[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2399091
Belépett
[X]

Hogyan törzskönyvezzek görényt?


SAJNOS JELENLEG SZÜNETEL!

Törzskönyvi nyilvántartásba csak az ivaros, chippel ellátott (tenyész)egyedek vehetők. Amennyiben a vadászgörényed már ivartalanítva van, őt regisztrálhatod, és személyének igazolására regisztrációs lapot kérhetsz (lásd Hogyan regisztráljak? ).

Amennyiben most tervezel almot, akkor az alom egyben való törzskönyvezése javasolt, mivel a származási adatok csak így hitelesíthetők (lásd Hogyan törzskönyvezzek almot? ).

  1. Amennyiben még nem történt meg, chipeztesd be a görényt.
  2. Tölts ki egy igénylőlapot a törzskönyvi nyilvántartásba vételhez. Erre az űrlapra kell ráragasztanod a chipezéskor kapott egyik matricát is.
  3. Az űrlapot írasd alá egy állatorvossal, aki igazolja, hogy a mikrochip az állatban van.
  4. Ne felejtsd el te is aláírni az űrlapot!
  5. A törzskönyvi kivonat díját juttasd el a Klubhoz.
  6. Űrlapokat és a befizetést igazoló szelvény másolatát tedd borítékba, és add fel a levelezési címünkre. Az űrlapokat rendezvényeinken személyesen is leadhatod.

A törzskönyvezéssel kapcsolatos kérdések

Hol szerezhetem be a törzskönyvezéshez szükséges űrlapokat?

Az űrlapokat beszerezheted a Klub rendezvényein, letöltheted a honlap dokumentumtárából, valamint kérheted a Klub címére() küldött levélben is, hogy küldjük el neked.

Hogyan juttathatom el a Klubnak a kitöltött űrlapokat?

Az űrlapokat eljuttathatod tértivevényes ajánlott küldeményként a Klub postacímére(), vagy személyesen is leadhatod a Klub rendezvényein. Ha postán küldöd, fontos, hogy a küldemény tértivevényes legyen, hiszen így a címedre visszaérkezett tértivevénnyel igazolhatod, hogy az űrlapokat elküldted, és mi azokat meg is kaptuk.

Mennyibe kerül a törzskönyvi kivonat kikérése?

A törzskönyvi kivonatok kikérésének díja 1.000 Ft darabonként, amelyből Klubunk tagjai 50% kedvezményt kapnak. Amennyiben több vadászgörénynek kéred ki egyidejűleg a törzskönyvi kivonatot, ne felejtsd el mindegyikért megfizetni a díjat!

Hogyan fizethetem be a törzskönyvi kivonat díját?

Banki átutalással a következő címre:

Magyar Vadászgörény Klub

Iban szám: 
Swift kód:

Rózsaszín postai utalványon a következő címre:

Magyar Vadászgörény Klub, 

Valamint a Klub által szervezett találkozókon. Kérjük, hogy a díjat lehetőség szerint az igénylőlap(ok) beadásával egy időben juttasd el hozzánk.

Beküldhetem egyszerre az űrlapokat?

Amennyiben felnőtt állatot szeretnél törzskönyvi nyilvántartásba vetetni, beküldheted az összes űrlapot egyszerre, egy borítékban is.

Hány példányt kell beküldenem az űrlapokból?

Minden űrlapból elég egyetlen példányt beküldened, de azt mindenképp írd alá. Javasoljuk, hogy az űrlapok egy másolatát tartsd meg, hogy egy esetleges adathiba esetén egyeztethessünk. A fedeztetési igazolásból javasolt a hím és a nőstény gazdájának is egy-egy másolatot megtartani.

Kapok-e visszajelzést az űrlapok megérkezéséről?

A visszajelzésre a tértivevényes blanketta szolgál, amelyet a küldemény átvételekor aláíratnak az átvevővel, és ráírják az átvétel dátumát is. Végül ez a blanketta néhány napon belül visszajut hozzád, és ezzel igazolhatod, hogy az űrlapok megérkeztek hozzánk. Külön igazolást a Klub nem küld.

Hogyan juthatok az űrlapokra ragasztandó matricához?

Minden chiphez 5 vonalkódos matrica tartozik. Ebből egyet az oltási könyvbe ragasztanak be, egyet pedig az állatorvos visszaküld a központi nyilvántartóhoz. A maradék három matricát pedig magánál tartja, szükség esetére. Ezek közül kérd el az egyiket, vagy vidd magaddal az állatorvoshoz a már kitöltött nyilvántartásba vételi lapot, és kérd meg, hogy ő ragassza fel rá. A nyilvántartásba vételi lapot az állatorvos is írja alá.

Mikor kapom meg a törzskönyvi kivonatokat?

A törzskönyvi kivonatokat az igénylőlap beérkezésétől számított két héten belül elkészítjük. Bizonyos esetekben, amikor sokan nyújtják be egyszerre az igényüket (pl. a tavaszi kölyök-dömping alatt), kis csúszások előfordulhatnak. A törzskönyvi kivonatokat előzetes megbeszélés alapján átveheted a Klub székhelyén vagy rendezvényein személyesen, ill. tértivevényes ajánlott küldeményként postán eljuttatjuk neked.

Mi számít igazolt felmenőnek?

Igazolt felmenőnek az a (tenyész)egyed számít, amely chipezett, és törzskönyvi nyilvántartásba van véve. Eme egyed leszármazottai akkor mondhatják el magukról hogy igazolt felmenőkkel rendelkeznek, ha azokat a tenyésztőjük legkésőbb 10 hetes korukig bechipezi, és azt a szabályzatnak megfelelően bejelenti a Klubnak.

Amennyiben az igazolt felmenőkkel rendelkező kölyköket a tenyésztő legkésőbb 10 hetes korukig nem chipezteti és nem jelenti be a Klubnak, ezek a kölykök a későbbiekben is törzskönyvi nyilvántartásba vehetőek (amennyiben a tulajdonos chipezi őket és ezt bejelenti), azonban felmenőiket nem ismeri el igazoltnak a Klub.

A hitelesen nem elfogadott felmenők is regisztrálhatók adatbázisunkba, de azok hivatalos papírokon nem, vagy csak a "nem igazolt" megjegyzéssel jelennek meg.

Elfogadja-e a Klub a külföldi törzskönyvi kivonatot?

A külföldi törzskönyvi kivonat elfogadása minden esetben egyedi elbírálás alapján történik. Az elbírálás attól függ, mennyire biztonságosnak és hitelesnek ítéli a Klub a külföldi törzskönyv rendszerét, és hogy mennyire ko-operatív a külföldi törzskönyvet vezető szervezet a Klub irányában. Távlati célunk, hogy a külföldi törzskönyveket vezető szervezetekkel kooperálva egy nemzetközi rendszert alakítsunk ki, mely törzskönyvek között biztosítható az átjárás.

Amennyiben egy külföldi tenyészegyed törzskönyvét szeretnéd honosítani, a honosítási kérelem kitöltésével teheted ezt meg. A kérelemhez csatold (amennyiben van) a behozatali engedélyt, és a külföldi törzskönyv kivonatának másolatát is.

Mi történik akkor, ha a tenyészpár egyik fele nincs törzskönyvezve?

Ebben az esetben a kölyök származása nem fogadható el igazoltnak.

Ha bármilyen kérdésed van a törzskönyvezéssel kapcsolatban, a document.write('' + 'torzskonyv' + '@' + 'mvk.hu' + '') "> e-mail címen érhetsz el minket!

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(