[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2327715
Belépett
[X]

III. Görényfesztivál

 III. Közép-európai vadászgörény fesztivál

2007. október 14. vasárnap, 9.00 -19.00
Törökbálint, Munkácsy Mihály Művelődési Ház, Munkácsy M. u. 83.


Események a találkozón - részletes programterv

9.00 Kapunyitás

9.00-10.00 szépségversenyre nevezett görények beléptetése

10.00-16.00 szépségverseny

 • Tenyész- és hobbicélra tartott, ivaros és ivartalanított kölyök és felnőtt vadászgörények szépségversenye. A korábban a Közép-Európai fesztivál részeként tartott tenyészszemlére 2007-től a fesztiváltól függetlenül, önállóan kerül sor.
 • Kiállítói kézikönyv
  Bővebb info a kategóriákról, színekről, korhatárokról, nemekről és a nevezés módjáról itt.
 • Helyszíni nevezés nincs!
 • Kiosztott díjak: kategóriánként kategória győztes cím, valamint BIS és Res BIS nyertes (kiállítás legszebb és második legszebb görénye - csak a szépségverseny alapján).

Különdíjak

 • A Királydombi vadászgörény kennel egy SAVIC márkájú ketrecet ajánlott fel a legszebb mintás vadászgörénynek, aki a mintás kategóriagyőztesek közül kerül kiválasztásra.
 • Az albínó vadászgörények hírnevét és gazdáik öntudatát erősítendő Ferenc Krisztina idén is felajánlott egy kupát a fesztivál legszebb albínó görényének, aki az albínó kategóriagyőztesek közül kerül kiválasztásra.
 • A Mennydörgő kennel felajánlott egy kupát a fesztivál legszebb sötét vadászgörényének, aki az sötét kategóriagyőztesek közül kerül kiválasztásra.
 • Nagy Bernadett felajánlott egy kupát a fesztivál legszebb bézs vadászgörényének, aki az bézs kategóriagyőztesek közül kerül kiválasztásra.


10.30-14.00 I. Közép-európai Vadászgörény Olimpia - ügyességi versenyek vadászgörényeknek

A "Görényolimpia," mint különböző versenyszámok együttese vadászgörények részére, Amerikából ered. 1996-ban rendezték meg először, és azóta is nagy népszerűségnek örvend, az ottani görénykiállítások szerves részét képezi.

A magyar görényolimpia egy picit eltér az eredetitől: igyekeztünk a magyar igényekhez igazítani az egyes versenyszámokat. Négylábú kedvenceinket eddig kétszer tettük próbára: március 4-én a Rózsa Művelődési Házban rendezett Kisállat Kiállításon , majd június 2-3-án az Egészségligetben rendezett Görényolimpián. A fogadtatásból ítélve, úgy tűnik, a görényolimpiának van helye a hazai görényes társasági életben, ezért 2007-től a Közép-európai vadászgörény fesztiválok részeként évente megrendezzük majd.

Versenyszámok
Egyéni versenyszámok: csőben futás, kupakhorgászás, nyújtózkodás.
Csoportos versenyszámok: papírzacskóból szabadulás, pusziadás, tojásevés, (laktózmentes) tejivás. A versenyszámok leírása

Nevezés görényolimpiára:

A görényolimpiára a részvételi díj befizetésével és a nevezési lap kitöltésével nevezhetsz. Amennyiben görényed még nem regisztrált az MVK adatbázisában, tölts ki egy regisztrációs lapot is. A nevezésnek NEM feltétele a mikrochip megléte!

Nevezési díjak:

 • 300 Ft/versenyszám vagy 1000 Ft/összes versenyszám
 • Az MVK által örökbeadott görények számára a nevezés díjtalan!

Díjak:
Mind a hét versenyszámban az első helyezettek kupát, a második és három helyezettek oklevelet kapnak.

Nem tudod érdemes-e indítanod görényedet az olimpián? Gyere el szeptember 29-én az Állatbarát Nyílt Napra és próbáld ki! 3 versenyszámban indíthatod görényedet: csőben futásban, kupakhorgászásban és pusziadásban. A rendezvényre belépődíj nincs, a nevezés ingyenes! Bővebb info

 

13.00-16.00 előadások

A Jane Goodall Rügyek és Gyökerek egyesület bemutatkozása.
Előadó: Mike Ágnes

Betegségek, járványok, védőoltások
Előadó: Kolmann Gabriella, Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának Orvosi Vegytani Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézetének munkatársa

Terjeszt-e emberi betegséget a vadászgörény?
Előadó: Dr. Pazár Péter, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Belgyógyászati Tanszék és Klinika tanára

A görények leggyakoribb hormonális betegségei
Előadó: Dr.Gráf Miklós

 

"Kedvencem a vadászgörény" digitális fotópályázat képeinek kiállítása, eredményhirdetés

Ismét fotózásra buzdítunk minden vadászgörény gazdit, családtagot, barátot.
Ezúttal digitális formában várjuk a képeket október 7-ig. A legjobb három alkotást a fesztiválközönség szavazata alapján díjazzuk majd. Részletek


Egyéb programok

Az idei fesztiválon vendégünk a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek egyesület

Az egyesület önkéntesei egész nap várják a kicsiket és nagyokat tesztekkel és játékos feladatokkal. Várják az egyesület programja iránt érdeklődő pedagógusok jelentkezését is.

Kirakodó-vásár

A rendezvény területén lehetőséget biztosítunk állatfelszerelési tárgyakat, tápokat forgalmazó cégek megjelenésére, kézművesek, édesség árusok standjainak felállítására.

17.30 Szépségverseny eredményhirdetés, vadászgörény olimpia eredményhirdetése, díjátadás

 

Hasznos információk

Étkezési lehetőségek

A Művelődési Ház büféje egész nap várja a fesztivál vendégeit üdítőkkel, péksüteményekkel, melegszendvicsekkel, süteményekkel. Akik szeretne "igazi" ebédet enni, a helyi éttermek közül választhat.

Ruhatár

A ruhatár reggel 9.00-től a fesztivál végéig nyitva áll! Használata ingyenes.

Nyerj jegyeket a fesztiválra!

"Van egy jó görényes sztorid? Írd meg nekünk!" Erre kértük a gazdikat tavaly és kérjük most is. A legjobb alkotások szerzőit belépőjegyekkel jutalmazzuk, írásuk pedig felkerül honalpunkra, a "Történetek " menüpontba.

További információ:
Magyar Vadászgörény Klub
06 70 555 07 07

Kapcsolódó cikkek

Kérdések-válaszok

Fontos tudnivalók

Belépődíjak, kedvezmények

Megközelítés

Szálláslehetőségek Törökbálinton

Bíróink bemutatkozása

Beszámoló az II. Közép-európai vadászgörény fesztiválról

Beszámoló az I. Közép-európai vadászgörény fesztiválról

 

TÁMOGATÓINK, AKIKNEK EZÚTON IS KÖSZÖNJÜK SEGÍTSÉGÜKET:

 

 

 

 

 Az I. Közép-európai görényolimpia tejivó versenyszámánaktámogatója

 

 

 


 

 

Ferenc Krisztina

Királydombi vadászgörény kennel

Mennydörgő vadászgörény kennel

 Varga Ferenc - Minifánk

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(