[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2399050
Belépett
[X]

Más állatokkal

Vannak állatok amelyekkel összeszoktatható, együtt tartható egy vadászgörény, és vannak olyanok, amelyekkel nem, vagy csak bizonyos óvintézkedések mellett.

Kedvenc rágcsálóiddal még véletlenül se engedd össze görényedet, mert prédának fogja tekinteni és megöli őket. Ha lehet tartsuk őket külön-külön helyiségben, mert a rágcsálóknak elég stresszes, ha ellenségüket a közelükben érzik, a görény pedig a szagot érezve kitartóan dolgozhat azon, hogy feljusson a "vacsorához".

Az énekesmadarakat, papagájokat a magasban helyezzük el, mert hangos, csivitelő hangjuk izgató a görény számára, és ha rájön hol vannak, meg fogja keresni a hang gazdáit.

A hüllőket, halakat is tegyük el görénybiztos helyre, a görények ugyanis kíváncsiságuktól hajtva meg fogják látogatni a terráriumot avagy megpróbálnak horgászni az akváriumban.

A görénnyel leginkább a macskák és kutyák jöhetnek ki, de persze itt is sok kitétel és kivétel van. Az, hogy egy görény és egy macska vagy kutya összeszoktatható-e, függ az állatok személyiségétől, korától és kutyáknál a fajtától is.

Felnőtt macska általában nehezebben fogad el egy örökké izgága, harapós, mindig játékra kész görényt, inkább kölyökmacskával lehet egyszerűbben összeszoktatni.

Az összeszoktatás mindig fokozatosan, csak és kizárólag felügyelettel történjen!

Kutyák: itt az alapfelállás az, hogy az őrző-védő kutyák (pl. boxer, dobermann, németjuhász, rottweiler), az alacsonyabb ingerküszöbük és a kotorékozásra kitenyésztett vadászkutyák (terrierek, tacskók és ezek keverékei) amiatt, hogy ezekre az állatokra is vadásztak velük, alkalmatlanok a görénnyel való összeszoktatásra. De természetesen mindig vannak kivételek. Te ismered a saját kutyád, te tudod, hogy mennyire barátságos, mennyire jól nevelt, mennyire fegyelmezett és mennyire türelmes. A lényeg az, hogy soha ne adj a kutyának okot arra, hogy bántsa a görényt, mert a görénynek a kutyával szemben nincs semmi esélye. Ezt mindig tartsd szem előtt! A kutya játékai ne legyenek szanaszét, ha együtt játszanak. Amikor a kutya eszik, ne lábatlankodjon körülötte a görény és lehetőség szerint mindig felügyeld őket. Ha szeretgeted őket, akkor lehetőleg együtt tedd meg, mert a féltékenység okozott már baleseteket.

Séta közben SOHA ne engedd oda idegen kutyához a görényedet, még ha a gazdi azt állítja, hogy még soha semmilyen állatot nem bántott. Nem tudhatjátok, hogy milyen reakciókat vált ki a kutyából a görényed szaga, mozgása, viselkedése! Lehet, hogy megijed tőle, és elmenekül, de az is előfordulhat, hogy nekiugrik és megöli, ezért mindig legyél óvatos és vedd fel a görényed, ha idegen kutya közelít felétek.

Ha a kutya nem is viselkedik ellenségesen, könnyen meglehet, hogy görényed fog támadni. A legtöbb görénynek nincs félelemérzete nagyobb állatokkal szemben és ha úgy tartja kedvük, előszeretettel harapják orron az érdeklődő kutyust, amire természetesen a kutya is támadással reagálhat! Jobb megelőzni a bajt és nem kísérletezni mennyire jön ki a göri idegen kutyákkal.

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(