[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2243988
Belépett
[X]

Örökbefogadás

Szerencsés Szutyi

Pécs

Felnőtt, ivaros albínó hím, akit 2007 szeptember 15-én egy kukából mentették Klubunk pécsi regionális csapatának önkéntesei.

 

 

Részlet az állatvédelmi törvényből:
II. Fejezet AZ ÁLLAT VÉDELMÉNEK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
Az állat tartásának általános szabályai
Az állat kímélete, az állatkínzás tilalma

8. § Az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos.

Szutyi (rém)története

2007. szeptember 15-én, szombat délután egy hölgy hívta fel pécsi önkéntesünket, Anteet. Az interneten találta a telefonszámát és az iránt érdeklődött, hogy tényleg foglalkozik-e mentéssel, mert "helyzet van". Az ablakából látta, ahogy valaki egy élő vadászgörényt tett ketrecestül a háza kukájába. Antee, Szkyra és Vilkó kiszálltak a helyszínre. Mire odaértek, a görényt kivették a kukából és odaért a gyepmester is. Közös megegyezéssel a görény pécsi önkénteseinkhez került.

A tények:
A ketrec
Kb. 55x30 cm méretű. Benne sarok alomtál, golyós itató, tálka, függőágy de, minden teljesen száraz és több napos ürülékkel szennyezett. Az alomtálban már penészes volt az ürülék. Alomnak homokot használtak. A ketrec aljában némi forgács és kartoncafat volt

A görény, vagyis most már Szutyi
Felnőtt, ivaros hím. Albínó, nagyon sárga. Nagyon vékony és borzasztóan büdös. A nyaka köré egy madzag volt kötve, ami elöl már a bőrébe vágott. Az egyik hátsó lábán nagyon csúnya és barna az egyik körme.

Szutyi nagyon okosan néz, és pislog. Rettenetesen szomjas, és kukából való mentése után is egyfolytában iszik.

Az embertől és a többi görénytől is fél.

Beszámoló a befogadó gazditól:

Szutyi az első másfél napban nem fogadott el élelmet, pedig már elég régen ehetett, viszont a harmadik napo a ketrecébe benyújtott kanálból csukott szemmel, élvezettel nyakogatta ki a húslevet.Magát a husit még nem ismerte, látványosan elhúzta az ínyét amikor odadúgtam a szájához. MIndenesetre becsempésztem pár darabkát a szárazkaja mellé. Reggelre minden eltűnt a tálkából, a husik is. Ma már csak husit kapott Szutyi, ketrecen keresztül ügyesen elvette a kezemből, és láthatóan nagyon ízlik neki.Ez egy nagy előrelépésnek számít, hiszen a rosszul tartott görények megfelelő táplálékra való átszoktatása nem szokott ennyire simán menni.

Ma már tett egy felfedező sétát az erkélyen, mindenhova bemászott, felmászott, alábújt, és szimatolt. Nagyon örülünk hogy ilyen érdeklődő.A már kitisztított alomostálat ügyesen használja, semmiért nincsen rapli.

Tőlem már nem fél annyira, bár ha felemelem akkor még megfeszül, de hát még csak pár napja kedvesek az emberek hozzá.Viszont a többi göritől egyenlőre tart.

Szutyi nagyon szép göri lesz ha kikupálódik:)

Szutyi nagyon szép téli bundát növesztett, már nem bűzlik, és nagyon okos feje van. Még mindíg bizalmatlan kicsit, de érdeklődik., mindenhova követ.


 

 

 


vissza
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(