[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2369564
Belépett
[X]

A görények jogai

Mint vadászgörény gondozók, az alábbi a jogokat a háziasított vadászgörény (Mustela Furo) nélkülözhetetlen etikai és morális jogainak ismerjük el:

  1. A vadászgörénynek joga van élni. Ha az eutanázia az egyedüli morális és etikai lehetőség, méltósággal, könyörületesen és fájdalommentesen kell elvégezni.
  2. A vadászgörénynek joga van szakértő állatorvosi felügyeletre és kezelésekre csakúgy, mint a betegségeket megelőző kezelésekre, mint például a veszettség, és a szopornyica védőoltása.
  3. A vadászgörénynek joga van a tiszta vízhez, a tápláló eledelhez és ezek higiénikus tálalásához.
  4. A vadászgörénynek joga van tiszta és ingergazdag környezetben élni, ahol kiélheti intelligenciáját és kíváncsiságát.
  5. A vadászgörénynek joga van a pozitív fizikai kontaktusra mind emberekkel, mind más görényekkel.
  6. A vadászgörénynek joga van a napi testgyakorláshoz és környezete felfedezéséhez.
  7. A vadászgörénynek joga van nem kutyának és nem macskának, hanem vadászgörénynek lenni.
  8. A vadászgörénynek joga van biztonságos és stresszmentes környezetben élni, ahol lehetősége van arra, hogy elbújjon, amikor alszik.
  9. A vadászgörénynek joga van biztonságos, morális és etikus szaporodáshoz, a kölyköknek pedig ahhoz, hogy velük is etikusan és morálisan bánjanak.
  10. A vadászgörénynek joga van bűntetés és megtorlás nélkül megvédeni magát, amikor fél valamitől.

Írta: Bob R. Church
Forrás: http://www3.nbnet.nb.ca/jadesun/bhor.htm

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(