[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2468401
Belépett
[X]

Hírek

Nyilatkozat

Rendszer

2006. június 3.

Kedves Görényesek!
 
Az élet önmagát ismétli. Egy napja megint azzal a váddal illették a Magyar Vadászgörény Klubot, hogy állatbaráthoz nem méltó módon viselkedtünk.
 
Nevezetesen az egyik bevásárlóközpont kereskedésében, kölyköket árulnak, a kölykök ketrecén pedig a mi szórólapunk szerepel, se ebből azt a következtetést vonták le, hogy mi az adott kereskedést, ill. tevékenységét támogatjuk.

Szórólapjaink bárki által hozzáférhetőek. Rendezvényeinken szabadon elvihetők, kérésre kisebb-nagyobb adagot juttatunk mindenkinek, aki vállalja, hogy elviszi állatkereskedésekbe, kereskedésekbe és ily módon segíti a görényekkel kapcsolatos ismeretterjesztő munkánkat. Mint Ti is tudjátok az eddig nyomtatásban megjelent könyvekből lényeges dolgok maradtak ki, ezért is tartjuk fontosnak, hogy minél több emberhez eljussanak ezen szórólapok.

Az említett kereskedéssel nincs semmilyen szerződésünk, megállapodásunk. Szóbeli megállapodásunk volt 2005 június hónaptól 2005 október hónapig, hogy felnőtt görényt nem vesznek be, hanem hozzánk irányítják a gazdát, aki nem tart már igényt a görényére. Egyéb együttműködés a kereskedés részéről való negatív hozzáállás miatt nem valósult meg, majd októberben egyik látogatásunkkor tapasztaltak alapján ennek esélye is megszűnt.
 
Nem volt, és jelenleg sincs olyan állatokat árusító kereskedés hazánkban, amit úgy ajánlanánk, hogy ott bárki nyugodtan vásárolhat kölyköt, és amíg a kereskedések mentalitása nem változik gyökeresen, nem is lesz. Szórólapjainkon is felhívjuk az emberek figyelmét, hogy görényt nem kereskedésből ajánlott venni.

Mi, a Klub tagjai a munka/tanulási időn túl, szabadidőnkben végezzük tevékenységünket, ezért az ország összes kereskedése, de még csak Budapest összes kereskedésének az ellenőrzése is lehetetlen, éppen ezért lehetetlen azt várni tőlünk, hogy azonnal cselekedjünk, ha valahol nem megfelelő módon bánnak az állatokkal.

A fentiek alapján azt a következtetést levonni, hogy a Magyar Vadászgörény Klub bárminemű ellenszolgáltatásért cserébe a nevét adja a görények kereskedésben történő árusításához vagy hogy támogatja azt, rosszindulatú feltételezésnek tartjuk és visszautasítjuk.

Az elhamarkodott ítéletek és a szájcséplés helyett jó munkát kívánunk.

A Magyar Vadászgörény Klub elnöksége


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(