[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2452423
Belépett
[X]

Miskolc

A Miskolci csoport honlapja

2004. őszén ismerkedett össze lelkes kis csapatunk. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, segítettük egymást, cseréltük tapasztalatainkat. Az ország több városában, hagyománya lett a görénytalálkozóknak. Úgy gondoltuk, hogy Miskolcon is össze lehetne hozni a vadászgörény gazdikat. Közös sétáink alkalmával megszerveztük az első miskolci görénytalálkozót. Szórólapokat, plakátot készítettünk, majd újságcikk segítségével próbáltuk ismertté tenni a görénytalálkozók helyszínét és időpontját.
Felvetődött egy helyi egyesület létrehozása is, ekkor keresett meg minket a Magyar Vadászgörény Klub képviselője csatlakozási javaslatával. Folyamatos segítséget kaptunk tőlük a görénytartáshoz, szórólapokhoz, majd 2005. nyarától aktív tagjai lettünk a klubnak.

Célunk

 • Vadászgörényekkel kapcsolatos ismeretterjesztés, tévhitek eloszlatása, kezdő gazdik segítése a helyes tartásban.
 • Elveszett és talált görények bejelentése, weboldalon való meghirdetése.
 • Olyan programok szervezése, melyek a vadászgörény tartókat és szimpatizánsokat összehozzák, és amelyeken közös hobbijuknak hódolva, jól érezhetik magukat - görénytalálkozók, klubnapok szervezése.
 • Honlap létrehozása, melyen friss információk, a megismert gazdik és kedvenceik bemutatkozása olvasható.
 • Honlapunkon, rendezvényeinken és telefonon állunk rendelkezésre tartási, nevelési, tenyésztési, egészségügyi és kérdésekben is.
 • Országos és regionális adatbázis léterhozása.

 

Programjaink

 • Rendszeres közös görénysétáltatások a szabadban. Minden hónap utolsó vasárnapján téli időszakban délután 14.00 órától, nyáron (májustól szeptemberig) 18.00 órától a Népkertben találkozót szervezünk. Célunk hogy kis kedvenceink görénytársaikkal együtt kellemes, játékos délutánt tölthessenek a szabadban, miközben a gazdik tapasztalatokat cserélhetnek, ismerkedhetnek.
 • Klubnapok: minden hónap második vasárnapján du. 14-16 óráig a Tudomány és Gazdaság házában (3530 Miskolc, Görgey A. u. 5.) Céljaink és programjaink a Klubnap alkalmával a kezdő gazdik segítése, állatorovos által tartott előadások, regisztráció - adatbázis létrehozása, kreatív ötletek megvalósítása, játszóház kis kedvenceink részére.
 • Görényes kirándulások

   

Tervek

 • Rendezvényeken való részvétel, amelyek profiljába beilleszthető a vadászgörények bemutatása, a velük kapcsolatos ismeretterjesztés.
 • Előadások tartása, osztályfőnöki órák keretén belül oktatási intézményekben és nyári táborokban a felelős állattartásról és a vadászgörényekről.
 • Görénymentés: a gazdátlan vagy segítségre szoruló, rossz körülmények között élő vagy megunt vadászgörényeknek segítséget nyújtani. Ezeknek a görényeknek befogadó és végleges gazdát keresni.
 • Menhely létesítése, fenntartása.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet szívesen látunk a találkozókon, rendezvényeken, készséggel állunk rendelkezésedre, valamint továbbra is várjuk azon vadászgörény kedvelők, gazdik jelentkezését, akik segíteni tudnák munkánkat. Szintén várjuk azon vadászgörények jelentkezését is, akik csak és kizárólag a gazdik érdekeit nézve, bővíteni szeretnék baráti köreiket, szívesen jönnének el a találkozók alkalmával egy közös kis fülharapdálásra, makogásra, pattogásra.

A Miskolci csoport honlapja

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(