamit kérjük jelentkezzen: 20/486-06-47, pecs@mvk.hu


Talált görény Érden

Budapest

2008. május idusán Érden a Fehér autómosó előtt találtak egy albínó hím görényt.
Gazdája a köv. számon érdeklődhet:06/20/808-05-35

Talált görény Fóton

2008. június 9-én találtak egy vadászgörényt Fóton.  A gazdája a 06 70 555 07 07-es számon jelentkezhet.

Pécsi görisek figyelem!

Pécs

Ismét sétálunk a Béke parkban szerdán ( július 23.) este 19:30tól. Reméljük nem esik az eső, ha mégis, akkor elmarad a dolog.
Mindenkit szerettel várunk:)

Elveszett görény Nyíregyháza környékén

2008. május 29-én Nyíregyháza-Kistelekiszőlőből elveszett egy kb.5 éves albínó ivaros hím göri. Nagyon szelíd, emberekkel barátságos, de más állatokkal nem igazán jön ki.
Kérjük a megtalálót, vagy aki tud valamit róla, jelentkezzen: 30/579-94-90

Talált görény Gödöllőn

Budapest

2008. május 27-én este találtak egy fiatal, vadas színű görényt. Az állat sajnos
sebesült. Várjuk a gazdi jelentkezését: 06 20 806 0198

Talált görény a 17. kerületben

Budapest

A 17. kerületben találtak egy szelíd, kedves, hímgörényt. Gazdája itt jelentkezhet: 06 70 555-0909

Elveszett görény Pátyon

Budapest

2008. május 23-án, pénteken eltűnt egy sötétvadas, ivartalanított hímgöri Pátyon. A göri szelíd, bár néha csipked. Kérjük a becsületes megtalálót, vagy aki bármit tud a göriről, jelezze az alábbi elérhetőségeken:
Telefon: 70/243-4786
E-mail: tunderboszi@citromail.hu

Talált görény Piliscsabán

Budapest

2008. május 11-én találtak egy vadas színű görényt Piliscsabán. A gazdi jelentkezését a köv- tel.számon várják: 06 26 374 942

Talált görény Budapesten

Budapest

2008. május 9-én a VI. kerületben találtak egy vadas hímgörényt. A gazdi jelentkezését a 06 70 314 15 82-es számon várják!

Elveszett Budapesten

Budapest

2008. március 30-án a hajnali órákban Kispesten, a 68-as busz vonalán megszökött egy 2 éves albínó nőstény. Ismertető jegyei: a nyakán hátul egy szőrtelen folt és tüzel.
A megtalálót kérjük, hívja a 06/70/233-29-30-as számot.

Talált görény Budapesten

Budapest

2008. április 30-án találtak a pesterzsébeti Tesco parkolójában egy vadas színű nőstény görényt. Gazdája itt jelentkezhet: 06 20 320 45 26 Bihari Orsolya.

Elveszett Budapesten a 14. kerületben

Budapest

2008. június 29-én elveszett a 14. kerület Öv utcából egy világos vadas színű ivartalan hímgörény. Csoki névre hallgat. 

Kérjük, aki látta, vagy befogta,  értesítse a gazdit: guthkrisztina@freemail.hu

Pécsett talált göri

Pécs

Kertvárosban találtak egy fiatal hím görit 2008.06.24-én. gazdija jelentkezhet érte: Szeberényi Krisztánál pecs@mvk.hu, 20/486-06-47

Elveszett göri Csépán

Pécs

Lidi egy 2 éves vadas színű tüzelő nőstény. Május 10-én tűnt el. Szelíd.
A gazdija nagyon várja haza. :(
Elérhetőségek: poszke@citromail.hu
0630/623-58-98

Nyilatkozat

Budapest

Gasparin Balázs, mint a Magyar Vadászgörény Klub elnöke, a következő nyilatkozatot teszem közzé.

Az elmúlt időszakban a Klub néhány olyan tagja, aki a Klub célkitűzéseivel, elveivel nem volt képes azonosulni, önmagát a Klub vezetőségének kijelölve viselkedésével megzavarta a Klub működését. Mivel a helyzet ellehetetlenült, ezért a továbbiakban nem hagyhatom, hogy kisstílű hatalmi szórakozásaikkal egy 3 éves múlttal rendelkező, köztiszteletben álló szervezetnek további károkat okozzanak. Teljes cikk

Közgyűlés 2008. június 14-én

Tisztelt Klubtagok! 

A Magyar Vadászgörény Klub 2008. június 14-én 10 órától éves tisztújító közgyűlést tart. Számítunk megjelenésetekre.
A meghívó szövege

 

Talált görény Vecsésen

2008. márciusában találtak egy ivaros vadas hímgörényt a Tesco parkolójában. A gazdi a 30/956-85-44-es számon érdeklődhet felőle.

Felhívás

Budapest

Kérjük, akinek a tulajdonában, vagy az ismeretségi körében van valakinek élvefogó csapdája és pár napra tudná nélkülözni, jelentkezzen a 70/555 07 07-es vagy a 30/513 78 39-es számon. Egy kóbor görényt próbálunk befogni napok óta, de nagyon fél, pár méternél nem mer közelebb jönni.

Köszönjük! 

Elveszett Mosonmagyaróváron

2008. május 25-ről 26-ra virradó éjszaka elveszett Mosonmagyaróváron a Mosonyi Mihály utcából egy feketevadas, 4,5 hónapos hím göri. Az aggódó gazdik várják nagyon haza.
Kérjük, hogy a becsületes megtaláló, vagy aki bármit tud a göriről jelezze az alábbi elérhetőségen: 06-30/2090422"

Találkozó Miskolcon!

Miskolc

Göritali Miskolcon május 25-án vasárnap 18 órától. Találkozzunk ismét a Népkertben a szökőkút mellett!

Szívesen látunk Téged is a göriddel, ám megkérünk, hogy csak oltott görény­t hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény­ érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Szja 1% - 2008-tól a görényeknek is adható

 1997 óta minden magyar adózó állampolgárnak lehetősége van, arra hogy a személyi jövedelemadó adóalapjának 1%-át felajánlja egy civil szervezetnek, illetve másik 1%-át valamelyik egyház részére. Az 1 %-ból csak olyan szervezetek részesülhetnek, amelyek legalább két éve bírósági bejegyzés alatt állnak. A Magyar Vadászgörény Klub életében ez 2007 októberében következett be, így 2008-tól mi is tudunk 1%-os felajánlásokat fogadni.

Adószámunk: 18187410-1-42

 • A rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje minden adómegállapítási mód esetén május 20!
 • A személyi jövedelemadó bevallásával együtt a nyomtatványgarnitúra részét képező "perforált" íven tudsz nyilatkozni (külön-külön nyilatkozat van a két különböző 1%-nak). Figyelem! Az ívet majd az adóhatóság választja le a perforálás mentén, neked nem kell letépned és külön borítékba tenned!
 • Fontos! Ha az adóbevallás leadásakor nem rendelkeztél az szja 1%-ról, később is lehetőséged van erre (egészen a végső határidőig, azaz május 20-ig). Hogyan: postai úton (lezárt, adóazonosító jeleddel ellátott ÉS a ragasztott felületre átnyúlóan saját kezűleg aláírt borítékban!), vagy elektronikus formában. Ha a postai utat választod, használhatod a le nem adott "perforált ívet" vagy a honlapunkról letölthető rendelkező nyilatkozatot:

Letöltés .rtf formátumban
Letöltés .pdf formátumban

További általános info az 1%-ról

Talált görény Budapesten a Camponánál

Budapest

2008. március 1-én találtak egy albínó ivaros hímgörényt. A gazdája a 06 70 555 09 09-es számon jelentkezhet érte.

Vadászgörény kiállítás Miskolcon - Új infók!

2008. április 27. Miskolc

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének meghívására Klubunk vadászgörény kiállítást tart. Görénysimogatóval, tanácsadással, görénykozmetikával és szépségversennyel várjuk az érdeklődőket!

A szépségverseny időponja: 2008. április 27. VASÁRNAP! Az eredetileg szombatra meghirdetett versenyt azért voltunk kénytelenek áttenni vasárnapra, mert április 26. szombat munkanap lesz (máj. 1. miatt). Természetesen a nevezések vasárnapra is érvényesek. Ha mégsem tudsz vasárnap jönni a versenyre, természetesen visszafizetjük neked a nevezési díjat! További információk

 A szépségverseny (a Best in Show és a reserve Best in Show görények) fődíja az Androméda Travel Kft. támogatásának köszönhetően:

2 fő részére egy hetes szálláslehetőség Görögországban!

Figyelem! A kiállítás területére csak érvényes oltásokkal és 3 napnál nem régebbi 
Egészségügyi igazolással vihetők be vadászgörények!
A tervezett görényolimpiát biztonsági okokból nem tudjuk megtartani. A jelenlevő nagy létszámú kutya miatt így is kérünk minden gazdit, hogy fokozottan ügyeljen görénye biztonságára!

Pécsi kirándulás

Pécs

2008. április 27-én

A Remete réten, délelőtt 10től estig. Lehet nyársalni, grillezni, ki mit szeret...és görit sétáltatni az erdőben. Szeretettel várunk mindenkit, a tavalyi nagyon jól sikerült. Infók Szeberényi Krisztinától: 20/486-06-47, pecs@mvk.hu

Tavaszi kisállat kiállítás a Rózsa Művelődési Házban

Budapest

A négy magyar klub közös kiállítása!

Rózsa Művelődési Ház (1181 Budapest, Városház u. 1-3.)
2008. április 13. (vasárnap) 10-17 óráig

Figyelem! A hatályos jogszabályok értelmében állatokat csak 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolással lehet behozni!

Résztvevők:
Magyar Csincsilla Klub
Magyar Kisrágcsáló Klub
Magyar Tengerimalac Klub
Magyar Vadászgörény Klub

Programok:

 • tengerimalacok: bírálatos kiállítás fajtatiszta és kedvenc malacoknak,
 • mind a négy klub tenyésztői tanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére,
 • görénykozmetika: segítség karomvágásban és fülpucolásban
 • hasznos termékek árusítása kedvenceinknek - az MVK bolt is jelen lesz!

Jegyárak:

 • nyugdíjas- és diákjegy (diákigazolvánnyal): 200 Ft
 • felnőtt jegy: 400 Ft
 • A Magyar Vadászgörény Klub tagjai ingyenes belépésre jogosultak!(Tagkártyád felmutatásával ill. a bejáratnál levő taglista alapján tudsz majd bejutni.)

Pár szót a plágiumról

Mi az a plágium? Nem, kedves olvasó, nem egy újfajta görénytáp, nem is görényekkel kapcsolatos szakkifejezés. Vagy mégis?

Plágium annyit tesz lopás. Mint tudjuk, a görények közismerten nagy tolvajok, imádnak ellopni mindent, ami színes, szagos, csörög, zörög, kicsi és nagy, mozdítható vagy éppen mozdíthatatlan. Minél inkább tiltott, annál kívánatosabb. Míg azonban a görényektől normális, sőt néha kimondottan mulatságos, ahogy kérdezés nélkül eltulajdonítják azt, ami Nem! Nem!!! és NEEEEM!!! az övék, a kétlábúak esetében ez se nem normális, se nem mulatságos.

A közhiedelemmel ellentétben lopni nemcsak radírt, papucsot, avagy pénzt, értéktárgyakat és autót lehet (pontosabban szólva, nem lehet, csak egyesek fittyet hányak a szabályokra). Lopni szellemi termékeket, így például különböző írásokat, képeket, és fotókat is lehetséges. Mi kell hozzá? Egy cikk, amit valahol olvastál, ami megtetszett, és amit aztán saját honlapodra szépen felmásoltál ANÉLKÜL, hogy engedélyt kértél volna a szerzőtől, ÉS megjelölted volna a forrást, ahonnan vetted.

"Én nem úgy gondoltam..."
Mi sem. Éppen ezért arra kérünk, ha van olyan tartalom a honlapodon, amit nem Te írtál/fotóztál, és "elfelejtetted" odaírni, hogy honnan való, mielőbb pótold a mulasztásodat. Írj a szerzőknek, és kérj tőlük engedélyt, hogy honlapodra feltehesd az írást/fotót. Ha pedig beleegyezésüket adják, mindig tüntesd fel, hogy ki volt a szerző, és hogy pontosan honnan való az írás. Miért? Mert a szellemi termékek eltulajdonítása (gy.k. lopása) is bűncselekmény, még ha nem is jár érte 5 év börtön vagy épp 5 perc ketrecfogság.

Köszönjük!

Csatlakozz az Állatvédelmi Világszövetség kampányához

2006. augusztus 9-én Magyarország is csatlakozott ahhoz a világméretű aláírásgyűjtő kampányhoz ("Animals Matter To Me " ), melynek célja, hogy az ENSZ elismerje: az állatok érezni és szenvedni képes élőlények, melyeknek joguk van a humánus bánásmódhoz. A Magyar Vadászgörény Klub is csatlakozik az akcióhoz, és arra kér minden magát állatbarátnak valló embert, hogy aláírásával járuljon hozzá a kezdeményezés sikeréhez.

Ez a valaha volt legnagyobb állatvédelmi aláírásgyűjtő akció, melyhez a világ 110 országából már több, mint 300 szervezet csatlakozott. A kampány 5 évig tart, és azt remélik tőle, hogy hatására az ENSZ elfogad egy ún. Egyetemes Állatvédelmi Nyilatkozatot, mely nemcsak azoknak az országoknak jelent majd útmutatást, melyekben jelenleg nincsen semmilyen állatvédelmi jogszabály, de előremozdíthatja az országok saját állatvédelmi törvényeinek, jogszabályainak megszületését és több milliárd állatot óvhat meg a felesleges szenvedéstől.

Bővebb információ a Fauna egyesület honlapján

Online aláírás az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) honlapján

2006. szept. 1. 

 

Elveszett Budapesten a 17. kerületben

Budapest

2008. jan. 30-án este elveszett a 17. kerületben egy 2,5 éves csokilábú bézs (panda jellegű) ivaros hím göri. Gazdija nagyon várja haza! Kérjük, aki látta, vagy befogta, értesíte őt: Németh Zsuzsanna 06/20 207 60 50

A 2007-es év örökbefogadott vadászgörénye/örökbefogadója pályázat

 Harmadik alkalommal hirdettük meg "az év örökbefogadott vadászgörénye" és "az év örökbefogadója" pályázatot azzal a céllal, hogy népszerűsítsük az örökbefogadást és elismerésben részesítsük azokat a gazdikat, akik az örökbefogadást választották és ezzel segítettek otthonra találni egy-egy gazdátlan állatnak.

Az eredményhirdetésre március 9-én a Művészetek Palotájában rendezett göris programon került sor.

2007-ben az év örökbefogadott vadászgörénye Szerencsés Bon Bon (a képen), az év örökbefogadója pedig Tóth Zsolt miskolci görénygazdi lett! Gratulálunk nekik!

Köszönjük a szavazatokat!

Találkozó Miskolcon!

Miskolc

Göritali Miskolcon március 30-án vasárnap 14 órától. Találkozzunk ismét a Népkertben a szökőkút mellett!

Szívesen látunk Téged is a göriddel, ám megkérünk, hogy csak oltott görény­t hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény­ érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Talált görény Pestimrén

Budapest

2008. jan. 31-én Pestimrén találtak egy rossz állapotban lévő, kopaszodó, ideges és nagyon vékony albínó (ivaros) hímet. Régi vagy új gazdáját keresi.
Érdeklődni lehet: 06/70/362 72 01.

Egyedi termékek e-boltunkban!

 Szeretnél egyedi ajándéktárgyat magadnak vagy szeretteidnek görénye(i)d képével? Itt a lehetőség! Küldd el nekünk a kiválasztott fotót, és hogy mit szeretnél. 10 napon belül elkészül megrendelésed! Részletek és képek a Boltban

 

 

 

Hírek Szamiról - 2008. feb. 5.

Budapest

Február első napján Szamihoz és Albihoz látogatók érkeztek: egy kedves fiatalember és a barátnője. Azzal a szándékkel érkeztek, hogy ha kölcsönös a szimpátia, akkor szeretnék együtt örökbe fogadni a két gazdátlan görénykét. A találkozó jól sikerült, így öt nappal később, Szami Albival együtt (egyenlőre csak próbaidőre) a leendő gazdikhoz költözhetett!

Reméljük, a következő egy hónap alatt minden rendben lesz és a próbaidő örökbefogadással zárul majd! Drukkoljunk nekik!

Vadászgörények a Művészetek Palotájában

Budapest

2008. március 9. vasárnap 10.00-15.00 óráig

A Cifra Palota elnevezésű gyerekprogram részeként, görénysimogatóra és beszélgetésre várjuk az állatbarát kicsiket és nagyokat! A belépés díjtalan!

Cím: 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
Megközelítés

Megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Göris erdei kirándulás a Bükkben!

Miskolc

2008. március 9-én könnyű erdei kirándulást szervezünk göriknek és gazdiknak! Az útvonal: Lillafüred vasútállomás - Fehérkő kilátó, a táv 2 km, a görikkel várhatóan 1 órás séta lesz. Az időjárás előrejelzés szerint 8-10 °C lesz, reméljük nem esik majd. A gazdiknak ajánljuk, hogy gondoskodjanak a kullancs elleni védelemről!

Találkozó: 11:45 és 12:15 között Lillafüreden a kisvasút állomásán.

Megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Sok kicsi, sokra megy

 Segíts a gazdira váró mentett görényeknek!

A Magyar Nemzeti Bank 2008. március 1-jén bevonja a készpénzforgalomból az 1 és 2 forintos érméket.  

Más egyesületekhez hasonlóan, a Magyar Vadászgörény Klub is gyűjtést szervez 1 és 2 forintosokból, melynek teljes bevételével a jelenleg is gazdira váró görényeket szeretné támogatni!


Az összegyűjtött aprópénzt befizetheted a Raiffeisen Bank fiókjaiban:
Magyar Vadászgörény Klub - 12010855-00333467-00100005

Azt is örömmel vesszük, ha a klubnapjainkon, vagy közös sétákon odaadod a klub tagjainak. További információért írj az info@mvk.hu - címre!

Segítségedet előre is nagyon köszönjük, a görények nevében is!

Miskolci Kocsonyafesztivál

Miskolc

2008. február 22.-24. között immár VIII. alkalommal kerül megrendezésre a MISKOLCI KOCSONYAFESZTIVÁL, melynek zöld programjait idén egyesültünk is színesíti:

Febr. 23.-án (szombaton) és 24.-én (vasánap) 10 és 15 óra között várunk minden kedves érdeklődőt a Hősök terére a Zöld sátorba az alábbi programokkal:

 • vadászgörény játszóház;
 • göri kozmetikai tanácsadás;
 • élősködők elleni kezelés.

Megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Fajtaismertető hónapok a Fressnapfokban!

Budapest

Január és február hónapokban összesen 6 alkalommal nyílik lehetőség állatsimogatásra a budapesti Fressnapf áruházakban. A fajtaismertető programsorozatra Klubunk is meghívást kapott. Szombati napokon, 11-15 óráig várunk minden állat- és görénybarátot!

A következő napokon és áruházakban találkozhattok velünk és görényekkel:

 • Jan. 19. Fressnapf Óbuda (Stop Shop bevásárlópark) - képek
 • Jan. 26. Fressnapf Récsei (Récsei Center)
 • Feb. 2. Fressnapf Újpest (Stop Shop bevásárlópark)
 • Feb. 16. Fressnapf Érd (érdi Tesco)
 • Feb. 23 Fressnapf Újbuda (ÚjBuda Center)
 • Feb. 23. Fressnapf Ferihegy (Market Central Ferihegy)

Részletes info az összes programról

Jane Goodall Magyarországon!

Budapest

 A világhírű etológus ismét hazánkba látogat és előadást tart.

Az előadás ideje: 2008. feb. 11., 18.00 óra
Helye: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C. ELTE, Bolyai terem

 

Az előadás a Rügyek és Gyökerek Környezeti Nevelési Egyesület és az ELTE jóvoltából ingyenes.

 

 

 

 

Kiállítás Krakkóban

 Tájékoztatunk mindenkit, hogy a Lengyel Vadászgörény Klub 2008 február 9-én kiállítást rendez.

Bírók:
prof. Anna Szeleszczuk - Lengyelország
dr Piotr Borsuk - Lengyelország
Mrs Beverley Redden - Anglia
Mr Keith David Redden - Anglia
Przemysław Baran - Lengyelország

Programok:

Nyílt szépségverseny (nem tenyészállatok számára)
Tenyészszemle
Tenyészállatok részére szépségverseny
Közönségdíj
Ügyességi verseny
Aukció mentett görények részére
Fotókiállítás és verseny
"Chipezd a görényed" promóciós akció

Részletesebb információ: http://www.fretka.org.pl/fretka/pol/wystawy/08_02_09eng.html

Most szombaton "Rexes" klubnap!

Budapest

2008. február 9-én szombaton 12.00-15.00 óráig ismét klubnapozunk!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Hírek Szamiról - 2008. jan. 29.

Budapest

Szaminkat szereti a görények istene, mert megint csupa jó dologról számolhatunk be. Tegnap gond nélkül lezajlott varratszedés, és megállapították, hogy jó kondiban van. (Nem hiába fogyasztja olyan lelkesen a diétás konzerveket! :)) Két hét után először találkozhatott és játszhatott Albival és érthető módon, a két görény nagyon örült egymásnak.

Most, hogy sikeresen túlvagyunk a műtéten és a varratszedésen, Szami látogatható, várjuk az örökbefogadás iránt érdeklődőket! Reményeink szerint, pénteken már sor is kerül az első ilyen látogatásra. Kérünk drukkoljatok Szaminak és Albinak, hogy találkozásuk a kedves érdeklődővel sikeres legyen!

Hírek Szamiról - 2008. jan. 23.

Budapest

Újabb jó hírekről számolhatunk be. Minden félelmünk alaptalannak bizonyult, és a műtét utáni napok probléma nélkül teltek-telnek. Szami nagyon jó kislány, nem piszkálja a varratait, jó étvággyal és válogatás nélkül eszi a diétás tápjait. Sokat alszik, de a közérzete a befogadó gazdi szerint sokkal jobb, mint a műtét előtti hetekben volt. Már játszott és makogott is. A makogást egy mozgó zokni, ill. a zokni végén levő pótmami váltotta ki. Klubhoz kerülése, azaz december 20 óta ez volt a második alkalom, hogy hangot adott jókedvének, érthető módon mi is boldogok voltunk! Nagy örömünkre nem lett depressziós az Albitól való elkülönítés miatt. (Szami görénypajtásával, Albival együtt érkezett a klubhoz és tartottunk attól, hogy a műtét utáni elkülönítés rossz hatással lesz lelkiállapotára.) Az elkülönítésre a varratszedés után is szükség lesz, Szami speciális étrendje miatt, ám bízunk benne, hogy a továbbiakban sem okoz majd gondot.

Bővebben Szamiról

Hírek Szamiról

Budapest

Örömmel tudatjuk, hogy gazdira váró Szami görényünk operációja 2008. január 15-én komplikáció nélkül lezajlott. A műtét során Szami egyik veséjét sikeresen eltávolították. A következő 24 órát még a klinikán töltötte, megfigyelés alatt. (Ilyen komoly műtétek után ez természetes). A vérvétel eredménye bíztató: minden érték a görényeknél normális határok között van. Szami végig nyugodtan viselkedett, senkit sem harapott meg, amire nagyon büszkék vagyunk, hiszen a legtöbb görény hasonló helyzetben nem így viselkedik. Az asszisztens elmondása szerint "jó fej volt és ujjról nyalta a Calo pet pasztát." 16-án szerdán visszaköltözött pótmamihoz. A hazautazást nyugodtan tűrte - félútig. Akkor úgy döntött, hogy ő már annyira jól van, hogy ki akar jönni és energikus rácsrázásba kezdett. :))

Köszönjük Dr. Szabó Zoltánnak az operációt, és a Szent István Egyetem Állatorvosi tudományi kar Belgyógyászati Tanszék és Klinika, Egzotikus Osztály dolgozóinak a segítségüket.

Köszönjük Nektek kedves gazdik és görénybarátok a támogatásotokat és az aggódást!

Ardai Ildikó
Bagyinka Nikolett
Bata Helga
Csath Dorottya
Dankó Nicolette
Dorogi Fruzsina Laura
Földi Beatrix
Földvári Anikó
Friedrich Irén
Galgóczy Nikoletta
Gerzsenyi Anita

Habuczki Norbert
Hofbauer Márta
Hosszú Anett
Janás Dóra
Keresztúry Erika
Kozári Katalin Carmen
Meiczinger Máté
Nagyistván Csilla
Piros Ádám

Schnellné Edit
Szállás Beáta Hajnalka
Szentmiklóssyné Szádoczki Mónika
"Sziporka"

Göritali Miskolcon

Miskolc

Az év első görénytalálkozója január 27-én 14 órától Miskolcon. Találkozzunk ismét a Népkertben a szökőkút mellett!

Szívesen látunk Téged is a göriddel, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Göritali Nyíregyházán

Január 26-án ismét görénytalálkozó lesz Nyíregyházán!
Gyülekező: 15.00-15.15-ig a Tölgyes étterem mellett, aztán irány az erdő!!!
Szeretettel várunk mindenkit. Kérünk, csak egészséges, oltott görényeket hozzatok magatokkal!

Megszökött Miskolc, Martintelepen!

Miskolc

2007.08.16-án megszökött Miskolc, Martintelep Gutenberg utcából egy ivaros albínó hím vadászgörény! Kérjük, hogy aki látta vagy megtalálta, hívja Szabó Erzsébetet, a 30/486-2024-es számon!

Elveszett Budapesten a III. kerületben

Budapest

2008. január 17-én este elveszett egy hat hónapos albínó nőstény görény a 3. kerület Búza utca 10-ből. Kérjük, aki látta, vagy befogta, értesítse a gazdit: 06 30 426 90 22.

Esélyt Szaminak - hírek

2008. jan. 14.

Kedves Gazdik és görénybarátok! A segítségeteknek köszönhetően összegyűlt a pénz a műtétre!!! Szami nevében köszönjük nektek:

Ardai Ildikó
Bagyinka Nikolett
Bata Helga
Dankó Nicolette
Dorogi Fruzsina Laura
Földi Beatrix
Friedrich Irén
Gerzsenyi Anita

Habuczki Norbert
Hofbauer Márta
Janás Dóra
Kozári Katalin Carmen
Meiczinger Máté
Nagyistván Csilla

Schnellné Edit
Szállás Beáta Hajnalka
Szentmiklóssyné Szádoczki Mónika
"Sziporka"

(Elnézést kérünk azoktól, akik támogatták Szamit , ám a nevük még nem olvasható. A befizetéseket nem tudjuk naponta ellenőrizni, így a frissítés is időbe telik.)

Nagyon köszönjük levélíróinknak is a bíztatást! Jól esett olvasni a leveleket és látni, hogy ennyi emberben keltett érzéseket egy görényke élete.

 A műtéthez és az utána szükséges speciális tápokhoz szükséges összeg előteremtését segítendő Dorogi Fruzsina felajánlott egy ajándéktárgyat, a képen látható kis vadászgörényt. A Schleich görénykére egy héten át (jan. 7-13-ig) lehetett licitálni az Esélyt Szaminak c. fórumon. A legmagasabb licitet Eras01 tette, így övé lett a Schleich görényke. Köszönjük Fruzsinának és Eras01-nek!

FELHÍVÁS - Esélyt Szaminak!

Budapest

2007. dec. 29.

Kedves görényekkel szimpatizálók és görénytartók! Kérünk Titeket, olvassátok el ezt a pár sort.

Egyik gazdira váró görényünkről, Szamiról hozzánk kerülésekor kiderült, hogy nem egészséges, egyik veséjében egy igen csúnya betegség alakult ki: hydronephrosis. MIELŐBB műtéti beavatkozásra van szükség, ez Szami egyetlen lehetősége az életre. A műtétet követően speciális, vesebeteg állatoknak kifejlesztett tápra lesz szüksége (Hills k/d diétás táp göris körökben ismeretes, nem olcsó, közel 300 Ft/konzerv), hogy ne nehezítsük a megmaradt ép vese működését.

Klubunk még nem tért magához a hatalmas nyári-őszi "megunt görény" dömping után, anyagi lehetőségeink enyhén szólva korlátozottak. A műtét bonyolultsága miatt, nagyfokú hozzáértést kíván, és sokkal többe kerül, mint egy ivartalanítás, kb. 25.000 Ft-os költséget jelent.

Ha bármilyen csekély összeggel, akár régi egy és kétforintosaiddal, de hozzá tudnál járulni Szami gyógyításának költségeihez, vagy támogatnád őt diétás táppal (1-2 db Hill's k/d konzervvel vagy 1 csomag k/d száraztáppal - mindkettő csak állatpatikákban kapható!), nagyon hálásak lennénk!

Pénzadományodat, így a kivonásra kerülő aprópénzt is befizetheted számlaszámunkra: Magyar Vadászgörény Klub 12010855-00333467-00100005 Raiffeisen Bank
A megjegyzés mezőbe kérünk, hogy írd be "Szami"

Ha más módon szeretnél segíteni, az alábbi elérhetőségeken várjuk jelentkezésed: menhely@mvk.hu, 06 70/555-0909 vagy 06 70/555-0707.

Szami, ha felgyógyult az operációból, szerető gazdik jelentkezését is várja!
Szami története

Új cikkek honlapunkon

Honlapunk három új cikkel gazdagodott:
Az egészséges görény ismérvei
Kerti görény - egy gazdi vallomásai a házon kívüli görénytartásról
10+1 tanács, hogy megtaláld az elveszett görényed

Köszönjük az írásokat Csillusnak és Fruzsinának!

Szombaton "rexes" Klubnap

Budapest

Január 12-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés
: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánunk mindenkinek

Pécsett találtak

Pécs

A Ledina környékén egy vadas nagyon sovány lány görit.Érdeklődni lehet: pecs@mvk.hu  20/486-06-47

Az év utolsó klubnapja

Budapest

Az év utolsó klubnapját december 15-én szombaton 12.00 és 15 óra között tartjuk a Rex Állatszigetén!

Programok: beszélgetés, göris játszóház, edzetteknek (télibundás göriknek, és beöltözött gazdiknak) séta a patakparton, karácsonyi sütik és üdítők elfogyasztása (Te is hozz magaddal valamit!). A helyszínen lehetőség nyílik a Boltban meghirdetett termékek megvásárlására is! (Ha ketrecet szeretnél, előzetes megbeszélés szükséges!)

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Sikeres volt a szőrmekampány

Olvasóink talán emlékeznek rá, hogy pár hónapja a Noé Állatotthon Alapítvány szőrmekampányához csatlakozva, aláírásgyűjtésre buzdítottunk mindenkit!

A kampány egyik célja az emberek felvilágosítása volt. Ázsiából hatalmas mennyiségben érkeznek Európába hamis címkével ellátott, valójában kutya és macskaszőrből készült termékek, amik egészségügyi szempontból nem megfelelőek (emberekre ártalmas, mérgező, környezetszennyező technológiával készültek), másrészt készítésük során kegyetlen állatkínzást folytattak. (Akik végig tudták nézni a videot, tudják miről van szó). A felvilágosításon túl az aláírásgyűjtés egy európai szintű lobbitevékenység része volt, ami a jelek szerint elérte a célját! 2007. június 19-én az Európai Parlament megszavazta azt a jogszabályt, ami megtiltja a kutya- és macskaszőrme forgalmazását, importját és exportját. A tilalom várhatóan 2008. december 31-től lép majd érvénybe.

Ezúton is köszönjük minden görény- és állatbarátnak, aki szavazott!

2007. jún. 20.

FELHÍVÁS - Aláírásgyűjtés az állatkínzás ellen

2007. szeptember 30-án este az Árpád híd pesti hídfőjénél állatvédők egy csoportja, köztük Klubunk önkéntesei is, csendes megemlékezést tartott egy ablakon kidobott kiskutya, és minden Magyarországon megkínzott állat emlékére.

Az esemény kapcsán a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület és Lelenc Kutyamentő Egyesület aláírásgyűjtést kezdett, melyhez Klubunk is csatlakozott. Az aláírásgyűjtés célja, az állatvédelem és a rendőrség együttműködésének elősegítése azért, hogy a jövőben a megkínzott állatok azonnali és szakszerű orvosi ellátást kapjanak, kínzóik pedig a Büntető törvénykönyvben meghatározott súlyos büntetést.

Segíts Te is! Nyomtasd ki az aláírásgyűjtő ívet, írd alá, írasd alá rokonaiddal, barátaiddal, munkatársaiddal és küldd el az íven található címre 2007. november 30-áig!

 

Téli Kisállatkiállítás

Budapest

A négy magyar klub közös kiállítása!

Rózsa Művelődési Ház (1181 Budapest, Városház u. 1-3.)
2007. december 9. (vasárnap) 10-17 óráig

Figyelem! A hatályos jogszabályok értelmében állatokat csak 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolással lehet behozni!

Résztvevők:
Magyar Csincsilla Klub
Magyar Kisrágcsáló Klub
Magyar Tengerimalac Klub
Magyar Vadászgörény Klub

Programok:

 • tengerimalacok: bírálatos kiállítás fajtatiszta és kedvenc malacoknak,
 • görények, csincsillák, kisrágcsálók: közönségszavazás a legszebb állatokra,
 • fotókiállítás a görényklub korábbi pályázatainak legjobb képeiből,
 • mind a négy klub tenyésztői tanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére,
 • görénykozmetika: segítség karomvágásban és fülpucolásban
 • hasznos termékek árusítása kedvenceinknek


Jegyárak:

 • nyugdíjas- és diákjegy (diákigazolvánnyal): 200 Ft
 • felnőtt jegy: 400 Ft
 • A Magyar Vadászgörény Klub tagjai ingyenes belépésre jogosultak!(Tagkártyád felmutatásával ill. a bejáratnál levő taglista alapján tudsz majd bejutni.)

OKJ-s hobbiállat tenyésztő és forgalmazó tanfolyam

Budapest

Kezdés: 2007. október 13. szombat, 13.00

A tanfolyam helye: Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola (Vác, Telep. u. 2-4.)
A gyakorlati képzés a Fővárosi Állat és Növénykertben zajlik

Igény esetén az EU-ban elfogadott EUROPASS bizonyítványkiegészítő is kérhető
Bővebb info: Mekes Mihály 06 30 495 75 26

Budapest IV. ker-ben találtak

Budapest

a Rózsa utcában, október 27-én reggel egy albínó görit. Érdeklődni lehet a 70/3978 -591 telefonszámon.

Elveszett Budapesten a 15. kerületben

Budapest

2007. szeptember.16-án elveszett egy 1,5 éves, vadas színű, ivartalanított, Baba névre hallgató nőstény görény. Nagyon barátságos és nagyon hiányzik Kérjük, ha valaki látta vagy tud róla, hívja gazdikat ezen a számon: 06-30/966-509

Elveszett Budapesten a 19. kerületben

Budapest

2007. szeptember 21-én, a reggeli órákban elveszett egy szelíd, 5 hónapos, albínó nőstény vadászgörény Budapestről, a 19. kerület Ipolyság u. 24 szám alól. Kérjük a megtalálót, vagy aki információval tud róla szolgálni, jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 06 20/555-9449.

Elveszett Szolnokon

a Holt-Tiszánál a Horgony út 2/B-ből 2007. szeptember 3-án egy hím görény. 15 hetes, vadas színű, a neve Rambó. Aki megtalálja, kérjük jelentkezzen a következő telefonszámokon: 06 30 504-0803 vagy 06 20/9137-906

Elveszett görény Rákospalotán

Budapest

2007. dec. 1-én este 6 óra körül elveszett egy másfél éves hím görény. Lucifer vadas színű, nagytermetű és szelíd. Kérjük, aki látta, vagy befogta jelentkezzen a gazdiknál: 30/572-8192 vagy 06/1-306-59-54

A fesztivál képei a fotóalbumban!

Már láthatók az október 14-én rendezett III. Közép-európai vadászgörény fesztivál képei a fotóalbumban!

Kapcsolódó cikk: Fesztivál vadászgörény módra

Görénytalálkozó Miskolcon

Kedves Vadászgörény Gazdik!

Az év utolsó görénytalálkozója 2007 november 25-én (vasárnap) 14 órától lesz megtartva a Népkertben. Mindenkit szeretettel várunk!

Miskolci Vadászgörény Klub
www.miskolcimakogo.hu


Göriséta a Népligetben

Budapest

Vasárnap 15.00 órakor ismét találkozunk a a Népligetben a Planetárium előtti füves részen.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Közgyűlés jegyzőkönyv

Tájékoztatjuk kedves tagjainkat, hogy a 2007 június 9-ei közgyűlés jegyzőkönyve az alábbi linken érhető el:

Görények a kukában - vannak-e az állatoknak jogaik?

Egyesületünk 2005-ös megalakulása óta foglalkozik megunt vadászgörények befogadásával, szocializálásával és örökbeadásával. A görények többsége gazdától kerül hozzánk. Olyan emberektől, akik kudarcot vallottak a nevelésével, akik megunták, akinek már nincs idejük és energiájuk napi szinten foglalkozni a görényükkel. A többiek az utcáról érkeznek. Ők vagy megszöktek, és nem jelentkeztek értük a gazdik vagy elengedték őket, mert már nem akarták őket.

2006 szeptemberében kaptuk az első olyan telefonhívást, ahol magára hagyott görényekről értesítettek és kérték segítségünket a mentésükhöz. Akkor három kölyök görényt tett ki "tenyésztője" Százhalombattán egy illegális szeméttelepre. Bár háromszor szálltunk ki, csak két kölyköt sikerült megmentenünk. Berta és Bella szerencsések voltak, túlélték a kalandot, köszönik szépen, jól vannak.

Egy évvel később, a helyszín Budapest, Havanna lakótelep. Egy kuka mellé kitett madárkalitka miatt cseng infovonalunk. A kalitkában vadászgörény van. Most is döbbenettel állunk az eset előtt. Hogy képesek ilyesmire az emberek? A kalitkából egy kb. 3-4 hónapos, bézs színű kölyök görény néz velünk farkasszemet. Dusty (aki származása és külleme miatt kapta nevét az angol kuka és poros szavakból "dustbin" és "dusty") nagyon éhes, de más baja szerencsére nincs. A ketrecében található megrágott gumikesztyű és rongydaraboktól nem lett bélelzáródása.

3 héttel később, az élet önmagát ismétli. A helyzet ugyanaz, épp csak a helyszín és a görény más. Most pécsi regionális csapatunknál cseng a telefon. Valaki látta, ahogy a kukába tesznek egy görényt. A kis ketrecben, ami penészes az ürüléktől ezúttal nem egy bézs kölyök, hanem egy felnőtt, albínó hím csücsül. Nyakán egy madzag, már a bőrébe vág. A görény iszonyatosan büdös, elhanyagolt, sovány, ki van száradva. Agresszív és fél.

A fenti estek nem egyediek. Nap, mint nap megtörténik hasonló kutyákkal, macskákkal, mosómedvékkel és más megunt állatokkal. És még örüljünk, ha "csak" az utcára vagy a kukába teszik és nem vízbe fojtják, agyonverik vagy elaltatják őket. Megtörténik ez kölykökkel és felnőtt állatokkal. Esetenként egész almokkal. Egészségesekkel és betegekkel. Keverék korcsokkal és fajtiszta állatokkal. Állatvásárokon olcsón vett állatokkal és tenyésztőktől származó pedigrés állatokkal. Többségük nem olyan szerencsés, mint Berta , Bella , Dusty vagy a pécsi görény, Szutyi .

Az utcára, kukába, erdőszélre kitett állatok túlélési esélye nagyon kicsi. Nem tudnak védekezni az időjárás viszontagságai, az élősködők a ragadozó vagy más kóbor állatok ellen. Nem találnak élelmet maguknak. Mit tesznek: ha tudnak, ha mernek, az emberhez fordulnak. Az emberhez, hiszen, ő volt az, aki egykor magához vette és táplálta őket. Az ember azonban most nem segít. Nincs simító kéz, nincs élelem. Elkergetik, megverik, agyonütik vagy sintértelepre juttatják őket. A legtöbb kóbor állat útja már csak az örök vadászmezőkre vezet.

Az állatvédelmi törvény II. Fejezete az állatok védelméről szóló általános szabályok között kimondja az ember környezetében tartott állat tartásával felhagyni nem szabad. "Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos." Tilos, azaz bűncselekménynek minősül, mely akár szabadságvesztéssel is sújtható. Ha bűncselekmény, akkor mégis hogy lehet, hogy emberek százai, ezrei válnak meg ilyen módon egykori kedvencüktől?

A tapasztalatok és a kiszabott büntetések alapján kis túlzással állíthatjuk, hogy hazánkban szinte bárki, szinte bármit megtehet. A felelősségre vonás esélye és a kiszabott büntetés nagysága is minimális. Ilyen körülmények között mi tartaná vissza az embereket? A büntetéstől való félelem biztosan nem. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 2007 őszén, Magyarországon az állatoknak még mindig nincsenek jogaik. Nekünk, embereknek van FELELŐSSÉGÜNK.

Nem szabad elfelejteni, hogy egyszer s mindenkorra felelősek vagyunk azért, akit magunkhoz vettünk. Nemcsak pár hónapra, 1-2 évre, de az állat élete végéig! Felelősek vagyunk azokért is, aki létüket nekünk köszönhetik. A mi felelősségünk és kötelességünk, hogy csak megfelelő tudás és háttér birtokában döntsünk kedvencünk szaporítása mellett. A mi felelősségünk, hogy a megszületett utódoknak gazdát találjunk, és olyan helyre adjuk őket, ahol biztosított a jövőjük. Ne feledkezzünk meg e felelősségről.

2007.szeptember 16.


Új termékek Boltunkban

 Plüssgörény, itató utazáshoz, maxi méretű sarokalomtál, gimpet vitaminpaszták, szőroldó paszta. Ezekkel bővült "boltunk" kínálata.

Ne feledd, a termékek megvásárlásával egyesületünk munkáját segíted!

Bővebben

Új cikkek honlapunkon

Budapest

Honlapunk négy új görényes történettel és két barkácsötlettel gazdagott.
A vándorló grillcsirke esete, az Egeres történet, Egy új barátság kezdete, és a "Van egy jó görényes sztorid?" c. írásokat a Történetek rovatban olvashatjátok. Barkács rovatunkban a mobil függőágy készítésével, és egy egyszerű függőágy készítési módszerrel ismerkedhettek meg. Köszönjük az írásokat!

2007. október 7.

 

Talált görény Kistarcsán

Október 12-én találtak egy görényt Kistarcsán! A görényt egy család befogta, de sajnálatos módon megharapott időközben egy kisgyereket! Keressük a gazdáját, mert sürgősen szükség lenne az állat oltási könyvére (ha van), különben a gyermeket be fogják oltani veszettség ellen.
Jelentkezni lehet: Rónai Balázsnál 06 30 416 36 45

II. Nemzetközi Vadászgörény Kiállítás

A Szlovák Vadászgörény Klub 2007 november 10-én A Modrai Művelődési Házban vadászgörény kiállítást szervez. A bírálatot az MVK képzett bírói végzik.

A SZERVEZŐK KÉRNEK MINDENKIT, AKI NEVEZETT, HOGY KÜLDJE EL ÚJRA A NEVEZÉSÉT, MERT TECHNIKAI PROBLÉMÁK MIATT ELŐFORDULHAT,
HOGY NEM ÉRKEZETT MEG MINDEN NEVEZÉS!

További információ:
http://www.fretka.sk
vystava.fretiek@fretka.sk
Nevezési lap

Most szombaton elmarad a rexes klubnap

Budapest

Az egyéb hétvégi görényes programokra való tekintettel a Rex Állatszigetén november 10-én tartandó klubnapunk elmarad. Megértéseteket köszönjük!

Részvétnyilvánítás

Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, hogy Chepheyda által örökbefogadott Zsófika átment a szivárvány hídon. Őszinte együttérzésünket fejezzük ki gazdijának.

Tájékoztatjuk a görénytartókat, hogy Zsófika nem parvovírusban, hanem azzal tüneteiben megegyező fertőzésben ment el.

2007. 10. 30.
Magyar Vadászgörény Klub

Göriséta a Népligetben

Budapest

Vasárnap 15.00 órakor ismét találkozunk a a Népligetben a Planetárium előtti füves részen.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

III. Közép-európai vadászgörény fesztivál

Budapest

Kedves Fesztiválozók!

Köszönjük, hogy eljöttetek, és reméljük jól éreztétek magatokat.

Az eredményeket és a rendezvényen készült fotókat honlapunkon is láthatjátok majd. Kis türelmet kérünk, amint időnk engedi, láthatók lesznek!

A rendezvénnyel kapcsolatos véleményeteket az info@mvk.hu vagy a Klub postafiók címére (1330 Bp., Pf. 75) várjuk. Az üzenőtáblán, ill. a fórumokon való hozzászólásokra nem tudunk válaszolni.

Vasárnap 3-kor görényséta a Népligetben

Budapest

Találkozó: a Planetárium előtti füves részen.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Elveszett hímgörény a 3. kerületben

Budapest

2007. szeptember 26-án a 3. kerületben, a Búza utca 10-ből elveszett Maci, egy nagy termetű, ivartalan, albínó hímgörény. Aki látta, vagy befogta, kérjük jelentkezzen a 06 30 4276 90 22-es számon a gazdinál!

Talált görény

Budapest

2007. szeptemberében a 18. kerületi Alacskai lakótelepen találtak egy vadas színű, nőstény görényt. Eléggé le van fogyva, túl van tüzelve és a lapockáján egy csúnya seb van. Várjuk a régi gazdi jelentkezését (és magyarázatát az állat állapotára). Amennyiben 2 hétig nem jelentkezik, ivartalanítva lesz a göri és ennek áráért örökbefogadható lesz.
Érd: fonixkennel@freemail.hu

Talált görény Dunaharasztin

2007. szeptember 3-án találtak egy 3 hónap körüli, vadas színű
kislány görit. A gazdi a menhely@mvk.hu vagy a 06/70/555-09-09-es
telefonszámon jelentkezhet.

Chipezési akció Budapesten

Budapest

Október 8-12 között kedvezményes mikrochip beültetési lehetőség Dr. Gráf Miklós rendelőjében. A chip ára 2000 Ft (+1200 Ft a regisztráció az adabázisba)
Cím: 11. ker., Fehérvári u. 38/a (Fehérvári- Hamzsabégi út sarok)
Tel: 209-5130, mobil: 06 30 209 51 30
Rendelési idő: 10-12-ig és 15-19-ig. Célszerű előre bejelentkezni!

Probléma a klubos telefonvonalakkal

Budapest

A Klubos telefonszámok technikai okok miatt átmenetileg nehezen elérhetők. Kérjük szíves türelmeteket! Helyettük más számokon érhettek el minket:

 • Örökbefogadás: 06 20 217 60 35 (Czirók Csaba és Czirók Szilvi)
 • III. Közép-európai vadászgörény fesztivál
  Nevezésekkel kapcsolatban (szépségverseny): 06 70 500 00 60 (Gasparin Balázs)
  Egyéb fesztivállal kapcsolatos kérdések: 06 30 513 78 39 (Jobban Beáta)

III. Közép-európai vadászgörény fesztivál

Budapest

2007. október 14. vasárnap, 9.00 - 19.00
Munkácsy Mihály Művelődési Ház, Törökbálint

A FESZTIVÁL TERÜLETÉRE CSAK ÉRVÉNYES VESZETTSÉG ÉS SZOPORNYICA ELLENI OLTÁSOKKAL, VALAMINT 3 NAPNÁL NEM RÉGEBBI EGÉSZSÉGÜGYI IGAZOLÁSSAL HOZHATÓ BE VADÁSZGÖRÉNY!

Ez a szabály MINDEN vadászgörényre érvényes, függetlenül attól, hogy indul-e valamelyik versenyen.

Szépségversenyre a nevezés szeptember 30-án lezárult. A görényolimpiára a helyszínen lehet nevezni!

Belépődíjak, kedvezmények
Kérdések-válaszok

Megközelítés
Szálláslehetőségek

Harmadik alkalommal rendezi meg közhasznú egyesületünk a rangos eseményt, melyre hazánkból és határainkon túlról is várjuk mindazokat, aki szeretnék megmérettetni görényük szépségét, ügyességét vagy csak szeretnének egy kellemes napot eltölteni sok-sok vadászgörény és gazdi társaságában.

A fesztivál fő eseménye idén is a szépségverseny, melyre 20 kategóriában lehet nevezni. Bíróink Németországból jönnek. A 2007-es fesztivál újdonsága a Görényolimpia, ahol a vadászgörények hét versenyszámban mérhetik össze gyorsaságukat és ügyességüket: csőben futásban, kupakhorgászásban, nyújtózkodásban, pusziadásban, zacskóból szabadulásban, tojásevésben és tejivásban.

Vendégünk lesz a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek egyesület, akik a környezettudatos életmód fontosságára hívják fel a figyelmet. Idén is hirdetünk fotópályázatot, és természetesen most is nagy hangsúlyt fektetünk a gazdik göris ismereteinek gyarapítására, ezért ismét lesznek vadászgörényekkel kapcsolatos előadások. A nap folyamán kirakodó vásár várja a gazdikat.

Bővebben

A rendezvény megközelítése Budapestről

Budapest

 Induljunk el az M1/M7-esen kifelé. Kövessük a Törökbálint-Depó feliratot, amíg csak ki van írva.

 Haladjunk keresztül Törökbálint-Depón. Lesz egy körforgalom, ahol egyenesen kell továbbmenni.

 A buszvégállomásnál kell tenni egy kerülőt, mert szemben egyirányú az útszakasz a buszmegálló miatt. Innen el sem lehet téveszteni.

Ha busszal jövünk (72-es busz), akkor a végállomáson kell leszállni. Innen egy rövid séta a fesztivál színhelye (lásd vörös vonal a térképen).

I. Közép-európai vadászgörény olimpia

Budapest

 2007. október 14. 10.30-15.00

III. Közép-európai vadászgörény fesztivál
Törökbálint, Munkácsy Mihály Művelődési Ház

Az Olimpia kommentátora: Nagy Bernadette Európa- és Világbajnok súlyemelő, az Eurosport szakkomentátora.

 

Kezdési időpontok:

Csoportos versenyszámok
11.30 Tojásevés
12.30 Pusziadás
14.00 Zacskóból szabadulás
15.00 Tejivás

Egyéni versenyszámok (két csoportos versenyszám közötti időben)
11.30-12.30 Kupakhorgászás
12.30-14.00 Csőbenfutás
14.00-15.00 Nyújtózkodás

Versenyszámok, játékszabályok, tudnivalók a nevezésről
Interjú Nagy Bernadettel

Készülődés a görényolimpiára - kellemes bundaszag (Magyar Narancs)

A FESZTIVÁL TERÜLETÉRE CSAK
ÉRVÉNYES VESZETTSÉG ÉS SZOPORNYICA ELLENI OLTÁSOKKAL,
VALAMINT 3 NAPNÁL NEM RÉGEBBI EGÉSZSÉGÜGYI IGAZOLÁSSAL HOZHATÓ BE VADÁSZGÖRÉNY!

Ez a szabály MINDEN vadászgörényre érvényes, függetlenül attól, hogy indul-e valamelyik versenyen.

Nyerj jegyeket a fesztiválra!

Budapest

Van egy jó görényes sztorid? Írd meg nekünk! A legjobb alkotások kikerülnek honlapunkra, a beküldők jutalma pedig írónként (nem történetenként) 2 db belépőjegy a III. Közép-európai vadászgörény fesztiválra! A beérkezett díjazott történetek olvashatók lesznek a "Történetek " menüpontban. A történet képekkel is illusztrálható, de csak jó minőségű, min. 1024x768-as felbontású képeket tudunk elfogadni.

Részvételi feltételek:
 • Terjedelmi korlát: max. 5000 karakter
 • Kézzel írt történeteket nem tudunk elfogadni.
 • A történeteket a rendezveny@mvk.hu címre várjuk
 • Beküldési határidő: 2007. október 7. vasárnap

"Kedvencem a vadászgörény" digitális fotópályázat

Ismét fotózásra buzdítunk minden vadászgörény gazdit, családtagot, barátot. Készítsetek jobbnál jobb képeket görényetekről és küldjétek el nekünk!


Részvételi feltételek:
 • A pályázaton profi és amatőr fotósok egyaránt részt vehetnek.
 • A képet beküldő személy a kép készítője és kizárólagos tulajdonosa kell legyen.
 • Gazdinként max. 3 db kép küldhető.
 • Kizárólag digitális, min. 1024x768-as felbontású képeket tudunk elfogadni.
 • A versenyen csak éles képekkel lehet indulni, a beérkezett homályos képeket nem tudjuk elfogadni, ezek a versenyen nem vehetnek részt!
 • A képeket e-mailben, csatolt fájlként várjuk a rendezveny@mvk.hu címre. Az e-mailben írjátok meg: a nevetek, lakcímetek, a fotón szereplő görény nevét és a kép címét!
 • Ha két vagy három képet küldesz nekünk, kérünk, hogy egyesével küld, vagyis egy levélhez csak egy képet csatolj. Ez esetben is írd meg minden e-mailben: a neved, lakcímed, a fotón szereplő görény nevét és a kép címét!
 • A fotó készítője elfogadja, hogy a fotókat Klub a jövőben tetszőleges célra felhasználhatja.
 • A fényképeket a III. Közép-európai vadászgörény fesztiválon kiállítjuk és a a közönség szavazata alapján legjobb három alkotását díjazzuk.

A fotópályázatra történő nevezéssel a nevező elfogadja a fenti szabályokat.

Beküldési határidő: 2007. október 7. vasárnap

Állatok világnapja a Rex Állatszigetén

Budapest

2007. október 7. vasárnap 10-16 óráig

Az Állatok Világnapja alkalmából szervezett egész napos családi rendezvényre várjuk az állatbarátokat, valamint két- és négylábú családtagjaikat Klubnapjaink helyszínére, a REX Állatszigetére!

A rendezvény díszvendége: Halász Judit

Programok: Madarak házibuli zenekar koncertje, kutyaügyességi -bemutató, Huzella Péter zenés előadása, rendőrkutya-bemutató, Lakner bácsi Gyermekszínháza, keverékkutya-szépségverseny, tombola, állatvédelmi előadások, gyermek lovaglás, játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások, arcfestés, légvár és természetesen kisállatsimogató!

Klubunk a szokásos programokkal várja az érdeklődőket: görénysimogató, tanácsadás, görénykozmetika (fülpucolás, karomvágás), Klub által árusított termékek

A rendezvényen lehetőség lesz kutyák és cicák örökbefogadására, és az ott örökbefogadott állatok egy havi táplálékot kapnak ajándékba a Hill's jóvoltából!

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés
: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Visszaélés a Klub nevével

Kedves látogatók!

Nemrégiben egy felháborító dologról értesült a Magyar Vadászgörény Klub. Valaki, vagy valakik a klub nevében léptek fel. Ezzel kapcsolatosan szeretnénk tájékoztatni mindenkit a következőkről:

 • A klub hivatalos ügyben csak a hivatalos email címeiről küld levelet (természetesen nem tartozik ide, ha csak egy görénytartással kapcsolatos kérdésre válaszol), és nem freemailes címet használ
 • Hivatalos ügy esetén a klub általában tértivevényes ajánlott levelet küld
 • Hivatalos esetben a klub elnöke írja a levelet. Amennyiben nem, úgy a taglistában ellenőrizhető a név.

A levélváltás itt olvasható. 

Göriséta a Népligetben

Budapest

2007 szeptemberétől ismét délután 3-kor kezdődik a görényséta.
Találkozó: a Planetárium előtti füves részen

MA LEZÁRUL A JELENTKEZÉS A III. KÖZÉP-EURÓPAI VADÁSZGÖRÉNY FESZTIVÁL SZÉPSÉGVERSENYÉRE! A SÉTÁN VAN AZ UTOLSÓ NEVEZÉSI LEHETŐSÉG!

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Séták és klubnapok 2007 őszétől

Budapest

2007 szeptemberétől vasárnaponként du. 3 órától tartunk görénysétákat a Népligetben. Találkozó a Planetárium előtt.

A Szent István egyetemen tartott Klubnapjaink léte anyagi és technikai okok miatt egyenlőre bizonytalan. Az érdeklődőktől kis türelmet kérünk.

A Rex állatszigetén azonban továbbra is várunk mindenkit minden hónap 2. szombatján!

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Első vadászgörény találkozó Ráckevén

2007. szeptember 29.-én, délután 3-kor várunk mindenkit sok szeretettel Ráckevén, a Piactéren megrendezésre kerülő első görénytalálkozónkra.
Érdeklődni: Berki Erikánál a 06-20/563-7759, vagy Bajnóczi Gabinál a 06-70/342-1566
telefonszámokon lehet. Gyertek el minél többen!

Ha van görid, hozd magaddal! Ha nincs, de szeretnél, vagy csak érdekelnek, akkor is ott a helyed! 

Hetedik Állatbarát Nyílt Nap

Budapest

 2007. szeptember 29. szombat 10.00-16.00
Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar, 7. ker. István u. 2.

A Felelős Állatbarátok Egyesülete idén is megrendezi a Nyílt napot, melyre Klubunk is meghívást kapott. Görénysimogatóval, tanácsadással, gazdira váró görikkel és ügyességi versenyekkel várjuk a göriket, gazdikat és a görények iránt érdeklő állatbarátokat.

Ízelítő a programokból: állatsimogató, kutyabemutatók, állatorvosi szaktanácsadás, National Geographic fotókiállítás, filmvetítés, kisállatklinika bemutatása (csoportos körbevezetés). Bővebben: klikk a képre

FELKÉSZÜLÉS A GÖRÉNYFESZTIVÁLRA:

 • Nem tudod érdemes-e indítanod görényedet az októberi görényfesztivál ügyességi versenyein ? Gyere el szeptember 29-én az Állatbarát Nyílt Napra és próbáld ki! 3 versenyszámban indíthatod görényedet: csőben futásban, kupakhorgászásban és pusziadásban. A rendezvényre belépődíj nincs, a nevezés ingyenes!
 • Görénykozmetika: nevezted görényedet, vagy csak gondod van a karomvágással és a fülpucolással? Hozd el görényedet! Segítünk!
 • Az utolsó lehetőség, hogy személyesen add le nevezésed a szépségversenyre!

Felhívás - segítsetek megkeresni

Budapest

2007. szeptember 26-án este elveszett egy görény a 3. kerület, Búza utca 10-ből. Maci nagy termetű, ivartalan hímgörény. Kérjük, akik a közelben laknak és ráérnek pénteken, azaz ma 28-án este fél nyolckor, segítsenek Maci keresésében. Indulás: a Búza u. 10. szám elől.

Első ELTE Egyetemi Napok

Budapest

2007. szeptember 18-19-20

A hagyományos lágymányosi utcabál háromnapos egyetemi rendezvénnyé nőtte ki magát, és idén először a Budaörsi (KCSSK) kollégium területén kerül megrendezésre. Este koncertek (Neo, Másfél, Hooligans), délután sportversenyek és extrém játékok várják az egyetemista fiatalokat. A civil faluban egyesületünk is helyet kapott, így vadászgörényekkel is lehet majd ismerkedni! Bővebb info

Vadásznap Mezőkövesden!

Miskolc

Újabb programmal várunk minden kedves Vadászgörény­ Gazdit 2007. 09. 15 - én megrendezésre kerülő Vadásznapon, melyen második alkalommal képviselteti magát a Miskolci Vadászgörény­ Klub.

MEGHíVÓ
Az Országos Magyar Vadászkamara B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezete és a Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége, tisztelettel meghívja Önt, és Kedves családját 2007. szeptember 15-én (szombat) 9.30 órakor kezdődő, Mezőkövesden a Hadas városrészben fekvő Művészetek Házában és környezetében megrendezésre kerülő MEGYEI VADÁSZNAPRA

PROGRAMOK:
8.30 • Résztvevők, meghívott vendégek fogadása
9.30 • Vadásznap megnyitása, programismertető
• Polgármesteri köszöntő: Tállai András
• A vadásznapot megnyitja: Pechtol János
• Vadászok üdvözlése és kitüntetések átadása: Dr. Székely László
• Vadászhimnusz
11.00 • Új vadászok ünnepélyes avatása, fogadalomtétel
13.30 • Vadászruha divatbemutató
14.00 • Borsodi Vadászkürt Együttes műsora
14.30 • Matyó néptáncegyüttes műsora
15.00 • Vadásznap zárása

RÉSZLETES PROGRAM:
Vadászgörény­ játszóház
• Trófeabemutató
• Festménykiállítás
• Könyvbemutató,vásár
• Terepjáró bemutató
• Vadászati cikkek árusítása
• Filmvetítés

Vasárnap 3-kor görényséta a Népligetben

Budapest

2007 szeptemberétől ismét délután 3-kor kezdődik a görényséta.
Találkozó: a Planetárium előtti füves részen

Akik szeretnék nevezni görényüket a III. Közép-európai vadászgörény fesztivál szépségversenyére: a sétán lehetőség van a nevezési és regisztrációs lapok átvételére, kitöltésére és leadására, valamint a nevezési díj befizetésére!

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Elveszett Budapesten a XV. kerületben

Budapest

2007. július 18-án egy ivartalanított albínó hímgörény. Kérjük, aki látta, vagy befogta értesítse a gazdit! Tel.: 20/393-3916
E-mail: bodicsi.bea@freemail.hu
Lakcím: 1153. Eötvös utca 111., Bodicsi Bea

Elveszett Miskolcon, az Avas városrészen!

Miskolc

Elveszett Miskolcon, az Avason egy 4 hónapos, bézs színű, hím vadászgörényke. Aki látta, vagy megtalálta, kérem hívja az aggódó gazdit: Orosz Orsolya, 20/542-1356

Szombaton "rexes" klubnap

Budapest

Szeptember 8-án, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés
: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Elveszett Debrecenben

2007.07.06-án reggel a dobozi lakótelepen egy lány, vadas göri. Különleges ismertetőjegye: a lábfején fehér "cipők" vannak. Aki látta, vagy befogadta hívja a gazdit: 06-20-322-93-94. A megtaláló jutalomban részesül!

Elveszett Újbudán

Budapest

2007. július 8-án este 11 óra tájban a XI. kerületben az Etele úton elkóborolt Pihe, egy vadas, nagyon szelíd és barátságos egy éves fiú göri. Aki tud róla valamit, hívja az aggódó gazdikat: 20/3782804, vagy 30/8581338. A megtalálónak jutalom jár.

Szombat esti séta

Ezen a hétvégén szombat este 9-kor kezdődik a Népligetben a görényséta.
Találkozó: a Planetárium előtti füves részen

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Talált görény a 15. kerületben

Budapest

találtak egy albínó kölyök nőstényt a 15. kerületben a Neptun utcában. A gazdi a 20/970-60-82-es számon jelentkezhet.

Pécsett elveszett

Pécs

2007. június 18-án az Erzsébet utcából egy Loki névre "hallgató", 4 éves vadas görci. Kérem, aki látta vagy befogta, értesítse a gazdit a 70/778-55-92-es telefonszámon! Szelíd, játékos, de a nevére nem mindig megy oda. A megtaláló jutalomban részesül. 

Befogadó gazdikat keresünk!

Miskolc

Segíts, hogy segíthessünk! 

Az elmúlt hetekben nagyon sok talált illetve elhagyott görénykét vettek pártfogásukba egyesületünk aktív tagjai. Jelenleg is 9 mentett görényünk van Miskolcon, többségük még várja, hogy eljöjjön érte az IGAZI gazdi. Maroknyi csapatunk energiái és anyagi forrásai azonban kimerülőben vannak, a mentett görik számára fenntartott helyek pedig már régen elfogytak, ezért önkéntes befogadó gazdikat keresünk Miskolcon és környékén, akik vállalnák, hogy otthonukba fogadják a beérkező göriket!

Az ideiglenes befogadó gazdi feladatai:

 • Gondoskodás a mentett görikről, míg végleges gazdi nem kerül nekik,
 • szocializáció (összeszoktatás más görikkel, emberekkel),
 • helyes táplálkozási szokások kialakítása

Ha jelentkeznél a feladatra vagy felajánlást szeretnél tenni, az alábbi telefonszámon és e-mail címen megtalálsz minket: 70/290-4696 (Szabados Sára),  szabads@freemail.hu.

Találtak Miskolcon!

Miskolc

Miskolcon, a Muskátli utcában befogtak egy szelíd, vadas színű, ivaros hím görit. A megtaláló ugyan görénytulajdonos, kisgyermekei miatt mégsem tudja hosszabb időre befogadni a talált görénykét, ezért várjuk a szerető gazdi vagy ideiglenes befogadó gazdi jelentkezését illetve segítségét!

Érdeklődni lehet: Szabados Sára, 70/290-4696, szabads@freemail.hu.

Szombat esti séta

Budapest

Ezen a hétvégén szombat este 9-kor kezdődik a Népligetben a görényséta.
Találkozó: a Planetárium előtti füves részen

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Segítségkérés szakdolgozathoz

Egy Tudományos Diákköri Dolgozathoz és szakdolgozathoz szeretnénk a segítségeteket kérni. Molnár Anita a Kecskeméti Főiskolán tanul Környezetgazdálkodási agrármérnöki szakon, és a TDK dolgozatához (és későbbi szakdolgozatához) gyűjt adatokat a vadászgörények tartásáról. Kérünk mindenkit, hogy töltse le a kérdőívet , és kitöltve juttassa el a részére, a mol.anita@gmail.com címre. 

Figyelem

Budapest

Az elmúlt időszakban több, a Klubhoz tértivevényesen küldött levelet visszaküldött a Posta a feladónak. A problémát elhárítottuk, a postafiókra küldött levelek megérkeznek, a korábban elküldött levelek akár a postafiók címére, akár a székhely címére küldhetők.

Természetesen figyelembe vesszük, és haladékot adunk, ha valaki a visszaküldött levél miatt csúszik ki az adatlapok leadási határidejéből. Az okozott kellemetlenségek miatt szíves elnézéseteket kérjük.

Felhívás

Budapest

A klubhoz beérkezett nagyszámú, negatív hangvételű véleménynyilvánítás alapján a klub tagsága úgy döntött, hogy a továbbiakban nem kívánja szerepeltetni a Család utcai kisállat rendelőt az ajánlott állatorvosok listájában, továbbá a továbbiakban nem kívánja igénybe venni az említett rendelő által a klub tagjai számára biztosított kedvezményt.

2007. júl. 7. 

Elveszett Diósgyőrben

a Táncsics tér környékéről május 19-én egy vadas színű, ivaros hím görény. Zöld hám volt rajta. A megtalálót kérjük jelentkezzen az alábbi elérhetőségen: vivcyke@hotmail.com

Elveszett a IX. kerületben a Gyáli úton

Budapest

2007 június 3-án egy vadas színű, ivaros hím görény. Aki tud róla valamit, hívja a következő számot: 06-70-240-9556.

Elveszett Csepelen

Budapest

2007 június 12-én, keddre virradó reggel egy Happy nevű vadas, egy éves fiú göri. Kissé félénk bizalmatlan, de nem agresszív. Aki megtalálta, vagy tud róla valamit, jelentkezzen a 0670-205-5747-es telefonszámon. 

Elveszett Budapesten a Keleti pályaudvar környékén

2007. június 15-én elveszett a Kerepesi utca 1. szám alól egy vadas színű, barátságos egy év körüli nőstény görény. Kérjük, aki látta, vagy befogta jelentkezzen a 06/1/333-60-86 vagy a 06/20/324-26-37 telefonszámon vagy a következő címen: dios12@freemail.hu, krahling@ebternet.hu

Megszökött Tatán

a gyöngyház környékén egy 2-2,5 kg körüli, 10 hónapos, bézs szinű, rendkívül barátságos, Hero névre hallgató görifiú. A megtaláló jutalmat kap. 06-70-626-62-01
06-70-626-41-04

Klubnapok nyáron

Budapest

A nyári hónapokban az Equus Klubos (VII. ker. Állatorvosi Egyetem) görénytalálkozók szünetelnek. Helyette különböző rendezvényekre és görénysétákra várjuk a gazdikat, melyekről bővebb információ a HÍrekben található.

A Rex Állatszigetén továbbra is a szokásos időpontban, azaz minden hónap második szombatján klubnapozunk!

Új színekben kaphatók függőágyak Klubunknál

 Vidám nyári színek, vászon és flanel anyagok - ez nyári függőágy kollekciónk!

Nagy méretválasztékban kínálunk sima (mindkét oldalán más-más színű) és belebújós függőágyakat.

Bővebben

Szombaton "rexes" Klubnap

Budapest

Augusztus 11-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés
: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Hétvégi görényséták a Népligetben

Budapest

Ezen a hétvégén szombaton 21.00 órától, valamint vasárnap 18.00 órától is lesz görényséta a Népligetben. Az időjárásjelentés szerint hétvégére picit hűvösebb idő várható, ezért tartjuk meg mindkettőt hacsak nem esik az eső.

Találkozó: a Planetárium előtt

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Vasárnap este találkozó a Népkertben!

Miskolc

Július 29.-én (vasárnap) ismét találkozót tartunk a Népkertben 18 órától. Szívesen látunk minden kedves érdeklődőt!

Kérjük, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Szombat este 21.00 órakor lesz a szokásos népligeti görényséta!

A nagy meleg miatt ezen a hétvégén nem vasárnap este 6-kor, hanem szombaton este 9 órakor kezdődik a görényséta.
Találkozó: a Planetárium előtt 21.00-kor

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Szombat este 21.00 órakor lesz a szokásos népligeti görényséta!

Budapest

A nagy hőség miatt ezen a hétvégén nem vasárnap este 6-kor, hanem szombaton este 9 órakor kezdődik a görényséta.
Találkozó: a Planetárium előtt 21.00-kor

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Szombaton "rexes" Klubnap

Július 14-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

A Klubnap témája: A vadászgörények helyzete a kereskedésekben, vagyis milyen jogai vannak a görényeknek, mit várhatunk el a kereskedésektől, miért szólhatunk és miért tehetünk bejelentést.

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés
: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Vasutas nap görényekkel

Miskolc

2007. július 7. szombat, 9-13 óráig
A Miskolci Vadászgörény Klub ez évben is meghívást kapott a Vasutas rendezvényre. A tavalyi évhez hasonlóan göriknek játszóházat biztosítunk, az érdeklődők részére
szórólapokkal, gyerekeknek színes zászlókkal készülünk.
Helyszín: a Vasutas sportpálya (a Tiszai pályaudvar mellett, Martin kertváros
felé)

Találták Vecsésen

2007 június 7-én a vasúti átjáróban egy vadas színű, erősen tüzelő nőstény görit. A göri megsérült és elképzelhető, hogy több napja kóborol. Kiszáradt, és rengeteg bolha volt
benne. Várjuk a gazdi jelentkezését a 0670/362-7200-ás számon.

Honlapcím változás

2007. május 2-án a Miskolci Vadászgörény Klub honlapja új helyre költözött. Ezentúl a http://www.miskolcimakogo.hu címen érhető el. Reméljük, hogy itt nem lesznek olyan időszakok, amikor az oldal a tárhelyszolgáltató hibája miatt nem lesz elérhető!
A régi regisztrált tagok természetesen ugyanúgy bejelentkezhetnek és használhatják az üzenőfalat.

Felhívás

Kedves Görénygazdik!

A segítségeteket szeretnénk kérni. Hazánkban egyre többen tartanak vadászgörényt, így az állatorvosok is egyre gyakrabban találkoznak velük, ám kevés információval rendelkeznek róluk. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon sok dolgot még mindig nem lehet tudni a görényekről.

Ha szeretnétek megtudni mi a göritek rendellenes szőrhullásának oka, segítsetek a kutatásban az állatorvosoknak! Töltsétek ki ezt kérdőívet! Azoknak a göriknek, akiknek most van szőrhullásos problémájuk (és az nem túltüzelés vagy ivarzási problémával kapcsolatos) a szőrhullás okának felderítése céljából ingyenes vérvizsgálatra van lehetőségük!
A részletekért a következő számot hívjátok: 06 70 339 37 59

Köszönjük!

T-Com gyereksziget görényekkel

 2007. július 7-8. 10-18 óráig

Klubunk idén is ellátogat a T-Com Gyerek Szigetre, ahol görényekkel, göris tanácsadással várjuk az érdeklődőket. Az eseményen képviseltetik magukat a Klub gazdára váró görényei is. Filippo és Maya személyesen várják az örökbefogadás iránt érdeklődőket! 

Ha még nem hallottál a Gyerek Szigetről, vagy szeretnéd tudni, mi mindent lehet ott csinálni, klikkelj ide!

Helyszín: Hajógyári Sziget, a Rügyek és Gyökerek Egyesület sátra mellett
Megközelítés: A szervezők arra kérnek, hogy ne autóval közelítsétek meg a szigetet, mivel nincs parkolási lehetőség. A sziget elérhető kerékpárral (a bringákra őrzött parkolóban vigyáznak) vagy jöhettek tömegközelekedéssel.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Talált görény a IV. kerületben

Május 31-én találtak egy vadas színű, ivaros nőstény görényt a IV. kerületben. A gazdája a 06 70 555 09 09-es számon érdeklődhet.

Elveszett Érden

Budapest

2007 május 26-án egy sötétvadas, barna orrú, 1 éves nőstény göri. Nagyon szelíd, oltva van, de örökmozgó és bátor, így akár több kilométerre is lehet már az otthonától.Aki látta vagy befogta, hívja aggódó gazdáit a 06 30 221 73 34-es számon. A megtaláló jutalomban részesül!

Találtak Óbudán

Budapest

2007 június 1-én egy világosvadas nőstény görit! A göri  erősen tüzel! Várjuk a gazdi jelentkezését: 0620/563-7759

Találtak Pestimrén

Budapest

2007 május 29-én egy bézs, szelíd, tüzelő nőstényt. A gazdája az alábbi telefonszámon érdeklődhet: 06-70-362-7201

Nagytárcsán találtak

2007. május 23-án egy vadászgörényt. A gazdája a 70/560-3660 vagy a 70/362-7201 telefonszámon jelentkezhet érte.

Pécsett találtak

Pécs

Egy vadas ivaros hím görit május 31-én. A gazdija jelentkezhet érte: pecs@mvk.hu  20/486-06-47

Vasárnap este göriséta a Népligetben

A nagy melegre való tekintettel nyáron este 6-tól sétáltatunk görényt a Népligetben!
Találkozó: a Planetárium előtt 18.00-18.15-ig.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Budapesten találtak

Budapest

a 2007. május 19-23 közötti időszakban három vadászgörényt: a Margitszigeten, a III. ill. a XV. kerületekben. Akinek elveszett a görénye, a 06 70 362 7200 telefonszámon érdeklődhet.

Elkóborolt Bejcgyertyánosról

május 20-án egy 3 hónapos albínó nőstény görény. Ha valaki látta vagy befogta, jelezze a 06/70/503-42-82 telefonszámon.

Elveszett a XIII. kerületben

Budapest

a Tahi u. környékén 2007 május 15-én Peti, egy  2 éves vadas göri. Ha  valaki tud róla, vagy esetleg megtalálta, kérjük jelentkezzen a 20 44-70-741 vagy 20 59-60-670 számokon.

Elveszett a XXIII. kerületben

Budapest

a Szilágyi Dezső utcában, 2007 május 15-én éjjel egy 11 hónapos albínó nőstény. Aki tud róla valamit, hívja a gazdit a 06-20-526-96-76 számon.

Vasárnap este göriséta a Népligetben

Budapest

A nagy melegre való tekintettel nyáron este 6-tól sétáltatunk görényt a Népligetben!
Találkozó: a Planetárium előtt 18.00-18.15-ig.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Vadászgörény játszóház a miskolci Fressnapfban

Miskolc

2007. június 16-án, szombaton 9-13 óráig szeretettel vár a Miskolci Vadászgörény Klub a Fressnapf áruházzal közösen megszervezett programjára, melynek helyszíne az áruház melletti füves terület (rossz idő esetén az áruházban).

Pótmamát keresünk

Miskolc

2007.06.03-én elpusztult egy szoptatós görimama. Mivel a 9 alig 2 hetes kölyök gondozását a gazdi nem tudta felvállalni, egyesületünk tagjai vették gondozásba az apróságokat. (A picikről hamarosan babanapló olvasható honlapunkon.)

Ezúttal szeretnénk felhívni minden gazdi figyelmét arra, hogy az alom vállalás nagy felelősség! Bármilyen tündériek is a picik, a gondozásuk nagyon sok körültekintést igényel!

Jól gondold át, hogy megfelelő ellátását tudsz-e nyújtani a görimama részére - pénzt, időt, energiát nem sajnálva, rendszeres állatorvosi ellenőrzés biztosításával, a mama és picinyei számára elengedhetetlen vitaminok pótlásával - hogy épen, gészségesen jöhessenek világra a kölykök. Tudod-e biztosítani az ellést követően is a görimama és a picik ellátását, valamint a fenti esetet és egyéb problémákat tekintve a picik gondozását.

Nem árt elgondolkodni azon sem, hogy tudjuk – e vállalni a picik nevelését /alomra szoktatás, harapásról leszoktatás), amennyiben nem sikerül őket eladni, a tartásukat akár életük végéig is, hiszen ugyanolyan felelősséggel tartozunk értük, mint a saját görinkért. A leendő gazdi részére megfelelő, korrekt információt tudunk – e nyújtani a vadászgörényekről, a helyes tartásról, elhelyezésről, ápolásról, etetésről, az ivarérésről, szagukról stb.

Felelős állattartó nem vállal meggondolatlanul almot!!!

Néhány kérdés, amely segíthet eldönteni, alkalmasak vagyunk – e egy alom vállalására: van – e időnk, van – e helyünk, elég felkészültek vagyunk – e, megfelelő információkkal rendelkezünk – e a párzásról, születésről, ellésről, mit tudunk a vadászgörény szüleiről, a korábbi almokról, van – e anyagi hátterünk, van – e kereslet a vadászgörényekre?

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokkal több kisgörény születik, mint amennyi a potenciális gazdi lenne! Arról nem is beszélve hány görényke kóborol az utcákon, a „gazdi” görénytartással kapcsolatos hiányos információja (mozgásigény, szökésveszély, ivarosság, szag stb.) miatt!

 

Vasárnap este göriséta a Népligetben

Budapest

A nagy melegre való tekintettel nyáron este 6-tól sétáltatunk görényt a Népligetben!
Találkozó: a Planetárium előtt 18.00-18.15-ig.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Új termékek Boltunkban

Új termékekkel bővült a Klub által árusított holmik sora: Atlas hordozó, flexipóráz, tálcás itató és a népszerű görényvitamin FerreTone is kapható. Képek és leírás.
Egyes régebbi termékek árát a beszállítói áremelés miatt kénytelenek voltunk mi is megemelni, ezért megértéseteket kérjük. 

Elveszett görény a Campona környékén

Május 7-én éjjel megszökött két ivaros hímgörény, Starsky és Hutch a Lépcsős utcából. Starsky meglett, de Hutchot még keressük! Sárga (albínó) színű, nagy termetű, oltott, barátságos görény. Kérjük, ha valaki látta vagy befogta jelentkezzen a gazdinál: Janás Dóra, Lépcsős utca 23. vagy tel: 06 20 916 46 89
A megtaláló jutalomban részesül!

Elveszett Felsőgödön

Május 6-án este elveszett egy 2 éves vadas színű göri Felsőgödről. Nagyon élénk, és túlságosan kíváncsi. Ha valaki tud róla, vagy esetleg megtalálta, kérjük jelentkezzen a gazdinál. Tel.: 30/324-3621, 30/327-2696 E-mail: ruzsits_agnes@freemail.hu

Szombaton "rexes" Klubnap

Június 9-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés
: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Egészségliget 2007, nemcsak kétlábúaknak

Június 2-3. 10 órától

Az Egészségliget harmadszorra kerül megrendezésre, több mint 200.000 négyzetméteren a Városligetben. Az idei rendezvény újdonsága, hogy most először nem csak az emberek, hanem az állatok egészsége is szerepet kap a Magyar Állatorvosi Kamara támogatásával. Az Egészségliget Állatparkjában a kedvencek számára állatorvosok és táplálkozástudományi szakemberek részvételével ingyenes állategészségügyi tanácsadás, és bemutató állatkórház is lesz.

 Nagy örömmel vettük a szervezők felkérését, hogy egyesületünk is képviselje magát e nagyszerű rendezvényen és két napos Görényolimpiát rendezzen. Szombaton 15.30-tól, vasárnap 13 órától zajlanak majd az ügyességi versenyek, melyekre várunk minden játékos kedvű görényt és gazdit! Bővebben

II. Állatbarát Nap Zalaegerszegen

Június 2. szombat 10.00-19.00-ig Zalaegerszegen a Vizslaparkban

Előfordul, hogy egy alapvetően kutyákkal foglalkozó szervezet egyszer csak gondol egyet és Állatbarát napot szervez a felelős állattartás jegyében. Ami aztán olyannyira jól sikerül, hogy a következő évben folytatása lesz! 

A Göcsej Kutya Klub immár 12 éve működő a hobbi és sportkutyázás szerelmeseinek helyt adó szervezet. A kiképzések, kutyaiskola és edzések mellett egy baráti társaság, ahol mindenki az érdeklődési körének megfelelően fejlesztheti kutyája tudását kiképzők segítségével. 2006-ban döntöttek úgy, hogy megszervezik az első Állatbarát Napot. A rendezvény vázát alapvetően a Felelős Állatbarátok Egyesületének eszméje, a kutyás sportok és a minél magasabb színvonalú állattartás megismertetése képezte. A rendezvény sikeres volt, így idén is megrendezésre kerül.

A nap legnagyobb részét 2007-ben is a kutyás bemutatók képezik – idén kibővülve mentőkutyás, segítő kutyás és agárverseny bemutatóval. Lesz lovasbemutató, és természetesen képviseltetik magukat az egzotikus háziállatok, így többek között a vadászgörények is Pécsi regionális csapatunknak köszönhetően!

A belépés díjtalan!

Bővebb info: www.gocsejkk.hu

Állatbarát Családi Nap Törökbálinton

 2007. június 2. szombat, 10-14 óráig

A nyár kezdetével sem marad programok nélkül az állatbarát közönség. A februárban átadott Munkácsy Mihály Művelődési Ház először rendez állatbarát családi napot, ám annál ígéretesebbet.

Háziállatokkal és egzotikus állatokkal egyaránt lehet majd ismerkedni, ahogy az a kiállítók névsorából sejthető. Fajtánként megválasztásra kerül a legszebb állat és minden jelenlevő állat közül a közönségnek legjobban tetsző állatka: "Bálint kedvence."

A programokról bővebben: kattints a plakátraMegközelítés:
tömegközlekedéssel sem lehetetlen, a 72-es buszra kell felszállni a Kosztolányi Dezső térnél és a végállomásig menni. Onnan gyalog 2 perc! Autóval az M7-es egy rövid részén kell jönni, és a Budaörsi Tesco után (kb. a McDonaldsnál) a Törökbálint Depo felé letérni, és ezt a táblát követni. Hamarosan lesz erről itt egy térkép is.

FONTOS: ha görivel jössz, feltétlenül legyen nálad 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolás, mivel csak azzal engedik be az épületbe!

Gyermeknap a Városligetben

Budapest

2007. május 26-27. 10-18 óráig

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az őt támogató cégek, szervezetek és magánemberek segítségével tizenhét éve segít fizikailag és értelmileg sérült, árva és más rászoruló gyerekeken, fiatalokon. A Fővárosi Önkormányzattal közösen immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben 2007. május 26-27-én. A már hagyományos és igen népszerű programon tavaly mintegy 500 000 gyermek és felnőtt vett részt. A Szolgálat minden évben – így idén is – maga is meghív a gyermeknapi rendezvényre közel 300 nehéz sorsú gyermeket hazánkból és a határainkon túlról – Szlovákiából, Romániából, Boszniából és Kárpátaljáról: utazásukat megszervezi, szállásukat és ellátásukat biztosítja.

Klubunk mindkét nap 10-18 óráig várja az érdeklődőket görénysimogatóval, göris tanácsadással és a "Boltunkból" ismert göris termékekkel. Térkép, programok

Elveszett Szegeden, Béketelepen

április 17-én egy görény a Régiposta u. 57 szám alól. Nőstény, a neve Nózi, barátságos, nem harapott még meg embert. A megtaláló vagy a nyomravezető jutalomban részesül. Elérhetőség: 06 20 4560421, 06 20 3708160, 06 20 4754628.

Várja vissza Nózit a gazdija és családja, mert már családtag volt.

Elveszett Budapesten a XX. kerületben

Budapest

április 20-án 17 óra körül egy 3 éves, bézs színű, ivaros, hím görény a Bádogos utcából. Turbó nagyon szelíd (túlon-túl is), hívásra odajön, igazi bohóc. Aki tud róla, vagy megtalálta hívja a 284 41 31 vagy a 06 30 422 5151 telefonszámokat. A megtaláló egy görénykölyköt kap jutalmul.

Pécsett találtak

Pécs

Egy ivaros vadas színű lány görit, Kb 2éves lehet és tüzel. Gazdija jelentkezhet érte a pecs@mvk.hu címen vagy a 20/486-06-47 számon!

Szombaton "rexes" Klubnap

Május 12-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Pécsett elveszett

Pécs

Március 4-én a pécsi Rózsadombról egy vadas ivaros hím göri eltűnt. Aki látja vagy befogadta kérjük jelentkezzen az aggódó gazdinál: sky.@freemail.hu  30/651-66-76

Elveszett görény Debrecenben

Március 31-én eltűnt egy albínó vadászgörény Debrecenben a Békás tónál. Kérjük, aki bármit tud róla, értesítse a gazdit a 06 70 375 59 46-os számon vagy a pentium4@dataserv.hu e-mail címen.

Eltűnt a XIII. kerületben

Budapest

a Róbert Károly körúton, április 2-án egy vadas, szelíd, oltott, chipezett ivaros fiúgöri, aki  Bandita névre hallgat. Aki megtalálja, a macs82@vipmail.hu címen jelezze. Nagyon várják haza.

Pénteken Klubnap!

Budapest

Május 4-én pénteken ismét klubnapozunk az Equus Klubban!

Ha görényeddel szeretnél jönni, kérünk olvasd el Házirendünket. A saját és a többi görény érdekében Kérünk, csak oltott és egészséges állatokat hozz magaddal! (Orvosi igazolást nem kérünk, csak oltási könyvet.)

Cím:
Budapest, VII. ker. István u. 2., Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar, Equus Klub
Időpont: 2007. május 4. 17.00-20.00.
Megközelítés: 7-es busszal, vagy metróval a Keleti pályaudvarig, a Bethlen Gábor utcán (ott ahol a Meki van) be a Bethlen térig, majd balra az István utcába.

A Klubnapok látogatása ingyenes!

Kirándulás a budai hegyekbe

Budapest

Május 1-én, kedden ismét kirándulni megyünk a görényekkel.
Gyülekező: 11-kor Normafánál a rétesesbódé mellett. (Ha valaki nem találná, a 06 30 513 78 39-es számon kérhet segítséget.)

Aki szeretne nyársalni, hozzon magával sütnivalót is!
Görényeknek és gazdáiknak is javasolt az élősködők (kullancs, bolha) elleni védekezés!

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, tüzelő nőstényeket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Göritali Nyíregyházán

Nyíregyháza

Május elsején, kedden görénytalálkozó lesz Nyíregyházán a Sóstói erdőben!

Gyülekező: délután 14.00-14.15-ig a Tölgyes Étterem mellett, az erdő "bejáratánál" a szokásos farönknél! Utána séta görénytempóban az erdőben. Nem lesz túl gyors, úgyhogy ha valaki késik, meg fog találni minket! Ha mégsem sikerülne, akkor a 06 30 44 953 16-os számon, Pleva Nikinél lehet érdeklődni!

Kérünk, csak oltott és egészséges görit hozz magaddal, és legyen nálad oltási könyv is!
A sétán lehetőség van a Klubba való belépésre is!

Elveszett Budapesten, a VIII. kerületben

Budapest

2007. március 22-én elveszett Budapestről, a VIII. kerület, Delej utca 51-es szám alól, egy Marcipán nevű, 4 éves vadas görény. Csak pár hónapja van a gazdájánál, így nem tudni, hogyan viselkedik idegenekkel szemben. Kérjük a megtalálót, vagy aki bármit tud a göriről, jelentkezzen az aggódó gazdinál: Heim Eszter
Tel.: 70 572 61 80
E-mail: edicsiga@citromail.hu

Talált görény Csepelen

Március 27-én találtak egy vadas hímet Csepelen. A görény ápolt, nemrég veszhetett el. A gazdi jelentkezését a 06 20 919 55 22-es számon várják.

Göriséta a Népligetben

Budapest

Április 29-én vasárnap délután ismét találkozunk a Népligetben!
Gyülekező: 15.00-15.30-ig a Planetárium előtt, majd séta a Ligetben.
Lehetséges megközelítés: 3-as metróval vagy 1-es villamossal Népliget megállóig

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Föld Napi rendezvény a Rex Állatszigetén

Budapest

A Föld Napján, április 22-én vasárnap 10 és 16 óra között nyílt nappal és sok-sok programmal várja a Rex kutyaotthon az állatbarátokat.

Ízelítő a programokból: kisállat simogató, agility bemutató, munkakutya bemutató, kézműves foglalkozások, faültetés. A rendezvényen jelen lesz több állatos egyesület, köztük a Magyar Vadászgörény Klub is!

A helyszínen lehetőség nyílik a görik szabadtéri sétáltatására, lesz ingyenes Frontline kezelés, tanácsadás, vásárlási lehetőség e-Boltunkból.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Elveszett Lentiben

2007 március 16-án késő délután elveszett Igor a Zala megyei Lentiben! Kezes, közvetlen göri. Kérünk bennetek, ha látjátok, befogtátok, akkor hívjátok a 06 70 774 0961-es telefonszámot. A megtaláló jutalmat kap!

Jótékonysági koncert a Noé Állatotthonért

Budapest

 2007. április 15-én Noé Bárkája - Mesehajó a Dunán címmel jótékonysági koncert lesz. Az előadás teljes bevétele a Noé Állatotthon Alapítványt segíti. Jegyek már kaphatók és támogatói jegyek is vásárolhatók!

Kattints a képre a részletekért!

 

 

 

 

 

 

Szombaton "rexes" Klubnap

Budapest

Április 14-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Pécsi Göris kirándulás

Pécs

Időpont: 2007.április 15., vasárnap

11 órakor találkozunk a Remete réten. Mindenki hozzon magával enni-innivalót (nyársalni is fogunk). Mindenkit sok szeretettel várunk. További info: Szeberényi Krisztánál pecs@mvk.hu, vagy 20/486-06-47.

Húsvéti kirándulás

Budapest

A szokásos vasárnapi népligeti séta helyett ezúttal egy kis kirándulásra invitálunk gazdikat és görényeket!

Gyülekező: vasárnap de. 11-kor Normafánál a rétesesbódé mellett.
Aki nem találná, a 06 30 513 78 39-es számon kérhet segítséget.
Cél: Erzsébet kilátó (kb. 1,5 km-re Normafától)

Aki szeretne nyársalni, hozzon magával sütnivalót is!
Görényeknek és gazdáiknak is javasolt az élősködők (kullancs, bolha) elleni védekezés!

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Pénteken Klubnap!

Budapest

Április 6-án pénteken ismét klubnapozunk az Equus Klubban!

Ha görényeddel szeretnél jönni, kérünk olvasd el Házirendünket. A saját és a többi görény érdekében Kérünk, csak oltott és egészséges állatokat hozz magaddal! (Orvosi igazolást nem kérünk, csak oltási könyvet.)

Cím:
Budapest, VII. ker. István u. 2., Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar, Equus Klub
Időpont: 2007. április 6. 17.00-20.00.
Megközelítés: 7-es busszal, vagy metróval a Keleti pályaudvarig, a Bethlen Gábor utcán (ott ahol a Meki van) be a Bethlen térig, majd balra az István utcába.

A Klubnapok látogatása ingyenes!

Göriséta a Népligetben

Április 1-én vasárnap délután ismét találkozunk a Népligetben!
Gyülekező: 15.00-15.30-ig a Planetárium előtt, majd séta a Ligetben.
Lehetséges megközelítés: 3-as metróval vagy 1-es villamossal Népliget megállóig

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Befogadó gazdikat keresünk

A Magyar Vadászgörény Klub ideiglenes befogadó gazdik jelentkezését várja.
Az önkéntesek feladata: napi foglalkozás a görikkel, szocializáció (összeszoktatás más görikkel, emberekkel), helyes táplálkozási szokások kialakítása.

Ideális jelentkező vagy, ha:

 • szereted az állatokat, főként a görényeket
 • van pár óra szabadidőd minden nap
 • a veled egy háztartásban élőknek sincs kifogása a görik ellen
 • jó, ha tapasztalt görénytartó vagy, de az sem akadály, ha nincs több éves göris múltad. (A Klubhoz kerülő görik között vannak teljesen szelíd, ezért kezdő befogadógazdinak ideális görények!)
 • jó, ha van ketreced és felszerelésed a befogadnivaló göri számára, de az sem akadály nincs (Ez esetben a Klub kölcsönöz neked.)
 • elfogadod, hogy segítségedért cserébe a Klub ellenszolgáltatást nem tud neked adni

Ha ezek után, még mindig érdekel a befogadó gazdiság (pótmami/pótpapiság), szívesen adnál otthont és szeretetet egy gazdátlan állatkának, amíg nem kerül igazi Otthon neki, várjuk jelentkezésed!

Bemutatkozó leveledet az menhely@mvk.hu címre várjuk vagy jelentkezhetsz személyesen klubnapjainkon is.

Talált görény Maglódon

2007. március 19-én Maglódon, a Kanizsa utca környékén találtak egy vadas színű hímgörényt. A gazdája a 06 70 555 09 09-es telefonszámon jelentkezhet.

Megnyitottuk e-boltunkat!

 Kedves Gazdik!

Hosszú várakozás után végre megnyitottuk "boltunkat"! A kínálatot a felső, vízszintes menüsorban levő Bolt felirat alatt találjátok. Reméljük kedvetekre való dolgokat találtok benne! Jó vásárlást kívánunk!

Magyar Vadászgörény Klub

Talált görény Budapesten

2007. március 23-án találtak egy vadas színű hím görényt az Erzsébet körút 23-as szám alatti házban a gangon. A görény ápolt, gazdája valószínűleg a házban lakik.
A 06 70 555 09 09-es számon várjuk a jelentkezését!

Vasárnap ismét görényséta a Népligetben!

Budapest

Március 18-án vasárnap megint találkozunk a Népligetben!
Gyülekező: 15.00-15.30-ig a Planetárium előtt, majd séta a Ligetben.
Lehetséges megközelítés: 3-as metróval vagy 1-es villamossal Népliget megállóig

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Az év örökbefogadott vadászgörénye/örökbefogadója pályázat

Második alkalommal hirdettük meg "az év örökbefogadott vadászgörénye" és "az év örökbefogadója" pályázatot azzal a céllal, hogy népszerűsítsük az örökbefogadást és elismerésben részesítsük azokat a gazdikat, akik az örökbefogadást választották és ezzel segítettek otthonra találni egy-egy gazdátlan állatnak.

Egy hónapon át vártuk a szavazatokat, melyek alapján "a 2006-os év örökbefogadott vadászgörénye" Nimród, "az év örökbefogadója" pedig gazdája, Szabados Sára lett!
A miskolciak nagyon nagy aktivitást mutattak szavazás terén, ami a nyertes páros történetét ismerve nem meglepő. Nimród egy vadasparkban élt, semmit nem lehetett tudni róla, csak sejteni, hogy nagy valószínűséggel nem szelíd és szocializált görény. Így fogadta örökbe Sára és szelidítette meg szép lassan, türelemmel. Az örökbefogadás azonban más szempontból is sikeresnek bizonyult. Sára bekapcsolódott a Miskolci Vadászgörény Klub mentés-örökbeadás csapatának munkájába, 2007-től pedig ő irányítja a miskolci görénymentést! Gratulálunk!

Ahogy ígértük, márc. 2-i Klubnapunkon a szavazók között sorsoltunk: alvózsákot nyert V. Ákos Budapestről és Sz. Károly Szegedről, textil búvócsövet nyert Sz. Péter Mályiról, felhúzhatós hörcsögöt nyert Gy. István Debrecenből. Nyereményüket postán juttatjuk el! Köszönjük a szavazatokat!

Szombaton göritali Nyíregyházán!

Nyíregyháza

Szombaton délután 2-kor találkozunk a Tölgyes Étterem mellett, a Sóstói erdő "bejáratánál" a szokásos farönknél! Gyülekező 14.15-ig, utána elindulunk görénytempóban az erdőbe sétálni... nem lesz túl gyors, úgyhogy ha valaki késik, meg fog találni minket! Ha nem sikerül megtalálni ezen a számon lehet érdeklődni: 06 30 44 953 16 (Pleva Niki)

Kérünk csak oltott és egészséges görit hozz magaddal, és legyen nálad oltásik könyv is!

Gyertek minél többen, hiszen nagyon jó idő van!!!!!!!

Üdv:
Pleva Niki, Nyíregyházi Vadászgörény Klub

Új képek a Fotóalbumban!

Már láthatók a március 2-i szülinapi Klubnap és a március 4-i Kisállat kiállítás képei a fotóalbumban!

Vasárnap görényséta a Népligetben

Budapest

Március 11-án vasárnap megint találkozunk a Népligetben!
Gyülekező: 15.00-15.30-ig a Planetárium előtt, majd séta a Ligetben.
Lehetséges megközelítés: 3-as metróval vagy 1-es villamossal Népliget megállóig

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Ember és Természet Horgászati és Vadászati Szakkiállítás

Pécs

Helyszín: Expo Center, Pécs,  Megyeri út 72.
Időpont: 2007. március 9-11.

A pécsi Regionális csoport (Pécsi Vadászgörény Klub) sok szeretettel várja a látogatókat a rendezvényen. A Magyar Vadászgörény Klub előadást tart a vadászgörények helyes táplálásáról, neveléséről, gondozásáról.

További információk:
http://www.expocenterpecs.hu

Szombaton Klubnap!

Budapest

Március 10-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

A IX. kerületben találtak

Budapest

egy görényt. Az állat csapzott, és sérült. Feltehetően napok óta kószált. A gazdi a gaal@koki.hu email címen érdeklődhet.

Házi kedvencem - pályázat diákoknak

A Diákújságírók Egyesülete és a Masterfoods Kft. közös szakmai pályázatot ír ki házikedvencet tartó diákok részére.

Olyan írásokat várnak, melyben elmesélitek kedvencetek egy-egy felejthetetlen sztoriját, bemutatjátok szokásait, tulajdonságait, esetleges különlegességeit. Ha még vonzóbbá szeretnétek tenni a leírást, akkor küldjetek maximum 2 db képet házi kedvencetekről. A pályázatok elbírálásának elsődleges szempontja a tartalom és nem a beküldött fotók.

A Magyar Vadászgörény Klub is csatlakozott a pályázathoz, és arra bíztat minden görénytartó diákot, hogy ragadjon tollat/billenytyűzetet és küldje be alkotását! Ha a díjazottak között görénygazdik is lesznek, ők az alább felsorolt nyereményeken túl, a Klub által felajánlott göris ajándékokat is kapnak!

A nyertes pályamunkákat megjelennek a DUE Tallózóban, a www.due.hu, a www.hazikedvencek.hu weboldalon, a legjobb göris írások pedig Klubunk honlapján is.

Az írások terjedelme maximum két A4-es oldal lehet.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2007. MÁRCIUS 5.

Cím: DUE 1576 Budapest, Pf. 10
Díjátadás: 2007. április 27. XIV. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

PÁLYÁZATI DÍJAK:
I. helyezett: Apple iPod mini
II. helyezett: mini hifi torony
III. helyezett: webkamera+mikrofonos fülhallgató

5 különdíjas Pedigree(r) és Chappi(r) valamint Whiskas(r) ajándékcsomag

További információk: DUE Iroda, Budapest, Örs vezér tere 11.
Telefon: (06-1) 222-8213, e-mail: due@due.hu

Kisállat kiállítás és vásár

Budapest

2007. március 4. vasárnap 10.00-17.00
Rózsa Művelődési Ház, 1181 Városház u. 1-3.

Három kisállatokkal foglalkozó Klub, a Magyar Tengerimalac Klub, a Magyar Vadászgörény Klub és a Csincsilla Klub közös rendezvényére invitálunk mindenkit! Részletek

Programok:

 • Tengerimalacok: bírálatos kiállítás fajtatiszta és kedvenc malacoknak
 • Görények és csincsillák: közönségszavazás a legszebb állatokra.
 • Ingyenes bolha- és kullancs elleni kezelés görényeknek
 • Göris fotókiállítás korábbi pályázataink legjobb képeiből
 • Görényolimpia: ügyességi versenyek görényeknek. Nevezés a helyszínen lehetséges.
 • Mindhárom klub képviselői tanácsadással állnak az érdeklődők rendelkezésére
 • Gyermeksarok a három klub közös szervezésében: színezés, rajzolás, totó, arcfestés
 • Hasznos termékek árusítása kedvenceinknek (A helyszínen állatokat árusítani senki sem fog, csak használati tárgyakat és állatos felszereléseket lehet majd venni!)

FONTOS: ha görivel jössz, feltétlenül legyen nálad 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolás, mivel csak azzal engedik be görényedet az épületbe!

Pénteken szülinapi klubnap

Budapest

Március 2-án pénteken egy különleges Klubnapra várunk minden kedves görénybarátot.  Egyesületünk két éves születésnapját ünnepeljük szülinapi tortával, pezsgővel és laktózmentes tejjel. Itt hirdetjük ki az Év örökbefogadott görénye/örökbefogadója pályázat eredményeit, és itt kerül sor a szavazók közötti sorsolásra. Görény vendégeinknek most is lesz ingyenes külső élősködő elleni kezelés!

Ha görényeddel szeretnél jönni, kérünk olvasd el Házirendünket. Kérünk, csak oltott és egészséges állatokat hozz magaddal! (Orvosi igazolást nem kérünk, csak oltási könyvet.)

Cím:
Budapest, VII. ker. István u. 2., Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar, Equus Klub
Időpont: 2007. március 2. 17.00-20.00.
Megközelítés: 7-es busszal, vagy metróval a Keleti pályaudvarig, a Bethlen Gábor utcán (ott ahol a Meki van) be a Bethlen térig, majd balra az István utcába.

A Klubnapok látogatása ingyenes!

Új képek a Fotóalbumban!

A múlt hétvégi tatai göris tábor képei már láthatók a fotóalbumban !

Az év örökbefogadott vadászgörénye/örökbefogadója pályázat

Ma éjfélkor lezárul a szavazás a 2006-os év örökbefogadott vadászgörényére és a 2006-os év örökbefogadójára!

Az eredményhirdetésre márc. 2-i születésnapi Klubnapunkon kerül sor.
Bővebben a pályázatról

 

 

Elveszett görény a IV. kerületben

Budapest IV. kerületében, a Munkásotthoni Iskola mellől, február 5-én délután öt körül elveszett egy 7 hónapos, vadas színű Májkrém névre hallgató görény.

Gazdái várják nagyon vissza: Kovács Milán 06 20 201 48 06, Varga Regina 06 70 606 70 18, Kovács Gábor 06 20 914 84 46, otthoni: 06 1 788 488 0

Téli tábor görikkel!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nyári tábor . Egy Vajta nevű csodaszép kis faluban jöttek össze gazdik és görik, és töltöttek együtt három napot. A táborozás olyan jól sikerült, hogy felmerült a kérdés, miért kéne egy évet várni a következő táborig? Miért ne lehetne télen is táborozni? Lehet!!!

Íme a részletek:

Időpont: február utolsó hétvégéje, vagyis feb. 23-24-25
Helyszín: Tata
Szállás: Öreg-tó Club Hotel és Ifjúsági Tábor, a szálloda épületében található 4 ágyas szobákban.
Szállásdíj: 1500.- Ft/fő/éjszaka. Felárat a görényekért nem számolnak fel, szeretettel várják őket is!!!
Étkezés: egyénileg. A szálloda 200 fős éttermében fél ill. teljes panziós ellátásra van
lehetőség (étlap + menü)
Utazás: egyénileg autóval vagy vonattal. Utiköltség vonattal 1680Ft/fő/oda-vissza, diákjegy 1040 Ft/fő/oda-vissza +élőállat jegy (388 Ft oda-vissza)
Programok: közös göriséták, esti dumapartik, tatai vár megtekintése, séta az angolparkban és minden, amire csak igény van!

Jelentkezés és bővebb info: rendezveny@mvk.hu

Magyar sikerek Krakkóban

 2007. február 11-én rendezett először a Lengyel Vadászgörény Klub vadászgörény kiállítást. Az eseményen magyar tenyésztők is megjelentek és hazai sikerek is születtek. Királydombi Vadász Edelweis nyílt kölyök nőstény kategóriában első, míg Királydombi Vadász Kincsem nyílt kölyök hím kategóriában második helyezést ért el. Tündér Leopold nyílt felnőtt hím kategóriában második, Tündér Rebeka tenyész felnőtt nőstény kategóriában harmadik, Szivárvány Borisz tenyész kölyök hím kategóriában szintén harmadik helyezett lett. Képes beszámoló

 

Vadászgörény kiállítás Lengyelországban

A Lengyel Vadászgörény Klub (Fretka) 2007 február 11-én Krakkóban megrendezi az első hivatalos lengyel tenyészszemlét és szépségversenyt, melyre nemcsak hazai, de a szomszédos országokból is várnak görényeket. A bírálatot lengyel bírók végzik majd.

A nevezés feltételei:
 • érvényes oltások
 • egészségügyi igazolás
 • a nevezett görény regisztrációja a Lengyel Vadászgörény Klub partner egyesületénél (magyar görények a Magyar Vadászgörény Klubnál)
 • tenyészszemlére nevezett görényeknél mikrochip
 • nevezési díj befizetése

A további programok között szerepel görény agility verseny, fotókiállítás, jótékonysági árverés a gazdátlan görények javára, a kiállítás közönségkedvencének megválasztása (legszebb/legaranyosabb/legjópofább görény), előadás a görények színstandardjáról .
Bővebb információ

Klubnap a Rex Állatszigetén

Február 10-én, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.
Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Ha görivel szeretnél 

Valentin napi növény- és kisállatbörze a Petőfi Csarnokban

Február 10-én és 11-én, szombaton és vasárnap ismét megrendezésre kerül a szokásos börze Budapesten a Petőfi Csarnokban. Klubunk a szombati nap várja az érdeklődőket görényekkel és göris tanácsadással!

A helyszínen lehetőség nyílik a webboltunkban árusított termékek megvásárlására is!
Klubtagoknak minden termékre kedvezmény!

FONTOS: ha görivel jössz, feltétlenül legyen nálad 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolás, mivel csak azzal engedik be görényedet az épületbe!

A Noé Állatotthon szőrme ellenes kampánya

A Noé Állatotthon Alapítványról már sokan hallhattak. Ez Budapest legnagyobb állatmenhelye. Vagyis állatotthona. Hogy miért inkább otthon, mint menhely? Mert ők egyetlen állatot sem altatnak el (kivéve természetesen a súlyosan sérült menthetetleneket), legyen bár létszám fölötti, születési vagy "szerzett" testi hibás, öreg vagy egyszerűen csak csúnyácska. Nekik minden állat egyforma. MiniMenhely programjuk keretein belül sintértelepi és állatkínzásokat elszenvedett, bántalmazott állatoknak biztosítanak orvosi ellátást, elhelyezést és rehabilitációt. Állatmentő szolgálatuk az utak mentén elütött és sorsukra hagyott, vagy más módon bántalmazott, sérült állatokról gondoskodik. Több mint tíz éve tevékenykednek az állatokért. December 1-én szőrme ellenes kampányba kezdtek, melyhez kérésükre Klubunk készséggel csatlakozott.

A kampány célja az emberek felvilágosítása, ugyanis a tévhittel ellentétben korántsem egy szűk elit réteget érintő problémáról van szó. Több állati életet követelnek a szőrmekiegészítők, a cipőkre, ruhákra rátehető szőrmecsíkok, bojtok, mint egy drága bunda. Nagy mennyiségben használnak szőrmét gyermekjátékok és ajándéktárgyak készítéséhez, melyek azokhoz is eljutnak, akik nem vesznek bundát. Ezen termékeken általában hamisan van feltűntetve, hogy miből is készültek műszőrnek vagy nyúlnak álcázva az akár macska vagy kutyaszőrt. Az etikai problémán túl (van-e jogunk elvenni az állatok életét a divat kedvéért), két súlyos probléma vetődik fel: az Európába behozott szőrmetermékek olyan országokból származnak, ahol az állatokat nem védik jogszabályok, így tartásuk és leölésük során semmilyen állatjóléti szempontot nem vesznek figyelembe és ahol a környezetvédelmi előírások lazasága miatt mérgező szőrmetermékeket produkálnak.

Kérünk segíts Te is! Látogass el a http://www.noeallatotthon.hu/szorme oldalra, ahol bővebben olvashatsz az illegális ázsiai szőrmefarmokról, arról, hogy mi a baj a szőrmével, hogyan tévesztik meg a fogyasztókat és hogy milyen egészségügyi kockázatnak lehetnek kitéve azok is, akik csak egy kosárban ülő kismacskát formázó gyermekjátékot vesznek meg. A cikk elolvasása után kérünk töltsd ki a kérdőívet. A beérkezett információkat, visszajelzéseket arra használják fel, hogy az Európa Parlamentben a kegyetlenül előállított, olcsó ázsiai szőrme ellen lobbizzanak.

A kampány szórólapjának terjesztéséhez önkéntesek jelentkezését várjuk!
Jelentkezni a rendezveny@mvk.hu címen lehet!

www.zoldmagazin.hu - cikkek, hírek szőrmével-bundával kapcsolatban magyarul

PETA (Emberek az állatokkal való etikus bánásmódért), a világ legnagyobb állatvédő szervezetének honlapja

www.furisdead.com -  szőrme ellenes weboldal, cikkek, hírek angolul

Február 2-án pénteken görényes klubnap az Equus Klubban!

Budapest

Február hónaptól még egy helyszínen, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán az Equus Klubban is várjuk a görénybarátokat! Találkozunk minden hónap első péntekén 17-20 óra között! Házirendünk itt is érvényes, vagyis kérünk, csak oltott és egészséges görényt hozz magaddal!

A Rex állatszigetén továbbra is lesznek Klubnapok minden hónap második szombatján 12-15 óráig!

Cím: Budapest, VII. ker. István u. 2., Equus Klub
Időpont: 2007. február 2. 17.00-20.00.
Megközelítés: 7-es busszal, vagy metróval a Keleti pályaudvarig, a Bethlen Gábor utcán (ott ahol a Meki van) be a Bethlen térig, majd balra az István utcába.
Programok: Tenyésztői kerekasztal beszélgetés a felelős tenyésztésről, a tenyésztői etikáról, és a görénytenyésztés jövőjéről. Kötetlen beszélgetés, eszmecsere kedvenceinkről és ingyenes külső élősködő elleni kezelés görény vendégeinknek.

Szeretettel várunk minden görényt szerető embert görényével/görényeivel, vagy nélkülük.

Talált görény Tatabányán

Tatabánya mellett, a Birkacsárdánál találtak egy vadas színű hím görényt. Érdeklődni a 06 70 3666 833 telefonszámon vagy a szaszagsi@freemail.hu e-mail címen lehet.

Elveszett görény Tatán

Tatán, a Kazinczbarcikai út környékéről elveszett egy zsemle színű, barátságos, Penge névre hallgató görény.

A megtalálót kérjük, hogy a következő elérhetőségeken jelentkezzen: Farsang Vivien
Tel: 34/480-883 E-mail: farsang.vivien@freemail.hu Cím: Tata, Kazinczbarcikai út 4/C I/3.

Elveszett a 17. kerületben

december 10-én egy vadas színű, 6 hónapos fiúgörény, a Göröngyös utcából!
Ha valaki tud valamit, hívja a gazdit: 06 20 / 201 5442.

Pécsett elveszett

az Építők útja környékéről egy sötétvadas színű, barátságos, Nikita névre hallgató nőstény görény. A megtalálót kérjük, hogy a 20 / 465 9900 telefonszámon jelentkezzen.

Göriséta a Népligetben

Janár 14-én vasárnap 15 órától ismét találkozunk a Népligetben.
Gyülekező: 15.00-15.30-ig a Planetárium előtt, utána séta ott, ahol a görények szeretnék!

Kérünk csak oltott és egészséges görényeket hozzatok és az oltási könyv is legyen nálatok! Köszönjük!

Szombaton Klubnap!

Január 13-án, szombaton 12 és 15 óra között ismét klubnapozunk a Rex Állatszigetén!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

Talált görény a 12.kerületben

December 13-án találtak egy vadas hímgörényt Budapesten, a 12. kerületben.  A gazdája a következő számon érdeklődhet: 06 70 555 07 07

Elveszett görény Budapesten, a IX. kerületben

Január 8-án reggel elveszett a Haller utcából egy fél éves, vadas hímgörény. Aki látta vagy megtalálta, értesítse a gazdit: kicsifruzsi@citromail.hu

Találtak a XVII. kerületben

a Madárdombon egy barna orrú, vadas színű nőstény görényt. Nincs rossz állapotban, bár eléggé le van fogyva. A megtalálók nem tudták befogadni, a gazdija átveheti a görit a Kis utcai állatkereskedésben.

Görényséta a Népligetben

Janár 7-én vasárnap 15 órától ismét találkozunk a Népligetben.
Gyülekező: 15.00-15.20-ig a Planetárium előtt, utána séta ott, ahol a görények szeretnék!

Kérünk csak oltott és egészséges görényeket hozzatok és az oltási könyv is legyen nálatok! Köszönjük!

Görényt karácsonyra?

December hónapban megszaporodnak információs telefonvonalunkon az olyan hívások, amelyekben kedves telefonálók vadászgörényt szeretnének karácsonyra, és arra kérnek, hogy segítsünk nekik e szándékuk megvalósításában. A telefonálók egy része nemcsak ajándéknak, de ráadásul meglepetésnek is szánja az állatkát, valamely családtagnak, vagy barátnak, barátnőnek, aki természetesen nem tud arról, hogy vadászgörényt fog kapni, de persze „nagyon szeretne egyet.”

A vadászgörények tavasztól késő őszig tüzelnek, ezért télen nem jellemző, hogy alom születik, és így szerencsére kölyökgörények sem vásárolhatók ilyenkor. Vannak viszont a tavaszi, nyári, esetleg őszi almokból felnőtt, 5-8 hónapos, ill. korábban született, idősebb, valamilyen oknál fogva eladásra meghirdetett, ill. egyesületünknél gazdit kereső, örökbefogadásra váró görények. Ilyenkor leginkább ők jöhetnek szóba. Az ő érdekük, illetve a leendő görénygazdik és családjuk érdeke késztetett eme kis cikkecske megírására. Tovább

Rendkívüli két ünnep közti göritali!

Kedves Klubtagok, és görisek! A kérésnek eleget tettünk: a két ünnep között is lesz göritalink!

Az év utolsó előtti napján, azaz december 30-án, szombaton 12 és 15 óra között várunk mindenkit szeretettel a Rex Állatszigetén!

Programok: beszélgetés, göris játszóház, edzetteknek (télibundás göriknek, és beöltözött gazdiknak) séta a patakparton, karácsonyi-szilveszteri sütik és üdítők elfogyasztása (Te is hozz magaddal valamit!), (nagyon rövid) klubos évértékelés.
A helyszínen lehetőség nyílik a Boltban meghirdetett termékek megvásárlására is! (Ha ketrecet szeretnél, előzetes megbeszélés szükséges!)

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló és kb 5 perc séta, vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre. Buszok menetrendje: minden egész órakor és minden óra 20 és 40 perckor indulnak a metrómegállótól!

 

Göritali Nyíregyházán

December 10-én, vasárnap délután 13 órakor ismét találka a Sóstói erdő "bejáratánál", a Tölgyes étterem mellett! Gyülekező: 13.00-13.15-ig, utána indulás befelé az erdőbe!

Bővebb infó : 06 30 44 953 16 (Pleva Niki) vagy szombatig a fórumon kérhető

Kérünk csak oltott és egészséges görit hozzatok magatokkal és az oltási könyv is legyen nálatok! A külső élősködők (pl. kullancs) elleni védekezés göriknek és gazdiknak is ajánlott!

Görényséta a Népligetben

December 10-én vasárnap 15 órától ismét találkozunk a Népligetben.
Gyülekező: 15.00-15.20-ig a Planetárium előtt, utána séta ott, ahol a görények szeretnék!

Kérünk csak oltott és egészséges görényeket hozzatok és az oltási könyv is legyen nálatok! Köszönjük!

Elveszett Balatonbogláron

2006 októberében egy vadas, 3 hónapos kislány göri. Aki megtalálja írjon a kittusbaby@freemail.hu email címre.

Dec. 9-én ismét Klubnap!

Új helyszínen és új időpontban de ugyanolyan szeretettel és a korábbiakhoz hasonló programokkal várunk minden görényt és gazdit, leendő gazdit és érdeklődőt Klubnapjainkon! Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

2006 szeptemberétől a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigete ad otthont klubfoglalkozásainknak minden hónap második szombatján du. 12 és 15 óra között. Segítségüket ezúton is köszönjük!

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre.

A Klubnapok látogatása ingyenes!

Nagy őszi kisállat- és növénybörze a Petőfi Csarnokban

November 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap ismét megrendezésre kerül a szokásos börze Budapesten a Petőfi Csarnokban, melyen Klubunk is részt vesz. Mindkét nap 10 és 18 óra között várjuk az érdeklődőket görényekkel és göris tanácsadással!

A helyszínen lehetőség nyílik Klubunk által árusított göris felszerelési tárgyak vásárlására is!
Klubtagoknak minden termékre kedvezmény!

FONTOS: ha görivel jössz, feltétlenül legyen nálad 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolás, mivel csak azzal engedik be görényedet az épületbe!

November 11-én ismét Klubnap!

Új helyszínen és új időpontban de ugyanolyan szeretettel és a korábbiakhoz hasonló programokkal várunk minden görényt és gazdit, leendő gazdit és érdeklődőt Klubnapjainkon! Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

2006 szeptemberétől a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigete ad otthont klubfoglalkozásainknak minden hónap második szombatján du. 12 és 15 óra között. Segítségüket ezúton is köszönjük!

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre.

November 11-i programok: előadás-beszélgetés a játék szerepéről a görények életében, játékötletek és játékok készítése görényeknek, játszóház göriknek

A Klubnapok látogatása ingyenes!

Gyömrőn elveszett

egy 4 éves albínó vadászgörény. A megtaláló hívja a 06 30/48 37 37 5, vagy a 06 29/331 892 számot.

Elveszett görény

Szeptember 3-án vasárnap elveszett egy vadas nőstény Ürömön. Aki látta, vagy hazavitte, kérjük, jelentkezzen, nagyon várják a görényt haza! Tel: 06 30 291 52 08

Talált görény a 11. kerületben

Szeptember 25-én találtak egy görényt Budapesten a Déli pályaudvar környékén. Elmondás alapján már több napja ott volt. Érdeklődni a 06 70 362 7201-es számon lehet.

Nyíregyházi göritali

Időpont: november 3. du. 4 óra (gyülekező 16:15-ig)
Helyszín: Sóstói erdő, a Tölgyes étterem melletti farönknél gyülekezünk, utána győzzön a göri-akarat! Esőnap: november 11. du. 4.

Szeretnénk, ha csak oltott és egészséges görit hoznátok magatokkal és biztonság kedvéért legyen nálatok oltásikönyv!

Beszélgetés Bob Church-el

Meglepetésszerűen, az utolsó pillanatban kaptuk a hírt, hogy hazánkba látogat Bob Church, a híres görényszakértő. Hétfőn mindenki találkozhat vele, a Magyar Vadászgörény Klub által szervezett beszélgetésen.

Időpont: November 6, hétfő, du. 18.00 - 21.00 (az időpont még változhat)
Helyszín: Az igények alapján kerül eldöntésre, dél-Pest környékén

Ha érdekel, hívd a +36 (70) 500 0060 telefonszámot, vagy keresd meg Gasparin Balázst. A helyszínt az igények alapján választjuk meg. Tolmácsot nem tudunk biztosítani, így elsősorban olyanokat várunk, akik értenek angolul. 

Talált hímgörény

2006. szeptember 22-én találtak egy vadas színű hímet Budapesten, a IX. kerületben. Érdeklődni a 06 70 555 09 09-es számon lehet.

Elveszett Szegeden

Augusztus 22-én elveszett egy másfél éves vadas hímgörény, Levike. Aki látta, vagy tud róla valamit, értesítse a gazdit: 06 20 531 81 24

Pécsett találták

Pécs kertvárosában, a nevelési központnál találtak egy vadas görényt. A gazdija a 0620 3-999-866 számon érdeklődhet.

Talált görény Miskolcon

2006. aug. 24-én találtak egy ivaros hím albínó vadászgörényt Miskolcon a Feszty Á. utcában. Gazdája a következő számon érdeklődhet: 06 20 429 48 60

2. Közép-európai Vadászgörény Fesztivál

 2006. október 22. vasárnap, 9.00 - 18.00

ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, Budapest, 11. ker., Dayka Gábor u. 4., nagyterem (ugyanott, ahol tavaly)

A nevezés tenyészszemlére és szépségversenyre okt. 7-én lezárult. Gyorsasági versenyre való nevezés a helyszínen lehetséges majd.

Részletes leírás, programok »
FONTOS TUDNIVALÓK
Belépődíjak, kedvezmények
Megközelítés-térkép

 

 

Második alkalommal rendezi meg közhasznú egyesületünk a rangos eseményt, melyre hazánkból és határainkon túlról is várjuk mindazokat, aki szeretnék megmérettetni görényük szépségét, vagy csak szeretnének egy kellemes napot eltölteni sok göri(s) társaságában.

A fesztiválon megrendezésre kerül a II. Magyar vadászgörény tenyész-szemle és a II. Magyar Vadászgörény Klub szépségverseny. Mindkettőn elismert olasz bírók szemléznek. Nemcsak a görik szépségét, de fürgeségüket is próbára lehet majd tenni, az I. Magyar Vadászgörény Klub gyorsasági verseny pályáin. Ezúton is köszönjük a pályákat biztosító Adria Palace Kft., Le Meridien Budapestnek a segítségüket!

A közösségi összejövetelen túl, idén is nagy hangsúlyt fektetünk a gazdik göris ismereteinek gyarapítására, ezért ismét lesznek állatorvosok által tartott előadások. Lesz még kirakodó vásár, ahol mindenki kedvére gyarapíthatja majd göris holmijai számát és természetesen idén is lesz fotópályázat és fotókiállítás!

Göriséta a Népligetben

Október 15-én vasárnap 16.00 órától ismét görényt sétáltatunk a Népligetben. Ha van kedved, tarts velünk! Találkozó 16.00 és 16.15 között a Planetárium előtt. 

Kérünk csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, tüzelő nőstényeket, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Göris kirándulás a Mecsekben

Pécsi és környéki görisek figyelem! Október 14-én szombaton kirándulni megyünk a Mecsekbe, Égervölgy környékére!

Indulás: du. 1-kor az Uránvárosi buszvégállomásról autókkal. Akinek nincs autója, és szeretne jönni, jelezze a szervezőknek, mert még több autóban van szabad hely.

Programok: göriséta, gazdiséta, szalonnasütés (hozd magaddal a sütnivalódat!!!)

Bővebb információ: 20/486-06-47 Szeberényi Krisztától vagy a szkyra@freemail.hu címen

Mindenkit szeretettel várunk!

Pécsi Vadászgörény Klub

Okt. 14-én szombaton Klubnap!

Új helyszínen és új időpontban de ugyanolyan szeretettel és a korábbiakhoz hasonló programokkal várunk minden görényt és gazdit, leendő gazdit és érdeklődőt Klubnapjainkon! Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

2006 szeptemberétől a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigete ad otthont klubfoglalkozásainknak minden hónap második szombatján du. 12 és 15 óra között. Segítségüket ezúton is köszönjük!

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközlekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre.

A Klubnapok látogatása ingyenes!

Nyerj jegyeket a fesztiválra!

Van egy jó görényes sztorid? Írd meg nekünk! A legjobb alkotások kikerülnek honlapunkra, a beküldők jutalma pedig írónként (nem történetenként) 2 db belépőjegy a II. Közép-európai vadászgörény fesztiválra! Az eddig beérkezett díjazott történetek már olvashatók a "Történetek " menüpontban.

Részvételi feltételek:

 • Terjedelmi korlát: max. 5000 karakter vagy 5 gépelt oldal
 • Kézzel írt történeteket nem tudunk elfogadni.
 • A történetek beküldhetők postafiókcímünkre (Magyar Vadászgörény Klub, 1330 Bp., Pf. 75.) vagy az info@mvk.hu címre.
 • Beküldési határidő: 2006. október 7. szombat

Göriséta a Népligetben

Október 8-án vasárnap 16.00 órától ismét görényt sétáltatunk a Népligetben. Ha van kedved, tarts velünk! Találkozó 16.00 és 16.15 között a Planetárium előtt. 

Kérünk csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, tüzelő nőstényeket, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

"Kedvencem a vadászgörény" fotópályázat

Ismét fotózásra buzdítunk minden vadászgörény gazdit, családtagot, barátot. Készítsetek jobbnál jobb képeket görényetekről és küldjétek el nekünk! 3 témában várjuk a göris fotókat:

1. Babaképek
2. Huncut pillanatok
3. Az élet görénnyel

Részvételi feltételek:

 • A pályázaton profi és amatőr fotósok egyaránt részt vehetnek.
 • A képet beküldő személy a kép készítője és kizárólagos tulajdonosa kell legyen.
 • Kizárólag papíralapú és 15x21 cm méretű képeket tudunk elfogadni.
 • Gazdinként max. 3 db kép küldhető.
 • Minden kép hátuljára írjátok rá: a nevetek, lakcímetek, a kategória nevét, a fotón szereplő göri nevét és a kép címét!
 • A képeket a Klub postafiók címére lehet beküldeni (1330 Budapest, Pf. 75.) valamint átadhatók személyesen Klubnapjainkon és rendezvényeinken (lásd hírek).
 • A beérkezett fotókat nem áll módunkban visszajuttatni készítőiknek, azokat a Klub a jövőben tetszőleges célra felhasználhatja.
 • A fényképeket a II. Közép-európai vadászgörény fesztiválon kiállítjuk és minden kategória legjobb alkotását díjazzuk! Mindhárom kategóriában a közönség szavazata dönt.

Beküldési határidő: 2006. október 7. szombat

Salgótarjáni görényséta

Október 7-én, szombaton görényt sétáltatunk Salgótarjánban, a Beszterce lakótelepen, a tóstrand környékén.

Ha szeretnél csatlakozni, a 70/500 0060 telefonszámon érhetsz el minket. 

A Budakeszi vadaspark közelében találtak

egy ivaros vadas nőstényt. Szelíd, jó állapotban van. Érdeklődni az alábbi telefonszámon lehet: 06-70-3627201

Elveszett Szombathelyen

egy albinó görény augusztus 1-én a Hunyadi út körül! Nem harap, minden ellen oltva van! Aki látta, értesítse a gazdit a következő számon: 06-20-579-44-50

Talált görény a 15. kerületben

Szeptember 7-én találtak egy vadas hímet a 15. kerületi Nyírpalota utcában. A gazdája a 06 70 555 09 09-es számon érdeklődhet.

Okt. 1-én Állatok Világnapja a Rexnél

Október 1-én vasárnap 10-17 óráig ismét egy állati rendezvényre várjuk a görényrajongókat! Programok

Cím: Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigete (ahol Klubnapjainkat is tartjuk!) Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközelekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre.

Hatodik Állatbarát Nyílt Nap

2006 szeptember 30-án 10-16 óráig a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán (1078 Budapest, István u. 2.) ismét megrendezésre kerül az "Állatbarát Nyílt Nap" a Felelős Állatbarátok Egyesületének szervezésében.

A rendezvényen vendégként a Magyar Vadászgörény Klub is jelen lesz. A helyszínen lehet nevezni az október 22-i vadászgörény fesztiválra!

Programok:

 • Szaktanácsadás, ismeretterjesztés
 • Állatorvostörténeti és Anatómiai Múzeum
 • Tengerimalac kiállítás, vadászgörény simogató, egyéb kisállatok
 • Szabadtéri programok (rajzverseny, kézműves foglalkozások, lovaglás, ugrálóvár)
 • National Geographic filmvetítés és nyereményjáték
 • Kutyabemutatók (klikker tréning, vakvezető, katasztrófavédelmi, terápiás)
 • Színpadi program (báb és mesejáték, vetélkedők, beszélgetések)
 • Bóbita koncert, Groovehouse koncert
 • Nyereményjáték

Bővebb információ

Megközelítés: a Keleti pályaudvartól a "Meki" utcáján be a Bethlen térig, majd ott balra az István utcába!

Indulnak a Klubnapok!

Szeptember 23-án szombaton újra klubnapozunk!

Új helyszínen és új időpontban de ugyanolyan szeretettel és a korábbiakhoz hasonló programokkal várunk minden görényt és gazdit, leendő gazdit és érdeklődőt Klubnapjainkon! Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

2006 szeptemberétől a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigete ad otthont klubfoglalkozásainknak minden hónap második szombatján du. 12 és 15 óra között. Segítségüket ezúton is köszönjük!

Ebben a hónapban a klubnap kivételesen szeptember 23-án, szombaton lesz megtartva. 

Cím: Budapest, IV. kerület, Óceánárok u. 33.

Megközelítés: tömegközelekedéssel Újpest-Városkapu metrómegállótól a 122-es busszal 4 megálló vagy autóval a Megyeri út és az Óceánárok utca kereszteződésétől 500 méterre.

Programok: beszámolók a Klub nyári programjairól, Közép-európai vadászgörény fesztivál bemutatása, regisztráció, nevezés.

A Klubnapok látogatása ingyenes!

Szökésveszély, avagy kedves Gazdik, vigyázzatok!

A híreket és az internetet böngészve is látható, hogy rengeteg az eltűnt, elveszett vadászgörény. Úgy tűnik nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a görények nagyon kíváncsi és nagyon szökős állatok, ráadásul tavasz lévén az ivaros állatokban megnő a pártalálási, a szabadság utáni vágy.
Kedves gazdik! Kérünk Titeket, olvassátok el ezt a cikket és fogadjátok meg a benne leírtakat, hogy még sokáig örülhessetek görijeiteknek!

Felhívás

Tavasszal eltűnt Budapesten egy ivaros hím, Bomba. Két napja a gazdi közelében lévő postára bejár egy hím göri, nem biztos, hogy Bomba. Egy tüzelő nőstény, vagy egy olyan rongy, törülköző, amelyen rajta van a nőstény szaga nagy segítség lenne a befogásban, élvefogó csapdát nem engednek kirakni. Aki tud segíteni, az kérjük, keresse a gazdit a következő telefonszámon: 06-30/526-3090.

Nyári szünet

Július és augusztus hónapban a Klubnapok szünetelnek. Ha továbbra is szeretnél velünk találkozni, beszélgetni és görényezni, várunk a Népligetben vasárnaponként!

Gyülekező: minden vasárnap 17.00-17.15-ig a Planetárium előtt.
17.15-től séta a Népligetben, a görik után szabadon!

Megközelítés: 3-as metróval vagy 1-es villamossal Népliget megállóig 

Kérünk a görisétára csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Talált görény

2006 július 19-én találtak egy vadas nőstényt Kispesten. A gazdája a következő számon érdeklődhet: 06 70 555 09 09

Vadásznap Miskolcon

Szeptember 16-án 10-14 óráig a lillafüredi Palota Szállóban Megyei Vadásznapot tartanak, melyen a Magyar Vadászgörény Klub regionális csoportja, a Miskolci Vadászgörény Klub is részt vesz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ízelítő a programokból:
Hubertus-ökumenikus istentisztelet • Új vadászok avatása, eskütétel • Vadászruha divatbemutató • Szarvasbőgő bemutató • Solymász bemutató • Vadászkutya bemutató • Vadászkürtösök műsora • Trófeabemutató • Festménykiállítás • Terepjáró bemutató • Vadászgörény játszóház • Filmvetítés

A rendezvény ideje alatt 8.00 órakor Miskolc, Dorottya utcáról Lillafüredre induló,
majd 16.40 órakor Lillafüredről Miskolcra induló kisvasút a megyei vadásznap látogatói
számára ingyenes!

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Klubnapok Budapesten

Szeptembertől új helyszínen és időpontban várunk ismét minden görényt és görénybarátot Klubnapjainkra. A részletekről hamarosan itt olvashattok!

Eltűnt

július 11-én Mimike, egy kis termetű, chipezett, vadas nőstény. A megtaláló hívja a gazdit: 06 20 939 29 88.

Miskolci Klubnap

Szeptember 10-én 14-16 óráig ismét Klubnapot tartunk Miskolcon, a Tudomány és Technika házában! Bővebben

Fesztivál az Állatokért, Nyíregyházán

2006. szeptember 10-én a Bujtosi Városligetben, Nyíregyházán, hatodik alkalommal rendezik meg a Fesztivál az Állatokért rendezvényt.

Programok:

 • Felvonulás
 • Debreceni Agility Szabadidősport Egyesület programja
 • Állatbarát Alapítvány és a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület közös bemutatója
 • Állatbarát Alapítvány "év önkéntese" díj átadása
 • Dog dancing - zenés, táncos kutyabemutató
 • Magyar pásztorkutyás bemutatócsoport műsora
 • Keverékkutya szépségverseny
 • Tombola sorsolás
 • Játszóház, állattartási és állatvédelmi tanácsadás, állatvédelmi kiállítás, állatorvosi tanácsadás, mentőkutyás bemutató.

A rendezvényen a Magyar Vadászgörény Klub is képviseli magát a Nyíregyházi regionális csoportjának (Nyíregyházi Vadászgörény Klub) közreműködésével.

További információ: nikol09@gmail.com 

Most vasárnap göriséta a Népligetben!

Szeptember 3-án vasárnap megint találkozunk a Népligetben!
Gyülekező: 17.00-17.15-ig a Planetárium előtt, majd séta a Ligetben.
Lehetséges megközelítés: 3-as metróval vagy 1-es villamossal Népliget megállóig

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

A helyszínen lehetőség nyílik az okt. 22-i vadászgörényfesztiválra történő nevezésre! (Nevezési lapok átvehetők, leadhatók, nevezési díjak befizethetők.)

 

Szekszárdi göritali

Augusztus 27-én 10 órától a Szekszárdi görényesek görénytalálkozót szerveznek.

Helyszín: Szekszárd, Dózsapálya, a sportcsarnok parkolója mellett.

További információ: Juhos Markó, juhos@tolna.net, 20/33-60-951

Találkozó Jókán

Ismét megrendezik Jókán (kb. 20 km-re Pozsonytól) a görénytalálkozót 2006. augusztus 26-án, 14 órai kezdettel. A tapasztalatcserén és a kirakodóvásáron kívül ügyességi versenyt is szerveznek a görényeknek és a gyerekeknek egyaránt.

A vadászgörényeket csak érvényes oltási könnyvel (szopornyica, veszettség), és 3 napnál nem régebbi orvosi igazolással engedik be a rendezvényre, a határátlépéshez pedig állatútlevél szükséges. Ezeket mindenképp hozzátok magatokkal!

A rendezvényre autókonvojt szervez a Magyar Vadászgörény Klub. Aki autóval csatlakozna hozzánk, vagy szeretne jönni, az írjon az info@mvk.hu címre (van még hely az autókban).Az utazás megoldható vonattal is.

A rendezvényről és az utazás részleteiről az információs email címen is kérhető felvilágosítás: info@mvk.hu

Térkép

Eltűnt Baján

június 23-án reggelre egy Mazsola névre hallgató 10 hónapos, vadas ivaros hím. Az egyik mellső lábán az egyik ujjpercén hiányzik a szőr egy pici foltban. Nagyon közvetlen, ha hívják odamegy. Nem harap és az oltásai is rendben vannak. Ha bárki látta, hívja a gazdit: 06-20/499-69-39. A megtaláló jutalmat kap.

Debrecenben találták

Debrecenben 2006 június 12-én találtak egy ivaros albínó fiút, sárgás szőrzettel. Nagyon szelíd görcs. Jelenleg jó kezekben van, de azért keressük a gazdiját. A gazdija az üzenőtáblán, vagy a debreceni fórumban jelentkezhet.

Táborozz velünk!

Úgy döntöttünk, hogy olyat teszünk, amit még nem: táborozni megyünk a görikkel!!! 

A tábor helye: Vajta, Bp-től kb. 120 km-re levő kis falu
Időpont: 2006. aug. 4-5-6 vagyis péntek, szombat, vasárnap
Ára: 1000Ft/éj/fő (tehát a 3 napra 2000 Ft) mely a szállás díja. Az étkezés és az utazás külön fizetendő.
Utazás: egyénileg vagy csoportosan vonattal. (Az odaút vonattal Bp.ről: egész jegy 1212 Ft, diákjegy 394 Ft, élőállat jegy 303 Ft, mely hordozónként fizetendő. MÁVinfo: www.elvira.hu)

Szállás: faházakban és sátrakban (kiépített sátorhelyeken)
A faházas szálláshoz ágynemű biztosított. Vannak még tiszta, kultúrált zuhanyzók, hűtők, nagy kert, benne saját pontyokkal teli halastóval, ahol kedvükre horgászhatanak a gazdik és görik. 
 
Tetszőleges számú napra lehet jönni: 1-2-3 napra, de ha valaki nem szeretne ott aludni, csak leruccanna utánunk (reggel jön és este megy), azt is szívesen látjuk! 
 
Programok: bográcsozás, szalonnasütés, horgászás, jacuzzi a táborhelyen, kirándulás az erdőbe, kastélylátogatás, göris vetélkedő, klubtagok avatása, strandolás, lovaskocsikázás, lovaglás

Jelentkezés és bővebb információ: rendezveny@mvk.hu

Elveszett Siófokon

Elveszett Siófokon egy 2 éves albínó hím. Nagyon kezes. Ha valaki tud róla valamit, értesítse a gazdit: 06/30-975-0866

Elveszett Békásmegyeren

2006 május 26-án a Juhász Gyula utcában kiugrott egy ivaros vadas hím görike. Elképzelhető, hogy orvosi segítségre van szüksége. A megtaláló hívja a gazdit: 0630/982-1460. A megtalálónak jutalom!

Elveszett Budapesten, a X. kerületben

május 29-én egy bézs színű, Angel névre hallgató, 1 év körüli nőstény görény. A megtalálónak jutalom! 06/30 321- 5451, viktria69@yahoo.com

Kedvezményes Chipezési lehetőség

A Triovet állatorvosi rendelőben mindenki rendkívül kedvezményesen bechipeztetheti kedvencét. A kedvezmény igénybevételére augusztus 1-ig van lehetőség (az akciót meghosszabbították!).
Az akció részletes leírása itt olvasható.

Triovet állatorvosi rendelő, Budapest XIV., Ilka utca 14.
Dr Holdas Sándor, 221-6694, 20/992-5093
Honlap: http://triovet-rendelo.gportal.hu

Telefonon előzetes időpont-egyeztetés szükséges. Legyen a görénnyel valaki, aki le tudja fogni a chipezéshez.

Találtak az M6-oson Érd környékén

május 3-án délelőtt egy nagyon szelíd, fiatal, tüzelő, vadas nőstény görényt. Jelentkezni lehet a bazsoevi@citromail.hu email címen.

Elveszett Diósgyőrben

Május 14-én Miskolcon, Diósgyőrben elveszett egy vadas hím görény! Aki látta vagy befogta kérem értesítse aggódó gazdiját a 0620/3521213-es telefonszámon.

Akciós termékek görényeknek

Június 16-tól július 7-ig, ill. a készlet erejéig kedvezményes áron kaphatók különböző göris felszerelési cikkek a Fressnapf áruházakban.
Karlie görénypóráz és hám 899 Ft (hímeknek ideális, nőstényekre nagy)
Furet XL görényketrec (80x75x86 cm) berendezési tárgyakkal 22999 Ft
Skudo ultrahangos kullancs és bolha távoltartó (12 hónapig hatásos) 3590 Ft
Szállítóbox 1899 Ft

Ha függőágyra lenne szükséged, Klubunktól vásárolhatsz klubnapjainkon és rendezvényeinken. Sima és belebújós függőágyak 500-3500 Ft-ig nagy méret-, anyag-, stílus- és színválasztékban kaphatók.  A függőágy vásárlásával egyesületünk működését segíted!

Találkozó Szlovákiában, Dolny Kubinban

Szlovákiában, Osadkában, a Tatransky Ranc-ban (http://www.osadka.com) egész hétvégés vadászgörény találkozó lesz, július 8-9-án. (Figyelem! Megváltozott a helyszín!)

A rendezők mindenkit szerettel várnak, görénnyel, vagy akár görény nélkül is. A találkozó helyszínén szállás is bérelhető (sátor vagy faház). A faház bérlése kb. 250 SK (kb 1700 Ft), a sátrazás 70 SK (kb 500 Ft)

A részletekről érdeklődni lehet (angol nyelven): lenka101@pobox.sk. Magyar nyelvű információ kérhető a +421 904944594 telefonszámon. Információt a Magyar Vadászgörény Klub információs email címén (info@mvk.hu) is lehet kérni.

A rendezvényre autókonvoj indul a Magyar Vadászgörény Klub szervezésében, személyautóval bárki csatlakozhat. Az indulás részleteiről később tájékoztatunk mindenkit. Jelentkezni az autóban levő szabad helyekre szintén az info@mvk.hu címen lehet.

Gyerek Sziget vadászgörényekkel

Klubunk meghívást kapott a T-Com Gyerek Sziget hétvégi rendezvénysorozatára, így ott folytatjuk kampányunkat a vadászgörényekkel kapcsolatos ismeretek terjesztéséért!
Gyere és ismerkedj meg velünk!
Ha még nem hallottál volna a Gyerekszigetről, vagy szeretnéd tudni mi mindent lehet ott csinálni, klikkelj ide!

Időpont: Július 8-9 (szombat-vasárnap) 9-17 óráig

Helyszín: Hajógyári Sziget, az Állatkert és a Rügyek és Gyökerek Egyesület sátrai között
Megközelítés: A szervezők arra kérnek, hogy ne autóval közelítsétek meg a szigetet, mivel nincs parkolási lehetőség. A sziget elérhető kerékpárral (a bringákra őrzött parkolóban vigyáznak) vagy jöhettek tömegközelekedéssel.

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

A Klubnap elmarad

A nyári szünetre való tekintettel a július 7, pénteki klubnap elmarad.

Nyilatkozat

2006. június 3.

Kedves Görényesek!
 
Az élet önmagát ismétli. Egy napja megint azzal a váddal illették a Magyar Vadászgörény Klubot, hogy állatbaráthoz nem méltó módon viselkedtünk.
 
Nevezetesen az egyik bevásárlóközpont kereskedésében, kölyköket árulnak, a kölykök ketrecén pedig a mi szórólapunk szerepel, se ebből azt a következtetést vonták le, hogy mi az adott kereskedést, ill. tevékenységét támogatjuk.

Szórólapjaink bárki által hozzáférhetőek. Rendezvényeinken szabadon elvihetők, kérésre kisebb-nagyobb adagot juttatunk mindenkinek, aki vállalja, hogy elviszi állatkereskedésekbe, kereskedésekbe és ily módon segíti a görényekkel kapcsolatos ismeretterjesztő munkánkat. Mint Ti is tudjátok az eddig nyomtatásban megjelent könyvekből lényeges dolgok maradtak ki, ezért is tartjuk fontosnak, hogy minél több emberhez eljussanak ezen szórólapok.

Az említett kereskedéssel nincs semmilyen szerződésünk, megállapodásunk. Szóbeli megállapodásunk volt 2005 június hónaptól 2005 október hónapig, hogy felnőtt görényt nem vesznek be, hanem hozzánk irányítják a gazdát, aki nem tart már igényt a görényére. Egyéb együttműködés a kereskedés részéről való negatív hozzáállás miatt nem valósult meg, majd októberben egyik látogatásunkkor tapasztaltak alapján ennek esélye is megszűnt.
 
Nem volt, és jelenleg sincs olyan állatokat árusító kereskedés hazánkban, amit úgy ajánlanánk, hogy ott bárki nyugodtan vásárolhat kölyköt, és amíg a kereskedések mentalitása nem változik gyökeresen, nem is lesz. Szórólapjainkon is felhívjuk az emberek figyelmét, hogy görényt nem kereskedésből ajánlott venni.

Mi, a Klub tagjai a munka/tanulási időn túl, szabadidőnkben végezzük tevékenységünket, ezért az ország összes kereskedése, de még csak Budapest összes kereskedésének az ellenőrzése is lehetetlen, éppen ezért lehetetlen azt várni tőlünk, hogy azonnal cselekedjünk, ha valahol nem megfelelő módon bánnak az állatokkal.

A fentiek alapján azt a következtetést levonni, hogy a Magyar Vadászgörény Klub bárminemű ellenszolgáltatásért cserébe a nevét adja a görények kereskedésben történő árusításához vagy hogy támogatja azt, rosszindulatú feltételezésnek tartjuk és visszautasítjuk.

Az elhamarkodott ítéletek és a szájcséplés helyett jó munkát kívánunk.

A Magyar Vadászgörény Klub elnöksége

Láttak egy görényt Õrmezőn

Információ elveszett görényt keresőknek: 2006. május 18-án este Õrmezőn (Bp. XI. ker) a Neszmélyi út - Péterhegyi út sarkánál a Megafitnesz szalon előtti zárt parkolónál egy szürkés szinű görényt láttak az út szélén és az úton.

Elveszett Dunaharasztiban

Elveszett egy 2 éves, Moncsi névre hallgató nőstény vadászgörény Dunaharasztiban. Aki látta, vagy befogta kérem értesítse gazdiját a 06 70/385-2083-es telefonszámon.

Találták Budapesten a 15. kerületben

Budapesten a XV. kerületben találtak egy szelíd ivaros hím görényt. Érdeklődni lehet: 06-70-362-7201

Elveszett Budapesten, a Stefánia úton

Április 30-án elszökött a Stefánia út-Thököly út kereszteződésben lakó gazdájától KisMo, egy 10 hónapos vadas nőstény. Kérjük aki látja vagy befogja hívja a gazdiját:
Lukács Orsi
20/9977266

Elveszett Debrecenben

2006. április 28-án (pénteken) eltűnt Debrecenben a Kandia utca környékén egy vadászgörény!

A kis szökevény "Gödi" névre hallgat, 2 éves, kis termetű, vadas színű, ivaros nőstény. Nagyon kezes, szelíd, barátságos - bár most tüzel, lehet, hogy egy kicsit dilisen viselkedik. Oltásai megvannak.

Érdeklődni lehet a gorcikoli.lame.hu email címen, vagy a (70) 524-6287-es telefonszámon.

Találták a XV. kerületben

Találtak egy ivaros, vadas színű hímgörit a XV. kerületben. A gazdája a következő telefonszámon jelentkezhet érte: 06-30/526-3090.

Elveszett a XV. kerületben

2006. április 28-án elveszett egy vadas színű tüzelő lány görény a XV. kerületből. A megtalálót kérjük, hívja a 06 70 / 228 3155 telefonszámot.

Elveszett Budapest VI. kerületben

Április 21-én 16.00-22.00 óra között Budapesten, a VI. kerületben, a Zichy Jenő és a Nagymező utca sarkán elveszett egy vadas színű hím, ivaros göri. Szelíd, Bambusz névre hallgat. Aki látta, vagy befogta, kérem értesítse aggódó gazdiját a 0630/255-3640-es telefonszámon.

Budaörsön elveszett

Április 20-án a kora esti órákban Budaörsi (Csiki csárda környéke) családi házunkból meglógott Mustárnak keresztelt családi kedvencünk. Egy éves, vadas színű ivaros hím. A hátán kék kockás hám van. Nem harap, oltási papírjai rendben vannak. Kérjük a
megtalálót, hogy értesítse a gazdit a 06/70 503 5161-es telefonszámon, vagy a tesznye@hotmail.com email címen!

Elveszett a XV. kerületben

Április 12-én elveszett a 15. kerületi Páskomliget utcából egy 8 hónapos ivaros him vadászgörény. Kérem aki megtalálta, vagy tud róla jutalom ellenében jelentkezzen. Az állatnak rendszeres orvosi kezelés szükséges. Tel.: 0630 250 8145

A XIX. kerületben találták

2006. április 12-én a XIX. Kerületben találtak egy vadas, ivaros hím görényt. Kiegyensúlyozott állat, de az emberektől idegenkedik, valószínűleg már régóta kóborolhat. A gazdája a 20/418-1132 telefonszámon érdeklődhet.

Találtak Vecsésen

Vecsésen találtak egy szelíd, vadas ivaros hím görényt 2006. április 10-én. Valószínűleg kutyák bánthatták, mert retteg tőlük és tele van sebekkel. A gazdája a 20/418-1132 telefonszámon érdeklődhet.

Elveszett Fóton

Elveszett Fóton egy Pedro nevű, vadas színű ivaros görény. Kérjük, aki megtalálta vagy tud róla, jutalom ellenében jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 06/20-3692562.

Családi nap a 6. kerületben

2006. június 17. szombaton 10-17 óráig a Terézvárosi Családsegítő Szolgálat "családi napot" rendez, melyre Klubunk is meghívást kapott. Csakúgy mint a gyermeknapon, ide is azzal a céllal megyünk, hogy a görényekkel kapcsolatos ismereteket terjesszük és ezáltal megelőzzük azt, hogy kicsik és nagyok felkészületlenül, avagy téves ismeretek birtokában váljanak görény-gazdává.
Klubunk du. 14.00 órától várja az érdeklődőket.

Programok: kézműves foglalkozások, népi játékok, minigolf, petanque (francia ügyességi játék), mesemondó verseny, egészségmegőrző programok,

Helyszín: Bp. VI. kerület, Hunyadi tér (eső esetén: Terézvárosi Családsegítő Szolgálat, Bp., Hegedű u. 7.)
Megközelítés: 4-6-os villamossal az Oktogonig vagy a Király utcáig, vagy 70-78-as trolival az Erzsébet körútig vagy az Izabella utcáig

Szívesen látunk Téged is göriddel együtt, ám megkérünk, hogy csak oltott görényt hozz magaddal. (Az oltási könyv legyen nálad!) A kölyköket, vemhes és szoptatós mamákat, beteg állatokat a saját és a többi görény érdekében, légy szíves hagyd otthon. Köszönjük!

Most pénteken ismét Klubnap!

Június 16-án, pénteken 17-20 óráig megint várunk mindenkit görényes klubnapunkra!

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem
Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.) Térkép

A Klubnapok látogatása igyenes! Szívesen látunk minden érdeklődőt, leendő vagy már gyakorló görigazdit, göribarátot! Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Bővebben a klubnapokról

Talált görény

A gyáli gyepmesteri telepről átmeneti befogadó gazdihoz került egy félszemű (friss sérülés) szelíd vadas hím. Állítólag a kertekben kószált, kergették a kutyák. Keressük az erdetei gazdáját! Telefon: 06 70 560 36 60 vagy 06 70 362 72 01

Talált görény

A XI. kerületben találtak április 6-án egy vadas kislányt. A gazdija a 30/519-4368 telefonszámon érdeklődhet.

Most pénteken ismét Klubnap!

Június 2-án, pénteken 17-20 óráig megint várunk mindenkit görényes klubnapunkra!

Vendégünk: Dr. Varga József, a Család Utcai Kisállatrendelő állatorvosa, aki 19 órától a nőstény görények legygyakoribb betegségeiről tart nekünk előadást

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem
Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.) Térkép

A Klubnapok látogatása igyenes! Szívesen látunk minden érdeklődőt, leendő vagy már gyakorló görigazdit, göribarátot!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.
Bővebben a klubnapokról

Gyermeknapozz velünk!

2006. május 27-28-án, szombat-vasárnap 10-18 óráig a Városligetben

Idén is megrendezi a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat szokásos kétnapos gyermeknapi mulatságát, melyen Klubunk második alkalommal fog részt venni.

Külön a szülők részére készített információs anyagokkal, göris kifestővel és kirakóval várjuk a családokat és mindazokat, akiket érdekelnek a vadászgörények. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a görényeket, a tartásukkal kapcsolatos feltételeket és ezzel elejét vegyük annak a szomorú tendenciának, hogy kicsik és nagyok hirtelen fellángolásból, a szükséges ismeretek nélkül válnak görénytartókká, a hirtelen vett göriből pedig pár hónap múlva kitett göri lesz...

Részletes programok

Látogass meg minket, hozd el a göridet!
Hol találsz meg minket: a Kisnapozóréten, a kék Nestlé ugrálóvár (9) és a piros Chio ugrálóvárak (6) közötti füves részen. Térkép


Ha görivel jössz, kérünk, hogy legyen nálad oltási könyv és fokozottan figyelj arra, hogy göridet az engedélyed nélkül ne simogassák, nehogy harapás legyen a vége.

Elszökött görény

Március 31-én ismét elveszett a 8 hónapos vadas hím görény a XIX. kerületből (Gránitgyár környéke). Aki megtalálta, vagy tud róla valamit, kérjük hívja a 06 20 418 1132-es telefonszámot.

Elveszett görik Hegyeshalmon

Hegyeshalmon április 5-én elveszett két viszonylag egyforma barna színű (vadas vagy bézs?) nőstény görény. A szomszéd sajnos kiengedte őket. Ha valaki tud róluk valamit, kérjük jelentkezzen a következő e-mail címen:  gina1110@freemail.hu

Miskolc-Tapolcán elveszett

Április 1-én elveszett Miskolc-Tapolcáról egy vadas színű görifiú. Ha valaki találna a környéken olyan görit, akire illik a leírás, kérem, hívja a 70/2299446 telefonszámot.

Elveszett görény Pécelen

Elveszett egy vadas színű, Nyüzsi névre hallgató görény Pécelen. Aki tud róla valamit, kérjük hívja a következő számot: 06 20 924 75 13.

Elveszett göri

2006. március 6-án a XV.kerületi Sződliget utcából elveszett egy nagyméretű vadas, ívaros hím görény. Szelíd. Bomba névre hallgat.
Aki látta, vagy befogta, hívja jutalom ellenében a 06-30-526-3090 telefonszámot.

Pénteken ismét Klubnap!

Május 19-én, pénteken 17-20 óráig megint várunk mindenkit görényes klubnapunkra!

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem
Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.) Térkép

A Klubnapok látogatása igyenes! Szívesen látunk minden érdeklődőt, leendő vagy már gyakorló görigazdit, göribarátot! Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Bővebben a klubnapokról

Elveszett Békásmegyeren

Elveszett egy egy éves, vadas szinű nősteny görény. Gizmo névre hallgat, május 4-én szökött el a III. kerületben, Békásmegyeren. Aki esetleg megtalálja, hívja az aggódó gazdit a 0670 2039483-es telefonszámon éjjel-nappal.

Május 13 - Királynék tavasza a Diósgyőri várban

Egy a reneszánsz kort megidéző eseményre invitálunk mindenkit, amely azért különös jelentőségű, mert benne klubunk segítségével megrendezésre kerül az I. udvari vadászgörény találkozó!

Kedves szokása volt egykoron az uralkodóknak, hogy Diósgyőr várát adományozták jegyajándékként az ifjú királynénak. Így tett Mátyás király is, felesége, Beatrix pedig igazi reneszánsz udvart varázsolt a palotába. A "Királynék tavasza, avagy reneszánsz álom" elnevezésű esemény ezt hangulatot, az egykori királynék udvartartását idézi meg, lovagokkal, zenészekkel, táncosokkal, udvari bolondokkal és kézművesekkel! A legenda szerint ezen a napon minden évben előbújnak a várban rejtőzködő tündérek, varázslók, boszorkányok, koboldok és sárkányok, akik megtréfálják a gyermekeket. A várárokban egész nap mesemondó zugoly és bábkészítő műhely várja a kisebbeket, a nagyobbak pedig a kézműves játszóházban készíthetik el a korhű pajzsokat, öveket, vagy a fibulát. Az esti érkezők látványos vártúrán vehetnek részt, ahol tűznyelőkkel és komédiásokkal kísérve megismerhetik a vár történetét.

A belépés MVk tagoknak ingyenes!
Figyelem! Aki még nem vette át a tagkártyáját, az a bejáratnál leadott taglista alapján és személyazonossága igazolásával tud bejutni. (Legyen nálad személyi igazolvány vagy ha még nincs, akkor diákigazolvány!) Bent a várban a Klub asztalánál átveheted a tagkártyádat!

Cím: 3534 Miskolc - Diósgyőr, Vár u. 24.

A Diósgyőri vár honlapja

Vadászgörények a tévében!

Május 8-án, hétfőn délelőtt szőrös kedvenceink, a vadászgörények lesznek láthatók az M1 Napi Mozaik című műsorában 11 órától.

Május 5-én ismét Klubnap!

Május 5-én pénteken 17-20 óráig megint várunk mindenkit görényes klubnapunkra!

Vendégünk: Dr. Szabó Zoltán, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának tanára, aki a vadászgörények daganatos megbetegedéseiről tart előadást

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem
Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)
Térkép

A Klubnapok látogatása igyenes! Szívesen látunk minden érdeklődőt, leendő vagy már gyakorló görigazdit, göribarátot!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Bővebben a klubnapokról

Majális görikkel

Hogy milyen lehet egy majális görények nélkül, azt mindenki tudja. Hogy milyen lehet görényekkel? Gyere el Te is és meglátod! Találkozó: május 1-én délelőtt 10.30-kor a Városligetben a Közlekedési Múzeum melletti füves részen. (A mozdonyhoz közel eső füves részen.)

Megközelítés: 1-es villamossal vagy 74-es trolival az Erzsébet királyné útjáig, vagy 70-es trolival a Hermina úti megállóig. Keresd a zöldpólósokat!
Ha nem találnál oda, vagy később jönnél, itt érdeklődhetsz: 06 30 513 78 39

A félreértések elkerülése végett...

Ennek az írásnak azért kellett létrejönnie, hogy tisztázzunk általa egy félreértést, illetve, hogy elejét vegyük az esetleges szóbeszédeknek, amelyek gyanakvásra, az MVK rossz hírnevének keltésére alkalmasak lehetnek.

A történet, amely ezt szükségessé tette, röviden:

Nemrégiben felháborodott hangú hír jelent meg az interneten. A hír terjesztője azt állította, hogy valaki, vagy valakik, akik az MVK neve mögé bújtak - és a klub pecsétjét használták -, feljelentést tettek ellene, s ennek eredménye egy hatósági állatorvosi helyszíni vizsgálat lett.

Ez az állítás azért gyanús, mert az MVK pecsétjével visszaélni nehezen lehetett volna, amikor a pecsétet a Klub Elnöksége nem adja ki másoknak. Azt feltételezni, hogy feljelentjük a klub bármelyik tagját is mondvacsinált indokokkal, szintén azt jelzi, hogy az illető nem ismeri az MVK közösségének stílusát, hozzáállását.

Amikor a klub elnöksége érdeklődött az eset után az illetékes hatósági állatorvosoknál, az a válasz érkezett: semmilyen feljelentés nem érkezett hozzájuk, következésképp helyszíni vizsgálatot sem végeztek. Az írásbeli megkeresésekre érkezett választ itt olvashatjátok:

Az állítólagos feljelentésről viszont semmiféle dokumentum nem áll a rendelkezésünkre.

Kérünk mindenkit, akihez eljutott a történet bármely változatban is, hogy ne a szóbeszédek, hanem a két dokumentum alapján alkosson véleményt úgy az esetről, mint klubunkról.

Magyar Vadászgörény Klub

Madárinfluenza és állatvédelem

Egy áprilisban tartandó előadást szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, melynek címe Madárinfluenza és állatvédelem: Mit várjunk a jogtól? Az előadás a 2006-os Környezetjogi TDK (Tudományos DiákKöri Konferencia) részeként hangzik el.

Az előadás helye és ideje:
ELTE ÁJK, Budapest, Egyetem tér 1-3., I. em. I. terem
2006. április 27. csütörtök, 17 óra,
  

Előadók:
Tóásó Szilvia - a Fauna Egyesület tudományos munkatársa
Dr. Czerny Róbert - természet- és állatvédelmi jogász

Dajkamama kerestetik

2 napos vadászgörény kölykök sürgősen szoptatós nőstényt keresnek, mivel anyjukat műteni kellett. Akinek van szoptatós nősténye, kérjük jelentkezzen az alábbi telefonszámon: 06-30/246-3256.

1 évesek lettünk! Szülinapi Klubnap a TITben!

Március 17-én pénteken ismét egy rendhagyó klubnapot tartottunk: 1 évesek lettünk, vagyis 1 éve, 2005 március 8-án alakult meg a Magyar Vadászgörény Klub közhasznú egyesület! A szülinapot csokitortával, pezsgővel és az Újbuda tévével ünnepeltük. Nünüke, Szotyi, Muffin, Szamóca, Viki, Amstel, Lotti és Leó számára inkább a (göris) társasági élet volt vonzó, bár volt, aki a süteményes asztal iránt is igencsak érdeklődött! :))

A 2005-ös év örökbefogadott vadászgörénye/örökbefogadója pályázat eredményei: Az év örökbefogadott vadászgörénye a "mini-görény," vagyis Árvácska lett. Az év örökbefogadója holtversenyben Bencze Krisztián, Leli-gazdi és Nattefrost, Blanche(most már Nyüzsi)-gazdi lettek. A szavazók között kisorsolt ajándékcsomag tulajdonosa P. Réka tatai szavazónk!

Föld Napi rendezvény Miskolcon görikkel!

2006. április 22-én szombaton, 10.00–22.00 óráig

a Föld napja alkalmából a Zöld Akció Egyesület szervezésében a Tudomány és Technika Háza előtti területen és a Népkertben egész napos program várja az érdeklődőket!

A rendezvényre a Miskolci Vadászgörény Klub is meghívást kapott, így lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők megismerhessék tevékenységünket, valamint kedvenceinket, a vadászgörényeket. Klubunk szórólapokkal, plakátokkal, göris zászlókkal várja az érdeklődőket. Gyerekek részére rajzolási lehetőséget biztosítunk „Disneyland után szabadon GöriLand” címmel. Természetesen a görikről sem feledkezünk meg, számukra „játszóházzal” kedveskedünk, így kis kedvenceink görénytársaikkal együtt kellemes, játékos délutánt tölthetnek a szabadban.
Szeretettel várunk minden kedves gazdit, görit és érdeklődőt!

Állati nagy mulatság a Rex kutyaotthon állatszigetén

 A Föld Napján, április 22-én szombaton 10 és 16 óra között nyílt nappal és sok-sok programmal várja a Rex kutyaotthon az állatbarátokat.

Ízelítő a programokból: kisállat simogató, agility bemutató, munkakutya bemutató, kézműves foglalkozások, faültetés. A rendezvényen bemutatkozik több állatos egyesület, köztük a Magyar Vadászgörény Klub is!

Helyszín: Rex kutyaotthon alapítvány, állatsziget
1046 Budapest, Óceánárok u. 33.
Megközelítés: 3-as metróval Újpest-Városkapu megállóig, majd onnan 122-es busszal az Óceánárok u. megállóig

Most pénteken ismét klubnap!

Április 21-én, pénteken 17-20 óriág megint klubnapozunk a 11. kerületi TIT Stúdióban!

Ha görivel szeretnél jönni, kérjük olvasd el házirendüket!

Bővebben a klubnapokról

Elveszett göri

Február 15-én este elveszett a Villányi útról egy hét hónapos vadas görilány. Kérünk benneteket, hogy segítsetek megtalálni. A becsületes megtaláló jutalmat kap! A göri szelíd!
Sricz Petra: 06 30 354 11 05

Talált göri Zalaegerszegen

Április 6-án a Zalaegerszegi uszodánál találtak egy görit. A gazdija a szaddi69@citromail.hu email címen érdeklődhet.

Április 7-én ismét Klubnap!

Vendégünk: Dr. Czerny Róbert állatvédelmi szakjogász

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem
Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)
Térkép

A Klubnapok látogatása igyenes! Szívesen látunk minden érdeklődőt, leendő vagy már gyakorló görigazdit, göribarátot! Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.
Bővebben a Klubnapokról

Görényes-nap a debreceni Fressnapf üzletben

Március 31-én, pénteken, 16.00 órától "Görényes-nap" lesz a debreceni Fressnapf-üzletben (a Tesco új szárnyában). A görények között szépségversenyt is tartanak, a vásárlók szavazatai alapján dől majd el, ki a legszebb görci. Az első három helyezett ajándékot kap! Az eredményhirdetés 18.00 körül lesz. A debreceni csapat szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére bármilyen, görikkel kapcsolatos kérdésben!

Ezúton szeretnénk meghívni minden kedves gazdit - természetesen a rumlimasinájával együtt - és minden tisztelt érdeklődőt, akik szeretik ezeket az idétlen, túlfűtött bundaállatkákat, vagy túl nagy rendet éreznek a lakásukban és egy ilyen kis örökmozgó dilibogyóra bíznák, hogy egyenletesebbé tegye a rendetlenséget.

Görényeseknek gyülekező 15.45 körül, a Kishegyesi út felőli bejáratnál.

Talált görény Baján

Baján az Újvárosban találtak egy vadas, ivartalan hím görényt. Mivel hám és póráz volt rajta, valószínű, hogy séta közben veszhetett el. Érdeklődni ezen az e-mail címen lehet: patri9@vipmail.hu

ELTEs kultúrhét görényekkel

Ha nem tudtál eljönni a 24-26-i "Otthonunkban a természet" kiállításra, itt egy újabb alkalom, hogy találkozz velünk: március 30-án, csütörtökön 16.00-20.00 óráig!

Több mint 30 éve kerül megrendezésre az ELTE legnagyobb kollégiumában a Budaörsi Napok elnevezésű rendezvénysorozat. Egy héten keresztül várják koncertekkel, színi előadásokkal és egyéb programokkal a bulizni vágyó fiatalokat. És hogy hogyan kerülnek ide a görények? Úgy, hogy meghívást kaptunk a bulihét előtt tartott kultúrhétre, ahol előadásokkal, sporteseményekkel, és idén vadászgörényekkel fogadják a nagyérdeműt! 

Cím: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, Budapest, 11. ker., Dayka Gábor u. 4.
Megközelítés:
Déli Pályaudvartól: 139-es autóbusszal (végig a Budaörsi úton a Dayka Gábor utcai megállóig).
Móricz Zsigmond körtérről: 40, 40E, 53, 140E, 153-as buszokkal
Kosztolányi Dezső térről: 40E, 41, 53, 72, 87, 87A, 140E, 153 és 250-es autóbuszokkal

A kultúrhét összes programja mindenkinek (nem ELTEseknek is) ingyenes!

Elveszett göri

Február 28-án elveszett a 7. kerületből egy nyolc hónapos, vadas színű, ivaros görényfiú, Simon (szájmon). Aki tud róla valamit, kérjük hívja a 06 30 377 38 35-ös telefonszámot!

13. Otthonunkban a természet kiállítás és vásár

2006. március 24-25-26.

melyen a Magyar Vadászgörény Klub közhasznú egyesület is részt vesz!

Idén tizenharmadik alkalommal rendezi meg a zuglói Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola a kiállítást, ahová szeretettel várjuk a növény és állatvilág iránt érdeklődőket!

Görényes tanácsadással, göris felszerelésekkel (függőágyak, alvózsákok) és persze görényekkel várunk Téged is mindhárom nap!

A kiállítás megtekintése ingyenes!

Cím: Budapest, 14. ker. Mogyoródi út 56-60.
Nyitva:
pénteken 10-18 óráig
szombaton és vasárnap: 9-18 óráig
Megközelítés: Őrs Vezér térről 3-as villamossal a Jeszenák János utcáig, majd onnan gyalog kb. 5 perc séta

FONTOS: ha görivel jössz, feltétlenül legyen nálad 3 napnál nem régebbi  egészségügyi igazolás, mivel csak azzal engedik be görényedet az épületbe!

Elveszett görény a 19. kerületben

Március 23-án este elveszett egy 8 hónapos vadas hím görény a XIX. kerületből (Gránitgyár környéke). Aki megtalálta, vagy tud róla valamit, kérjük hívja a 06 20 418 1132-es telefonszámot.

Talált göri

Március 9-én a 17. kerületben találtak egy harapós albínó nőstény görényt. A gazdája a goriinfo@citromail.hu címen érdeklődhet.

XI. Országos tudományos és technikai diákalkotó kiállítás

A TIT Budapesti Ismeretterjesztő Társulat, a TIT Stúdió és az Uránia Ismeretterjesztő Alapítvány pályázatot hirdet 10-18 éves diákok számára tetszőleges természettudományi és műszaki tematikájú, tárgyú, jellegű diákalkotások megvalósítására.

Részletek: itt.

Szavazz az év Örökbefogadott Vadászgörényére és az év Örökbefogadó Gazdijára!

Ha még nem szavaztál, igyekezz, már csak egy órád maradt!

2006 márciusa van, eltelt egy év, közeledik Klubunk megalakulásának egy éves évfordulója. Ezek apropójából történt, hogy visszatekintettünk mi is történt megalakulásunk óta "görényügyileg." Az elmúlt évben 23 görényt fogadtunk be és juttattunk gazdihoz. Egyik örökbefogadó gazdink sem bánta meg, hogy nem tenyésztőtől vagy kereskedésből vásárolt kölyköt. Ők tudják, hogy a mentett görény is görény, vagyis egy felnőtt állatot is lehet nevelni, szeretni és idővel ők is ugyanúgy (vagy akár jobban) ragaszkodnak az őket befogadó gazdikhoz, mint egy kölyök, akinek kiskora óta természetes a szeretet és gondoskodás.

Őket, az örökbeadott vadászgörényeket és gazdijaikat szeretnénk ünnepelni ebben a hónapban, és ezzel felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a felnőtt és több gazdit megélt görény is görény! Idén először, és reményeink szerint ezentúl minden évben, kiosztjuk "Az év Szerencsés Vadászgörénye" és "Az év Örökbefogadója" címeket.

Részvétel: a pályázaton azok a Magyar Vadászgörény Klub által gazdihoz juttatott vadászgörények és örökbefogadó gazdik vesznek részt, akiket erre jelöltek. Bármely vadászgörény és örökbefogadó gazdi bárki által (ismerős, rokon, barát, vagy maga a gazdi), akár többször is jelölhető! Ha szeretnél jelölni valakit, írd meg nekünk szerinted miért ő lenne ideális az év örökbefogadója vagy az év görénye címre! A leírások kikerülnek a honlapra, ezzel segítve a szavazók dolgát.

A 2005-ös év örökbefogadója cím eddigi jelöltjei
A 2005-ös év örökbefogadott görénye cím eddigi jelöltjei

Mindkét cím elnyerésében a közönség szavazat dönt.
Szavazásra jogosult minden kedves honlap látogatónk e-mailben, postai levélben vagy telefonon (sms-ben).

A jelöléseket és a szavazatokat (a szavazó nevével, címével, telefonszámával együtt) a következő címekre várjuk:
menhely@mvk.hu
Magyar Vadászgörény Klub, 1078 Budapest, Hernád u. 29.
Szavazás sms-ben: a 06 70 555 07 07-es számon lehetséges

A nyertesek, vagyis "Az év örökbefogadója" és "Az év görénye" címet elnyerők jutalma: oklevél és 1-1 görényes ajándékcsomag, melyet a Klubunk által árusított görényes holmikból állítottunk össze. A szavazók között szintén kisorsolunk egy ajándékcsomagot!

A szavazás 2006. március 8-án éjfélkor ér véget.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására március 17-i Klubnapunkon kerül sor!

Természet a lakásban kiállítás - március 4-5.

szombaton: 10-18 óráig, 
vasárnap: 9-17 óráig

Ha szereted az állatokat, ha érdekelnek az ásványok, kőzetek, dísznövények, hajómodellek vagy éppen a bonsaiok, akkor itt a helyed!
Ha van görid és szeretnéd társaságba vinni, akkor is itt a helyed!
Ha pedig szeretnéd kipróbálni mennyit fut a görid 800-on, akkor végképp itt a helyed!

Egész hétvégén göris tanácsadással, görényfuttató versennyel és gyerek-sarokkal várjuk az érdeklődőket! A helyszínen lehetőség nyílik göris holmik (pl. alvózsákok, különböző méretű és fajtájú függágyak) vásárlására is!

FONTOS: ha görivel jössz, feltétlenül legyen nálad 3 napnál nem régebbi  egészségügyi igazolás két példányban (így, ha a hatósági állatorvos elveszi az egyik példányt, még le tudjuk ellenőrizni a meglétét), mivel csak azzal engedik be görényedet az épületbe, és  mi is szigorúan számon fogjuk kérni!

A kiállítás helyszíne: TIT Stúdió, Budapest XI. ker., Zsombolyai u. 6.
Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)
Térkép

Belépődíj: diákigazolvánnyal 400 Ft, felnőtteknek 600 Ft
A belépés a Magyar Vadászgörény Klub tagjainak tagkártya felmutatásával ingyenes!

Most pénteken ismét Klubnap!

Március 3-án pénteken du. 5-8-ig megint klubnapozunk a TITben! Bővebben
Ha a göriddel jössz, kipróbálhatjátok a görényfuttató pályát és gyakorolhattok a hétvégi TIT kiállításon rendezett görényfutó versenyre! (A kiállításról részletesen lejjebb a hírekben olvashatsz)

Segítsen Ön is

A Magyar Vadászgörény Klub közhasznú egyesület a kiemelten közhasznú TIT Stúdió Egyesület pártoló tagszervezete.
A kiemelten közhasznú TIT Stúdió Egyesületet a Piarista rend tanára, a Kossuth-díjas Öveges József professzor alapította 1970-ben.
Kérjük, támogassa ön is az egyesület tevékenységét. Bízunk abban, hogy támogatásukra méltónak ismerik el az országos kulturális programokat szervező TIT Stúdió Egyesület céljait. Szívből köszönjük segítő szándékát.

A kedvezményezett adószáma: 19002811-1-43
A kedvezményezett neve: TIT Stúdió Egyesület

Közgyűlés

Kedves tagok! Mivel eléggé gyorsan hívtuk össze, szeretnénk itt is mindenkit értesíteni a következő közgyűlésről:
A közgyűlés időpontja: 2006. február 25. 13.30 óra
A közgyűlés helye: TIT Stúdió, 1118 Budapest, Zsombolyai u. 6.

A Közgyűlés javasolt napirendje:

 1. Rendes tagok felvétele
 2. Tisztségviselők megválasztása
 3. Az Elnökség 2005 évi pénzügyi beszámolója
 4. Egyéni felszólalások

Határozatképtelenség esetén azonos napirenddel új közgyűlést hívunk össze:
Az újrahívott közgyűlés ideje: 2006. február 25. 14.00 óra
Az újrahívott közgyűlés helye: TIT Stúdió, 1118 Budapest, Zsombolyai u. 6.

A megismételt közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes. Számítunk minden tag megjelenésére.

Télbúcsúztató göris farsang

A decemberi mikulásbuli sikerén felbuzdulva és mondhatni közkívánatra, február 25-én szombaton 10-14 óráig rendkívüli klubnapot tartunk!!! 

Várunk titeket szeretettel egy télbúcsúztató görényfarsangi bulira!
 
Helyszín: a szokásos helyen, a TIT Stúdióban (Bp., 11. ker.,  Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem)
 
Belépés szigorúan csak maszkban!!!
Persze anélkül is lehet, de a galád farsangrontó készüljön fel arra, hogy "büntetésből" zálogot kell adnia, amit később majd ki kell váltania! Egyedül az albínó és a maszk nélküli bézs görcik mentesülnek e kitétel alól!
 
Programok: görényes activity, zálogok kiváltása, arcfestés, 12.00 órától jelmezverseny két és négylábúaknak (nyereményekkel!!!), hozott süti/üdítő/rágcsálnivaló elfogyasztása (hozz magaddal valamit, hogy jobban érezzük magunkat)
+Kívánság szerint egyéb mókák! (az ötleteket a rendezveny@mvk.hu címre várjuk)
 
Jelmezversenynél feltétel: görikre csak és kizárólag olyan jelmez adható, amiben a görény láthatóan nem érzi rosszul magát, ami nem szorítja, nem bántja egyetlen testrészét!

Valentin napi kisállat- és növényvásár

2006. február 11-12-én 10-18 óráig kerül megrendezésre Budapesten, a Petőfi Csarnokban. A rendezvényen a Magyar Vadászgörény Klub is megjelenik.

Kispesten találták

2006. február 6-án találtak Kispesten egy bézs vadászgörényt. A gazdája a magonymoni@freemail.hu e-mail címen érdeklődhet!

Most pénteken ismét Klubnap!!!

Február 3-án ismét várjuk a göriket, gazdikat és a leendő gazdikat a szokott helyen és időben.

Most pénteken ismét Klubnap!

A szokásos helyen és időben, ismét Klubnap göriknek és gazdiknak, avagy leendő gazdiknak! Bővebben

Sashalmon találták

2006. január 8-án találtak Sashalom közelében egy vadas színű hím görit. A kora kb. fél - egy év közötti. Érdeklődni: 06-20-209-5068

Talált görény Miskolcon

November 30-án reggel találtak Miskolcon egy vadászgörényt. A tulajdonos a 06/20/528 35 09-es telefonszámon érdeklődhet!

Elveszett Alsógödön

Alsógödről eltűnt november 1-én egy vadas hím görény. Alfi névre hallgat, 6 hónapos. Kérjük, aki tud róla valamit, hívja a következő telefonszámok egyikét: 06 30 519 3113 vagy 06 27 532 800.

Elveszett Debrecenben

Elveszett Debrecenben a Pajtás utcából egy vadas szinű Zsebi névre hallgató göri. Még kölyök, 12 hetes, aki tud róla valamit kérem hívja a 06-30-488-3654 -es számot.

Most pénteken 2006 első klubnapja!

Január 6-án 17.00 és 20.00 óra között ismét várunk a TIT Stúdióban!

Vendégünk: Dr. Proháczik Angella, a veszprémi Kittenberger Kálmán állatkert állatorvosa

Téma: Az ivartalanítás pro és kontra. Szükséges-e az ivartalanítás? Mi történik, ha ivartalanítjuk görényünket és mi, hogy ha nem? Elmúlik-e magától a tüzelés? Miért veszélyes a túltüzelés? Ilyen és ezekhez hasonló izgalmas és a görények életében fontos kérdésekre kaphatsz választ, ha eljössz!

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem

Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)

Térkép

A Klubnapok látogatása igyenes! Szívesen látunk minden érdeklődőt, leendő vagy már gyakorló görigazdit, göribarátot!

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Elveszett göri

Október 29-én este elveszett a 15. kerület, Lenvirág utcából egy hat hónapos vadas lánygöri. Kérjük, ha láttátok, vagy megtaláltátok, értesítsétek a kétségbeesett gazdikat 06 20 972 08 35 (1) 306 43 82 számon vagy hívjátok az infovonalat: 06 70 555 07 07

Miskolci Klubnap

November 13-án sikeresen megtartotta első klubnapját a Miskolci Vadászgörény Klub (a Magyar Vadászgörény Klub Miskolci csoportja). A gazdik és az érdeklődők a Klub bemutatkozása után dr. Lengyel Béla állatorvos előadását hallgathatták meg a görik chipezéséről, majd lehetőség nyílt a közös beszélgetésre, tapasztalatcserére és a lelkes gazdik búvócsöveket is barkácsolhattak a még lelkesebb görcsöknek.

A Klubnapra a TV2 és az RTL Klub forgatócsoportja is eljött. Az adásba került anyagot hamarosan megnézhetitek itt is.

A neves eseményről a helyi napilap és a borsodonline is beszámolt.

Miskolci Klubnapok: minden hónap második vasárnapján 14.00 órától a Tudomány és Gazdaság Házában (Miskolc, Görgey Artúr u. 5.). Legközelebbi klubnap: december 11-én.

Részletes beszámoló az I. Közép-európai vadászgörény fesztiválról

2005. október 30. jeles dátumként vonul be nemcsak a magyar, de az európai vadászgörénytörténelembe is: közhasznú egyesületünk, a Magyar Vadászgörény Klub sikeresen megrendezte az I. Közép-európai vadászgörény fesztivált. Bővebben

Az RTL Klub Fókusz című műsorában vetített beszámoló itt is megtekinthető!

A fesztivál díjazottjai

Interjú Barna-gazdival, a fesztivál Best in Show vadászgörényének gazdájával -ÚJ!

Minden kedves látogatónknak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Ajándékul fogadjátok el tőlünk ezt a mesét!

Elveszett

2005 október 19-én este, a IV. kerületben elveszett egy 5 hónapos, világos vadas, hím görény. A neve Keny. Ha bári információt tud róla szolgáltatni, hívja a gazdit (Balog Szilviát) a 06 20 584 60 27 számon. A megtaláló 50.000 Ft jutalmat kap!

Dec. 16. péntek - az év utolsó Klubnapja

Most pénteken ismét barkácsolós Klubnap! Mindent lehet barkácsolni, amit eddig csináltunk pl. játszócsövet, göris pecabotot, de segítségünkkel akár vadászgörényt is hajtogathatsz!!!

Bővebben

Talált görény az Orczy kertnél

November 8-án, este hat óra körül találtak az Orczy kertnél egy ivaros, albínó hím görit. Érdeklődni lehet a 06 30 430 5565 telefonszámon.

Elveszett

Elveszett október 9-én a koraesti órákban Mezőzomboron a Kölcsey utcából egy másfél éves albínó nőstény görény, Nelly. Az ivartalanítás helye a pociján még látszik, erről könnyen felismerhető. Aki tud róla valamit, értesítse Stefán Attilát ezen a számon: 06 (70) 361-0679.

Elveszett göri

Október 5-én hajnalban elszökött egy vadas színű lány görény az I. kerületből, az Attila útról. Ha bárki bármit tud róla, értesítse a gazdit ezen a számon: 06 20 200 6623 vagy 06 20 374 2597.

December 10. szombat - Göri-Mikulásos Klubnap

Rendhagyó módon következő klubnapunkat nem pénteken, hanem egy szombati napon, december 10-én tartjuk! Különleges lesz ez a a klubnap több szempontból. Egyrészt a göriknek is jön a Mikulás, és aki "jó" volt, annak hoz is valamit. Különleges, mert de. 10.00-től du. 3 óráig tart, így azok is el tudnak jönni, akik nem Budapesten laknak, vagy akiknek a péntek esti időpont nem jó. Különleges, mert játékos vetélkedő keretében szeretnénk megismerni Téged és egymást.

Szívesen látunk minden kedves érdeklődőt, kicsit és nagyot, leendő vagy gyakorló gazdit, görivel vagy anélkül! A belépés most is, mint mindig, díjtalan!

Ha görivel jönnél, kérünk olvasd el házirendünket!

Hozz Te is egy kis sütit vagy üdítőt, és akkor még jobban érezzük majd magunkat!

Hogy jutok oda?

II. Nemzeti díszbaromfi, fácán, viziszárnyas, díszmadár és prémesállat kiállítás

Időpont: 2005. november 18-19-20.

Cím: Budapest, XVII. kerület, Újlak utca 110. szám alatti Általános Iskola Sportcsarnoka.

Nevezési határidő: 2005. október 31.

Most pénteken is Klubnap a TIT Stúdióban!

Ne feledjétek, november 18-án pénteken ismét göris Klubnap Budapesten!

Bővebben

Nagy Õszi Országos Kisállat- és Növényvásár

2005. november 12-13. 10-18 óráig, a Petőfi Csarnokban.

A rendezvényen a Magyar Vadászgörény Klub is megjelenik.

Számlaszám

A Magyar Vadászgörény Klub számlaszáma:

MAGYAR VADÁSZGÖRÉNY KLUB
10102244 - 57022200 - 01000005

A nemzetközi számlaszám:

HU65 - 10102244 - 57022200 - 01000005

A pénzbefizetések mostantól banki átutalással is intézhetők. A megjegyzés mezőbe kérlek, írjátok be a befizetés okát (Pl. "szépségverseny nevezési díj", vagy "tagdíj"), és a befizető nevét.

I. Közép-európai vadászgörény fesztivál

2005. október 30. vasárnap

A rendezvény házigazdája: Pflum Orsi

A rendezvény területére belépő minden vadászgörénynek megfelelő oltásokkal, és állatorvosi igazolással kell rendelkeznie. Az oltási könyvet, állatorvosi igazolást senki ne felejtse otthon, mivel ennek hiányában az állat belépését meg kell tagadnunk.

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre az első Közép-európai vadászgörény fesztivál. Célunk a vadászgörénytartók, tenyésztők, leendő görénygazdik és szimpatizánsok összekovácsolása. A rendezvényre határainkon túlról, cseh és szlovák görényesek jelezték részvételüket, de természetesen bármely más országból is szívesen látjuk az érdeklődőket!

A közösségi összejövetelen túl, szakmai munkával és előadásokkal is várjuk a résztvevőket. A találkozón belül kerül megrendezésre az I. Magyar vadászgörény tenyészszemle és az I. Magyar Vadászgörény Klub szépségverseny. A tenyészszemlén és a szépségversenyen is elismert angol bírók szemléznek.

Bővebben

Nyomtatványok:

Ismertetők:

Hogyan jutok oda:

Elveszett Miskolcon

Október 16-án Miskolcon eltűnt a Cora parkolóban egy kis vadas görilány, aki a Manó névre hallgat. Ha valaki látta vagy tud róla valamit, jelentkezzen a (20) 581-2673 telefonszámon, vagy írjon e-mailt: makimama@citromail.hu

Akciós áron kapható


A Libri könyvesboltokban 50% kedvezménnyel, 5990 Ft helyett 2995 Ft-ért kapható "A család állatorvosa – Kedvenceink egészségkönyve" című könyv. Olvashatunk benne minden olyan állat tartásáról, ami házikedvencként előfordulhat otthonunkban, de helyet kapott a könyvben az alternatív orvoslási módszerek bemutatása, az állatvédelem és még sok minden más is. A mű egy fejezete részletesen foglalkozik a vadászgörényekkel és olyan dolgokat találhatunk benne, amiket eddig egyik vadászgörényekkel foglalkozó könyvben sem. A könyvet állatorvosok írták és szerkesztették, vagyis szakemberek adnak tanácsokat, ám mégis közérthetően. A mű megvásárlását minden hobbiállattartónak ajánljuk! Az akciós ár szeptember 30-ig érvényes, a könyv interneten keresztül is megrendelhető.

Fotópályázat

Fotózásra buzdítunk minden vadászgörény gazdit, családtagot, barátot. Készítsetek jobbnál jobb képeket görényetekről. Az elkészült, papíralapú, minimum 10x15 cm méretű képeket a Klub címére lehet beküldeni (1078 Budapest, Hernád utca 29. II/25.) valamint átadhatók személyesen klubnapjainkon.

Gazdinként max. 3 db kép küldhető.

Beküldési határidő: 2005. október 23. vasárnap

Eredményhirdetés: 2005. október 30-án, az I. Közép-Európai vadászgörény fesztiválon

A fényképeket a rendezvényen kiállítjuk és a legjobb három alkotást díjazzuk!

Pályázati feltételek:
a beérkezett fotókat nem áll módunkban visszaküldeni készítőjüknek, azok a kiállítás után a Magyar Vadászgörény Klub birtokában maradnak és a Klub szabadon, anyagi ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja őket. A pályázaton való részvétellel a pályázó/fotós elismeri, hogy a későbbiekben semmilyen követeléssel nem léphet fel beküldött fotóit illetően.

Klubnap 2005. okt. 21. péntek

Most pénteken ismét klubnap! Bővebben

Elveszett göri

Elveszett Győrben, a Tihanyi Á. utca 61. alól egy idősebb, albínó lány görény. Kérik a megtalálót, hogy jutalom ellenében vigye vissza, vagy helyette egy kölyköt adnak. Telefon: 20/417-4546.

Leli híres lett

Leli, a Klub leghosszabb ideje gazdira váró görije bekerült a Magyar Hírlap hétvégi számába. Reméljük a reklám meghozza Lelinek a várva várt gazdit!
Ezúton is köszönjük a Magyar Hírlapnak és Munkácsy Mártonnak a lehetőséget!

www.magyarhirlap.hu

Elveszett görény

Elveszett egy vadas színű lány vadászgöri aug. 20-án Erzsébeten. Ha valaki látja, vagy tud róla valamit, értesítse a gazdit a 20 / 386 80 66 telefonszámon, vagy a btimi@kompass.hu e-mail címen. Köszönjük.

Klubnap, 2005. október 7. péntek

Minden hónap első és harmadik péntekén du. 5 és 8 óra között várjuk a vadászgörényes gazdikat, leendő gazdikat és a görényszerető érdeklődőket Klubnapjainkon.

Időpont: 2005. október 7, délután 5-8-ig.

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem.

Téma: Vadászgörény színek és mintázatok. Az októberi vadászgörény fesztivál hasznos tudnivalói.

Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)

Térkép

A Klubnapokon vadászgörikkel kapcsolatos előadásokkal, beszélgetésekkel és görényes játszóházzal várjuk az érdeklődőket és kedvenceiket! A találkozók után fakultatív görénysétáltatási és fagyizási lehetőség nyílik a közeli parkban.

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

A Klubnapok látogatása igyenes!

Állatok világnapja - felvonulás

A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség az idén is megrendezi hagyományos állatos felvonulását az állatok világnapja alkalmából.

A felvonulás október 2-án (vasárnap) 10 órakor indul a Bazilika melletti parkolóból, és az Andrássy úton halad végig a Hősök teréig. A felvonuláshoz bárki csatlakozhat porázon vezethető, tömeget és forgalmat jól tűrő állattal, vagy "csak" baráti körrel, egyedül.

Csodás Természet kiállítás

2005. október 1-2.

A 35 éves TIT Stúdió és a Magyar Vadászgörény Klub, mely a TIT Stúdió pártoló tagszervezete, szeretettel vár minden növény- és állatbarátot látványos hétvégi programján.

A kiállításon a világ díszmadarai, törpenyulak, tengerimalacok, csincsillák, vadászgörények, madárpókok, színpompás ásványok, kőzetek, dísznövények, bonsai, gomba és hajómodell bemutatók, természettudományos előadások, szaktanácsadás és vásár várja az érdeklődőket.

Helyszín: TIT Stúdió Egyesület
1113 Budapest, Zsombolyai u. 6.
Tel.: 385-0514, 466-9019

Nyitvatartás:
október 1. szombat 10.00-18.00
október 2. vasárnap 9.00-17.00

Talált görény

2005. augusztus 21-én találtak egy vadászgörényt a Városligetben. A tulajdonosa a következő e-mail címen érdeklődhet a göri iránt: jerzsa@hdsnet.hu.

Talált görény

Dunakeszin találtak egy nagyon barátságos, szépen gondozott vadászgörényt, augusztus 22-én. Érdeklődni lehet a 30/385 78 72 telefonszámon.

Tájékoztatás

2005. aug. 30.

Az utóbbi 10 napban görénytartók körében nagy ijedtséget keltett (kelt) a görények között fellépő hasmenéses betegségek gyakori előfordulása. Tájékoztatásul közlöm az általam kezelt görényeknél tapasztaltakat.

Hozzám 1 hét alatt 5 görénytartó fordult személyesen hasonló tünetekkel, összesen kb. 10 állattal. Korábban mindegyik egy városligeti görénytalálkozón vett részt, illetve egy ott járt állattól kapta. Mindegyik állatnál makroszkóposan feltűnően hasonló, sárgás-szürke kocsonyás bélsár volt jellemző. Meglehetősen jó általános állapotban voltak, közülük mindössze 4-t kellett infúziózni közepes fokú kiszáradás miatt. 1-2 hányt, néhányan 1-2 napig étvágytalanok voltak. Külön-külön egyik állapota sem volt aggasztó. A betegség 2 nap alatt legtöbbjüknél lezajlott. Kórokozó kimutatása nem sikerült, és tudomásom szerint más kollégáknál sem tenyészett ki jellemző baktérium a vizsgált bélsárból, ezek alapján vírusos fertőzés gyanítható. Erre utal a nagyfokú terjedő képesség illetve, hogy általában csak a gyengébb immunrendszerű állatokat érintette, és emberi fertőzés nem történt.

A betegségek egy időben tömegesen jelentkeztek, hasonló lefolyásúak, de nem kell járványtól tartani, nem bizonyítható az azonos kórokozó jelenléte. Emberre valószínűleg nem veszélyes, és semmi nem utal arra, hogy esetlegesen külföldről behurcolt kórokozó okozná. Miután eredete nem ismert, és szerintem nem is lesz, ezért kialakulásáért senki sem okolható. Tüneteket mutató állatát mindenesetre senki ne vigye más görények közé.

dr. Bauer Ákos

Elveszett göri

2005. augusztus 1-én Encsről (Miskolctól 40 km-re) eltűnt egy vadas lány vadászgörény. Tüzel, valószínű, hogy fiú után ment. Ha valaki látta, esetleg befogadta, kérem hívjon a 06 30 675 72 39 telefonszámon vagy írjon a szaffi-kav@freemail.hu e-mail címre!

Klubnap 2005. szeptember 16. péntek

Minden hónap első és harmadik péntekén du. 5 és 8 óra között várjuk a vadászgörényes gazdikat, leendő gazdikat és a görényszerető érdeklődőket Klubnapjainkon.

Téma: barkácsötletek görényeknek és gazdiknak.

Ez alkalommal egyedi jutalomfalattartó befőttesüveget készítünk. Hozz magaddal egy kis méretű befőttesüveget és ha van, üveg- és kontúrfestéket, vékony ecsetet!

Újfent lehetőség nyílik játszócső készítésére műanyag üdítősüvegekből!

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. 4-es terem

Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)

Térkép

A Klubnapokon vadászgörikkel kapcsolatos előadásokkal, beszélgetésekkel és görényes játszóházzal várjuk az érdeklődőket és kedvenceiket! A találkozók után fakultatív görénysétáltatási és fagyizási lehetőség nyílik a közeli parkban.

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

A Klubnapok látogatása igyenes!

Klubnap, 2005. szeptember 2. péntek

Minden hónap első péntekén du. 5 és 8 óra között várjuk a vadászgörényes gazdikat, leendő gazdikat és a görényszerető érdeklődőket Klubnapjainkon.

Következő időpont: 2005. szeptember 2. 17.00-20.00

Téma: Minden, ami az oltásokkal kapcsolatos.

Vendégünk: Dr. Szabó Zoltán állatorvos (Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Belgyógyászati Tanszék és Klinika)

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. II. em. IV-es terem

Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)

Térkép

A Klubnapokon vadászgörikkel kapcsolatos előadásokkal, beszélgetésekkel és görényes játszóházzal várunk benneteket és kedvenceiteket! A találkozók után fakultatív görénysétáltatási és fagyizási lehetőség nyílik a közeli parkban.

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Nemzetközi görénytalálkozó Jókán

Az első szlovák nemzetközi görénytalálkozót 2005. augusztus 27-én tartják Jókán (kb. 20 km-re Pozsonytól), 14 órai kezdettel. A rendezvényre cseh, szlovák és magyar résztvevőket is várnak. A tapasztalatcserén és a kirakodóvásáron kívül ügyességi versenyt is szerveznek a görényeknek és a gyerekeknek egyaránt.

A vadászgörényeket csak érvényes oltási könnyvel (szopornyica, veszettség), és 3 napnál nem régebbi orvosi igazolással engedik be a rendezvényre, a határátlépéshez pedig állatútlevél szükséges. Ezeket mindenképp hozzátok magatokkal!

A rendezvényre autókonvoj indul 1/2 10-kor a Móricz Zsigmond körtérnél lévő Szent Margit Gimnázium előtti parkolóból (Villányi út kezdete). Személyautóval bárki csatlakozhat. Kérünk benneteket, hogy 1/2 10-re már megtankolva, autópálya matricával álljatok készen, hogy pontosan tudjunk induln!

Az utazás megoldható vonattal is, legalább 5 fő jelentkezése esetén kísérőt biztosítunk.

Vasútjegyár Budapest - Pozsony (Bratislava) - Budapest között

I. osztályon: 7.250.-Ft/fő/retúr
II. osztályon: 3.750.-Ft/fő/retúr  (helyjegy nem kötelező)

Menetrend

2005.08.27 Budapest, Keleti pu. - Bratislava hl. st.

EC 174 EuroCity, indul: 06:10, érkezik: 08:36, menetidő: 2 óra 26 perc
EC 170 EuroCity, indul: 10:10, érkezik: 12:36, menetidő: 2 óra 26 perc

2005.08.27 Bratislava hl. st. - Budapest, Keleti pu.

EC 171 EuroCity, indul: 17:21, érkezik: 19:47, menetidő: 2 óra 26 perc
EC 175 EuroCity, indul: 21:21, érkezik: 23:47, menetidő: 2 óra 26 perc

Figyelem! EuroCity járatokon élő állat nem szállítható!

Előzetes jelentkezéseket augusztus 25-ig várunk az info@mvk.hu e-mail címre. Az rendezvényről és az utazás részleteiről információs vonalon is kérhető felvilágosítás (70/555-0707)

Térkép

Eltűnt-keressük

Keressük azt az albínó lánykát, aki júniusban tűnt el Kecskeméten egy udvari ketrecből a Rendőrség környékén. Aki tud róla, kérjük értesítse a gazdit: Gelányi Attila 06/70-565-66-68

Talált görény

Kérlek segítsetek megtalálni egy ivaros albínó fiúgörinek a gazdiját!

Vasárnap (07.10-én) hajnalban találtam Velence Bence hegyen az úttesten kószáló fiúcskát. Valószínűleg egy éves már elmúlt, mert igen fiús kedvében volt és a szaga is erről tesz tanúbizonyságot. :O) A göri jól táplált, a hátáról egy foltban hiányzik a szőr, talán a szabaduló mutatvány során veszítette el. Esetleg a gazdikkal Velencén nyaralt?
Segítsetek a gazdiját megtalálni, lehet hogy valaki nagyon siratja!
Telefon: 06/20-342-6801 Stella

Eltűnt - keressük

Május 29-én a XV. kerületből elveszett Susy, a vadas nőstény! Kérjük, aki bármit tud róla, értesítsen bennünket a 06 70 555 07 07 számon.

Talált göri!

Továbbra is keressük a június 10-én Felső-Gödön talált nőstény gazdáját!

A gazdi a Klub infovonalán 06 70 555 07 07 vagy az info@mvk.hu e-mail címen érdeklődhet!

Kapcsolódó cikk: Szökésveszély

Klubnap, 2005. augusztus

Minden hónap első péntekén du. 5 és 8 óra között várjuk a vadászgörényes gazdikat, leendő gazdikat és a görényszerető érdeklődőket Klubnapjainkon.

Következő időpont: 2005. augusztus 5. 17.00-20.00

Téma: környezeti gazdagítás, avagy a játékok szerepe és fontossága a görény életében

Barkácsolás: görényes játszóvár készítése kartonból és üdítőspalackokból.

Hozzatok magatokkal pár egyforma méretű, nagy műanyag üdítőspalackot (érdemes minél nagyobb átmérőjűt), egy éles kést vagy sniccert és valamilyen ragasztót (pl. széles cellux). Ezekből nagyon klassz átlátszó búvócsövet fogunk készíteni!

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6.

Figyelem: ezentúl másik teremben leszünk! A II. em. IV-es terembe gyertek! (A korábbi terem a földszinten kicsinek bizonyult.)

Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)

Térkép

A Klubnapokon vadászgörikkel kapcsolatos előadásokkal, beszélgetésekkel és görényes játszóházzal várunk benneteket és kedvenceiteket! A találkozók után fakultatív görénysétáltatási és fagyizási lehetőség nyílik a közeli parkban.

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

Klubnap, 2005. július

Július 1-től minden hónap első péntekén du. 5 és 8 óra között várjuk a vadászgörényes gazdikat, leendő gazdikat és a görényszerető érdeklődőket Klubnapjainkon.

Cím: TIT Stúdió, Bp. 11. ker. Zsombolyai u. 6. fsz. 7-es terem

Megközelítés: 7-es busszal vagy 49, 19-es villamossal a Kosztolányi Dezső térre, majd onnan 5 perc séta a Bocskai úton a Vincellér utca felé. (Az Önkormányzat épülete mellett.)

Térkép

Első alkalommal bemutatjuk Klubunkat és törzskönyvezési rendszerünket, valamint bemutatkoznak a Klub alcsoportjai. A Klubnapokon vadászgörikkel kapcsolatos előadásokkal, beszélgetésekkel és görényes játszóházzal várunk benneteket és kedvenceiteket! A találkozók után fakultatív görénysétáltatási és fagyizási lehetőség nyílik a közeli parkban.

Ha görivel együtt szeretnél jönni, kérünk olvasd el előtte Házirendünket.

A Klubnapok látogatása igyenes!

Talált görény

Tegnap este Sopronban a Felsőbüki Nagy Pál utcában találtak egy ivartalanított vadas hím görényt, a nyakában hámmal. Jól ápolt, szép, valószínűleg nemrég mehetett el otthonról. Nagyon barátságos, egyáltalán nem harap. Ha tud valaki elveszett soproni görit kereső gazdiról, jelentkezzen a 20/474-78-08 telefonszámon.

Dedikálás

Június 29-én (szerdán) 18 és 20 óra között Szentesi Gyöngyi dedikálja Egy vadászgörény naplója című könyvét.

Helyszín: Angyalföldi Láng Művelődési Központ, XIII. kerület Rozsnyai u. 3.

Megközelíthető: a 3-as (kék) metró, vagy a 32-es busz Forgách utcai megállójától kb. 5 perc gyalogosan.

A művelődési ház sajnos csak a szerzőt, Sydet hajlandó beengedni, ezért tisztelettel kérünk mindenkit, hogy a problémák elkerülése végett görényt ne hozzon magával!

A belépés ingyenes.

A helyszínen könyvet vásárlók könyvjelzőt kapnak ajándékba!

Új szopornyica elleni oltónyag

Már kapható és használják az állatorvosok az új szopornyica elleni oltóanyagot. A Caniffa CH+L helyett folyamatosan térnek át az Eurican DHPPI+L használatára.

Talált göri

Találtak egy kislány görit Felsőgödön, június 10-én!

Vadas nőstény, és éppen tüzel. Keressük a gazdiját. Ha tudsz olyanról, akinek elveszett a vadas kislánya, akkor hívd a 70/555 0707 számot.

Hallgassátok a Tilost!

Csütörtökön (23-án) 11 és 12 óra között, a Szakácstolvaj című műsorban beszélgetést hallhattok a vadászgörényekről, és remélhetőleg Klubunkról is. A beszélgetést az FM 90.3 csatornán, vagy online a www.tilos.hu oldalon hallgathatjátok meg. A beszélgetést honlapunkról is elérhetővé tesszük.

Vadászgörényes tájékoztató és simogatónap

2005. június 18-án szombaton egész nap a Magyar Vadászgörény Klub vadászgörényes tájékoztató és simogatónapot tart a Fressnapf-Megapark áruházban (Pesterzsébeti Tesco). Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Megközelítés: 3-as metróval a Határ útig, majd onnan a Gloriett busszal a Pesterzsébeti Tesco áruházig. A buszok negyedóránként indulnak.

Fressnapf áruházak

Megalakult a Magyar Vadászgörény Klub

2005. március 8-án megalakult a Magyar Vadászgörény Klub (MVK). Közhasznú egyesületként a következő célokat tűztük ki:

Információszolgáltatás:

 • a vadászgörények népszerűsítése,
 • tartásuk, tenyésztésük, orvoslásuk és nevelésük feltételeinek széleskörű megismertetése,
 • szaktanácsadás, tájékoztatás,
 • segítségnyújtás vadászgörény tenyésztők közötti információ áramlásban,

Védelem:

 • segítségnyújtás a megunt, kitett vadászgörények otthonra találásában,
 • jogi segítségnyújtás,

Adatok nyilvántartása:

 • vadászgörények, származásuk és tulajdonosaik nyilvántartása,
 • vadászgörény tenyésztők nyilvántartása,
 • vadászgörényekre szakosodott hazai állatorvosok nyilvántartása,

Kapcsolattartás:

 • együttműködés vidéki csoportokkal,
 • együttműködés más hazai állattenyésztő és állatvédő szervezetekkel,
 • együttműködés külföldi vadászgörényes szervezetekkel,

Közösségi élet:

 • vadászgörényes programok szervezése, a tagok, más vadászgörény tulajdonosok és érdeklődők részére.

Elveszett!!!

Tegnap este 7 órakor a 11. kerületből a Csetneki utcából (Villányi és a Karolina út sarka) eltűnt egy 3 éves vadas színű ivartalan hím.

Délután 5 órakor kaptuk a hírt, hogy Sanyi autóbaleset áldozata lett. Nagyon sajnáljuk. :((

Vigyázzatok a göritekre!

Gyermeknap a Városligetben

2005. május 28-29. szombat-vasárnap, 10.00-18.00

Paál László sétány, Városliget (Vajdahunyad Vár mögött)

"Anyuuuu, vegyél nekem ilyeeeeet!" "Miért is ne? Olyan aranyos!"

Görénysétáltatások alkalmával gyakran hallhatunk ilyen és ehhez hasonló kis párbeszédeket. Az anyukákat és apukákat jobb esetben akkor éri a meglepetés, amikor gyorsan közbeszólunk és elmeséljük, hogy ezek az édes és ártatlanpofájú kis állatok bizony harapnak! Hogy nem szobatisztán érkeznek új otthonukba és hogy napi több óra foglalkozást igényelnek. Rosszabb esetben minderre otthon, maguktól jönnek rá, miután hazavitték valamelyik kereskedésből az állatkát. A harapós és mindent összepiszkító szőrgombócból pedig előbb-utóbb kitett állatka lesz.

Klubunk ennek szeretné elejét venni azzal, hogy részt vesz a május 29-i városligeti gyermeknapon. Külön a gyermekesek részére készített információs anyagokkal várjuk a családosokat és mindazokat, akiket érdekelnek a vadászgörények. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük őket és ezzel elejét vegyük annak a szomorú tendenciának, hogy kicsik és nagyok hirtelen fellángolásból, a szükséges ismeretek nélkül válnak görénytartókká.

A Klub

Fölkerült az oldalra egy leírás arról, hogyan lehet valaki tag, valamint elérhetők a Klub szabályzatai, a Klub menüpont alatt.

Értesítés

A 2005 május 21-ére meghirdetett soproni klubnap technikai okok miatt sajnos későbbi időpontban lesz megtartva. A helyszín és a programok változatlanok.

Fórum

Mostantól elérhető a fórum. A linkjét a fölső fekete menüsorban találjátok meg.

Fotóalbum: 2005. május 1.

2005. május 1-én a Városligeti Majálisban lépett a nagyközönség elé klubunk. A fák alatt, egy kellemes, árnyékos helyen vártuk a vadászgörények és klubunk iránt érdeklődő ifjú és idősebb majálisozókat. A görények, mint mindig, nagy sikert arattak. És ami fontos, több száz emberrel sikerült megismertetni és megkedveltetni őket.

Fotóalbumaktuális
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(