[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2466681
Belépett
[X]

Hírek

Pótmamát keresünk

Miskolc

2007.06.03-én elpusztult egy szoptatós görimama. Mivel a 9 alig 2 hetes kölyök gondozását a gazdi nem tudta felvállalni, egyesületünk tagjai vették gondozásba az apróságokat. (A picikről hamarosan babanapló olvasható honlapunkon.)

Ezúttal szeretnénk felhívni minden gazdi figyelmét arra, hogy az alom vállalás nagy felelősség! Bármilyen tündériek is a picik, a gondozásuk nagyon sok körültekintést igényel!

Jól gondold át, hogy megfelelő ellátását tudsz-e nyújtani a görimama részére - pénzt, időt, energiát nem sajnálva, rendszeres állatorvosi ellenőrzés biztosításával, a mama és picinyei számára elengedhetetlen vitaminok pótlásával - hogy épen, gészségesen jöhessenek világra a kölykök. Tudod-e biztosítani az ellést követően is a görimama és a picik ellátását, valamint a fenti esetet és egyéb problémákat tekintve a picik gondozását.

Nem árt elgondolkodni azon sem, hogy tudjuk – e vállalni a picik nevelését /alomra szoktatás, harapásról leszoktatás), amennyiben nem sikerül őket eladni, a tartásukat akár életük végéig is, hiszen ugyanolyan felelősséggel tartozunk értük, mint a saját görinkért. A leendő gazdi részére megfelelő, korrekt információt tudunk – e nyújtani a vadászgörényekről, a helyes tartásról, elhelyezésről, ápolásról, etetésről, az ivarérésről, szagukról stb.

Felelős állattartó nem vállal meggondolatlanul almot!!!

Néhány kérdés, amely segíthet eldönteni, alkalmasak vagyunk – e egy alom vállalására: van – e időnk, van – e helyünk, elég felkészültek vagyunk – e, megfelelő információkkal rendelkezünk – e a párzásról, születésről, ellésről, mit tudunk a vadászgörény szüleiről, a korábbi almokról, van – e anyagi hátterünk, van – e kereslet a vadászgörényekre?

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokkal több kisgörény születik, mint amennyi a potenciális gazdi lenne! Arról nem is beszélve hány görényke kóborol az utcákon, a „gazdi” görénytartással kapcsolatos hiányos információja (mozgásigény, szökésveszély, ivarosság, szag stb.) miatt!

 


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(