[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2488650
Belépett
[X]

Örökbefogadási híradó - 2008 június

Terveink szerint a jövőben rendszeresen jelentkezünk majd beszámolókkal a már örökbeadott "Szerencsés" görényekről. Örökbefogadási híradónk első számában Szamiról, Albiról, Lujzi mamáról, Ozzyról, Orlandóról, Filipporól, Cucuról és Szutyokról olvashattok.

Továbbra is szeretettel várjuk a gazdik leveleit, írásait, fotóit, amelyeket engedélyükkel, a honlapon is megjelentetünk.

2008. június 22.

2007-ben és 2008-ban is az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó görényünk, betegsége miatt, Szami volt. Szami és pajtása Albi 2007 decemberében érkezett a Klubhoz és várták együtt, hogy újra gazdijuk legyen. Szami egyik veséjét hydronephrosis betegsége miatt januárban eltávolították. A műtét komplikációk nélkül zajlott, sikeres lábadozás után Szamit Albival együtt egy kedves házaspár örökbe fogadta február hónapban. Márciusban és júniusban találkoztunk velük legközelebb, és nagy örömünkre mindkét görény nagyon szép, ápolt és jól táplált volt. Szami legutolsó kontrollvizsgálatának jók az eredményei. A görénylány sikeresen összebarátkozott a gazdik többi görényével, Albi viszont sajnos nem. Ő nagyon fél a többiektől és sajnos támadja is őket, igaz félelemből. Csak Szamit fogadja el, őt viszont nagyon szereti. Mosdatja, kurkássza, mellébújva alszik, és minden nap bebizonyítja, hogy nem lett volna szerencsés elválasztani őt Szamitól.

A februárban mentett, és rá egy hónapra örökbeadott 4 éves Lujzi mama is jól van. Sikeresen átesett az ivartalanításon, most veszi fel új, világos vadas nyári bundáját. Örökbefogadó gazdiját nagyon szereti, ébredés után puszikkal halmozza el. A család többi tagjával is barátságosabb lett, ám a gyerekekkel szemben még bizalmatlan. Szeret sétálni, a hámfeladást is nyugodtan tűri, gazdi elmondása szerint egy kis tündér, aki mindenért nagyon hálás. Lujzi, ill. ahogy gazdi becézi "Luli" a Gazdi 3 már meglévő görényéből kettővel, Petivel és Macival, a két ivartalan hímmel már sikeresen összebarátkozott. A következő lépés, hogy gazdi első görényével, a féltékeny természetű Mikával is összebarátkozzon.

Mióta utoljára láttuk, Ozzy látványos átalakuláson ment keresztül. A sovány, sárgás, sprőd bundájú hajléktalan vadászgörényből mostanra csinos ápolt hófehér gentleman lett. Gazdival szemben barátságos, de idegenekkel szemben még szereti kimutatni a foga fehérjét. Szükség van még pár hónapra, hogy belőle is jólnevelt vadászgörény váljék.

Orlandó és Filippo 2007-ben érkeztek a klubhoz, miután gazdájuk lemondott róluk. A két rosszcsontot pótmamijuk annyira megszerette, hogy végül úgy döntött, örökbeadás helyett inkább öröke fogadja őket. "Orci és Fili" már ekkor is csinos ápolt görények voltak, és azok is maradtak. Orci megőrizte vezető státusát, ő a bandavezér, a hangadó. Fili és a többi görény ennek megfelelően megy utána, és követi példáját. Filippo egészsége sajnos nem tökéletes, időközben egy enteritis/colitis nevű betegség alakult ki nála, ami hasmenésben nyilvánul meg, és ami miatt diétára (speciális tápra) szorul.

Cucu egy fedél alatt, azaz együtt, egy ketrecben lakik Orlandóval és Filippóval. Pótmami őt sem bírta elengedni, azaz örökbeadni, hanem megtartotta. A vadas testvérpár hamar családtaggá fogadta a kistermetű Cucut, aki boldogan rohangál és játszik a nagyok társaságában. A szemén levő hályog sem hátráltatja a görényes csínytevésekben, erősítette meg Gazdi.

 Szutyok 2007 szeptemberében került a Klub pécsi regionális csapatához. Önkénteseink egy kukából mentették a kalitkába zárt és halálra rémült görényt. Szutyi nagyon nagy fejlődésen ment keresztül és fél éves hozzáértő gondoskodás és szeretet hatására már tud bízni az emberekben. Szutyi teljes történetét itt olvashatjátok.

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(