[Magyar]
[Angol]
Javasolt felbontás 1024x768 Hírek Fórum Fotóalbum Görények
Belépés: regisztráció
Facebook
[X]
Menü
[X]
[X]
Látogatók száma: 2302913
Belépett
[X]

Egészségnap a Városligetben - 2007

Június 2-3. 10 órától

Az Egészségliget harmadszorra kerül megrendezésre, több mint 200.000 négyzetméteren a Városligetben. Az idei rendezvény újdonsága, hogy most először nem csak az emberek, hanem az állatok egészsége is szerepet kap a Magyar Állatorvosi Kamara támogatásával. Az Egészségliget Állatparkjában a kedvencek számára állatorvosok és táplálkozástudományi szakemberek részvételével ingyenes állategészségügyi tanácsadás, és bemutató állatkórház is lesz.

 Nagy örömmel vettük a szervezők felkérését, hogy egyesületünk is képviselje magát e nagyszerű rendezvényen és két napos Görényolimpiát rendezzen. Szombaton 15.30-tól, vasárnap 13 órától zajlanak majd az ügyességi versenyek, melyekre várunk minden játékos kedvű görényt és gazdit!

Fotóalbum  

Görényolimpia, ügyességi versenyek vadászgörényeknek

Versenyszámok

Egyéni versenyszámok: csőben futás, kupakhorgászás, nyújtózkodás
Az egyéni versenyszámok a jelentkezők arányától függően folyamatosan, egymással párhuzamosan zajlanak, két csoportos versenyszám közötti időben.

Csoportos versenyszámok: papírzacskóból szabadulás, pusziadás, tojásevés, (laktózmentes) tejivás.
Ezen számoknál egyszerre versenyzik több görény. A jelentkezők számától függően többfordulós kiesési rendszerben zajlik a verseny. A csoportos versenyszámok 30-40 percenként kerülnek megrendezésre. Kérjük a versenyzőktől a pontos megjelenést!

Játékszabályok és versenyszámok leírása

 Csőben futás: a feladat lényege minél előbb végigmenni egy 10 m hosszú csövön. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a görény mellső lábaival belép a csőbe, és akkor ér véget, amikor teljesen kijött belőle, egyetlen testrésze (a farka) sincs már bent. Tilos a versenyzők betuszkolása a csőbe, kivétele a csőből. A görényt nem lehet sem jutalomfalattal, sem más módon buzdítani, a futam során sem a gazdi, sem más nem érhet a csőhöz, és nem is veheti ki belőle görényét. Időlimit: 2 perc. Ha ez alatt az idő alatt a versenyző nem teljesíti a távot, a gazdi megkérhető, hogy vegye ki görényét csőből.

Kupakhorgászat: egy lavór vízbe 5 db üdítős kupakot helyezünk. A görénynek minél gyorsabban kell egy kupakot kihalásznia. Az óra akkor indul, amikor a gazdi elengedi a görényt és akkor áll, meg amikor a kupak a lavór szélén túl van. Időlimit: 60 mp, vagyis ennyi idő áll a görény rendelkezésére, hogy megszerezzen egy kupakot.

Nyújtózkodó verseny: a gazdinak arra kell rávennie görényét, hogy minél tovább álljon két lábon, támaszkodás nélkül. Segédeszközök (jutalomfalatok, gumiállatkák) használata megengedett, de a görényhez a gazdi nem érhet hozzá. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a görény két lábra áll, és akkor fejeződik be, amikor a görény megint négy lábbal áll a földön. Befejeződik az idő mérése akkor is, ha a görény már nem a földön áll, hanem pl. a felkínált jutalomfalatot elkapva a levegőben lóg, vagy ha a gazdi hámnál-póráznál fogva megemeli a görényt

 Papírzacskóból szabadulás: a versenyző görényeket egy barna papírzacskóba helyezzük, betekerjük a zacskó száját, majd rajtra indulhat a szabadulás! A feladat lényege: minél előbb ki kell jutni a zacskóból. A feladat akkor van teljesítve, ha a görény teljesen kint van a zacskóból egy testrésze (a farka) sincs már bent. Miután a görény a zacskóban van, a gazdi nem érhet hozzá, csak a zacskó száját foghatja, a rajtjel után pedig már egyáltalán nem érhet a zacskóhoz. Jutalomfalatokkal, ennivalóval tilos buzdítani a versenyzőket, egyéb buzdítási formák megengedettek.

 Pusziadó verseny: egy vadászgörény és gazdája versenyeznek. A gazdi arcán, fülén, nyakán nem lehet krém vagy olaj. A verseny lényege: minél tovább kell puszit adni, vagyis a gazdi arcát (fülét, nyakát) folyamatosan nyalogatni. Maximum 10 mp-es szünetek engedélyezettek, ha ennél nagyobb szünetet tart egy görény, akkor kiesik a versenyből. A verseny addig folyik, amíg egy görényt leszámítva minden más versenyző kiesett.

Tojásevő verseny: a versenyzők 1 db tojássárgáját kapnak, amit minél gyorsabban kell megenniük. A feladatot akkor tekintjük teljesítettnek, amikor a tálka teljesen üres, tisztára van nyalva, egy csepp tojás sincs már benne. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a gazdi elengedi a görényt, és akkor végződik, amikor a gazdi felmutatta a teljesen üres tálat!

 Tejivó verseny: a versenyzők 0,2 dl laktózmentes tejet kapnak, amit minél gyorsabban kell meginniuk. A feladat akkor van teljesítve, amikor a tálka teljesen üres, egy csepp tej sincs már benne. Az idő mérése akkor kezdődik, amikor a gazdi elengedi a görényt, és akkor végződik, amikor a gazdi felmutatta a teljesen üres tálat!


Egy görény tetszőleges versenyszámokra nevezhető. Nevezhető csak 1-2 versenyszámra, vagy akár az összesre is.

Az összetett versenyek pontszámítása: Minden versenyszámból az első helyezett 3 pontot, a második 2 pontot, a harmadik 1 pontot szerez. A negyedik, ötödik, stb. helyekért nem jár pont. A nap végén összeadjuk a versenyzők pontjait és ez alapján kapjuk meg az aznapi összetett verseny első, második és harmadik helyezettjét.
Holtverseny esetén: mindent eldöntő csőben futás!!!

További részvétellel kapcsolatos információk

  • A nevezéssel a nevező elfogadja a játékszabályokat, és azokhoz tartja magát.
  • A játékszabályt megszegő gazdik görényei kizárhatók a versenyből.
  • A játékszabályokat többször és/vagy több versenyszámban a játékvezetői figyelmeztetés ellenére is megszegő gazdik görényei kizárhatók a további versenyszámokban való részvételből.
  • Az eredmények adminisztrálása: Minden versenyző eredményét felvezetjük a versenyző eredménylapjára és saját eredménylapunkra. Később az eredmények a Klub honlapjára is felkerülnek.

A nevezés feltételei

  • Nevezési és regisztrációs díj NINCS!
  • A versenyen csak oltási könyvvel (benne érvényes szopornyica és veszettség elleni oltásokkal) és 3 napnál nem régebbi egészségügyi igazolással rendelkező görények vehetnek részt! (A verseny területére való belépés előtt ezek meglétét állatorvos ellenőrzi majd.)
  • Egy görény tetszőleges versenyszámokra nevezhető. Azt, hogy melyik számban vagy számokban indul, a nevezési lapon kell megjelölni.
  • Egy görény mindkét nap indulhat, és így akár mindkét nap helyezett lehet!

Hol és hogyan nevezhetek:

  • Előnevezés: honlapunkról letölthető nevezési lappal , melyet a címre várunk vissza.
  • Helyszíni nevezés: szombaton és vasárnap 10 órától lehet nevezni a Városligetben az MVK sátránál. Ha nem találnál minket, a 06 30 513 78 39-es számon kérhetsz segítséget.

Egyéni versenyszámok: Mindkét nap, minden versenyszámon belül az első három vadászgörényt díjazzuk. Ők oklevelet, a Versele-Laga, valamint a Bayer ajándékait kapják.


 Összetett verseny: Mindkét nap kihirdetjük az aznapi összesített verseny első három helyezettjét nemek (nőstény, hím) szerint. Ők oklevelet, a Versele Laga, valamint a Bayer ajándékait kapják. Ezen kívül az első helyezettek 1-1 db Savic görényketrecet vihetnek haza!

 


Megközelítés:

Az Állatpark a Petőfi Csarnok és a Hermina út közötti részen található. A versenyek az egyik bekerített focipályán lesznek. Klubunk képviselői mindkét nap 10 órától a helyszínen várják az érdeklődőket!


Ha kérdéseid vannak, itt érhetsz el minket:

u vagy 06 30 513 78 39

[X]
Jelenleg nincs örökbefogadható vadászgörény.
[X]
Elveszett
Jelenleg nincs elveszett / talált görény.
[X]
Carmen
Szia Bodgyo! Nagyon sajnálom! Javulást kívánok a görikédnek! Én VETRI DMG-t adok a görimnek,az orvosi kezelés mellé, szegénykémnek daganata van a pici szájában.
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
bodgyo
Carmen! Igen, voltunk másik orvosnál:-\( nagy a probléma:-\( mellékvese, lép, fogkő:-\( de jobban lett, jól is volt, de ismét rosszul van:-\( nagyon sárga a pisije:-\( és lázas:-\( megszakad a szívem:-\(
Carmen
Szia Bodgyo! Calo-Pet pasztát adtál már neki? Nem tüzel a görid? Rendben vannak a fogai? Szerintem vidd el egy másik orvoshoz is. http://www.mvk.hu/index.php?m=118 Mielőbbi javulást kívánok a göridnek
bodgyo
Segítsetek! A kisgörim már hete nem eszik! Egy tojás sárga, paszta, ennyi. Voltunk dokinál, nem talál baját! Mit csináljak? Már teljesen kétségbe vagyok esve:\(