[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 1960097
Belépett
[X]

Fórum

Fórum >> Egészség >> Kajálási gondok

Assy 2009. 04. 18. 22:51:05 []
NApok óta furcsán viselkedik a görcsi.Nem akar enni.
Bármit teszek elé csak finnyázik.Alig akar valamit enni.Ez alól kivétel a barack és a körte kompót.Ezeket pótkocsis teherautónyi mennyiségben adhatnám neki.Ezeket megeszi.
Husit alig a macska és görénytápot gyakorlatilag sehogy nem hajlandó megenni.
Hús ügyileg próbáltam a nyulat,csirkét,pulykát.
Valamint ezeknek mindenféle alkatrészét,(máj,zuza,mell,comb,darálva,darabolva,főve,nyersen)de az eredmény ugyan az.Folyamatosan jön utánam kaját kér,illetve nézi az edényeit de hiába van benne kaja akkor sem hajlandó enni.
1-2 falat és semmi több.A doki nem talált nála semmit.Tudtok erre valami okosat mondani?
angeil 2009. 04. 19. 16:43:38 []
Probáld ki a szopos egeret. Pasztában van olyan, ami energiát is biztosít, ha nagyon nem akar enni, akkor abból lehet picit többet szertűintem, de igazából nem tudom. szerencsére nekem még nem volt ilyen gondom a picimmel, és az új jövevény étkezésével sincs gond, bár probálom majd a főtt husit nyersre cserélni, de ráérünk :\)
Szóval paszta az, amit tudok javasolni. De javaslom az okosabbak is nyilatkozzanak.
Assy 2009. 04. 20. 17:01:38 []
A kicsi egérke kipróbálva...
Az én görcsim egy idióta....
Ki iktatta a kisegeret de nem hajlandó megenni.
Hát normális az ilyen??!!Csak pakolgatja, cipeli ide-oda.....
Assy 2009. 05. 23. 06:41:49 []
Sajnos a probléma még mindig nem oldódott meg.
Az orvosoknak tippjük sincs....
bandibogar 2009. 05. 23. 14:36:55 []
Nálunk is szokott ilyen lenni, hogy nem nagyon akar enni (főleg ebben a melegben nem csodálom), viszont én szinte csak hússal etetem (darálva mindenféle csirke mell, nyak, máj, zuza, szív), de ha elkezd szórakozni Bandi a kajával én egyszerűem ölembe veszem és megetetem kanállal..))) Szoktam még hetente 2x tojássárgáját keverni a húshoz. De sztem próbál meg megetetn, vedd öledbe és egyet a mamának, egyet a papának...
Kata870731 2009. 06. 03. 16:43:51 []
Szia Assy!Az én görényem sem eszik semmiféle húst és neki sincs az orvos szerint semmi baja.Annyit mondott, hogy lehet hogy vegetáriánus.Bár mondjuk nálunk annyiba másabb a helyzet,hogy a száraz macskakaját megeszi,de azon kívül a kígyóuborkát és a nyers krumplit,húslevest na meg az édességet,de azt csak nagyon ritkán kap.Szerintem ne ijedj meg,mert én is így voltam vele,de az állatorvosom annyit mondott még,hogy a száraz macskakaja is jó,mert abban is van vitamin meg mindenféle jó.Szóval ugyanabban a cipőben járunk, én már 2éve kínlódok,hogy végre egyen egy kis husit,már próbáltam darálva,főve,nyersen,mézzel,tojással és egyszerűen nem kell neki.Már jobbat én sem tudok örülök,hogy legalább valamit eszik.Szóval szerintem ne keseredj el,bár tudom hogy nem vigasztal,hogy nem csak te vagy így.De ha valahogy ráveszed a görid,hogy egyen húst létszíves írd már le a taktikád! :D
macsesz3 2009. 06. 05. 09:36:25 []
Assy és Kata! Csatlakozom! :\) kb fél éves koráig az enyém is imádta a husikát, darálva főve mindenhogy, aztán egyik nap gondolt egyet, nem ette meg.. próbálkoztam én is trükkökkel, a konzervet úgy ahogy megeszi, próbáltam abba belecsipegetni a húst, hát abból is kipiszkálta!!! szóval ő is lightos kajákat eszik, de elmondom hogy a görénytápot sem eszi meg kiskora óta, csak a cicatápot, meg alutasakos kaját. A gyümit ő is szereti, meg bármit megenne amit én eszek, mert ugye az mindig finomabb az ő szemükben :\) De ha valakinek van vmi trükkje amit még én sem próbáltam, szívesen fogadom :D
angeil 2009. 06. 08. 12:32:46 []
Macsesz neked könnyű dolgod van, ha azt megeszi, amit nálad lát.
Csinálj úgy, mintha a húsit ennéd, és adj neki belöle :\)
A többieknek sajnos nem tudom, hogy mit mondjak...
angeil 2009. 06. 09. 15:23:08 []
Eszembe jutott valami.
A legtöbb állatot ösztönzi, ha van mellette valaki, és látja, hogy mit csinál. Szüleimnél a kutyák vannak így, az egyik kutyánk csak akkor hajlandó enni, ha látja, hogy eszik mellette más is. Jó nem azt mondom, hogy szerezzetek be most azonnal egy másik görényt, de az hogy Ti esztek mellette, lehet, hogy ők is nekiállnának a husinak. Nem is feltétlan kell ennete, csak csinljatok úgy, mintha...

Lehet, hogy most hülyeséget írtam, de hirtelen ez jutott eszembe...
macsesz3 2009. 06. 10. 22:00:31 []
Angeil, nem hülyeség, ez tényleg így van! Az én görim délelőtt mindig alszik 9től 1-ig, de apum délben hazajön ebédelni és akkor mikor hallja hogy ő is eszik (hallja a villacsörgést stb) előmászik az ágyából és nekiáll rágcsálni ő is.. de sajnos ha husi van neki ott azt csak nyalogatja akkor és becipeli az ágya alá.. aztán ott is marad amíg ki nem szedem :S De a tápot mindig nekiáll enni mikor apum eszik :\)
macsesz3 2009. 07. 16. 13:15:17 []
Nah előrébb jutottam húsevés terén :\) Az én drága manóm a tápon kívül semmilyen húst sehogy sem evett meg.. Ezt megelégeltem, mert nem egészséges ez így neki.. újra elkezdtem trükközni.. csirke, valamint pulyka husit daráltattam a boltban, megfőztem, és azokat az apró darab husikat picit belemártottam vagy megkenegettem egy icipici pasztába/val :\) nah így elfogyott az első pár kisebb darab husi, utána jöhettek már a nagyobbak is :\) Aztán próbáltam még ugyanezt nem darálthusival hanem csirke mellel vagy combbal (úgy hogy levágtam róla a husit apró kockákban)vitaminnal a tetején ez is elfogyott :\)
Egyébként ha ezeket a finom falatokat a ketrecébe teszem, ott nem eszi meg hanem becipeli az ágya alá és otthagyja.. ketrecen kívül meg a rejtekhelyére viszi de nem eszi meg.. szóvál nálunk az vált be egyedül, hogy az ölembe veszem és a tenyerembe teszem a husit, onnét szívesen fogyasztja :\)
Nem eszik rengeteget reggel és este egy fél maroknyit (napközben ha ébren van, tápot rágcsál), de ez is több mint a semmi!!! :\)

Gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek segítek vele :\)
JBea 2009. 07. 22. 00:03:01 []
Szia Macsesz!

Jó olvasni a sikereteket, ügyes vagy! Sajnos nem minden gazdi veszi a fáradtságot, hogy átszoktassa a görénykéjét a húsevésre, pedig hosszú távon jobb, mint a száraztáp vagy a konzerv. Ugye a bőrét, inakat, és egyéb hozzávalókat is adod, nemcsak színhúst?

Idővel el fogtok jutni oda, hogy már nemcsak a kezedből, hanem a tálból is hajlandó lesz elfogadni a husit. Az ismeretlen dolgokkal szemben bizalmatlanok, ha a gazdiban bíznak, akkor viszont legalább tőle elfogadják és meg is eszik.

A húsdugdosás görényes jellemvonás, korántsem abnormális, ne aggódj, az enyémek is lelkes csempészek. Én azt csinálom, hogy amikor kiengedem a görényeimet, kiszedem az összes húst a ketrecből. Persze még így is találok csempészárut, mert a görény nagyon ravasz állat, ha arról van szó, hogy elrejtse, ami az övé :D
MacseSZ 2009. 08. 13. 09:11:59 []
Bea, köszönöm az elismerést! :\) Az az igazság, hogy mindenféle húst nem eszik meg a kis finnyás.. a csirke és pulykamell a favorit :D Körömnyi darabokban eszi csak meg a tenyeremből, ha nagyobb a falat, akkor nem nyúl hozzá.. amint eldarabolom ketté, már eszi is.. szóval csontot nem eszik.. A comb esetében, igen a bőrét is megeszi, de sajnos nem mindig.. valamint ha nem főtt át rendesen a husi, amelyik falaton van sötétebb véresebb rész, az nem kell neki.. szóval még azért vannak gondok de nagyon örülök annak is hogy a csirkemellett hogyan tömi, ahhoz képest, hogy eddig rá sem nézett :\) Az pedig még jobb dolog, amit írtál, hogy azért eszik a tenyeremből, mert bízik a gazdijában :\)
swiki 2010. 08. 29. 19:50:09 []
A kb. másfél éves görénykém 1/2 hete nem akar húst enni. Először csak a nyers húst nem ette, most már semmilyen húst nem eszik. Görénytápot, csokis dolgokat eszi, húst nem. Mit csináljak?
Sumilandia [mvk] 2010. 08. 29. 20:15:58 []
Swiki: vannak görik, akik néha sztrájkolnak, "méregtelenítenek", ne add fel, kínáld azért folyamatosan!Lehet, hogy foga vagy ínye fáj esetleg. Ha tartósan fenn áll a probléma, érdemes orvosnak megmutatni. Csokoládét nagyon nem javasolt adni neki egy inzulinóma betegség kialakulásához vezethet. Görénytáp ha magas fehérje tartalmú, akkor nem gond ha ideiglenesen azt eszi. Jó minőségű száraztápok: Iams, Eukanuba, Hills,korának megfelelőt, ezek mellé mindig gondoskodj friss és sok ivóvízről.
Adhatsz neki még alkalmanként tojássárgáját, túrót, szárított halat, változatosság képpen.
swiki 2010. 08. 29. 23:28:30 []
Lehet ebbe az is belejátszik, hogy amikor nyaralni voltam, a szüleimnél volt és ott egyáltalán nem evett húst, amikor hazajöttem akkorr 1,5 héltig evett, most nem eszik?
Ez a "méregtelenítés" mennyi ideig tart? Vagy mennyi idő múlva vigyem orvoshoz? Szerintem a fogával meg ínyével nincs gond, mert játék közben az ujjamat rágcsálja, igaz az nem olyan mintha teljesen megrágna valamit. Tojást azt eszi. Szárított halat hol vegyek neki és milyet?
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(