[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2366215
Belépett
[X]

Interjú Nagy Bernadettel az Olimpia kommentátorával

 Te fel tudnál emelni 270 kilogrammot?!

Interjú Nagy Bernadette Európa- és Világbajnok Súlyemelővel, a Magyar Vadászgörény Klub szervezésében megrendezésre kerülő I. Közép-európai vadászgörény olimpia tudósítójával.

 


Nagy Bernadette állatorvos szeretett volna lenni. 17 éves korában kezdte a női súlyemelést, és abban az évben Országos bajnok lett. Többszörös Magyar Bajnok, Európa Bajnok, Világbajnok és Világkupa Győztes. Mára vezető szakedző az ország legsikeresebb klubjánál a BKV Előre SC-nél. Tavaly az év edzője volt. 3 éve az Eurosportnál szakkomentátor. Mégis elsősorban két lány büszke édesanyja, 3 göri, két kutya és egy teknőc boldog gazdija, valamint 3 mentett göri ideiglenes befogadója.

Bernadettel a Rex Állatsziget október 7-i rendezvényén ismerkedtem meg és készítettem interjút.


Hogyan kerültél kapcsolatba a Magyar Vadászgörény Klubbal (továbbiakban: MVK) és hogyan lettél vadászgörény gazdi?

 Egy éve gondolkodtam görény örökbefogadásán és pár héttel ezelőtt kapcsolatba léptem Czirók Csabával, a Klub mentés csoportjának vezetőjével. Örök hálám és köszönetem neki és feleségének, Szilvinek, mindketten nagyon sokat segítettek nekem! A sors iróniája, hogy az örökbefogadás közben az öcsém talált a szemétlerakójukban két kölyök és egy elpusztult felnőtt görényt. Felhívott és egyikük hozzám került, a másik pedig az övé maradt. Viszont nem akartam elállni az örökbefogadástól sem, ezért Mázlink mellé Vöcsök görit is (aki most már Bubi- a képen) örökbe fogadtam.

Egy görény, nem görény, két görény fél görény, három görény, egy görény. Nemsokára lesz egy harmadik is, köszönhetően Prepuk Mariann tenyésztőnek, aki kihozta görényeit a REX Állatszigetre én meg beleszerettem az egyik bézs gyönyörűségbe. Nekem mindig voltak állataim, ez genetikailag kódolt, az egész családom ilyen. A lányaimat is egészen korán kezdtem arra nevelni, hogy felelősségteljesen gondolkozzanak az állattartásról.

Mi a véleményed az MVK működéséről és a csapatról?

Nagyon jó csapat, bár van még mit csiszolni. Szeretnék és fogok is segíteni, amiben csak tudok, mert az emberi tudatlanság nagyon zavar. Jó a hangulat és próbálok beilleszkedni. Bízom benne, hogy többen megismerik a Klubot és a tevékenységünket.

Mit vársz a III. Közép- európai vadászgörény fesztiváltól?

Minél többen eljöjjenek és megismerjék a Klub munkáját és megismerjék ezeket az állatokat! Sikeres legyen a rendezvény, mert ezzel a görények érdekeit szolgáljuk. A versenyeken több mentett görény is indul, őket látva talán többen is úgy gondolják majd, hogy örökbefogadók lesznek. Megérdemelnek ezek az állatok még egy esélyt!

Mik a jövőbeni terveid?

 Sport és görény. Ami sportot illeti, a tanítványaimat készítem fel az Olimpiára, valamint az Európa és Világbajnokságra, valamint közvetítem az Euro-Sport súlyemelő versenyeit.


A Klubnak segítek, ahogyan csak tudok és amiben szükség van rám. Minden elismerésem Czirók Csabinak és Szilvinek, a mentés-örökbeadás csoport vezetőinek, mert miattuk lettem az MVK tagja és befogadó gazdi is. Ismeretségeimet kihasználva segíteni tudok a sajtóval és a médiával való kapcsolattartásban. Fontos, hogy minél többen tudjanak a MVK munkájáról és a vadászgörényekről. Mottóm: "egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, akit megszelídítettél."

Köszönöm szépen a válaszaidat és, hogy csatlakoztál Te is az MVK-hoz! Reméljük sokszor fogunk találkozni és a jövőben az elképzeléseid teljesülnek!

Nagyon szívesen.

Budapest, REX Állatsziget, 2007. okt. 7.


[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(