[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2466674
Belépett
[X]

Hírek

Vadászgörényt karácsonyra

Rendszer

Az elmúlt hetekben megszaporodtak információs, és menhely  telefonvonalunkon, és levelező rendszerünkön az olyan érdeklődések amelyekben kedves érdeklődők vadászgörényt szeretnének karácsonyra, és arra kérnek, hogy segítsünk. A érdeklődők egy része nemcsak ajándéknak, de ráadásul meglepetésnek is szánja az állatkát, valamely családtagnak, vagy barátnak, barátnőnek, aki természetesen nem tud arról, hogy vadászgörényt fog kapni, de persze „nagyon szeretne egyet.”

A vadászgörények tavasztól késő őszig tüzelnek, így télen nem jellemző, hogy alom születik, így szerencsére kölyökgörények nem vásárolhatók ilyenkor. Vannak viszont a tavaszi almokból felnőtt, 6-8 hónapos, ill. korábban született, idősebb, valamilyen oknál fogva eladásra meghirdetett, ill. egyesületünknél gazdit kereső, örökbefogadásra váró görények. Ilyenkor leginkább ők jöhetnek szóba. Az ő, illetve a leendő görénygazdik és családjuk érdeke késztetett eme kis cikkecske megírására.

Mielőtt az élő ajándék mellett döntenénk, nagyon-nagyon fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy az, akit meg szeretnénk ajándékozni valóban vadászgörényre vágyik, hogy ért is hozzá, rendelkezik alapvető görényes ismeretekkel, és nem utolsósorban, hogy a pénztárcája is bírni fogja a görénytartást. Ha nincs az ajándékozottnak felszerelése, megfelelő méretű ketrece (min. 0,6 nm), hordozója, stb., akkor ezekről is az ajándékozónak kell gondoskodnia, így viszont az ajándék összege már igencsak borsos lehet!

Ha nem élünk egy háztartásban azzal, akinek ajándékoznánk a görit, akkor azokat is meg kell kérdezni az ötletünkről, akik majd együtt fognak élni vele. Sajnos sok probléma, családi konfliktus származhat abból, ha egy vagy több családtag, lakótárs nem rajong a görényért, aki ezt érezve, még rá is tesz egy-két harapással. További probléma, ha az ajándékozott kiskorú, akinek nincs önálló keresete, amiből fedezni tudná a görénytartást, és nem egyeztettünk előzőleg a szülőkkel arról, hogy milyen, a későbbiekben az ő pénztárcájukat igénylő ajándékot is fogunk adni gyermeküknek.

A hirdetésekben szereplő állatok egy részétől azért válnak meg, mert nem eléggé felkészülten vették meg őket és/vagy mert nem tudták leszoktatni a harapásról és alomra szoktatni, vagy mert ivarosodik és szaga van (ez hímekre jellemző). Kezdőnek egy ilyen problémás állat nem a legjobb kezdet és könnyen elmehet tőle a kedve! Ha hirdetésben szereplő görényt szeretnénk megvásárolni, minden esetben vetessük ki a ketrecből, nézzük meg hogyan viselkedik, és ha valamilyen kifogással nem akarják kivenni, és kézbe adni, akkor nagyon jól gondoljuk meg, hogy akarunk-e egy ilyen esetleg harapós görénykét! Természetesen minden göri nevelhető, de annak nincs értelme, hogy egy-két hét után az ajándékozott is továbbadja, mert ő sem bír vele!

Összefoglalva, ha vadászgörényt, vagy bármilyen más élő állatot szeretnénk ajándékozni valakinek, előtte nagyon alaposan gondoljuk át a dolgot, tájékozódjunk az ajándék állatkáról, az ajándékozottról és az állattartással járó jövőbeni kötelezettségekről! A vadászgörény (és igaz ez minden kisállatra), nem egy használati tárgy, amit ha megununk felteszünk a polcra, és feléje sem kell néznünk! A vadászgörény több évre szóló elkötelezettség! Jól gondoljuk meg mielőtt belevágunk, és ne szaporítsuk egy jónak tűnő ámde elhamarkodott ajándékötlettel a megunt, kitett vadászgörények sorsát!


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(