[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 1960098
Belépett
[X]

Fórum

Fórum >> Beszerzés >> Állatkereskedések

sharpy102 2005. 08. 21. 03:00:15 []
@Ossi: tudom hogy nem olyan egyszeru....de megis bant a dolog, ezert probalok minden otletet folhozni.....
@Natte: egyertek.....pont ezert faj annyira, es probalok itt regenyeket irni. :\(
Gaba [mvk] 2005. 08. 21. 23:58:46 []
Én úgy tudom, de lehet, hogy tévedek, hogy egy ilyen ellenőrzés úgy működik, hogy a hatóság előszöris értesíti a tulajdonost, és utána megy ki. A fennmaradó időben a tulajdonos meg tud szabadulni az "illegálisan tartott" állatoktól, pl. ha más nincs, elengedi az erdő szélén. Nem biztos, hogy ez jó cél.

Bármit is szeretnétek, sziklaszilárd bizonyítékokkal kell rendelkezzetek. Sajnos a saját magad által készített fényképet tudtommal nem nagyon fogadják el a hatóságok hiteles bizonyítékként.

Ha valaki talál ezzel kapcsolatban valami törvényt, légyszi küldje el a számát. Nekem elméletileg megvan mind (vagy majdnem mind), de nem tudom, melyik mit tartalmaz, illetve nincs is időm végigolvasni őket. :\(
ossi 2005. 08. 22. 07:48:29 []
Én úgy tudom, hogy esettől függ, hogy értesítenek-e? Szerintem, amikor azt ellenőrzik, hogy valaki ad-e blokkot, akkor nem szoktak előtte szólni nekik.
Nekem az apeh ellenőrök munkájáról szóló törvény címe van meg, ha az érdekel valakit..
lulu 2005. 08. 22. 08:32:26 []
Sziasztok!Ez a történet most szerencsésen végződött.Tegnap telefonáltak a gazdik,hogy úgy döntöttek megtartják a kicsit.Még sem viszik vissza a kereskedésbe.
Barbigöri 2005. 12. 03. 15:46:38 []
Sziasztok! Nem tudna valaki segíteni abban, hogy hol lehet, illetve hol érdemes görit venni? Azt már hallottam, hogy tenyésztőnél, de nem tudnátok tenyésztőket ajánlani, vagy megmondani, hol lehet tenyésztőkre bukanni?
Köszi
sarikaje 2005. 12. 09. 12:32:31 []
Sziasztok! Most olvasgatom a témákat, csak tegnap regisztráltam, bár a téma most annyira nem aktuális, mert most talán nincs annyi kis görcs a kereskedésekben, mint nyáron, de leírnám a tapasztalataimat. Én az egyik lányomat kereskedésben vásároltam, bár kis ketrecben sokan voltak mégis utólag viszagondolva pozitív hogy golyós önitatójuk volt és az eladók sokat foglakoztak velük, Menyuskával nem is volt semmi gond kezdettől fogva nagyon szelíd, könnyen beilleszkedett, bár akkoriban még nem sokmindent tudtam a görényekről, eleinte bevallom nehéz volt, de nagyon szeretem az állatokat, főleg a kis ölbe vehető babusgatható szőrös fajtákat. Úgy gondolom igaza van a Kishercegnek: "Felelős vagy azért amit megszelidítettél!", sok ember elgondolkodhatna ezen a mondaton. Úgyhogy nem adtam fel, csak megszoktuk egymást. A másik görcsömet "tenyésztőtől" vettük, albínó kislány, forgácsban tarttoták, tök sárga volt szegény, a fickó kesztyűben hozta, ami már egy kicsit gyanús volt, és bizony kiderült, hogy bizony elég bizalmatlan és harapós is szegénykém, nemcsak minket, de Menyuskát is durván elutasította, pedig ő olyan édi volt és érdeklődő. Jó egy hónapomba került mire megszelidült, de ma már egy kis kezesbárány, persze leginkább csak az én számomra, a párom a mai napig félve nyúl hozzá, mert leginkább csak emgem fogadott el. Ja és azt is lemondanám, hogy amint hozzánk került kiitta a teli itatót, és még hetekig nagyon sokat ivott, valószínüleg előtte nem jutott elég ivóvizhez, csak azt tudom elképzelni hogy tálkában adták nekik a vizet és azt ugyabár a kicsikéim gyorsan kiborították. Szerencsére most már mindketten jó helyen vannak, legalábbis merem remélni, hogy jó soruk van nálunk, de az állatkerskedéseken kívül is sok helyen nagyon rossz körülmények közett tartják a göriket. Ezeket a "tenyésztőket" ugyan ki ellenőrzi.
HatiÁgnes 2006. 01. 16. 10:55:04 []
szeretnék görit, hol tudok venni egy nagyon aranyos kis jószágot
JBea 2006. 01. 16. 14:31:37 []
Szia!

Sok helyen lehet kapni görit (kereskedés, tenyésztő, házitenyésztő), de per pillanat leginkább sehol sem, mert tél van. A görik általában tavasztól őszig tüzelnek, ekkor születnek almok. Ha kicsit szeretnél, akkor várnod kell még pár hónapot. Ha nem ragaszkodsz a kicsihez, akkor van lehetőség örökbefogadása, ill. kereskedésekben is vannak őszről megmaradt lassan felnövő, vagy már felnőtt görények.

Mi általában a gond a kereskedésekkel (tisztelet a kivételnek)
Nem értenek a görényhez, és ezért nem tudnak pontos tájékoztatást adni (pl. hogyan kéne tartani, mivel kéne etetni, hogyan kéne nevelni, stb.) vagy butaságokat mondanak

Nem egészséges a göri: nem foglalkoznak vele, hogy honnan való, és hogy egészséges-e, vagy mivel nem értenek hozzá, észre sem veszik, hogy a görinek baja van. És lehet olyan baja, ami nem gyógyítható, vagy ami kemény 10-20 ezrekbe kerülhet neked. És ha visszamész reklamálni, akkor azt is letagadják, hogy ott jártál.

Mivel nem érnek rá/nem tudják hogyan kéne/nem akarnak vele foglalkozni és megfelelő helyük sincs erre, a görci vad lehet. Nem biztos, hogy az, de az lehet és egy kezdőnek nem egy erősen nevelésre szoruló felnőtt állattal kéne kezdenie, mert esetleg elmegy tőle a kedve.

Lehet kisgörit venni tenyésztőktől vagy vadászgörény gazdiktól, akik évente egyszer vállnak almot. Ha ilyen helyről veszel görit, sokkal kisebb az esélye, hogy problémáid lesznek.
Olyan helyről vegyél görit, ahol megengedik, sőt elvárják, hogy kézbe vedd, ahol ha kell, segítenek neked a felkészülésben.

Ha nem ragaszkodsz a kisgörényhez, akkor nézd meg időnként az örökbefogadás menüpontot, ott is vannak gazdira váró kisebb-nagyobb, de inkább nagyobb görik, akik ugyanúgy szerethetők és hálásak!
JBea 2006. 01. 16. 14:33:56 []
Nézd meg a hirdetéseket, hirdetnek most több eladó szelíd görényt is!
zizibu 2007. 02. 03. 13:03:45 []
sziasztok! a segítségeteket szeretném kérni! szeretnék egy görit, de nem tudom,hogy az állatkereskedésekben milyen áron juthatok hozzájuk,illetve ha tenyésztőtől vennék? köszike
Andra 2007. 02. 05. 07:22:49 []
zizibu!
én annak idején kinéztem a hirdetések közül (itt is, és még két másik göris oldalon lévő hirdetések közül) a legszimpibb címeket, és írtam egy kör e-mailt, írják le, melyik városban vannak, meg lehet-e látogatni őket, mennyiért, milyen alapellátással, neveléssel adják a göriket... és mindenki válaszolt!
Érdemes megnézni azokat a göriket is, akiktől a gazdik kénytelenek megválni valamilyen okból (az okra kérdezz rá, nehogy te is hasonló helyzetbe kerülj) nem is beszélve az örökbefogadásról...
Az állatkereskedésekben kapható görik sokszor valóban elhanyagoltak, és amíg kereslet van rájuk, utánpótlás is lesz - sajnos - de nagyon sokat segíthetsz szegénykén, ha onnan veszed meg - de kezdőként ez kemény dió lehet...
Az ottani görik általában még semmilyen orvosi ellátásban, sem pedig nevelésben nem részesültek...
Olvass el göri témában minden fontos infót, mert érhetnek meglepetések :D, engem is értek (főleg a kitartásuk miatt), pedig rendesen utánaolvastam.
Ha utánajársz a témának arra vonatkozólag is találsz infót, honnan érdemes görit venni.
Sok szerencsét! :D
lulu 2007. 08. 27. 08:36:12 []
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék érni.Tegnap jártam a [kimoderálva]ben.Két bézs hímecske van náluk olyan 4-5 hónaposak lehetnek.Láttam, hogy az mvk-is járt náluk,megmutatták a szórólapokat.Illetve mások is. Az eladók eljutottak arra a szintre, hogy nekem akarták adni a két görcit,mert nem bírnak velük.Sajnos nem tudom elhozni őket.Tiszta állapotban vannak, igaz pici helyen.Naponta sétáltatják őket hámmal , kapnak enni húst, konzervet szárazeledelt.Amit lehet mindent megtesznek értük.De olyan full vadak,hogy a kesztyűs kézre is támadnak.Tudom mindenki csurog van mentett állatokkal de ha valaki tud rajtuk segíteni kérem tegye meg.Nyitottak minden megoldásra.Én úgy látom akár ingyen is odaadnák.Szó volt cserealapról is de én úgy gondolom le lehet beszélni róla őket.Belátták,hogy nem értenek hozzájuk nevelés terén.
lulu 2007. 08. 27. 08:40:46 []
Szintén a kereskedésben volt róla szó, hogy kb. 3 hete jelezték a vásárlók,hogy a Városligetben láttak 5-6 kóbor görikét gazdi nélkül.Nem tudom mi a valóságalapja de aki arra sétáltat nézzen körül.
És ha tudtok kérek infót hova lehet leqadni ezeket a göriket. Egyre többen vannak.Nem lehetne valamelyik állatmenhellyel felvenni a kapcsolatot, hogy hivatalosan is alakítsanak ki helyet a görényeknek?
moszat 2007. 08. 27. 11:55:58 []
Kedves Lulu
Menhely téren próbálkozunk.A kereskedésbe én szoktam járni bizony ha több időm lenne akkor járnék is hozzájuk szelidíteni(sajonos vérgörik ezt megtapasztaltam,mikor kézbe vettem úgy visított mint akit ölnek pedig nem kesztyűvel tettem) de sajnos nem tehetem.Állítólag igértet kaptak ha végképp nem tudnak velük mit kezdeni van hova elhelyezni.Azt a becstelen szaporítót kéne már megtalálni aki képes így elvadult állatokat kereskedésben ott hagyni miután felmarkolja értük a pénzt.
lulu 2007. 08. 27. 13:27:59 []
Nekem úgy tünt nincs hova tenniük őket.
Én is gondolkodtam rajta, hogyan lehetne segíteni de úgy,hogy bejárok és megsétáltatom az kevés .Mindenképpen otthoni környezetben lehet őket szelidíteni.Úgy , hogy aztán tényleg új gazdihoz lehessen adni később.Én is hasonló okokból nem tudom elhozni őket.Egyszerűen dolgozom és nem vagyok itthon.
dorcika 2008. 03. 29. 08:37:19 []
Pár hónapja Anyum elment az egyik közeli kisállat- kereskedés és boltba, ahol volt két kb 9-12 hónapos göri (1 albinó fiú és 1 vadas kiscsaj). Az eladó elmondta, hogy azért kerültek ide, mert haraptak és éppen folyik a szeliditésük és ezért nem eladóak, aztán anyum még kérdezett ilyen ellenőrzésképpen dolgokat mint pl.: mit kell adni enni nekik? válasz: húst vagy esetleg jóminőségü macskakonzervet

Mondjuk általánosságba jó válaszokat adott, meg bevalotta hogy már egy évesek a görik meg hogy harapnak. De azért itt se volt minden tökéletes: a helyük elég kicsi volt, már egy görinek is...
Am. Anyumnak az ujját meg is szaglászta a kiscsaj :\) és egész nyugis volt az elmondása alapján (mivel etetés után volt)
De végülis örültünk, hogy ez egy becsületesebb kereskedés..
Aztán egy hét múlva nekem is bekellett ugranom hörikajáért, és most egy öreg bácsi meg néni voltak az eladók, ők azt mondták hogy még kölykök a görik és azonnal el is vihetők.....
Sacy232 2009. 03. 23. 20:55:06 []
voltam áruházakban csak ugy vásárolni.meláttam 1 kisállat kereskedést.ahogy néztem nem tartották jül a göriket.nagyon pici helyen 2 kis albínó.nyugisak voltak de télleg nagyonnagyon picike volt a hejük és forgács az alján.üvegterráriumban.:\|:\|de nagyon békésen szunyókáltak.
JBea 2009. 03. 23. 23:27:08 []
Sziasztok!
Itt egy témához illő olvasmány:
http://www.mvk.hu/index.php?m=60
kiskedvenc 2009. 04. 12. 19:05:09 []
Sziasztok! Az állatkereskedésekről nekem is rossz a véleményem, de találtam egy kivételt. Debrecenben a ZOODOM kereskedésben nagyon odafigyelnek az állatok tartására és megfelelő etetésére.Feltettem néhány kérdést az ott tartott görikről az eladónak, és csodákcsodájára minden válasza a gori jó tartásá
rol szolt.Megfelelő a helyük,és szaporulatuk is van.Van egy párjuk akit minden nap sétáltatnak és kint játszanak velük.Ez nagyon meglepő volt számomra.Csak állatszerető emberekkel dolgoznak.Nagyon készségesek és segítökészek voltak.
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(