[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2492175
Belépett
[X]

Örökös bentlakónk: Remi

 2005 nyarán kezdtünk görénymentéssel foglalkozni, és azóta tudtuk a régóta működő állatmenhelyek példájából, hogy előbb utóbb hozzánk is kerülnek majd idős, beteg állatok, akiket nehezebb lesz örökbe adni, sőt, előbb-utóbb olyanok is, akiket egészségi állapotuk miatt soha nem tudunk majd örökbe adni, akik örökös „bentlakók” lesznek. 2006 nyarán érkezett meg Bandi, az első görény, akit idős kora miatt sokáig senki sem akart magához venni, 2007 decemberében Szami, akinek gyógyíthatatlan egészségügyi problémával kerestünk gazdit, majd, 2008 nyarán Remény, ismertebb nevén Remi, az első olyan súlyos egészségi problémákkal rendelkező görényünk, akit nem tudtunk örökbe adni. 

2008.07.14. a dátum, amit sosem felejtünk el. Ekkor érkezett hozzánk a koszból és kilátástalanságból, bolhák és egyéb paraziták társaságában az akkor még névtelen-sárga-bűzös kis állat. Az szakszerű orvosi ellátásnak és az otthoni gondoskodásnak köszönhetően hosszú idő után felépült, megerősödött. Új családot is kapott sok játszótárssal együtt. Gyorsan elfogadtatta magát a görénypajtásokkal, beállt a sorba és együtt bandáznak. Klubhoz kerülésének történetét itt olvashatjátok részletesen: a kezdet

 Az elmúlt egy év nem múlt el események nélkül. A „könnyebb” nyári időszakot, amikor csak 2 havonta pár napra jött csak elő hólyaggyulladása jegesmacinak, egy keményebb időszak követte. Ősszel beköszöntött a rossz idővel együtt a folyamatos aggódás az életéért. Minden alapos gondoskodás ellenére Reminek egyre romlott az állapota. Megtanultunk egymásra nagyon figyelni, minden jelzését, apró rezdülését 24 órában felváltva ketten párommal figyeltük. Odaköltözött ágyunk mellé ketrecestől.

Többszöri, folyamatosan hetekig tartó hólyagvérzés miatt érlelődött bennünk a gondolat, hogy lehet, jobb lenne elaltatni és nem hagyni szenvedni. Aki már látott sírni állatot az tudja, miről beszélek. Majd elindultunk az állatorvoshoz, hogy még egy utolsó utáni esélyt kapjon, hátha még van egy újabb ötlete a doktorbácsinak. Eddigre már 4 fajta antibiotikumos terápián, bio és egészségőrző termékek során túl voltunk, és jegesmedvénk még mindig küzdött. Remi nem hétköznapi kis lény, élni akarása példamutató nekünk, embereknek is.

Egy újabb ötlet Remi részére a sokadik állatorvostól: hasi ultrahangozzuk meg, nézzük mi van odabent, fejezzük be az antibiotikumot, hagyjuk kiürülni a szervezetéből és tenyésszünk újra vizeletet. A szinte csak milliliterekbe mérhető vizelete miatt is aggódtunk. Altatásban vérképet is néztek neki, hólyagon szúrták, hogy steril vizeletet vegyenek tőle, majd megkatéterezték, ami biztosított minket a vesék működéséről. Ultrahangon kiderült, hogy a vesék alakilag épek és rendben vannak, nem álltak le, amire gyanakodtunk. Antibiotikumot abba hagytuk, és vártunk.

 Hosszú napok teltek el, reggeli és napközbeni, majd esti pisiltetés közben együtt sírtunk Remivel a fájdalom miatt. Nehéz úgy segíteni valakinek, hogy tudom, fájdalmat kell okoznom, hogy életben maradhasson. Egészségügyben dolgozom, nap, mint nap találkozom a fájdalommal, de egy ember el tudja mondani, hogy mi a baja, egy állatnál még mindig sok a találgatás. Remi könnyeivel az enyémek is folytak minden nap. És még mindig küzdöttünk.

 Pár napig hagytam, hogy „elbúcsúzzanak” Remitől görénykéim, a 3 testőr és a mylady : Szerencsés Brúnó, Sumi és Csücsök. Varázslatos, mi több csodás dolog történt! Együtt aludt a négy görény egy hétvégi napon. Összekucorodva, egy kupacban, mindenki Remit mosdatva, szeretgetve. Méghogy a szeretetnek nincs gyógyító ereje! Ekkor történt a változás: Reminek megszűnt a vérpisilése, a fájdalmai is csökkentek. Újra éber és játékos lett, végre elkezdett újra enni! Most örömünkbe sírtunk! Mint hamvaiból éledő Főnix-madár, Remi új erőre kapott.

Téli időszakban szinte eseménytelenül, boldogan karácsonyoztunk együtt. Felépülése csodával határosan kitartott egész tavaszig. Közben kétszer egy hétre el kellett válnunk egymástól, ami leginkább engem viselt meg, mert Remi felszabadultan vakációzott Orsi néninél, amíg a kétlábú apa és anya törvényessé tették együtt élésüket illetve valami ragacsos-édes-mézes hétre elutaztak. Soha nem telt ilyen lassan el két hét. Akiknek van görijük, biztos átélték már a távolból aggódás élményét. Tudtam, hogy a lehető legjobb helyen vannak, ahol szeretik, mi több kényeztetik őket 24 órában. Visszatérésünk után a könnyes búcsú után könnyes visszatérés követte. Amikor kezembe vettem újra kis fehér koboldunkat és megismert, szeretete jeléül lemosdatott, majd a minden rendben, van egy kis kajád?! nézéssel levett a lábamról. Tudtam, sosem fogok lemondani róla, amíg lehet ő élni fog.

És eljött a tavasz! Még januárban ígéretet kaptak a kóficok, hogy papi és mami igyekszik lakást venni, ahol lehet saját szobájuk, ahol egész nap kint lehetnek, játszhatnak. Az ígéreteket illik megtartani, meg persze magunk miatt is elköltöztünk egy szépen felújított lakásba, ahol saját szobájuk lett. Mintha kicserélték volna őket. Boldog pattogással belakták a rezidenciájukat. Reminek 3. hónapja nincs hólyaggyulladása, megszűntek a vérzések, boldog és kiegyensúlyozott kis állat lett. Visszavonhatatlanul családunk részévé vált Remi.

Ezúton is köszönjük a segítségét azoknak az orvosoknak, akik eddig kezelték Remit:

 Dr. Pazár Péternek, Dr. Gráf Zoltánnak és Dr. Jenei Istvánnak!

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(