[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2399989
Belépett
[X]

Hírek

340 km egy görényért - Loren Gazdira lelt!

Budapest

Aki foglalkozott már állatok mentésével és örökbeadásával, tudja, hogy a kidobott, megunt, szerencsétlenül járt állatok sem egyformák. Vannak köztük hátrányos és még hátrányosabb helyzetűek, sötét és még sötétebb múlttal rendelkezők. Ilyenek az idősebb állatok (görények esetében a 4 évnél idősebbek), a testi fogyatékkal rendelkező állatok, az elhanyagolt és bántalmazott állatok, és vadászgörényeknél az albínók. Egy ilyen "hátrányos helyzetű" gazdátlan állatról szól az alábbi történet.

Loren, alias "Papírlány" nyáron került a Miskolci Vadászgörény Klubhoz. Nem egyedül érkezett, három albínó fiacskájával (Madártej, Pöcök és Dömper) együtt mondott le róla, az aki már minimum a harmadik gazdája volt. Egy kb. 2 éves görény esetében ez kétségkívül magas gazdiszám. És akkor még nem is említettük, hogy az utolsó gazdájához úgy került, hogy ő nem tudta Loren vemhes, így igencsak meglepődött, amikor észrevette a nem várt szaporulatot. A szüléstől és alomneveléstől legyengült papírvékony kismama és három kölyke Szabados Sára miskolci pótmamihoz került.

 Loren nagy jó "kislány" volt és az ma is. Sosem harapott, kedves, barátságos görény volt, és mindenkivel jól kijött a pótmaminál töltött fél alatt. Akkor mégis miért kellett ilyen sokat várnia? Szelíd volt, alomtiszta, az étkezés terén sem válogatós, mégsem kellett senkinek. Vajon miért? Mert albínó. Na és akkor? Az albínó görények talán betegesebbek színes társaiknál? Nem! Harapósabbak? Nem! Akkor mégis miért? "Mert csúnya a szemük! "Mert olyan ijesztőek!"

A fajgyűlölet és a sztereotíp beidegződések alól tehát az állatvédelem sem mentes? Úgy tűnik, nem. Itt is megvannak a kisebbségek, itt is van sok tévhit, ami ellen küzd a lelkes állatvédő, küzd míg erejéből telik, és reménykedik. Mi is így tettünk. Vártunk és hittük, hogy egyszer eljön majd az idő, és a gazdi Lorenért is. Mert megérdemli. Fél évet kellett várnunk, mire imáinkat és munkánkat siker koronázta.

December elején egy fiatal hölgy, Eva jelentkezett a Klubnál, hogy szeretne tőlünk görényt örökbe fogadni. Nem sok reményt fűztünk szándéka komolyságához, lévén Eva 340 kilométerről, a szlovéniai Mariborból írt, és tapasztalatunk szerint az érdeklődők néha még a szomszéd kerületből sem képesek meglátogatni egy-egy gazdira váró görényt, nemhogy egy szomszédos országból. A külföldre utazás is extra költséget ró az örökbefogadóra (útlevél, chip, oltás), nem beszélve a korábbi orvosi ellátások költségeiről, amit támogatók híján kénytelenek vagyunk elkérni.

Eva azonban hajthatatlan maradt. Hosszú levelezésbe kezdtünk a görénytartásról és az örökbefogadásról. Időközben maga is gazdi lett, ketrecvásárlás közben egy görénykére is bukkant, ám továbbra is szeretett volna egyet örökbe fogadni, "mert a görények társas lények és Felixnek pajtás kell!" Amikor szóba hoztuk Lorent, rögtön beleszeretett és fel sem merült benne, hogy ne akarja őt, mert albínó. Kezdtük hinni, hogy egyszer Loren is "Szerencsés" lesz, neki is lesz végre igazi Gazdija!

 2008. február 22-én Eva és édesapja Budapestre látogattak. Nem érdekelte őket a város, a nevezetességek, vagy a vásárlás, egyedül csak Loren. 340 kilométert és öt órát utaztak érte oda, majd ugyanennyit vissza. Nem gondolták, hogy ez sok Lorenért. Az ő szemükben ő A Legszebb Görény a világon. (Már persze Felix mellett.)

 

Köszönjük nekik, hogy örökbefogadási szándékukkal és tettükkel megmutatták mindenkinek, hogy az albínó görények is érnek annyit, mint színes társaik!

Köszönet illeti Szabados Sára befogadó gazdit, pótmamit, aki sajátjaként szerette Papírlányt, valamint Jobban Beátát, aki a levelezésben és a találkozó megszervezésében segített.

Hírek Lorenről: az első találkozás alkalmával eldőlt, hogy Loren a főnök. Felix kissé zokon vette a hirtelen hatalomátvételt, ám bánata nem tartott tovább fél napnál, másnap reggel ugyanis közös alvózsákban találta őket a Gazdi! :))

Video Lorenről és Felixről: http://www.youtube.com/watch?v=GS9qPC59340
Képek: http://picasaweb.google.com/Skardi4/FelixInLoren


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(