[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2366164
Belépett
[X]

Fesztivál vadászgörény módra

 Kora hajnalban arra ébredtem (azaz próbáltam nyitogatni a szemem), hogy mami tesz-vesz, és sajnos elég hangosan. Azon gondolkodtam, hogy vajon mi ez a sürgés-forgás körülöttem?! Anya összepakolt mindenfélét: a függőágyamat, a kis ketrecemet, az itatómat, a rongyaimat...
Aztán szépen-lassan kezdtem sejteni, hogy itt valami nagy dolog készül.
Mindenesetre mikor már reggel(!) hozták a hordozót, nagyon nem voltam oda az ötletért, legyen szó bármiről is, főleg hogy az "uram" nem jöhetett velem... (Kivel fogok így játszani? - tűnődtem...)
Az út elég hosszú volt, azt hiszem eltévedtünk egy kicsit, bár tudom, ezt apa sose látná be, főleg nem anya előtt...
Aztán végül is, nagy nehezen megérkeztünk. Bevittek egy nagy terembe, ahol annyi, de annyi görény volt egyszerre, hogy azt el se tudom mondani...
Volt mindenféle: vadas, albínó, bézs, mintás, magyar és külföldi, kölyök és idősebb... Szóval kezdtem rájönni, hova is csöppentem: egy óriási göri-buliba! Az épület, amibe vittek, nagyon tetszett, szép, tiszta volt, na és az a finom pézsma-illat...
Anyuék nagyon lelkesen elcipeltek engem mindenfajta versenyre az ott rendezett Görényolimpián.
Első volt a tojásevés. Ennyi bélpoklos görényt!
Én szépen komótosan nekiláttam nyalogatni (anya ujjáról) a tojássárgáját, erre mit látok?! - az egyik görisrác már a harmadik tojást nyomja be egyhuzamban.
Nem tudom, hova fért bele ennyi egyszerre, de egészségére.
Utána jött a kupakhorgászás. Sok ember körbeállt, engem meg odaállítottak egy lavór szélére, hogy horgásszam ki a kupakokat.
Nekem azonban nem tetszettek a kupakok. Otthon minden kupakot elrejtek anyáék elől, nehogy kidobják őket, no de itt...
Ráadásul láttam ám, hogy előttem már egy másik göri is beleivott a vízbe, úgyhogy úgy határoztam, a kupakok maradjanak csak ott, ahol eddig is voltak. (Egyszer meginogtam, s majdnem kihorgásztam egyet, de aztán eszembe jutott a fogadalmam, így még idejében észbe kaptam.)
Szóval egy kupakot sem szedtem ki, helyette azonban jól eláztattam magam, majd anya pulóverét, mondván ő se maradjon ki a szórakozásból.
Aztán mami elkezdett rohanni velem, mert behívták a bézs kategóriát, vagy mit, szóval nekem is mennem kellett.
Még mielőtt átadott volna az idegen lánynak, azt mondta, hogy nehogy összekakiljam magam, és hogy nyugi, na meg hogy sok sikert... Na de mihez?
Vártunk, és vártunk, mire egyszer csak kivettek a hordozómból (pedig pont elaludtam! - ez az én formám), és egy jóképű fickó elkezdett vizsgálgatni...
Megnézte a fejem, a fülem, a lábaim, a hasam, a farkam, szóval mindenem. Javára legyen mondva, adott egy kis Calo-pet pasztát, innentől kezdve pedig már nyert ügye volt, azt csinálhatott velem, amit csak akart. (Közbe vettem csak észre, hogy apu a színpad előtt fotóz engem, mint egy őrült, anya pedig különböző dolgokat vásárol (remélhetőleg az uramnak és nekem) a kirakodó vásárból.)
Ezután visszakerültem a szállítómba, és visszaadtak maminak, aki össze-vissza ölelgetett, és puszilgatott, mintha egy éve nem látott volna, és azt mondta, hogy neki ígyis-úgyis én vagyok a legszebb. (Ezt persze reméltem is.)
És azt is mondta, hogy nem a győzelem számít, hanem a részvétel. (Ennek ellenére később azért nagyon megdicsért, mikor kiderült, hogy a harmadik helyen végeztem, apró hibám ellenére is.)
Ez a hercehurca mindenesetre úgy kimerített, hogy el is mentem aludni.
Apunak volt egy kósza próbálkozása, hogy fölébresszen, valami nyújtózkodós verseny miatt, de szerencsére hamar belátta, hogy nyújtózkodni maximum vízszintesen fogok, ha két irányból húznak.
Rövid ideig tartott ám csak a sziesztám, nem sokkal rá, jött anyu, és mondta, hogy most bemutathatom a szabaduló művészetem. (Egyik becenevem Houdini.)
Belegyömöszöltek egy nagy papírzacskóba, amiből ki kellett volna szabadulnom. Ellenben én jobbnak láttam folytatni félbehagyott szunyókálásom, így ledőltem egy picit...
Ám sajnálatos módon itt sem lehetett sokáig nyugtom, mert kivettek a zacsiból, majd 10 perc múlva már ismét a színpadon voltam apuval, és egy tál tejet raktak elém.
Inkább fürödni lett volna kedvem benne, minthogy inni belőle, de láthatóan ezt senki nem díjazta, így elkezdtem nyalogatni a tál szélét, hogy anyuéknak is legyen egy kis örömük.
Nem egészen értettem, hogy gondolhatták, hogy felvehetem a versenyt nálam kétszer nagyobb fiúkkal, ennek ellenére jól esett az a pár nyalás tej, amit a verseny lezárta után gyorsan benyeltem...
Aztán végre már hagytak aludni. Közben anyu elment megnézni a fotópályázatot, melyen a mi képeink is indultak, további sok gyönyörű fénykép mellett. Bár sajnos csak kevesen szavaztak a pályázaton, de anyu mesélte, hogy a mi képünkre is voksoltak páran, így megnyugodtam, hogy mégis csak jó modell vagyok.
Ezután következett az eredményhirdetés, melyen a tesóim nagyon jó eredményt értek el, és a mellettünk lévő hordozóban lévő helyes bézs srác lett a kiállítás legszebb bézs görénye. (Na igen, van ízlésem...)
Miután mindenkinek gratuláltam én is, anyuék összepakoltak, és elindultunk haza.
Mihelyt hazaértünk azonnal beszámoltam az "uramnak," hogy mit mulasztott el, azután pedig kidőltem: hosszú volt ez a nap...
Másnap reggel, mikor felébredtem, azon tűnődtem, vajon mindaz, amit most leírtam valóság, vagy csak álmodtam volna csupán..., mert, mint tudjuk, egy görénnyel bármi megtörténhet.

Sun-yellow Lady

2007. okt. 25.

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(