[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2504669
Belépett
[X]

A Klub

Bemutatkozás

A Magyar Vadászgörény Klub (MVK), 2005. március 8-án alakult, és 2005 októberében került bírósági bejegyzésre közhasznú egyesületként. Bár alapítótagjaink budapestiek, kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy országos hatáskörben működő egyesület legyünk. Mindezt regionális csoportok létrehozásával és működtetésével tartjuk megvalósíthatónak. Jelenleg kb. 30 tagunk és egy regionális csoportunk van: Pécsen.

Tevékenységeink:

Vadászgörényekkel kapcsolatos ismeretterjesztés, tévhitek eloszlatása:
Honlapunkon, e-mailben, infovonalunkon, postai levélben valamint rendezvényeinken
állunk rendelkezésre mindenféle vadászgörényekkel kapcsolatos kérdésben! Kérésre, szívesen megyünk oktatási intézményekbe, táborokba előadást tartani a görényekről és a felelős állattartásról.

Vadászgörényes programokat szervezünk , melyek célja az ismeretterjesztésen túl a közösségi élet szervezése:


Görénymentés-örökbeadás: a talált, megunt vadászgörényeket befogadjuk, ellátjuk és gazdit keresünk nekik. Anyagi források híján központi menhelyünk nincs, befogadó-gazdi hálózatot működtetünk. A görények befogadó gazdikhoz kerülnek, akik a fedél és élelem biztosítása mellett, rendszeresen foglalkoznak a görényekkel, szocializálják őket. Minden görény bekerülése után legkésőbb 48 órával átesik állatorvosi vizsgálaton, és külső-belső élősködők elleni kezelést kap. Szükség esetén orvosi ellátást biztosítunk, a felnőtt görényeket ivartalanítjuk. Minden görény örökbefogadási szerződéssel kerül gazdihoz, melyhez a kölykök esetében ivartalanítási szerződés is tartozik.

Vadászgörények törzskönyvezése : célunk a magyarországi vadászgörény-állomány vérvonalának és egészségének megőrzése, a tartás elősegítése és a felelős tenyésztői magatartás népszerűsítése. Dolgozunk törzskönyvezési rendszerünk állami elismerésén.

Magyar Görény Adatbázis működtetése: az adatbázis létrehozásának célja a statisztikai célú információgyűjtés.

Állatorvosi- és kutatómunka segítése: honlapunkon és rendezvényeinken különböző felhívásokat teszünk közzé, pl. görénydonorokat keresünk véradáshoz, szakdolgozatokhoz segítünk információkat gyűjteni.

Segítünk az elveszett görények megtalálásában: az elveszett és talált görényeket
bejelentés alapján honlapunkon meghirdetjük.

Állatorvosok ajánlása : egyre többen tartanak hazánkban vadászgörényt, ám az állatorvosok egy része sajnos nincs felkészülve az ő ellátásukra. Ezen kívánunk segíteni vadászgörényekhez értő állatorvosok ajánlásával.

Tagkedvezmény rendszer működtetése : klubtagjaink fényképes tagkártyával rendelkeznek, mely adott év végéig különböző kedvezményekre jogosítja őket. Pl. ingyenes vagy kedvezményes belépés különböző rendezvényekre, kedvezményes vásárlás a Klubbal együttműködő üzletekben, állatpatikákban, kedvezményes állatorvosi szolgáltatás a Klubbal együttműködő rendelőkben és állatkórházakban.

Elérhetőségeink

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(