[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2466682
Belépett
[X]

Hírek

Ivartalanítási akció

Rendszer

Az alábbi felhívást a Szent Bernát Kisállat-ambulancia felkérésére tesszük közzé:

Görényesek figyelem!

A vadászgörények egyre népszerűbbek a hobbiállat tartók körében. Élénk szemünk, fényes bundájuk, jellegzetes mozgásuk valóban szemet gyönyörködtető látvány. Néhány dolgot jó tudnunk ahhoz, hogy görényünk hosszú és egészséges életet éljen.


A fertőző betegségek tekintetében legfontosabb veszély számukra szopornyica és a veszettség. Mindkét betegséget vírus okozza, de szerencsére hatékony védőoltások léteznek, amelyekkel megelőzhető a betegségek kialakulása. Jó tudni, hogy a vadászgörény fogékony az emberi influenza vírusával szemben, ezért ha influenzás beteg van a családban,jobb, kerülni a közvetlen érintkezést.

A görények ivarérése a születésüket követő év tavaszán várható. Melegben és világosban tartott állatoknál ez áttolódhat a tél végére is. Nőivarú állatoknál jellegzetes a külső nemi szervek jelentős mértékű duzzanata és váladékozása. A görény provokált ovulációs állat. Ez azt jelenti, hogy a petefészkekben lévő tüszőknek a felrepedéséhez szükség van a párzásra. Amennyiben a párzás elmarad (egyedül tartott nőstények esetében), ezek a tüszők tartósan megmaradnak a petefészkek felszínén és ösztrogén nevű női hormont termelnek. Kialakul a túltüzelés nevű állapot, amely súlyos, életveszélyes is lehet. A tartós ösztrogén hatás miatt jellegzetes bőrtünetek, szőrhullás, viszketegség alakul ki. A nemi szervek duzzanata is megmarad. Zavart szenved a véralvadási rendszer, emiatt életveszélyes vérzékenység és vérszegénység alakul ki ezekben az állatokban.

Mi a megoldás?

Léteznek  bőr alá beültethető implantátumok, amelyek hatásukat lassan és tartósan fejtik ki, blokkolják az állat ivari működését. Ezt a megoldást érdemes választani először tüzelő állatoknál. Többedszerre ivarzó nőstényeknél végleges megoldást jelent az ivartalanítás. Ez egy hasi műtét, amelynek során eltávolítjuk a petefészkeket és a méhet. Hímekben is érdemes elvégeztetni az ivartalanítási műtétet. A kasztrált hímek többnyire kezesebbek, agresszivitásuk csökken és megszűnik a jellegzetes ivari szaguk is.
A Szent Bernát Kisállat-ambulancia segítséget kíván adni a görénytartóknak ezeknek a problémáknak a megoldásában.

Január hónapban 20 %-os kedvezménnyel végezzük a vadászgörények ivartalanítási műtéteit! Az akcióban részt vevők között év végén értékes nyereményeket sorsolunk ki.
További részletekkel kapcsolatban keressék munkatársainkat az ismert elérhetőségeken.

Üdvözlettel: a Szent Bernát csapat, www.szentbernat.hu


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(