[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2399091
Belépett
[X]

Bírók bemutatkozása

Bemutatkozik a Furettomania


Az Olasz Vadászgörény Egyesület, a FURETTOMANIA , egy Olaszországban működő nonprofit egyesület, ami vadászgörényekkel és az ő jólétükkel kapcsolatos dologgal foglalkozik. Egyik legfontosabb célunk az ismeretek nyújtása, pl. hogyan kell tartani a görényeket, milyen egészségügyi ellátásra szorulnak, görénytalálkozókat szervezünk, megosztjuk egymással az infokat, a helyes görénytartást propagáljuk, és végül, de egyáltalán nem utolsósorban, hontalan és megunt görényeket mentünk, mivel sajnos mindig egyre több és több ilyen görény van. Beoltatjuk őket szopornyica ellen, chipet kapnak, ivartalaníttatjuk őket, és ha szükséges neveljük is őket, amíg új végleges otthonuk és örökbefogadójuk lesz.

Paola Ruscalla

Paola Ruscallának hívnak, 36 éves vagyok, Milánóban élek.
2002 óta vagyok a Furettomania tagja, jelenleg 2 görényem van. Kéthavonta megjelenő kiadványunk szerkesztésével, tagfelvétellel foglalkozom, és a gazdátlan görények befogadásában segítek. Habár 2002 óta dolgozom az egyesület által szervezett versenyeken bíróként, csak 2005 márciusában végeztem el az első hivatalos bírói kurzust, ami alapján szépségversenyen és tenyészszemlén való bírálásra vagyok jogosult. Nagyon fontos volt ez kurzus az életemben, hiszen annak ellenére, hogy volt már tapasztalatom a bírálásban sokat tanultam: egyrészt a többi résztvevőnek és a különböző észrevételeknek köszönhetően lehetőségem volt fejleszteni a külső megjelenés bírálatát, másrészt segítettem a többiekkel megértetni, hogy egy versenyen a küllemmel együtt még számos dolgot kell figyelembe venni, például a kort, az ivari és az egészségi állapotot (kezeléseket, a nemrégiben történt orvosi beavatkozásokat) Azt vallom, egy bírónak teljesen objektívnek, elfogulatlannak kell lennie és saját ízlést és preferenciákat elfelejtve kell bírálnia, ami nem egyszerű, de alapvető mind a bírálók megítélése, mind a versenyen résztvevők felé tanúsított korrektség és az őszinteség miatt. Sőt, egy bíró csak akkor tud hasznára válni a görényeknek, ha objektív és korrekt: akkor tudja megértetni a görénytartókkal, hogy minden apróság számít, hogy milyen fontos a görényeknél a tenyésztésellenőrzés (hajlamosabbak a genetikai eredetű betegségekre mint más háziasított állatfajok) akkor tudja díjazni azokat a jellemzőket amik az egészségesség jelei, mindezt azért, hogy több felelős görénytartó és még több szép és egészséges görény legyen.


Liliana Cantu

A nevem Liliana Cantu. 43 éves vagyok, Milánó közelében élek.
2001-ben érkezett meg hozzám az első görény, egy évvel azután, hogy a lányom elkezdett érdeklődni a tartásuk iránt, néhány hónappal azután, hogy először vettünk részt a Furettomania "görénypartiján" és egy csomó hasznos info, valamint az után, hogy rájöttünk rengeteg gazdátlan görény van... és kb. egy évvel később lett 2... aztán 3.. aztán 4.. aztán 5! :o)

2002-ben szálltam be az egyesület, azon belül az "ALBO SOCI" munkájába, ami az egyesületi tagok görényeivel kapcsolatos infók nyilvántartásával foglalkozik. Következő évben kezdtem intézni az egyesület által kiadott bizonyítványokat (törzskönyvi kivonatok, valamint a versenyeken szerezett bírálati eredménylapok), aztán az olasz görények mikrochip regisztrációját és aztán beszálltam a fesztiválok szervezésébe, és elkezdtem bírálni, majd vizsgázott bíró lettem, és 2004 októberében 3 bírótársammal együtt bíráltam Osloban a Vikingildern versenyen. 2005 óta vagyok az olasz egyesület vezetőségének tagja, és közben minden tőlem telhetőt megteszek, ha a gazdátlan görényeken kell segíteni (amiből sajnos egyre több és több van), ha kell befogadom, szocializálom őket, amíg új otthont találunk nekik.

Meri Laura Leonardi

Meri Laura Leonardinak hívnak, 35 éves vagyok és egy Velence közeli kis városban élek.
Rómában születtem és ott éltem 28 évig, amikor is találkoztam egy nagyon különleges emberrel, akit követtem szülővárosába. Az Olasz Telecomnál dolgozom. Mindig is nagyon szerettem az állatokat, így elhatároztam, hogy lesz egy kutyám, egy dobbermann, aztán úgy döntöttem, hogy gondoskodom számára egy barátról, de egy nála kisebbről, így lett egy olasz agárom....... Időközben az internetet böngésztem göris információk után és rátaláltam a Furettomaniara, így jutottam arra az elhatározásra, hogy beszerzem az első görényemet. Először a Furettomania egyik tagjának otthonában láttam görényeket, és egy csomó kérdés (és persze válasz után!) egy kölyök mellett döntöttem .... Így jött Joshua! :-) két hónappal később írtam alá az első örökbefogadási szerződést, Grisuét. Nem bírom, ha egy állat egyedül van....mindenkinek szüksége van egy barátra....!!! .. a két görény együtt játszik és így Joshua kevésbé érezte magát egyedül, amíg én dolgoztam... és Grisu kapott új otthont és sok sok szeretetet! Nos ...most hét görényem van otthon és egy kis Fehér Angyalom (Bjork) szaladgál a szivárványhídnál ... A görények jobban magukkal ragadtak, mint vártam: felvételemet kértem a Furettomania csapatába :-) hogy gazdátlan görényeken segíthessek, aztán egy évvel ezelőtt elvégeztem a bírói képzést, hogy bíró lehessek. Gyakran megkérdik tőlem: miért akar egy olyan ember, mint te, aki bajbajutott görényeken segít, bíró lenni...? Egyszerűen azt válaszolom, hogy az egészséges és gyönyörű görényekben hiszek, és meggyőződésem, hogy az egyik leghatásosabb módja, annak, hogy a tenyésztés megfelelően történjen, hogy segítünk a tenyésztőknek és az embereknek, akik görényt szeretnének azzal, hogy megmutatjuk nekik hogy néz ki egy egészséges görény, aki szeretetben, megfelelően táplálva, megfelelő neveléssel nő fel és (mindenekelőtt!) genetikailag ellenőrzött vérvonalból származik. Nem úgy mint az állatkereskedésekben ..... vagy a piactereken felnövő görkék :-( Biztos értitek mire gondolok..... :-)

Szívélyes üdvözletem! Októberben találkozunk!
[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(