[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2093680
Belépett
[X]

Fórum

Fórum >> Tenyésztés >> Párkeresés

moszat 2007. 06. 26. 09:24:40 []
Kedves mindenki
Hogy miért is háborgok ennyire?
Tudom,hogy több tenyésztő költ súlyos ezreket-tízezreket arra,hogy a megfelelő tenyészegyedei legyenek,Majd színtés nem kis összeget költ arra, hogy a kölykeik a legjobb körülmények között nőjenek fel és egészésges utódok legyenek.
De a vásárlói piacot mégis az motíválja ,hogy minél olcsóbb kölykök legyenek a piacon.Ez csak úgy érhető el, hogy minél olcsóbb kölyköket fedeztetjük tök mindegy ,h kivel majd ezek felnevelkednek tök mindegy ,hogy milyen módon és ez az ördögi kőr sosem zárul be.Ilyen formán sosem érjük el azt a célt,hogy elismerése legyen a becsületes tenyésztőnek,mert az nem fogja tudni a minimál áron tartani a kicsiket.(vagy ami még rosszabb ingyen tovább adni).Nem tudok jó megoldást arra, hogy lehet ezt a folyamatot abbahagyni,mert vagy a lelkes tenyésztő abba hagyja és akkor ismét csak azok maradnak a piacon akik a felelőtlen szaporítást látják üdvözítőnek,vagy teljes anyagi csődben nyakán a már felszaporodott állománnyal harcol még egy ideig és a végén úgyis abba hagyja.
Mivel M.O.-n még úgylátszik elég sokáig a tudatlanságból, vagy egy kis pénzhez jutás reményében történnek a fedezések elég elkeserítőnek látom a tisztességes tenyésztők helyzetét.
Gaba [mvk] 2007. 06. 26. 10:02:34 []
Javasolom, hogy akkor a doki keressen hímet, pénzelje a piciket, keressen nekik gazdit.

Szerintem nincs képben, hogy mit is jelent egy alomvállalás. Könnyű úgy tanácsot adni, hogy sem a pénzügyi, sem a piaci feltételekkel nincs tisztában.

Ha már semmiképp nem tudja ivartalanítani, akkor vidd el máshova, vagy adass neki hormonszurit - ezt rendszeresen nem javasolt csinálni, de egyszeri alkalommal nem fog gondot okozni. Ha elmúlt az ivarzása, ivartalanítsd.
moszat 2007. 06. 26. 11:00:52 []
Valamint.
Szídhatjuk a dokikat,de hol vannak a tenyésztők akiknek dolguk lenne felvilágosítani a leendő gazdit, hogy mi a jó az állatának.Ha mi jobban tudjuk mint az orvosok akkor nekünk dolgunk a felvilágosítást megtenni.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mrs_Center 2007. 06. 26. 11:42:59 []
Moszat!
Teljesen egyetértek veled, csak az a baj, hogy azon nem lehet segíteni, aki nem érdeklődik...
Sajnos nem normálisan állnak hozzá a dolgokhoz...
Mikor én megkaptam Lordot, 2 könyvet kiolvastam, és minden létező göris oldalt mehnéztem, mit egyen, mit ne, hogy szelídítsem, stb. stb.
Szerintem ez lenne a normális hozzáállás a dolgokhoz...
Csak az a baj legtöbben akkor jönnek ide is, amikor baj van... Ha épp nincs gond, akkor nem fontos a dolog...
A tenyésztőkről pedig annyit, hogy inkább szaporítónak kéne hívni őket, mert a tenyésztő túl jó kifejezés...
(Egyébként tanusíthatom, pénzért csinálják legtöbben, kevesebben meg csak tudatlanságból...)
Gaba [mvk] 2007. 06. 26. 12:27:52 []
"A tenyésztőkről pedig annyit, hogy inkább szaporítónak kéne hívni őket, mert a tenyésztő túl jó kifejezés..."

Kikérem magamnak. Azért vagyunk páran, akik igyekszünk normálisan csinálni a dolgokat. Nem kellene a szaporítók alapján általánosítani, és őket talán ne is hívjuk tenyésztőknek!

Abban igaza van Mariannak, hogy egy tenyésztő, mielőtt odaadja a kölyköt, beszélgessen el a gazdival, mondja el az alapvető dolgokat (elhúzódó ivarzás alapvető dolog!!!), és irányítsa a gazdit a jó helyre, ahol tovább tájékozódhat. Esetleg adjon olyan anyagot a gazdinak, ami tartalmazza az alapvető információkat.
kuglofka 2007. 06. 26. 14:56:12 []
Most megérdezünk másik állatorvosokat is! A hormoninjekcióra is azt mondta,hogy nem adhatja be neki,pároztassuk és utána megműti.Mindenesetre sajnálom,hogy idáig fajult a dolog,és érthető,hogy egyik-másik embernek ez nem tetszik,de azért köszönöm a tanácsokat!
lilimaci 2007. 06. 26. 14:58:52 []
Kuglófka!
Merre laksz? (Állatorvos miatt kérdezem).
Mrs_Center 2007. 06. 26. 14:59:46 []
Gaba: azt hittem 1értelmű, hogy akinek nem inge nem veszi magára... (Marianna szerintem már tudja, hogyha nem is írom, de természetesen így gondolom!)
Kufglofka: a hormoninjekció direkt azért van ha ivarzik a nőstény, beadod neki és elmúlik tőle a tüzelés.. Mikor adná be, ha nem most?!
...
Greylupus 2007. 06. 26. 15:44:10 []
Moszat: teljesen egyetértek. Bár nem vagyok tenyésztő, csak kivülről nézem a helyzetet, meg szoktam beszélgetni tenyésztőkkel és a helyzet elkeserítő.
Azok a tenyésztők, akik normálisan tartják az állataikat, odafigyelve pároztatnak, előre tervezik az almokat, vezetik a származásokat, oltják, chipeztetik a kölyköket és megadnak nekik mindent, ami egy picinek a megfelelő "induláshoz" szükséges, a sok szaporító és "egyalmos tenyésztő?" miatt szó szerint lehetetlen helyzetbe kerülnek.
Sajnos nem egy nagyobb tenyésztőtől hallottam, hogy nagyon gondolkozik azon, hogy befejezi a tenyésztést, mivel nem tud lépést tartani az ingyen, meg 3-4 ezer forintokért vehető picikkel és a sok felelőtlen szaporítóval...
És ez tényleg elkeserítő, mivel ha a normálisabbja abbahagyja a tenyésztést, akkor ki marad és hová "fejlődik" a magyar görénytenyésztés???
:\(

Mrs_Center: csak javasolnám, hogy nem kellene ennyire fekete-fehéren nézned a dolgokat. Nem minden tenyésztő szaporító és attól nem lesz jobb a dolog, hogy mindenkit ellenségednek tekintesz és támadsz, aki tenyészt.
ossi 2007. 06. 26. 17:28:05 []
Kuglofka, a görény.hu-n válaszoltam. Greylupus már megírta az elérhetőségeket.
Mrs_Center 2007. 06. 26. 18:58:35 []
Lupi: szerintem nem nézem feketén-fehéren a dolgokat...
Akinek nem inge nem veszi magára, ezt megmondtam, ezentúl nem kell minden tenyésztőnek magára venni azokat, amiket írok, ha tiszta a lelkiismerete, akkor minden rendben, örülök is neki...
Egyébként tisztában is vagyok azzal, hogy vannak becsületes, felelősségteljes tenyésztők, akikben meg lehet bízni, ha nem így lenne, nem vennék magamnak görit se, mert minek...
Gaba [mvk] 2007. 06. 26. 21:40:42 []
Mrs Center: Akkor csak azt szeretném kérni, hogy azokat a tenyésztőket, akik nem tenyésztők, ne tenyésztőknek, hanem szaporítóknak nevezzük. Szóval:
Tenyésztő = felelősségteljes szakember.
Szaporító = az, aki 1) kizárólag pénzszerzés érdekében tenyészt, vagy 2) aki hozzáértés nélkül tenyészt, vagy 3) megfelelő megfontoltság nélkül tenyészt. (ennek lenne egy bonyolultabb megfogalmazása, de végülis azt hiszem, ez a lényeg).
Mrs_Center 2007. 06. 26. 21:45:05 []
Gaba, ezt én is így gondolom, csak ott kezdődik a probléma, hogy ezek a szaporítók magukat tenyésztőnek mondják, és sajnos sokan annak is tartják őket...
Az előzőkben rájuk céloztam, mint "tenyésztőkre"!
Ez adhatott okot a félreértésekre!
Mrs_Center 2007. 06. 26. 21:47:32 []
Természetesen én is tudom, hogy vannak felelősségteljes szakemberek a témában, hogyne lennének, bár szerintem túlsúlyban vannak (legalábbis jelenleg) a szaporítók.
kuglofka 2007. 06. 27. 01:05:36 []
Lilimaci,Székesfehérváron,és már felvettük a kapcsolatot a másik állatorvossal,aki ma megnézi...de azért mindenkinek köszönöm a segítséget!
Mrs_Center 2007. 06. 27. 10:35:26 []
Sok sikert, remélem mostmár hozzáértő kezekbe kerül a görid!
Gaba [mvk] 2007. 06. 27. 11:01:20 []
Sok sikert Kuglofka, és bocsánat, ha "morcosan" reagáltunk, sajnos nem ez az első (és nem is a második) eset.
kuglofka 2007. 06. 28. 01:42:34 []
Szegény Lujzi a ma éjszakát a kórházban tölti,megműtik.De legalább meggyógyul. Tényleg köszönök minden segítséget!
moszat 2007. 06. 28. 07:13:26 []
Kedves Kuglófka
Sok Sikert neked és a göridnek is .
Meglátod hamar felépül és remélhetőleg innen egészségesen éli tovább boldog göri életét.
kuglofka 2007. 06. 28. 23:49:16 []
Hazahoztuk,elég nagy a varrat,de látszólag jól van!Van étvágya és iszik is.Kicsit punnyadt de ez érthető,a doki szerint is rendben lesz.2hét múlva varratszedés.:\)
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(