[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2230916
Belépett
[X]

Ha elveszett a görényed

10+1 tanács, hogy megtaláld az elveszett görényed

  1. Alaposan fésüld át a lakást/házat! Nézz be oda is, ahova görényed egyébként soha nem szokott bemenni (pl.: szennyestartó, szemetes), vagy ahova úgy gondolod, hogy nem tud bejutni (pl. padlás, pince, kamra, szekrény, ágyneműtartó, stb.)!
  2. Nézz körül az erkélyen, kertben, folyosón, utcán (főleg a szeméttárolók, konténerek közelében)!
  3. Kérdezd meg a szomszédaidat, nem látták-e eltűnt kedvenced! Mondd meg nekik, hogy ha látják, hol érhetnek el, és hogy miként tudják magukhoz csalogatni, illetve megfogni görényed!
  4. Csapj zajt, majd hallgatózz! Vidd magaddal állatod kedvenc sípolós, vagy csörgős játékát, szólongasd a nevén, majd várj egy kicsit, hátha meghallasz valamit!
  5. Készíts plakátokat, cédulákat! Készíts plakátokat a görényed fényképével és egy pár soros rövid szöveggel, majd ragaszd ki a környéketeken lévő oszlopokra, hirdetőtáblákra, stb. Csinálhatsz kisebb cédulákat is (kb. névjegykártya méretűeket), szintén a görényed képével és az elérhetőségeiddel. Ezeket a cetliket bedobhatod a szomszédaid, valamint a környékeden lakók postaládájába.
  6. Adj fel hirdetéseket! Hirdesd meg eltűnt állatkádat az interneten ill. az újságokban lévő eltűnt/elveszett rovatokban! Többek közt itt a Magyar Vadászgörény Klub honlapján is! (Az elveszett és talált göriket az alábbi e-mail címen, illetve telefonszámon jelentheted be: illetve 06 70 555 07 07)
  7. Értesítsd a menhelyeket, mentéssel is foglalkozó görényes szervezeteket, hogy elveszett a görényed! Add meg kis kedvenced pontos paramétereit (szín, méret, ivar, név, kor, CHIP szám)! Ezek segítségével könnyebb lesz azonosítani a talált állatot.
  8. Keresés közben vidd magaddal görénykéd kedvenc játékait, rongyait, illetve legyen nálad egy kis étel valamint víz! Legyen nálad a hordozója, friss víz és egy kis étel is, amit nagyon szeretett. Készülj föl arra, hogy az akár több napos bolyongás nagyon kimeríthette az állatod, ilyenkor nem árt az állatorvossal is fölvenned a kapcsolatot!
  9. Több szem többet lát! Kérj segítséget a családodtól, ismerőseidtől, a helyi görényes szervezet tagjaitól, hogy segítsenek neked a keresésben!
  10. Csábító illatok... Ha kertes házban laksz, vagy ha van lehetőséged, tegyél ki pár rongyot, játékot esetleg szagosabb élelmet (hal, csirke belsőségek, stb.) a kertbe, hátha a szagok hazacsalogatják kimerült kedvencedet!

10.+1 NE ADD FEL!
A keresést nem szabad abba hagyni, hisz több esetben is bebizonyosodott már, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét.


Az alábbi forrás felhasználásával írta: Dorogi Fruzsina http://ferretsinthesun.silvernexus.com/10-tips-for-finding-a-lost-pet/

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(